Sada je: uto maj 13, 2025 3:43 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri mar 29, 2006 8:54 am 
Član foruma

Ne sjecam se sta sam sinoc sanjala, no znam da mi je bilo jako lijepo i da sam se probudila sretna. Bas steta da se ne mogu sjetiti. Inace Pixice, slicno je i meni bilo kad sam se makla od ovog svega i pocela zivit povrsno. Ko da se sve vratilo na svoje mjesto. I podudarnosti i snovi. Tako da mislim da necu ni ja mozgat previse.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 29, 2006 9:46 am 
Član foruma

Meni, u stvari, ovakvo stanje malo i odgovara, mislim odgovara mi da se malo odmorim od snova, jer su me gotovo čitav život stravično proganjali i opterećavali. Jedno vrijeme sam se bukvalno plašio ići na spavanje, koliko je to jak intenzitet snova bio. Dobro, nisu svi bili ružni ali je svejedno bilo jako opterećavajuće.

U svakom slučaju, ipak ne bih volio trajno ostati bez njih. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 29, 2006 10:14 pm 
Član foruma

To moze biti znak da se manje zabrinjavate ovom stvarnosti!

Pa to bi bilo i logicno ako ste dobili znanje...

Daljnja objasnjenja isto tako mogu ici... Moze biti i da malo spavate...

Game, jesi se ti stvarno pretvorio iz ovce u papigu ili se to samo meni cini?

Nemogucnost uocavanja objektivne stvarnosti i mogucih uzroka i opcija moze uzrokovati tu nuspojavu koja se zove ovca-to-papiga transformation.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 30, 2006 2:12 am 
Član foruma

Citat:
Ako nisi primijetio u tekstu je rijec o lucidnim odnosno kontroliranim snovima, a kod njih je bitan proces i kontrola a ne sadrzaj sna.

Pa u cemu je onda svrha lucidnih snova ako sadrzaj nije bitan.To je cisto gubljenje vremena isto kao i astral ako ga praktikujes iz zabave.A onaj moj post se odnosio na ovo sto je Aragorn rekao:

Citat:
Mislim da je cela poenta u snovima ustvari spoznaja sebe tj. svih delova nase svesti i prevazilazenje "programa materijalne iluzije".

Ko kaze da iluzija mora biti materijalna?Mi smo cak jos vise podlozni manipulacijama u snovima nego u stvarnosti.A da se moji snovi obistinjuju svaki put kada imam lose snove ja bih odavno bio u petom denzitetu. :) A i lepo pise u tekstu:
Citat:
Lucidni snovi su u suštini od vrlo male koristi.

Citat:
pa te stoga pitam: zasto je tvoj nacin uvek tako grub?

Nije uvek.Covek je impulsivan samo u topicima u kojima se spominje Castaneda. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 30, 2006 4:15 am 
Član foruma

Esperio Max je napisao/la:
Pa u cemu je onda svrha lucidnih snova ako sadrzaj nije bitan.To je cisto gubljenje vremena isto kao i astral ako ga praktikujes iz zabave.

Lucidni snovi (u kojima si svjestan da sanjas) su prvi korak u razvijanju kontroliranih snova. Analogno gornjem tekstu predstavljaju prolazak kroz prva vrata sanjanja a kontrolirani snovi pocinju prolaskom kroz druga vrata (Castanedini termini).

Cak i ako se izvode samo iz "zabave" imaju primjenu:

- Lečenje noćnih mora i fobija: umesto da izbegava svog neprijatelja u snu, snevač mu se suprotstavlja, demaskira ga i transformiše u saveznika.
- Doživljavanje prijatnih iskustava po vlastitom izboru, kao što je oslobađanje od gravitacije i opuštanje, obitavanje u magičnom i čarobnom
svetu, doživljavanje novih seksualnih iskustava itd.
- Razvijanje i korištenje opšte i umetničke kreativnosti.
-Pronalaženje rešenja za lične probleme i pomoći u donošenju ispravnih odluka.
- Korištenje stanja sna kao unutrašnjeg prostora za lični razvoj i transcendentalna iskustva.

Citat:
Ko kaze da iluzija mora biti materijalna?Mi smo cak jos vise podlozni manipulacijama u snovima nego u stvarnosti.

Opet to vrijedi najvise za obicne snove u kojima je kontrola najmanja. Sto je stupanj lucidnosti u snu veci, veca je i kontrola. Jednostavno, nasa veca kontrola znaci manju mogucnost manipulacije nad nama a naravno vrijedi i obrnuto.

Citat:
Lucidni snovi su u suštini od vrlo male koristi.

Kako za koga, sigurno da nemogu nastetit a nekima mogu dosta pomoci.

Mogao si recimo pogledat vec otvorenu temu o lucidnim snovima pa bi ti neke stvari bile jasnije:
http://www.galaksija.com/forum/viewtopic.php?t=456

ras je napisao/la:
pa te stoga pitam: zasto je tvoj nacin uvek tako grub?

Zato jer treba udariti tamo gde ce najvise da boli :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 31, 2006 12:59 am 
Član foruma

Ok Chaos,pogledao sam onu temu i sad mi je jasnije.Ali meni se kod snova bas najvise svidja to sto sam oslobodjen svesnosti.U obicnim snovima ja se ponasam potpuno drugacije nego sto bi se ponasao u "realnom svetu".Nekoliko puta sam postao svestan da sanjam i odmah sam dobio zelju da se probudim.
Drago mi je da tebi koriste kontrolisani snovi.U gornjem tekstu se spominje da su ovi hakeri imali pristup Akashi hronikama(navodno je Nostradamus proricao pomocu njih) pa me zanima da li si i ti naleteo na tako nesto?

@ras

Jel vidis da covek ume lepo da odgovori kad hoce. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 31, 2006 1:39 pm 
Član foruma

Citat:
Citat:

Mislim da je cela poenta u snovima ustvari spoznaja sebe tj. svih delova nase svesti i prevazilazenje "programa materijalne iluzije".

Ko kaze da iluzija mora biti materijalna?Mi smo cak jos vise podlozni manipulacijama u snovima nego u stvarnosti.

Mislim, jesi u pravu, iluzija ne mora biti materijalna, samo ja predpostavljam da su snovi sami po sebi ocigledna iluzija, pa sam zbog toga naglasio "materijalna iluzija". Slazem se da smo u snovima mozda jos vise podlozni manipulacijama nego u stvarnosti, ali verujem da nam snovi isto tako mogu biti neki vid komunikacije sa onim delovima nase svesti koji spada u "nesvesno" a cijom spoznajom mi prevazilazimo tj. shvatamo "materijalnu iluziju". Logicno je da se ta "komunikacija" moze zloupotrebiti od strane nekog manipulatora i to, verujem, efikasnije od neke manipulacije u "stvarnom" svetu. Ali kako nam svest bude rasla tako cemo imati vecu kontrolu nad ovom vrstom komunikacije sa nasim nesvesnim delom sve do trenutka kada dozivimo "visu" svesnost odnosno celovitiju samospoznaju. A samim tim i mogucnost manipulacije u snovima ce postepeno opadati.

Mislim da bi trebalo u snovima prvo obratiti paznju na osecaj iliti utisak koji oni izazivaju i sa kojim se budimo, a tek onda tumaciti vizualni dozivljaj sna koji jeste "prava" iluzija.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 31, 2006 4:36 pm 
Početnik

:)

Zadnja izmjena: ovdeto; pet maj 25, 2007 6:32 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 06, 2006 1:09 pm 
Početnik

Ono što znam o snovima je da su nam oni vodiči u komunikacij s nadsvjesnim. Ovaj tvoj san, prema onom što sam čitala predstavlja putovanje (život) te neku situaciju u kojoj se nalaziš. Voda je simbol čišćenja, djelovi stijena koji padaju u nju i ubijaju ljude su djelovi tebe koji se slamaju jer neke stvari mjenjaš, osobine koje ti ne trebaju umiru, nebo koje se otvara je prostor nadsvjesnog, onog što spoznaješ...
Ukratko, impresivan san.
Ja ih imam nekolicinu tako jakih, pogotovo kada se dešavaju neke iznimne stvari u mom životu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 06, 2006 10:49 pm 
pixica je napisao/la:
zadnji san:

sanjala sam da je tamna crna zvjezdana noc i da stojim na litici. Ispod mene je grad svjetlucavi a na nebu se nalazi sarena ovalna galaksija koju vidim na nebu... Na prstima su mi se stvorile svjetlece tanke dugacke niti koje su lebdjele prema gore... i spajale se sa galaksijom. Gledala sam se u 3. licu i iz dlanova su rasle te niti u raznim bojama spajajuci se sa galaksijom na nebu. Osjecala sam se predivno. Kao da svijetlim raznim bojama iznutra i kao da me valovi nose ...

eto... odoh sad opet spavat :)

evo sad mozete i vidjeti kako je to izgledalo :D

http://www.mi3dot.org/gallery/original/13420/

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 06, 2006 10:58 pm 
Član foruma

Kako je nadje? :o
A da nisi ti mozda gledala u ovu sliku pre nego sto si posla na spavanje?
Ili si je sama nacrtala?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 06, 2006 11:08 pm 
Administrator

Pixi, odlična slika!

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 06, 2006 11:33 pm 
Član foruma

Super je slika ali meni se vise svideo Portalov san.Evo i slika njegovog sna u trenutku kada je prihvatio silu u sebi: http://www.darthrage.com/starwars/pictures/3/sw_7b.jpg

Taj san je imao samo jednu poruku:

You don't know the power of the dark side!!! :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 06, 2006 11:40 pm 
Administrator

Citat:
You don't know the power of the dark side!!!

... which is exactly the same as light side !!!

Balans.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 06, 2006 11:49 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Citat:
You don't know the power of the dark side!!!

... which is exactly the same as light side !!!

Balans.

:thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 07, 2006 12:15 am 
Član foruma

E ko je ona zena na slici ? :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 07, 2006 1:44 pm 
Član foruma

Jako mi je lijepa tvoja slika pixice. Bas sam prije nekih par mjeseci gledala i ostale i jako mi se svidja kako radis.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 07, 2006 10:29 pm 
Početnik

ja samo znam da cesto sanjam dvije vrste sna, ili invaziju NLOa ili Dinosaure u gradu...sve je kao u horor filmu :(

Vrh

Naslov: snovi
PostPostano: ned apr 09, 2006 3:54 pm 
Početnik

Često mi se u snovima događa da biježim od nekoga. Najćešće ne vidim tko je ta osoba, nužno i nije ljudsko biće. Ali uvik biježim... nikad me nije uhvatilo, ali sam se znala budit u šoku jer kad bi počela biježati, uhvatila bi me strašna malaksalost. I sve bi bilo usporeno. Jučer sam imala isti san. Ovaj put me hvatala nekakva crna prikaza (crni plašt, veliko, facu nisam vidila) ali sam uspješno biježala konstantno par metara ispred 'toga'. U jednom trenu me skoro uhvatilo i jednostavno sam poletila i cerila mu se u facu u stilu 'ha, ha, ja letim ti ne možeš!'. (nikad prije u snu nisam letila).

A sinoć, ne sićam se puno sna, ali znam da su bili pritrpani reptilima. Nije bia horor san, ne sićam se točno, ali kao da smo svi bili tu. I oni i ja, i nekakva rasprava se odvijala. Opet, imala sam sposobnost leta, nisam se osjećala ugroženo ni najmanje. Međutim nisam ni letila, samo sam znala da mogu.

Zanima me zna li itko šta bi to moglo značit, i ima li netko slične snove?

Usput, trenutno radim na prezentaciji o iluminatima (trenutno sam u toj fazi), i momak mi je primjetia broj na indexu. Prije sam išla na jedan fax, sad idem na drugi. Na prvom je broj indexa bia 0111, na drugom 1111. Mislite da tu ima ikakve simbolike? Ubrzo vadim VISU. ako broj bude 11111 da znam na vrime paničarit!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 09, 2006 6:44 pm 
Član foruma

Citat:
ja samo znam da cesto sanjam dvije vrste sna, ili invaziju NLOa ili Dinosaure u gradu..

I meni se cini da je ovo cesta vrsta sna, bar kod mene. Vise puta sam sanjao invaziju nlo-a, uvek sa crveno narandzastim nebom i nekakvim letelicama koje se spustaju. Mada nisam imao utiak horora.

Citat:
A sinoć, ne sićam se puno sna, ali znam da su bili pritrpani reptilima. Nije bia horor san, ne sićam se točno, ali kao da smo svi bili tu. I oni i ja, i nekakva rasprava se odvijala. Opet, imala sam sposobnost leta, nisam se osjećala ugroženo ni najmanje. Međutim nisam ni letila, samo sam znala da mogu.

Po meni ovo je vrlo interesantan san, a narocito sto si sanjala jasno reptile. Mozda je san stimulisan necim sto si procitala ali u svakom slucaju dobro je da ne pokazujes strah prema njima kao ni naklonost a tvoja sposobnost letenja ti govori, po meni, da si dostigla odredjenu duhovnu stabilnost koja ti dalje omogucava brzi napredak svesti.
Naravno, mozda je sve ovo moja pogresna interpretacija.

Pozdrav

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.