mae je napisao/la:
To nije taj! (osim ako tamo na prvoj fotografiji, pauk pauku ne grize rep!)

Pa grize.
Na onoj slici su dva pauka.Kazu da su odrasli velicine 10 inca,sto bi bilo oko 25 cm.
Nisu najveci al' su zato najbrzi.
Fora je u tome sto im smeta sunce pa vole da se sklanjaju u senku ljudi.A ljudi tada pomisle da ih oni jure a ustvari samo hoce da pobegnu od sunca.I zato kazem da ce ameri da polude u Iraku.Ko ce da juri Iracane kad ovakvi pauci jure tebe.
Nasao sam i jednu sliku vojnika koga je ujeo ovaj pauk i dobro ga je raskrvario.
Ovaj Goliath jeste najveci ali je stvar u tome sto ni jedan ni drugi nisu smrtonosni po ljude vec samo izgledaju strasno.Tarantule nisu opasne,mada ja ne bih proveravao.Jedino ne smete da im date da vas pojedu.
A neki ljudi u juznoj Americi jedu njih.
Postoji puno manjih pauka koji su mnogo opasniji od njih.Ono sto mi je zanimljivo je to sto iako neki pauci mogu da ubiju coveka oni su bezopasni za neke druge zivotinje poput zeca! Cak iako ga ujedu vise puta!
Sve zavisi od vrste do vrste.
Jos jedna zanimljiva stvar je i ta da su nekada u doba dinosaurusa i insekti bili mnogo veci.Pitanje je zasto su sada manji.Neki naucnici misle da je to zbog toga sto je tada planeta bila mnogo toplija i kako se sada polako zagreva i insekti ce polako rasti.
Tarantulas eat frogs, small snakes, beetles,
lizards, and even bats.
Sta mislite da li bi pojeli nase 4D reptile?