Pozdrav!
Zanima me da li netko ima kakva saznanja i iskustva u vezi nekog alternativnog načina za poboljšavanje pamćenja - odnosno da budem precizniji - ne zanima me sad neko nadprosjećno pamćenje, nego povratak razine pamćenja na normalnu razinu.
Naime, primjetio sam unazad par godina da jednostavno ne pamtim kao npr. unazad nekoliko godina. A tek mi je 25! Par primjera: pogledam film i ako me netko netom nakon toga pita što se u filmu događa - ja se moram dobro zamisliti i prisjećati što je u filmu bilo! (ne događa mi se to uvijek, ali ipak..ponekad..) Ili, netko s kim sam proživio nešto prije godinu dana mi opiše neki detalj ili radnju što smo radili a ja se ne sjećam - zapravo bolje je reći da se ne mogu odmah prisjetili te radnje, ali kada mi osoba to kaže odmah se sjetim uglavnom svega.
Dakle, radi se i o kratkoročnom i dugoročnom pamćenju. I bitna napomena je da ja to nisam sve zaboravio, nego kada me netko podsjeti na događaj iz prošlosti, odmah mi proradi kliker i onda se i ja jasno toga sjećam.
Nije sad da ništa nemogu zapamtiti, daleko od toga, ali osjećam da sam izgubio 10-20% od nekadašnje razine pamćenja.
Nadalje, ne vjerujem oficijelnoj medicini; bolje reći grozim se od kojekakvih tableta da moram piti i slično, pa ako ko ima iskustva s nećim alternativnim - vrsta hrane, fizička aktivnost možda, kakvi čajevi itd.
Nadam se da nebude ništa komplicirano jer sam jako lijen po prirodi
Osim toga, na neki način sam osobnog uvjerenja, da je uzrok tog mog problema s pamćenjem što sam kao mali od cca 7-13 godine moramo uzimati 2 vrste tableta za alergije i slične stvari. Jedne od tih tableta su imale učinke i među ostalim na (pisalo je) živce i mentalnu stranu (neznam kako da se bolje izrazim). Uglavnom, oko 6 god uzimanja tih gadosti mora ostaviti neke nuspojave - pa mislim da se kod mene to odrazilo sada..
Inače, još prije nekoliko godina mi je jedna doktorica propisala neke tablete da bih morao da ih pijem radi tih svojih alergija. Ja to nisam želio i grozio sam se toga - jer smatram da ti možda mogu pomoći za problem koji trenutno imaš, ali ako se stalno kljukaš tabletama to se mora odraziti negdje drugdje na organizmu. Odnosno na neki način se polagano truješ!
Tako nisam više nikada uzimao tablete a od ove godine više ni ne trebam određeni sprej koji sam nekad trebao prije spavanja! Da izbacim taj sprej - to mi je došlo nekako spontano i odjednom - nakon što sam se od prošle godine počeo zanimati za sve alternativno - sve što ili oficijelna znanost ne priznaje, ne može objasniti ili se kosi sa uvriježenim društvenim normama.
Dakle, u vezi tog spreja - rekao sam sam sebi i čvrstom snagom volje odlučio otići na spavanje bez spreja. Inače tih dana sam bio nadahnut nekim stvarima koje sam čitao u vezi snage uma i volje, pa mi je to čini se dosta pomoglo u mom ključnom koraku i odluci. Uglavnom, od toga dana više mi nikad nije trebao sprej i još mi je i zdravlje bolje, nemam niti nikakvih simptoma koje sam imao. Da si krivo ne mislite, nije to sad nešto izvanredno jer sam samo shvatio da jedino na psihološkoj/mentalnoj razini je meni taj sprej trebao, a zapravo nije bio od koristi mom organizmu.
Oprostite na dužoj poruci i ovom dodatku, ali baš sam jako sretan da sam se riješio tih tableta i ostalog.