Sada je: sub maj 03, 2025 6:20 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned dec 11, 2005 1:53 pm 
Član foruma

Gdje ću nći tu stranicu. Na forumu ili na početnoj stranici.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 11, 2005 2:00 pm 
Član foruma

učenje vatre nađi preko google
tehnika ogledalo je par tema ispod ove
ali..to nije sve...

kad tražiš odgovor, otvori oči. Ponekad odgovor traži tebe, a ne ti njega.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 26, 2006 11:25 pm 
Administrator

Našao sam dobar link za Reiki pitanja:

http://www.vmagdic.htnet.hr/istrazivanja.htm

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 26, 2006 11:47 pm 
Član foruma

da, ali pitanje je, kako znaš da si to baš ti!... :shock: :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 31, 2006 9:42 am 
Početnik

Prije cca mjesec dana dobila sam drugi stupanj i naprosto sam oduševljena. osjećam da mi više nijedna tehnika ne treba :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 02, 2006 4:48 pm 
Član foruma

Ima samo jedan mali problemčić oko Reiki-a, a kopkalo me dugo vremena te sam odlučio malo prekopati net i naletio na ovo:

Citat:
...Once the Victim has been "marked", the next thing that may happen, is that the reptiles will try to merge with him. What this means essentially is that they try to jump into the victim's body. This may be some sort of preparatory stage allowing them to either overtake the will of the victim, or to actually posess the body of the victim. We're unsure of this as Sri Revolutiananda broke contact after this stage.

The merging, like all of their ploys, is particualarly deceptive. It begins by a feeling of deep peace coming over the subject. This is followed by an energy that floods the being of the subject. This energy is very warm, pleasant and sexual in nature. It brings the recipient into a state of ungaurded bliss and relaxation. This energy stage takes some time - and may build for several hours...

Isplati se pročitati cijeli tekst. Zanima me vaše mišljenje o ovome pogledu na fenomen - Reiki.

http://www.reptilianagenda.com/exp/e020900b.shtml

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 02, 2006 11:28 pm 
Član foruma

notorious:

Moje mišljenje:

Nisu reptili jedini stanovnici četvrte razine.

Osim reptila, ima još mnoštvo entiteta i posjtitelja četvrte razine s kojima možemo komunicirati. Dobro je znati da postoji kozmičko smeće, krpelji, kako bi ga se moglo prepoznati i odrstraniti, međutim, nije dobro kad se znanje ograniči na samo jednu lekciju i kad se sve počne vrtiti samo oko te jedne (prve) lekcije.
Ovaj forum nastoji osvijestiti ljude o postojanju reptilske rase i o manipulaciji ljudima od strane reptila. O.K. to je svakako pozitivno. Samo, treba naglasiti da to pomalo stvara paranoju, naročito kod ljudi koji tek upoznaju svijet iznad i izvan fizičkog. Širenje paranoje nikako ne ide u prilog odupiranju manipulaciji i postignuću Svjesnosti, več naprotiv, ima suprotne efekte. Postizanje svjesnosti i življenje u skladu sa svojim istinskim ja, evoluiranje u razvoju svijesti, to bi nam trebao biti cilj. Reiki bi mogao biti dobar i vrlo učinkovit alat za odupiranje (oslobođenje) i za odrastanje (evoluiranje) , ako je u dobrim rukama. Dobre ruke su one ruke koje imaju istraživački duh i principijelno tragaju za istinom.

Reiki smatram pozitivnim na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva. Ako netko tako ne misli, njegovo je pravo. Svatko ima pravo milsiti svojom glavom i na osnovu vlastitog iskustva. Ja se osobno ne povodim ni za onim što sam pročitala, ni za onim što mi netko ispriča o svojim avanturama u astralu. Oslanjam se isključivo na svoju praksu i životno iskustvo. Što god da pročitam ili čujem, ne prihvaćam dok ne skupim dovoljno dokaza na vlastitoj koži. Takva sam. Vejrujem da je to dobar put za mene, što ne znači da isto vrijedi i za sve druge.
Naravno, reiki smeta ustoličenim dušebrižnicima. Što se više širi i što više ima dokaza o pozitvnim efektima, to će više biti i napada, unošenja zabune u redove, i svih mogućih oblika uobičajenih tehnika ratovanja, kako već to ide u ratovanju...Mene osobno (više) to nimalo ne brine.

Suryana...

Čestitam ti. Međutim.....Pročitaj tekst o principu tajnosti na stranici www.indigo-svijet.hr Mislim da ti je potreban. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 02, 2006 11:40 pm 
Član foruma

Sury...

Evo teksta...da se ne mučiš tražti...

Tajnost duhovnog znanja
Već stoljećima, vlada nepisano pravilo da se visoko duhovno znanje/praksa prenosi isključivo kroz neposredni kontakt i razumijevanje odgovarajućeg učitelja i učenika. Zbog čega se to znanje i na koji način čuva u tajnosti? Da li postoji stvarna potreba za tajnost ili je to nepotrebno mistificiranje i uskraćivanje znanja?

Sveti spisi i tajnost

Postoji mnogo klasičnih ezoteričnih tekstova u kojima se navode principi duhovne prakse, ali oni us većinom toliko višeslojni i višeznačni, da je nekome bez "stručnog" vodstva i bez velikog iskustva na tom polju gotovo nemoguće sastaviti neku sliku od praktičnog značenja. Pa i sam Isus je poučavao u parabolama, tako da su Istinu mogli vidjeti samo neki, "odabrani" ljudi. Biblija je kao i ostali sveti spisi, prepuna parabola i obavijena velom tajni koje sadrže duboko ezoterično značenje. U drevnom tekstu Hathayogapradipika, autora Swatmaramayoginidre, govori se kako Yoga nije javna žena i kako tamo opisane prakse, treba čuvati u velikoj tajnosti. Međutim, stvarno stanje je takvo da su opisi tih tehnika toliko sažeti, da mogu služiti samo kao podsjetnik nekome tko već dobro poznaje tamo spomenute prakse, a nikako kao vodič za početnika. Kao primjer ezoteričnog značenja navedimo simbole koji se spominju u poznatom vedskom spisu Bhagavad Giti. Tragajući za unutarnjim značenjima u Bhagavad Giti, Ajruna tako postaje simbolom spiritualnog aspiranta koji teži prosvjetljenju/oslobođenju, kočija predstavlja fizičko tijelo, ceste osjetilne objekte koje opažamo, pet konja simbolizira pet osjetilnih organa, kočijaš je intelekt, a uzde koje kočijaš drži simbol su volje. Krishna predstavlja Boga koji postaje Arjuninim kočijašem (duhovni učitelj, Guru) umjesto intelekta. Da bi primio duhovno učenje/znanje, Arjuna svu svoju volju (uzde), predaje u ruke svog Guru-a (Krishne). Vidimo da se iza naizgled jednostavne vanjske priče, krije puno dublje, unutarnje značenje nad kojim se treba dobro zamisliti.

Razlozi za tajnost

Ako širite laži, one vam se karmičkim procesom vraćaju u tom smislu da niste u stanju vidjeti niti najočiglednije istine. Nasuprot tome, čovjeku koji je utemeljen u istinitosti, istina je očigledna. I kako on kaže, tako će se i obistiniti. Davanje istine u odmjerenijim manjim dozama može biti neophodno za neke ljude. Jer, integralna i temeljna/najviša istina bila bi prejaka za njih. Ako ih naglo zabljesnete, oni će zatvoriti oči za istinu i tako će im biti naneseno više štete nego koristi. Tako ni Avatar poput Ramakrishne, nije svom najnaprednijem učeniku Vivekanandi otkrio sva svoja saznanja koja je dobio (i potvrdio tako što ga je ispitivao u transu) o Vivekanandinom prošlom životu i njegovoj misiji u ovom životu.

Brbljavi papagaj je zatvoren u kavezu, dok druge ptice lete slobodno. Govoriti mnogo je izvor opasnosti. Nitko osim vas i vašeg Učitelja ne bi smio znati koju Mantru koristite. Na taj način se štitite od mogućih zlonamjernika koji bi taj podatak mogli iskoristiti da Vam naškode. Razlog zbog kojeg se ne treba hvaliti iskustvima i napretkom u svojoj duhovnoj praksi je da biste održali pozitivan unutrašnji napon za nastavak prakse. Naime, kad početnik ispriča sva svoja najveća spiritualna iskustva, on u nedostatku novih počinje lagati preuveličavajući stara i izmišljajući nova. Također, iscrpljuje energiju pričanjem, a sve manje usmjerava snagu u praktičan rad i primjenu teorije u praksi, sve dok ne zamijeni riječi za djela. Ako o svojoj spiritualnoj disciplini i napretku pričate neiskusnim osobama to će Vas sputavati u Vašem daljnjem razvoju jer Vas takve osobe ne mogu shvatiti i prihvatiti. Ako sjeme vaše spiritualne prakse nije dovoljno razvijeno, zaustavit će vas otrovni komentari tih osoba koje ne razumiju to što radite pa je i to također još jedan razlog za šutnju. (Dok je voćka mlada treba ju ograditi da ju životinje ne unište; kad izraste u veliko drvo stoka ga više ne može popasti niti mu zečevi oglodati koru.)

Prednost je zato ako imate Učitelja. On može dobro razumjeti vaše izvještaje, jer je i sam prošao kroz ono kroz što vi sada prolazite. U odnosu na Učitelja, od vas se očekuje da izvještavate o svom napretku. Učitelju ne bi trebali tajiti čak i ono za što vas je drugi zamolio da čuvate u tajnosti.

Barem u prvih godinu dana, nemojte drugima opisivati što radite, kako i zašto. Tehnike koje vi prakticirate mogu biti opće poznate i opisane u literaturi i Vi tu literaturu možete preporučiti drugima, ali je u pravilu (bar za početnike), bolje ne precizirati što točno radite. To bi moglo narušiti kontinuitet i intenzitet vaše prakse. Istovremeno, nemojte biti sebični. Pozovite ljude da se okoriste znanjima i praksom Yoge. Uključite druge u svoj život. Budemo li izolirani otoci, odumrijet ćemo. Da bi mogli drugima ispravno prenijeti tehnike, trebate biti vrlo kvalificirani, jer ako to ne učinite na nivou, to bi mogla biti šteta za te ljude koji će onda neke vrijedne stvari ocijeniti kao bezvrijedne.

Mnoge stvari, mudraci čuvaju u tajnosti ne zato da bi neiniciranima uskratili vrijedna znanja nego da bi ih zaštitili od opasnosti. Svatko tko odluči da je spreman za idući korak spiritualnog razvoja, naći će odgovarajućeg Majstora pod čijim nadzorom može koristiti tajna znanja Yoge bez većih opasnosti. U mnogim ašramima je čak i učenicima istog Učitelja zabranjeno da međusobno pričaju o tehnikama koje su naučili. Ovakva zabrana ima za svrhu da da maksimalnu slobodu Majstoru da prilagodi vodstvo svakom učeniku pojedinačno. Tako npr. Ramakrishna je učenicima na istom spiritualnom nivou često davao oprečne savjete. Razlog je taj, da kako ne kreću svi iz istog mjesta, oni moraju ići u različitim smjerovima da bi stigli na isti Vrh. Jedna tehnika koja je korisna za Vas, može biti neprikladna ili štetna za drugoga.

Tajnovitost je često štit i od neprijateljstva, kao npr. u Srednjem Vijeku kada su ezoteričari bili progonjeni. Nedavanje visokog znanja neiniciranima, može biti i zaštita od njegovog iskrivljavanja. Ako ljudima niskog evolutivnog nivoa date u ruke svete spise, oni neće biti u stanju ispravno ih protumačiti ili prenijeti na druge. Zato je određenim staležima ili kastama bilo zabranjeno čitanje/proučavanje određenih Svetih spisa. Ideja je da se tokom vremena sačuva izvorno značenje spisa. Kada bi se znanje Yoge dijelilo bez restrikcija ono bi vrlo brzo bilo izopačeno.

Treba spomenuti da pored pozitivnih razloga za tajnost postoje i oni negativni. Oni su naročito izraženi u ovo današnje doba kada razni samozvani Učitelji mistificiranjem ili zamagljivanjem činjenica nastoje privući što veći broj naivnih radoznalaca. Tajnovitost im služi kao veo za njihovu nekompetentnost tako da je potrebno dobro razlučiti u svakom pojedinom slučaju, kada je tajnovitost opravdana a kada opet nije.

Prema bilješkama Swamija Brahmajnananande pripremila V. Sajković

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 03, 2006 6:12 pm 
Član foruma

arwen dor je napisao/la:
Osim reptila, ima još mnoštvo entiteta i posjtitelja četvrte razine s kojima možemo komunicirati. Dobro je znati da postoji kozmičko smeće, krpelji, kako bi ga se moglo prepoznati i odrstraniti, međutim, nije dobro kad se znanje ograniči na samo jednu lekciju i kad se sve počne vrtiti samo oko te jedne (prve) lekcije.

Ovaj forum nastoji osvijestiti ljude o postojanju reptilske rase i o manipulaciji ljudima od strane reptila. O.K. to je svakako pozitivno. Samo, treba naglasiti da to pomalo stvara paranoju, naročito kod ljudi koji tek upoznaju svijet iznad i izvan fizičkog. Širenje paranoje nikako ne ide u prilog odupiranju manipulaciji i postignuću Svjesnosti, več naprotiv, ima suprotne efekte. Postizanje svjesnosti i življenje u skladu sa svojim istinskim ja, evoluiranje u razvoju svijesti, to bi nam trebao biti cilj. Reiki bi mogao biti dobar i vrlo učinkovit alat za odupiranje (oslobođenje) i za odrastanje (evoluiranje) , ako je u dobrim rukama. Dobre ruke su one ruke koje imaju istraživački duh i principijelno tragaju za istinom.

Heh, da. Moji prvi kontakti sa Reiki-em počeli su inicijacijom u 1. stupanj (Usui) 2000. godine. A nakon godinu i pol iniciran sam u 2. stupanj i nedugo zatim u "majstorski" (ako se to tako može nazvati).

Negdje u isto vrijeme i jedan moj dobar prijatelj se inicirao u Reiki. E, sad...zašto sam uopće povezao Reiki sa gmazovima. Nakon što se prijatelj inicirao i radio Reiki na sebi, znao mi je spomenuti da je imao flasheve i da je znao vidjeti sjene nekih čudnih bića sa dugačkom njuškom. Tada još nismo znali puno (gotovo ništa) o postojanju gmazovske rase. Ja, na svu sreću, nisam imao takvih susreta. Nakon nekog vremena, kaže prijatelj, prestala su se pojavljivati ta čudna stvorenja, ali nekakva nelagoda ostala je visiti u zraku. Ja ga prakticiram (gotovo) svakodnevno i nemam nekih neugodnih iskustava.

Nije mi cilj potaknuti bilo kakvu paniku, nego me samo zanimalo mišljenje vas ovdje prisutnih. Nakon što sam naletio na onaj tekst, koji ima smisla (priznali mi to ili ne), nisam mogao a da ga ne spomenem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 03, 2006 9:35 pm 
Član foruma

U slučaju tvog prijatelja...možda je trebalo više raditi na otklanjanju nametnika. Fleš je često pokazatelj da postoji nametnik, ili energetski vampir. To može biti netko iz porodice gmazova, ali bi mogao biti i netko drugi. U svakom slučaju treba raditi an odstranjivnju. Originalni sustav ne nudi neke specifične metode kojima se to radi, samo upućuje da se razvijanjem dostiže stupanj kad se nematnik ne može više kačiti. Nametnici se kaće za energiju koja njima treba, to znači, ako osoba u sebi nema to što oni traže, neće se ni zakačiti za nju. (To što traže je strah.) Dakole, razvijanjem čišćenjem protoka oslobađamo kanale za veći dotok univerzalen energije (ljubav). Ono od čega te kanale čistimo upravo je strah i posljedice tog straha. Dakle, reki sam po sebi i jeste dovoljan za odsrtanjivanje nametnika, samo, to postiže tako da osobu razvija tako da ne bude prijemčiva za nametnika.
Međutim, taj je proces razvoja spor i dugotrajana, i često su smetnje koje natenik radi teške za podnijeti, pa treba nešto malo odlučnije poduzeti.

Osim tretmana koje radiš sam na sebi, nemoj zaboraviti svakodnevno čistiti prostor. OD čega čistimo prostor?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 03, 2006 10:17 pm 
Član foruma

U prostoru (misli se na prostorije u kojima boravimo) ostaju energetski obrasci svega što se u tom prostoru zbiva i energetski tragovi osoba koje su u njemu boravile, njihovih emocija, stanja, misli. Prostor se čisti reiki tehnikama tako da se reiki usmjeri u sve dijelove prostorije, naročito u dijelove kojima energija slabije kola, a to su uglovi, prostori ispod namještaja, tavni, podrumi i sl. Prostor se čisti obavezno prije i nakon tretmana, bilo da se radi na sebi ili na drugima. Na prvom stupnju čišćenje prostorije se vrši pomoću svjetlosti svijeće. Na drugom stupnju se uči čistiti prostor pomoću simbola. Na majstorskom stupnju, dio svakodnevnog rada na sebi je i čišćenje prostora.
Nakon čišćenja od negativne energije, prostorije treba energizirati pozitivnom energijom.

Osim reiki tehnika, pozate su brojne druge tehnike iz raznih učenja. U kršćanstvu se prostor čisti kađenjem tamjanom, prskanjem vodom, zvonjavom, u feng-shuiju posipanjem solju, a energizacija se vrši zvukom, zvonjavom, pljeskanjem. Paljenje mirisnih štpića također je čišćenje i energiziranje pozitivnom energijom. Itd...Moguće je uočiti mnoge sličnosti u obredima s raznih strana svijeta i iz različitih kulura. Dim, voda, zvuk, svjetlost plamena.

Postoje tehnike zaštite prostora od ulaska neželjenih nametnika. Katolici to rade posvećenom vodom (koja znači pranje, čisćenje) i blagoslivljanjem kuća (molitvom, zazivanjem pozitivnoga) u vrijeme Božića i psotavljanjem križa. Ezoterici crtaju zvijezde preko otvora s krakovima okrenutim prema van, i pod ležaj. Neki crtaju krugove oko zgrade da je ogrde od neželjenjih utjecaja. Potoje razni simboli zašite koji se rabe za zaštitu. Smisao tih različitih obreda je islti.

Svi ti postupci čišćenja, zaštite, blagoslova, bez obzira koliko su djelotvorni, ukazuju na to da se oduvijek znalo da postoje predatori i da su se od njih ljudi pokušavali zaštiti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 04, 2006 3:42 pm 
Administrator

Arwen:
Citat:
Svi ti postupci čišćenja, zaštite, blagoslova, bez obzira koliko su djelotvorni, ukazuju na to da se oduvijek znalo da postoje predatori i da su se od njih ljudi pokušavali zaštiti.

=D> Odlično!

Da..da...daaaa! Ovo si jako dobro rekla!

Učimo, učimo svi iz ovoga... odlično!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 21, 2006 3:43 pm 
Administrator

Evo, prenosim idućih par postova sa druge teme iste tematike ( da sve bude na jednom mjestu ):

Andjela

Postano: pon tra 10, 2006 9:00 pm
Naslov: Bolesni očevi - za T-1000 i J.G.

Pozdrav svima!
Iako još uvijek čitam materijale sa home page-a ovog web-sitea, nisam mogla odoljeti, a da ne napišem par riječi na ovom odjelu Foruma. Pročitala sam da dva člana foruma traže savjet kako da izliječe bolesne očeve. Neko je osim brojnih drugih metoda predložio i Reiki tretmane. Slučajno sam Reiki majstor - učitelj i imam više od 10 godina prakse na ovom polju. Prije iniciranja u ovu tehniku iscjeljivanja radila sam i bioenergetske tretmane. Ovo govorim naravno samo radi prezentiranja podataka i da možete jasnije imati predstavu o osobi koja ovo piše.
Dakle, na osnovu svega što sam dosad vidjela, "pod rukama" osjetila, i napose iscjelila, znam samo jedno - čak i u zadnjoj fazi raka bilo kojeg organa moguće je iscjeljenje, ako osoba dobije pravu informaciju o tome - šta je krajnji uzrok njegove bolesti. A on je gotovo uvijek - u emociji ili mentalnom stavu, naravno duboko zatomljenom, u podsvijesti, i njega treba "iščupati" na površinu prije svega razgovorom sa oboljelom osobom, a potom i tretmanima. Naravno, oboljela osoba najviše razgovora mora obaviti sa sobom samom. Šta to znači? S obzirom na činjenicu da je rak vrsta oboljenja koju sebi "priskrbimo" kada damo bukvalno naredbu našem tijelu da samo sebe počne jesti (jer upravo to rade stanice raka) onda je to veliki alarm da se mi već dugi niz godina (uglavnom) "žderemo" zbog nečega što smo učinili ili nismo učinili odnosno jer nismo sebi OPROSTILI. Proces opraštanja sebi jedan je od najtežih na duhovnom putu, kako to već mnogi od vas, sigurna sam, znaju. Dakle, kroz razgovor sa oboljelom osobom potrebno je pronaći šta je to što je toliko pokosilo oboljelog bilo to u bliskoj ili davnoj prošlosti da je toliko jako i da je na kraju izazvalo rak u tijelu. Ponavljam, čovjek obično nije svjestan toga, stoga ga dobar reiki terapeut može dovesti do toga da se "iskopa" na površinu taj jedini stvarni uzrok raka.
Da zaključim, Reiki majstora pun je Zagreb, to pouzdano znam, a i cijela Hrvatska, prema tome neće vam biti teško doći do nekog od njih. Nekolicina ih je izdala i knjige o reikiju pa se nadam da će vam biti lako i tim putem doći do nekog od njih. Uostalom, tu je i udruga reikista, koliko znam. Naravno, ovo sve pišem sa distance, jer sam iz Bosne i Hercegovine, pa možda nemam najsvježije podatke o reiki pokretu i iscjeliteljima ove vrsti u Hrvatskoj.
Stoga, T-1000 i J.G. nadam se da sam bacila malo više svjetla na ovu za vas izuzetno tešku i bolnu temu, i također se nadam da ćete vi zajedno sa svojim očevima uspjeti naći uzrok ovoj nesvjesnoj želji vaših očeva da odu i vrate se Kući. Napose, moram na žalost istaći i to da je ovo vrijeme kada mnoge duše odlučuju da odu, i tu ponavljam na žalost ne možemo onda učiniti ništa ni vi niti mi iscjelitelji. Slobodna volja svake duše stoji kao vrhovni zakon iznad svega. To moramo poštovati pa čak i onda kada se radi o našim najmilijima. Znam da to teško i oporo zvuči, ali želim ponuditi i onu drugu stranu za razmišljanje vama dvoma nadajući se da to u ovom trenutku nije preteško za vas. Ako jeste, oprostite mi!
S poštovanjem, i željom za ozdravljenje vaših dragih očeva,
Andjela.

Dakle, T-1000 i J.G,

mae

Postano: pon tra 10, 2006 10:09 pm

Andjela!

Bila sam u dilemi, ali ipak ću postaviti i to pitanje.Obzirom na višegodišnje iskustvo, da li si imala susreta sa psihičkim bolestima, konkretno shizofrenijom? Naime, moj otac ima paranoidni oblik, i to preko dvadeset godina! Klasična medicina je tu koliko dala, toliko i uzela obzirom na sve nuspojave koje ti lijekovi imaju, a simptoma je i dalje bilo dovoljno da ne živim sa njim od desete godine!

Nadam se da ćeš navratiti na stranicu i odgovoriti na moj upit!

mae

Postano: čet tra 13, 2006 5:14 am

Hvala, stigla sam pročitati!

Andjela

Postano: čet tra 13, 2006 6:38 am

Pitala sam se da li si stigla pročitati. Drago mi je da znam.

Andjela

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 25, 2006 9:35 pm 
Član foruma

Pozdrav, Anđela. Dobro došla !

Drago mi je da se javio netko tko poznaje temu, jer smo mnogo energije izgubili na besplodne rasprave. Ali, i to je bilo za neko dobro :wink:

Drago mi je da možeš usporediti bioenergiju i reiki. Molim te, ako nam (i meni osobno) možeš objasniti koja je bitna razlika između te dvije tehnike, te da ih usporediš.

Slažem se s time što je Anđela napisala o potrebi da se razgovorima navede klijenta da sam spozna svoje duboke traume. Na neki način, Reiki je jedan vid psihoanalize i psihoterapije, i bavi se istim problemima i sa istim ciljem, a to je integracija ličnosti, (kako bi to psihologija nazvala.)

Osobno nisam radila sa sihizofrenijom, ali jesam sa depresijom. Reiki u tome daje sjajne rezultate, ali opet, uz razgovor i vođenje osobe da izvuče na površinu potisnute probleme i da se nauči nositi se s njima.

Iz konteksta se dade razumjeti da da je Anđela odgovorila na pitanje koje je postavila mae, ali ne vidi se taj odgovor. Pošto bi i drugi mogli imati koristi od odgovora, bilo bi dobro da tekst bude svima dostupan.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 24, 2006 12:11 am 
Početnik

Pozdrav svima koji prate ovu temu.

Evo htio bi se uključiti u vašu raspravu i reči nešto o ovoj temi, bez da koga omalovažavam.

Ovo što ću napisati možda se nekima neće svidjeti, ali bez da se hvalim, skromno mislim da to mogu napisati i trebam napisati, jer sam i sam iniciran u Reiki majstora ( Usui Reiki i Karuna Reiki) i imam neka iskustva o toj temi, kao i o drugim energetskim tehnikama.

Prvo i osnovno Reiki je energetska tehnika i molim Vas da je ne miješate sa religijom, duhovnošću, psihoanalizom itd.

Samo iniciranje u Reiki majstora ne znači da ste postali majstor s tom energetskom tehnikom i u toj energetskoj tehnici ili da ste napredovali na svom duhovnom putu. Da majstorirate sa nekom tehnikom potrebno vam je nekad i cijeli život i puno rada. Ukoliko niste oprezni i budni prema svom egu, emocijama, mislima i željama nižeg sebstva može vas i unazaditi na vašem duhovnom putu, što se često događa u ovom našem svijetu.

Majstorom se postaje kada prođete sve inicijacije na svom duhovnom, psihološkom i fizičko/zemaljskom planu, a ponekad vam treba za jednu inicijaciju nekoliko života pa čak i nekoliko stotina života (inkarnacija)! Imati sposobnost iscjeljivanja ne znači da ste Majstor.

Bog je stvorio sve oko nas i sve je energija, postoje beskonačne varijacije i rasponi energija u našoj dimenziji i višim dimenzijama. Sve se to može kanalizirati. I dobro i loše!! Zašto pišem kanalizirati? Zato što je osnova za bilo kakav energetski rad tako i za Reiki otvaranje našeg središnjeg kanala ( kojeg čine naša monada, duša ili Više Sebstvo, zvijezda duše, 7 čakri-uključujući timus i haru, čakre koljena, čakre stopala, zvijezda Zemlje i centar u središtu Zemlje) koji posjeduje svako biće. Ovdje je jako bitno da se spojimo s centrom u Zemlji jer kroz njega kanaliziramo energije za naše fizičko iscjeljenje. Iscjeljujuću energiju kanaliziramo kroz taj kanal i predajemo ju u večini slučajeva kroz naše čakre na dlanovima. Ovdje veliku ulogu ima i srčani centar i naš timus koji služi kao katalizator i predajnik tih energija, te se ta energija predaje drugima s ljubavlju. Tu je također jako bitno gdje su naše misli i namjere i sa kojim nivoom ( fizičkim, astralnim, mentalnim, budičkim, atmičkim, monadičkim i logoičkim) smo usklađeni. U večini slučajeva ljudi su usklađeni s astralnim i mentalnim nivoom, a to nisu baš prikladni nivoi za iscjeljivanje i kanaliziranje energija. Trebali bi biti usklađeni s monadičkim i logoičkim nivoom i nastojati kanalizirati što čišće energije za iscjeljenje, što opet naravno ovisi o našem središnjem kanalu koliko je otvoren i koliko je pročišćen. Npr. Majstor Isus je imao savršeno otvoren, čist i usklađen kanal, te je dovoljno bilo dotaknuti njegovu auru da bi došlo do iscjeljenja.

Zato ako bilo kada radite nekakvu energetsku tehniku ( naravno uz odobrenje te osobe) radite to u sustvaranju s Bogom, Kristom, Duhom Svetim, Uzašlim Majstorima ( ima ih puno pa možete pozvati one s kojima ste bliski (Isus-Krist, Majka Božja, St. Germain, Buddha, Muhamed, itd) ili sve Uzašle Majstore) Vašom Moćnom Ja Jesam Prisutnosti, Vašim Višim Sebstvom ( Jednostavno ih pozovite i zatražite pomoć u tretmanu za iscjeljene na fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom nivou. Ukoliko radite tretman na drugoj osobi izrecite: neka je to u skladu s Božjom voljom i za najviše Božansko dobro druge osobe) i obavezno zatražite zaštitu za sebe, osobu koju iscjeljujete i prostor gdje iscjeljujete ( tu možete pozvati Arhanđela Mihaela i njegove legije Anđela, postaviti sebe osobu i prostor u zaštitni zlatni balon). Jako je bitno da na kraju zahvalite energiji i svima koje ste pozvali.

Nešto o Reikiu!

U večini slučajeva znate povijest Reikia i tko ga je ponovno vratio na Zemlju. Za neke koji ne znaju Reiki je bila energetska tehnika koja se dosta koristila za vrijeme Atlantide.
Reiki je divna energija i u njoj nema ništa lošeg.
Što se tiče usklađenja U Reiki, tj. da jedan majstor uskladi drugu osobu u Reiki izmišljena je na Hawaima od Usuovih studenata i tu počinju počeci komercijalizacije Reikija, a kasnije i lov na simbole, tehnike usklađenja i razne nazive Reikia.
Duhovna hijerarhija nije nikada podržala ili podržavala usklađenje u Reiki, budući da se tu javlja predominacija ega i ne radi se o potpunoj Božjoj volji.
Dr. Usui je postigao usklađenje kroz molitvu, post i meditaciju i to je pravi put.
Dr. Usui je svoje učenike podučio da kroz određeno vrijeme posta, meditacije i molitve kroz 21 dan, postanu usklađeni na energiju koja je nazvana Reiki-univerzalna životna energija. Ovdje je post simboličan i predstavlja tvoju volju da se ti prepuštaš usklađenju s tom energijom, a meditacija je vrijeme utrošeno u integraciju i upijanje toga, dok je molitva zahtjev Bogu za to. Vrlo jednostavno!!
Znači Dr. Usui nije direktno sam usklađivao svoje učenike u Reiki.

Simboli su inteligentna primjena energije kako ti ne bi ograničavao potencijal tog izražavanja. To su vrlo inteligentni alati koje ti možeš pozivati u bilo kakvoj situaciji. Svaki od njih može biti korišten jednostavnom namjerom i izricanjem imena simbola, crtanjem u zraku i zatim uvijek treba reči I Tako Jest! I neka je to Božja volja , ne moja volja!
Jako je važno i također Duhovni Majstori mole da ne vizualiziraš simbol i kanaliziraš simbol u vizualnom obrascu.
Zašto?
- Zbog potencijalne opasnosti da ti kanaliziraš tamu ili svoj ego.
- Zbog ego tapkanja-Reiki majstori smatraju da su nihove police svetije nego tvoje jer su oni primili simbol, što opterečuje ljude i tjera ih u borbu tko ima više simbola-više simbola ne znači više energije.
- Nije potrebno znati vizualizirati simbol jer su njegove beskonačne varijacije (što se može vidjeti iz prakse), sve što trebaš znati je koju energiju i efekt želiš, a namjera će učiniti ostalo.
-Većina Reiki majstora će inzistirati da ti ne možeš koristiti simbol ili Reiki ako nisi usklađen-biti majstor u Reikiu da to činiš je glupost-izvjesni najbolji iscjeljitelji u svijetu koji kanaliziraju vrlo duboke energije kroz svoje ruke nisu nikad čuli za Reiki.
Duhovni majstori savjetuju da ne tragate za simbolima ili korištenju nekih koje ti možeš naći na Internetu od različitih majstora Reikia, jer većina njih su tamni ili su iskvareni na neki način.
Molim Vas da ne pokušavate ovo gore ako ne znate što točno radite!!

Toliko za sada! Ako ima pitanja rado ću odgovoriti!
Pozdrav svima!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 24, 2006 12:51 am 
Član foruma

Monada,

sve sto si napisao je za mene moram priznati spansko selo jer o Reiki ne znam nista sem da mi se iz posta cini da bi taj Reiki majstor trebao biti cist ili skoro cist kao sto je Isus bio da bi znao sto radi , iz cega vadi energiju, sa kakvom je namjerom predaje i kako se uzemljuje nakon svega.
I kad smo to sve konstatirali doista je jedna vjecnost potrebna da se takav postane.
Koliko je covjeku vremena potrebno da upozna sve energije koje obitavaju u njemu i kako one funkcioniraju a tek snaga Duha da ih uskladi i dovede u harmoniju, sam Bog zna.
Lijepo od tebe i savjesno sto si detaljno ovo predocio da se ljudi ne zalijecu gdje ne treba i obicno zavrse sa tim tamnim simbolima.
Da te pitam nesto nemam, iz prostog razloga sto idem nekim drugim putem na kome imam jos mnogo da radim na sebi, da bih se u izazov zvani Reiki i zaputila ,a ti ako sto imas jos da kazes na tu temu, bilo bi lijepo jer sigurno jos nekoga zanima.
Naravno , volila bih i ja jos nesto da saznam informacije radi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet aug 24, 2006 10:42 pm 
Član foruma

Kako znati da netko nije folirant u tom reikiju? Pri tome mislim na one koji sebe nazivaju majstorima i na jedan, meni poznati, slučaj kada žena vodi radionice, oslovljava je se nazivom učitelj i pri radionicama stupa kao u nekakvu vezu s višim bićima. Kako znati da ta osoba ne glumi? Pri radionicama mogu se postaviti pitanja i onda se kroz kanal njoj prenose odgovori koje ona često zaboravi jer, kaže, to nije njeno znanje. Kakva su vaša iskustva? Jesu li i vaši učitelji takvi? Ispričavam se zbog moguće prizemnosti, ali imam samo 1. stupanj i često me, jedna meni draga osoba, nagovara da idem na radionice, ali nisam baš sklona nikakvom pripadanju grupi, ali ako žena ne folira, ne bi bilo loše otići.

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 25, 2006 10:55 pm 
Član foruma

Je li tko zna koga iz Zadra tko se bavi reikijem i tko može dati inicijaciju?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub aug 26, 2006 3:35 am 
Član foruma

Monada, slažem se sa većinom navedenoga. Nešto slično već piše u ranijim postovima ove teme, ali nije loše to ponoviti.

Nije mi do kraja jasno tvoje stajalište o inicijacijama. Jasno je da inicijacija nije potrebna kad je osoba toliko otvorena da je sama po sebi kanal. Takvih osoba, na žalost, koliko je meni poznato, nema baš mnogo na svijetu. Što s ostalima, koji to nisu? Kako će oni otvoriti svoj reiki kanal, ili, bolje reći osvijestiti reiki u sebi? U suvremenom svijetu, gdje smo svi prezauzeti i prezaposleni, nemamo vremena posvetiti se učenju na način kako su to Usuijevi učenici činili, godinama služeći i učeći od majstora. kako ćemo u ovim uvjetima naučiti način kako pomoći sebi samima?
reiki je tehnika samoiscjeljenja na prvom mjestu. Po redosljedu kako bi trebalo to "funkcionurati", osoba prvo teba iscijeliti sebe, spoznati svoju dušu, spoznati sebe i svoju bit, a to može samo ako radi na svom samospoznavanju. tek tada može se postati učitelj, tek kada svoje rane opere krvlju, kako to piše u starim spisima.
O tvojoj tvrdnji da simboli mogu biti tamni, ne znam što da kažem. Prvi put to čujem, nisam do sada tako razmišljala. Ako možeš, malo podrobnije to objasniti, bilo bi mi drago...

Smagda...
slučaj kojeg navodiš ne bi mogao spadati u reiki. možda osoba koja to radi, u tom momentu ne koristi reiki, nego neke druge kanale. Na reiki radionicama se rade tretmani, pojedinačni i grupni, meditacije, uči se o tehnici i o filozofiji tehnike, možda se kao informacija ili kao zasebna radionica provedu i neke druge tehnike koje nemaju vezu s reikijem, ali su, možemo reći, kompatibilne. Za vidovnjaštvo, proricanje ili uvide takve vrste da se postavljaju pitanja i dobijaju odgovori, nisam još čula da se provodi u okviru reiki radionica.

Kako znati da li je netko folirant? Meni bi prvo upalo u oči ako taj netko ne poštuje etiku reikija, što znači, često i nametljivo ističe svoju "titulu", ako je previše orijentiran na reklamiranje svojih usluga i pridobijanje klijenata, ako reiki smatra kao posao kojim dolazi do zarade, ako tvrdi da će vas izliječiti i da će vam stoposto otkloniti tegobe u par tretmana, ako se postavlja iznad vas kao nekakav vrhovni duhovni antoritet, ako je uočljivo da on sam ne živi po principima reikija, da je njegov život i životni stavovi, koji se očituju u svakodnevnim situacijama, odudaraju od principa reikija, itd...Učitelj reikija nije isti pojam kao duhovni učitelj. Folirant može čak i stvarno biti iniciran u reiki. biti iniciran samo po sebi ne znači da je reikist stvarno postigao ono što se očekuje od njega. Kratki "vikend-kursevi" reikija i napredovanje po stupnjevima nije garanicja ni za što. O tome je već u ovoj temi bilo riječi, pa da se ne ponavljamo....
Reiki je predivna, jednostavna i čista energija, jednako čista kao čista ljubav, a zasnovana je na čvrstim principima, jednako čvrstim kao principi potpune istine. Od potpune istine nema odstupnja. Ako tih odstupanja ima, pa makar se nama činila beznačajnima, onda to više nije čista isitna. Jedan dugi vremenski period reiki je bio zaboravljen (ili oduzet), nestao je sa Zemlje da bi se ponovno vratio. Plašim se da bi zbog komercijalizacije i banalizacije, poluistina koje se podmeću, ponovno nekud mogao da se zagubi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 12, 2006 8:44 am 
Član foruma

A evo i nas! Želim s vama podijeliti naše iskustvo i doborbiti prakticiranja reikija (Usui). Prije oko dvije godine naša je kćer počela imati "noćne more"! Prvo je dva tjedna po pola noći sjedila u krevetu i vrištala iz sve snage i punih očiju straha..Bila je u snu, ali nije spavala i nije nas bila svjesna. Ujutro se toga ne bi sjećala; nakon toga je počela imati "imaginarnu" prijateljicu sa kojim bi naglas razgovarala, tako da smo mogli pratiti njihovu konverzaciju. Nije nas to pretjerano zabrinjavalo, dok ju "Tina" (tako je rekla da se zove) nije počela nagovarati da baci brata (bio je još beba) kroz prozor, da mene povrijedi nožem i slične užasnoće.. Kada to više nismo mogli slušati i u strahu od "Tine" i svega što je ona predstavljala, dijete smo odveli katoličkom svećeniku- greška,(onda još nismo bili krenili putem prosvjetljenja i vjerovali smo da je to jedini način da joj pomognemo)Svećenik je poluzaineteresirano poslušao i zamolio ju da mu nacrta "Tinu". Ona je uzela papir i nacrtala crvenog vraga, plavom olovkom veliko uho i rekla da je uho Bog koji ju sluša a to crveno rogato stvorenje "Tina". Svećenikov odgovor je bio ja se to dešava jer ju ne vodimo dovoljno u crkvu i da moramo češće dolaziti. Nismo se time zadovoljili i odveli smo ju (ponovo greška), dječjem psihologu; ona nam reče da se sve to događa jer ju vodimo u crkvu i da ju uopće ne bi tamo trebali voditi. Između ta dva mišljenja, opredjelili smo se na slušanje svoje intuicije iliti unutarnjeg glasa, i zanemarili oba mišljenja. Zbog vlasititih zdravstvenih problema, inicirala sam se u Usui reiki (muž me odveo majstorici i hvala mu) , i odonda radim tretmane sebi i svima u kući. Od prošle godine smo svi 4 inicirani (2 djece) , radimo si tretmane i Kćerkica je SUPER!!Ne samo da nema "prijateljica", noćnih mora ili napada "maškarA"- kako je ona tako mala zvala te entitete koji bi ju napadali, a vjerujem i otimali, nego smo i zdravi, dokotoru nismo bili ne sjećam se kada, baš ni u crkvu ne idemo, nemamo više potrebu, Svaki se dan molimo na svoj način, čistimo se uz reiki, opraštamo sebi i svima, djeca u šetnji pričaju sa drvećem, nekima znaju i imena, dobivaju poruke kao : Isus vas čuva, ne bojte se, a telepatski smo se toliko svi povezali, da nam telefoni skoro i nisu potrebni, ljubav osjetimo kao drhtaj tijela kada se grlimo, grleći drveće , gledajući sunce...Sve to uz koktel reikija, Castanede, stvari upijenih kroz Galaksiju, i sve to isfiltrirano kroz unutarnje Ja...Dakle, reikisti samo naprijed, jer reiki je put ka prosvjetljenju, fizičkom i psihičkom ozdravljenju i dobivanju informacija, jednom kada naučite slušati i slijediti "Glas" , vaše drugo Ja, odnosno vaše Pravo Ja. E to vam se događa kada su svi ukućani reikisti. Sa ostatkom obitelji i svijeta smo u priličnom raskoraku, ali to vam je već dosada trebalo postati jasno. Zato pozdrav svima i budite nam dobro!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.