morskow je napisao/la:
Pozdrav opet, Jacku i ostalima!
Da još malo zagrijemo debatu...
Nemaš pojma, koliko mrzim biti "goja", a ne mogu si baš puno pomoči. Al puno radim na tome da ne budem, na razne načine. Jedan od načina je gledanje, drugi slušanje, pa onda čitanje, na kraju malo i mislim, potkovu mu njegovu. I puno mi stvari zapinje za oko:
Dolazi mesija ------> Dolazi val....
Ajmo u raj ----------> Ajmo u 4. denzitet
Ko ne vjeruje ide u pakao--> Ostane u 3. ili ga gušteri prožderu
Čitaj bibliju(Koran) i vjeruj bez dokaza-->Čitaj kasiopeju i Ickea...
Ma ljudi, zar ne vidite, da stvarate ništa drugo do novu religiju. Evo, Jack čak piše i novu bibliju. Nema spasa od "znanja", nema spasa od vjere, ako ništa ne učiniš. Val če možda biti, ali ne izvana, dolazi iz nas, to može biti samo metafora. Ne može nama val rješiti probleme stvorene našom pasivnošču.
I još jednom, moje mišljenje nije zlonamjerno i ne želim uvrediti nikog, osobito ne Jacka, ali moram braniti svoje stajalište, pa šta bude...
Bravo.
Iz jednog fanatizma u drugi.
U kršćanstvu netko kaze da vidi neko ukazanje, odmah ga se proglasi svecem i vjeruje mu se, bez obzira on to izmislio ili ne.
Ovdje je slicna stvar.
Vjerujete ama bas svemu.
Da se razumijemo, ja vjerujem u "vanzemaljce".
Isto tako vjerujem u psihičke probleme, frustracije, u težak život,konzumiranje sintetskih droga, u sve tegobe koje se manifestiraju raznoraznim vizijama itd.
Zanimljivo je da je dobar dio ljudi ovdje povezuje slučajeve sa NLO-ima, i bas skoro svi oni su i prije bili pod dojmom NLO- i to ih je jako prasilo-fasciniralo itd.
Recimo u drugim civilizacijama, ljudi sa istim problemima ce to pripisati sotoni, demonima itd.
Ovdje u modernom drustvu, van starijih vjerovanja sve se pripisuje OPET NOVIM RELIGIJAMA,a to je upravo ono sto Icke i ostali svjesno ili nesvjesno rade.
Najpametnije je rekao jedan covjek tu:
Uslikaj, snimi kamerom i pokazi.
DRUGI SU GA NAPALI U STILU :zasto traziti dokaze, moras vjerovati..
Kakva gomila gluposti,
pa koristite iste argumente kao kršćani i ostali..ne trebaju dokazi, trazenje dokaza (koje je covjek mogao vec 1000 puta snimiti fotoaparatom koji danas kosta par sto kuna i ne predstavljaju nista tesko za uciniti) se proglasava napadom na "vjeru".
Nema vjere, postoji samo znanje.
POstoji i fotoaparat i slika sa kojom se moze siriti spoznaja i medju drugima.
Uostalom, postoji i stvar kao sleep paralysis (opisana u prvom postu ovog topica), i ja sam je imao dosta dugo i na desetke ljudi koje poznam, no nitko je nije povezao nikad sa alienima.
Povezali bi je sa onim u sto smo tad vjerovali i sto nas je fasciniralo.
Shvatite, od banaliziranaj znanja, i od trpanja ama bas svega pod te spoznaje, samo stetite realnom i stvarnom znanju.
Nije ni cudo sto se ispostavi da su vecina "nadnaravnih" stvari u biti laž i podvala, baš zbog toga sto ljudi gutaju sve a prave stvari tako ostaju izgubljene u masi.
Znaci fotic u ruke, nista te ne kosta i uslikaj vanzemaljce koje svaki dan vidis ionako.
Ovako, tko zna, moze biti obican saljivdžija koji je dosao na forum sprdati se od vas jer ste stvarno lakovjerni.
Ja znam tisucu ljudi koji bi to ucinili na ovakvim forumima bez uvrede.