Kad sam pocela ovu diskusiju vodila sam se sa: sto je dostupno jednom obicnom gradjaninu kad ode u neku od knjiznica u zapadnom svijetu na policima koje su oznacene kao NEW AGE.
Nije mi bila namjera da osudjujem cime se pojedini diskutanti zanimaju jer nisam ni analizirala cime se ko bavi i koja su mu interesovanja,
prema tome svaka slicnost je slucajna.
Pa da nastavim , sto bi to "bode oci" sa New Age Pokretom koji se nudi na nekim obicnim i dostpunim mjestima jer nije svatko master u istrazivanju Internata.
Ako odes na amazon.com i otvoris new age sekciju , dobice se sljedeci rezultati :
Browse New Age
Astrology
Chakras
Channeling
Divination
Dreams
General
Goddesses
Meditation
Mental & Spiritual Healing
Mysticism
New Thought
Reference
Reincarnation
Self-Help
Theosophy
Urantia
Visionary Fiction
U Goddesses section sam izmedju ostalog nasla sljedece knjige:
The Wiccan Path: A Guide for the Solitary Practitioner (Us) -
za mene je ovo vjesticarenje
Be a Goddess: A Guide to Magical Celtic Spells for Self-Healing, Prosperity and Great Sex -
u ovu knjigu su ukljuceni raznorazni rituali za magicno poboljsanje zivota
pa onda recimo ovakve stvari :
Lucid Dreams in 30 Days : The Creative Sleep Program -
ovo je slicno kao i smrsati u 30 dana
itd...da ne nabrajam .
Naravno ima i "interesantnih" knjiga kao :
Poppy's Tarot Cards: Instant Answers to Your Future -ovdje su svi odgovori o nasoj buducnosti i to odmah -no worries
The Oracle of Rama: A Diviniation Deck with Book(s)-valjda su i ovdje nekakvi brzi odgovori
Archangel Oracle Cards--naslov sve govori
------------------------
U self-help sekciji ima interesantnih knjiga za koje ne mogu da se izrazim kao negativnim jedino je pitanje do koje mjere pomaze a do koje zamagljuju istinu.
I da ne listam sad cio amazon.com , moze svatko otici i vidjeti, ono sto sam htjela reci da je cio pokret vrlo kontraverzan i da pokusava u lijepo zamotanom papiru prodati i nesto cemu nije mjesto sa univerzalnom i bezuvjetnoj ljubavi.
Po logici razmisljanja ako netko u sebi probudi u sebi tu bezuvjetnu ljubav, trebala bi mu snaga te sile donijeti sve sto mu treba da ne mora da jos proucava, mistiku, koristi tarot kao instant rjesenje a oracle i da ne pominjem.
Ima dosta mladih ljudi koji su obicno skloni nekim brzim rijesenjima, pa da li je ovaj cio pokret i bio namjenjen njima, kao sto su im svojevremeno,i ubacili LSD pa su od revolucije otvorili eru narkomanije.
Naravno da i u ovoj organizaciji mogu da se nadju i iskreni i cisti ljudi i da postoje knjige koje su dobre , samo treba paziti da se u potrazi za pozitivnim ne proguta cio paket.
Moze netko da me naziva negativnom koliko hoce ali ja stvarno pod pozitivnoscu ne smatram obmanjivanje sebe i drugih nego smatram da treba svakodnevno odvajati zito od kukolja koliko se moze , pa kad se sav kukolj skine mozda postanemo entiteti sposobni za nesto vise.
Ako ovaj kukolj obojim nekim laznim bojama i svjetloscu, ispod te tanke povrsine je ono sto je originalno bilo, kukolj.
Ja bih bila svatkome zahvalna ako bi napisao da li mu je neka unutrasnja intuicija ukazala na opasnosti od nekih proizvoda na marketu spiritualnosti jer bi i meni to licno pomoglo da se zapitam da se nisam negdje pogresno zaputila.
Mislim da je i namjera onih koji vode ovaj sajt bila da se izrazi jedno drugacije vidjenje svijeta od onog koga vec imamo na dohvat ruke gdje god da se maknemo.
Pozdrav.