Sada je: pon jun 16, 2025 5:47 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 49 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Biste li upotrijebili neku supstancu za duhovni napredak
PostPostano: pet jun 21, 2024 9:59 am 
Član foruma

https://www.youtube.com/watch?v=VXAUSY2LB0A&t=3311s

Slučajno sam naletela na ovog lika pre ... par godina i u početku je pričao nešto novo, i pominjao pojas leda iza Antarktika i neke stvari o poretku ovde na Zemlji i tad je imao po par hiljada pregleda. Kako su počeli da ga zovu na intervjue , kao novo lice, mlad i izuzetno pravilnih i lepih crta lica - on je promenio ploču i više ne priča ništa što bi njegov kanal na yt povelo u pravcu skidanja s platforme. U ovom videu priča on ponovo o poretku stvari ali ništa nepoznato nije reko - iako se domaćica trudi da iz njega izvuče nešto nesvakidašnje - ćorak .. On čak kaže da o nekim stvarima neće da priča.

Mislim da je reko da snima za Gaya tv - gde su okupljeni svi new age autori ,a izričito nije new age!

Isto ko i taj crnac sa tik toka ... možda kad se pojave i imaju nešto novo , sveže i nesvakidašnje da kažu, ali čim se malo probiju u internet javnost - moraju da se povinuju - komjuniti standardima - ili ih neće biti .

Vrh

PostPostano: sub jun 22, 2024 6:02 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
sector57 je napisao/la:
evo bio petak i subotu na mikro dozi gljiva. bilo je kul. i dobar sam si. Smireniji...

Pretpostavio sam ja da si ti na nečemu već neko vrijeme. Navodno, čaj od kantariona (St. John's Wort) je takođe dobar za smirenje a neki tvrde da čak čisti i jetru?!

..

To sto si rekao ispada ko da sam neki narkoman. Za tvoju informaciju od Nove godine pa do mjesec i pol dana nisam kap alkohola popio. Iskreno u bilo kojem slucaju rade bi pojeo mikrodozu gljiva nego dvije-tri pive. Od ovog ne boli glava, nisi nadrdan drugi dan i nema apsolutno nikakvih nus pojava, kao od alkohola. Cak me iskreno i cudi sto si tako odbojan prema tome.

galaksija je napisao/la:
Ja nikad nisam bio na „supstancama“ niti planiram. Pratio sam neke koji jesu i primjetio sam da su prije supstanci bili razvedeni od realnosti ’vako a sada su ’nako.

Samo jednom mi se desilo da sam nesvjesno došao pod dejstvo supstance koja je navodno bila hašiš. Svratio nekim poslom do jednog prijatelja Arapa koji je baš bio zapalio nargile kad sam došao i ponudio mi da povučem par dimova a nije mi rekao da je pomiješao duvan sa hašišom. Pošto sam bio u nekoj žurbi, povučem na brzinu nekoliko dimova, sjednem u auto i izađem na autoput koji vodi iz grada. Baš kad sam se prebacio u srednju traku, onaj hašiš počne da djeluje i prebaci me na zadnje sjedište auta. Fizičko tijelo ostalo naprijed za volanom a ja sa zadnjeg sjedišta pokušavam da upravljam autom preko njega kao posrednika. Tri su me znoja oblila. S lijeve i desne strane piče auti najmanje sto na sat a je ne smijem da se prestrojim i stanem negdje sa strane, ne bi li došao sebi. Na kraju sam se jedva nekako iskobeljo sa autoputa. Sjećam se da sam tada pomislio – „dobro sam prošo što me nije preselilo u gepek od auta, pa šta bi onda“?!

..

A sto bi ti bilo u autu da si prvi puta popio dve-tri pive? Isto bi tim autom krivudo po cesti. Kao sto i sam znas da za sve treba trening tako i za hasis ili bilo sto drugo.. To kada pricamo u razumnim granicama. A razumne granice su one granice kada covjek zna kada je za njega prihvatljivo. Kao i za sve, vecina toga ovisi o covjekovoj kilazi i treningu.

Matrona je napisao/la:
Citat :

Psihodelici ti prekalibriraju mozak, i povežu desnu i levu hemisferu. Pa iako jesmo lutke na kanapima, možda je bar lepo da vidiš nešto drugačije od onoga što inače vidiš .
Ja nisam ništa od toga probala, ali me privlači da probam psilocibin .. Ima hiljadu stvari koje me sprečavaju u tome - na primer nemam free šest sedam sati za to , bliski prijatelj mi je inspektor za droge i redovno me plaši pričama koga su sve uvatili i na kolko je osuđen itd .. Mada to nije glavni razlog .. već realno nemanje vremena koje bi provela na miru za to .. a i nemam ni supstancu :)

I nisu džaba alkohol i duvan dozvoljene supstance a psihodelici zabranjeni ..

Zašto su potamanili hipi komune sedamdesetih ???

Čak i one koje nisu bile na teritoriji Amerike ..bagerima su ih sravnavali sa zemljom, da ih zatru.

Za mikro doziranje ti ne treba 6-7 sati dovoljno su ti dva sata. I bilo bu ti ok.
A ta policija kada bi radila svoj posao onda bi hvatali razno razne politicare, pedofile i ostalu bagru. Njima je ovo san snova kada uhvate djecu sa jointom na klupici pa pisu izvjesca. Ili kad pise u novinama da su nekog ulovili sa kilom necega, a prolaze tone svacega. A ljudi na tronu zaraduju masne pare, na politicare mislim. To je njihova lova.

Vrh

PostPostano: ned jun 23, 2024 7:59 am 
Član foruma

Pa naravno. Promet droge je oduvek bio grana državne privrede na crno. Bez podrške (čitaj : udela , tala ) političara i glavešina u policiji i sudovima - ovo ne bi moglo da postoji. Jedno rade a drugo pišu i pričaju. Sad su u Nemačkoj zaplenili nekoliko tona kokaina u Hamburgu, radi se o milijardama eura, i sigurno neće to da bace u more - nego prvo ide priča i slikanje - pa posle pakovanje na male kesice kojom prilikom slikanje nije dozvoljeno.

U zatvor šalju žrtvene jarce, ili klipane koje uvate na ulici jer su ugrožavali sistem, nisu plaćali kome treba, probali da budu solo ... a solo - ne postoji u lancu prodaje droga. Prosto nije moguće, sem ako ne kupiš seme online pa gajiš sam za sebe kod kuće , kao sad kanabis što može ili gljive.

Da zatvor nije "lek" za socijalnu devijaciju, nego je vodenica za meso , posle čega te svi odbace ... najbolji primer je youtuber "Familija" ( yt : Familiobe ) Dečko je iz Niša i pre desetak godina su ga uhvatili sa nečim .. trava ili ekstazi tablete .. i na sreću ga samo priveli to veče , koje je on iskoristio da zbriše u Kinu, gde je već odlazio da radi kao nastavnik engleskog. Posle mu je stigla krivična prijava i tužba i štatijaznam, ali se on, pametan, nije vraćao u zemlju do skoro , kad mu je to "krivično delo" zastarelo. U međuvremenu nije posto kriminalac odbačen od društva , ološ , bagra - nego je bio normalan dečko, čak je uspeo da od svog smisla za humor , napravi posao od koga je fino živeo sve ovo vreme... u njegovim južnjačkim skečevima uživa skoro cela Srbija - i van našeg nišlijskog dijalekta. Pravi car - delija - u suštini dobar dečko .. A šta bi bilo da su ga uhvatili i poslali u zatvor ? Postao bi govno - eto šta bi se desilo - ili bi od nemoći i besa postao gori nego što bi inače bio, a kad bi izašo iz zatvora bio bi izložen preziru svih koji nisu bili uhvaćeni ...

::::::::::::::::::::::::::::

https://www.youtube.com/watch?v=-g9xs2lAxiY

Ovde gostuje čovek koji je na Jamajci napravio ritrit za magične gljive, zaposlio profesionalne terapeute koji uživaju na moru i rade posao iz snova .. Aranžman od 8 dana košta od pet hiljada dolara do dvadeset, zavisno od tretmana koji se nude i BUKIRAN je mesecima unapred , jer nema veike grupe .
Čovek je elokventan i lepo objašnjava kako tretman psilocibinom funkcioniše, kad se preporučuje i koji su benefiti . Rad na sebi je neophodan da bi promene na bolje bile trajne. Jedino mi nisu jasne ove doze od 15 - 20 grama .. U Evropi vam niko neće ponuditi više od 5 grama što se još uvek vodi kao herojska doza ...

Ovo je moguće , jer Ameri imaju pare, ali postoje i ritritovi, radionice , gljiva-tripovi - po Evropi koji ne koštaju tolko masne pare- Čak kod ove Vesne kod nas može da se iskusi to po pristupačnoj ceni, ako hoćeš stručno lice pored sebe kao trip sitera. Ako nećeš , može i za dž, ako znaš kako

Vrh

PostPostano: ned jun 23, 2024 9:43 am 
Član foruma

https://atma.hr/kresimir-misak-konoplja ... ekonomije/

kao i obično,Krešo ga udara drito u glavu,imaš multifunkcionalni korov nadohvat ruke?

e pa,NE MOŽE!!

prije par godina na hrvatskom RTL-u sam gledao prilog o tome kako je dečko koji je obolio od paralize zasadio u svome dvorištu par stabljika konoplje,da bi mogao dobiiti ulje koje mu je dosta pomagalo u terapiji,bivao uhapšen ili šta već,bilo je mučno gledati kako se sprovodi "velika farma pravda"...
on totalno nesposoban,ali pitbulovi su morali raditi svoj posao,pa došli da ga hapse kao da je pablo eskobar...

https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-pr ... ne-6805221

ne može ni za zdravlje,a kamoli za šta drugo...
otuda ta egzotična imena canabis,marihuana itd. da stigmatiziranje lakše prodje,iako imaš sopstvenu riječ konoplja,ali ona je previše obična za željeni učinak...
može recimo Nizozemska (nekako uvijek mogu te "male" države tipa Švicarske,Andore,Linhenštajni itd.!?),ali ostali ne!? nešto tu malo smrducka...

čitava priča mogla bi biti u stvari oko DMT-a,za koji je veoma poželjno da ostane u stanju mirovanja...znaju oni veoma dobro šta trebaju da urade za "status quo"...

https://shop.skolskaknjiga.hr/dmt-duhovna-molekula.html

a u ovoj knjizi kad sam je čitao,pažnju mi je privukao detalj da su tu bili i neki likovi iz "škotskog reda",koji su davali podršku ili iskazivali zanimanje za to istraživanje,ma šta kažeš,masoni i psihodelici,no ne mogu se sjetiti gdje je to iskočilo,morao bi ponovo čitati...

Vrh

PostPostano: ned jun 23, 2024 12:59 pm 
Administrator

Gnostički izvori na temu – simulacije.

Citat:
Život je – film.

Vema je teško, za jedan kartezijanski um, da shvati ovaj koncept. Naš tro-dimenzionalni um je veoma loše adaptiran shvatanju ideja i činjenica koje zadiru u domen beskonačnog.

Iako za mnoge, ovo može da bude nepojmljivo, naš je život samo jedan običan film napravljen na osnovu nekog scenarija. Taj film se neprestano vrti, odvija se bez prekida, na jedan takav način - da se čovjek stalno ponovo rađa u istom momentu kad umre.

Ono što je najapsurdnije je to, da se on rađa na istom mjestu, gdje se i prije rađao, istog datuma i od strane istih roditelja. Tako se taj film stalno ponavlja.

Tako se svako ljudsko biće rađa zajedno sa svojim filmom. (…)

Neprekidno ponavljanje tog filma nema veze sa reinkarnacijom, mada se ta dva pojma često miješaju. Zbog razloga koje smo već prije pomenuli "vanjski (eksterni) čovjek" koji živi u sistemu "budućnosti-prošlosti" ne može da obuhvati ni jedan jedini momenat na svojoj filmskoj traci, čak ni onaj njen dio koji na sebi sadrži kadrove iz njegove neposredne budućnosti. (…)

Mi smo već prije insistirali na činjenici da ljudska ličnost nije realna, u pravom smislu riječi, nego predstavlja samo jedan potencijal ili mogućnost. (…)

Sve dok čovjek živi u “divljini”, samozadovoljan i uronjen u svoje laži i iluzije, njegov film će se odvijati sa jednom mehaničkom nefleksibilnošću, i njegova ličnost će ostajati onakvom kakva jeste, tj. nepromijenjena.

(…)Teoretski, film u kome je čovjek rođen i u kome živi, može da se vrti sve do "kraja svijeta", pod uslovom da je čovjek sretan, zadovoljan sam sa sobom, pridavajući sebi zasluge za sve ono što smatra pozitivnim a istovremeno optužujući druge za sve svoje greške i neprilike. Iskreno govoreći, ova egzistencija se ne može nazivati ljudskom, ovdje se u stvari radi o – antropoidnoj egzistenciji.

(…)Ako posmatramo problem ezoterične revolucije s tačke gledišta jednog filma i različitih uloga koje čovjek može u njemu da igra, jasno nam je da je ova vrsta evolucije nemoguća, jer se film kao film – stalno vrti u jednom te istom krugu. Ljudi koji igraju u ovome filmu su oni koje nazivamo – antropoidi, lutke, mrtvaci koji, kako je Isus rekao, "vjeruju da su živi".

(Izvod iz: "Gnosis – Study and Commentaries on the Eastern Orthodoxy"; Book One; strana 232 i 233 - Boris Mouravieff)

Kako “ljudska ličnost koja nije realna” ili simulirani (kompjuterski programiran lik), može izaći napolje iz filma/simulacije i tako se osloboditi od jedne – programirane egzistencije?

Uz pomoć "supstanci"?!

Može li simulirani ili programirani lik uopšte razmišljati na nesimuliran ili neprogramiran način?

Može li on uopšte odgovoriti nezavisno i objektivno na ova pitanja?

S tim u vezi, svaki odgovor na ova pitanja ne trebamo uzimati previše ozbiljno jer će stići od entiteta koji je lažan, po samoj svojoj prirodi. (Slično tome, koliko će ko uzimati ozbiljno „svoje“ misli, biće do njega samog?!) Kad bi jedan lažan entitet došao u dodir sa Istinom, ona bi ga uništila, isto kao i realnost u kojoj ovaj egzistira jer Istina i Laž ne mogu dijeliti istu vremensko-prostornu tačku. Znači, ukoliko bi se na ovom forumu, čak i pojavila neka bitna istina, niko ju ne bi ni prepoznao kao takvu, čak iako bi mu ona igrala Žikino kolo ispred nosa. Mi se možemo međusobno samo varakati, vako il nako.

Situaciju komplikuje to što, navodno, ovdje postoji i nešto što je Kastaneda pomenuo kao „unutrašnje znanje“ tj. „kad nešto znaš a ne znaš kako“.

Naravno, to ne bi imalo nikakve veze s „našim“ mislima, umom ili mozgom. Misli će navirati same po sebi, onako automatski, kako bi racionalizovale stvar kad čovjek osjeti to znanje ali one to neće biti u stanju i da objasne. Uostalom, kako će nešto što je lažno, razumjeti – Istinu?

Kakve veze s tim unutrašnjim znanjem bi imalo - kozumiranje supstanci?

Nikakve.

..

Vrh

PostPostano: uto jun 25, 2024 11:10 am 
Administrator

Zaboravih napomenuti da kad su supstance u pitanju, mora se biti pažljiv kod doziranja, da se ne bi ponovio ovaj slučaj kad je Mujo-borac-protiv-matriksa, uz pomoć supstance uletio ko flak u astralnu zonu matriksa, pa napravio tamo belaj i skoro narušio status quo u matriksu: Incident na astralu.

..

Vrh

PostPostano: sub jul 13, 2024 11:28 am 
Član foruma

neko može pomisliti da sam nekakva dijabola a la Bilanović?
zašto dijabola? pa lik se puca svim i svačim,pa mu onda dune da ode na vipasana retreat...za njega možda ok,ali previše ekstremno za moj ukus...
tako,ako bi se zadesio na nekakvoj žurci u istoj prostoriji sa takvim teškašima poput Aleksandra Bilanovića i Ratka Martinovića,gledao bi da momentalno uteknem kroz prvi prozor,mada uopće nije isključeno da bi nešto pride ponio sa sobom... :mrgreen:
pomenuto je negdje gore da je bitno naći neku svoju (individualnu) mjeru i sa time se apsolutno slažem...

pomenuto dešavanje dogodilo se poodavno i tada sam bio u najvećem jeku sa svojim pokušajem samoposmatranja...tako sam uvidio kad je samoposmatranje išlo u dobrom smjeru da bi se javljao taj stanoviti psihodelični osjećaj,koji mi je bio odnekud već bio poznat,pa sam se prisjetio da su mi se takvi mikromomenti znali dešavati u navarenom stanju "kad bi se zvijezde poklopile"...smatram da su upravo ti mikromomenti uzrok privlačnosti odredjenih supstanci,samo što ljudi uobičajeno vrlo naivno očekuju da supstanca sama odradi čitav posao,a da oni ne mrdnu ni prstom,a to ne ide baš tako,pajdo moj...moraš i ti biti u nekoj stanovitoj "formi" za takve vidove pokusa,inače to postaje u potrazi za plavom pticom dodo ili čekajući Godoa...

elem,u jednom momentu mi je palo na pamet zašto ne bi probao 2 u 1,pa da vidimo kako će stvari ići...kod samoposmatranja mi se svidjelo to što si direktno u svijetu,pa nema nekih velikih mogućnosti za ukazanjima i porukama kojekavih "vodiča" koje ti se mogu desiti u četiri zida,ajmo pajdo na teren pa da vidimo od kakvog si štofa zaista sagradjen...uostalom i sam jezivi Brko je pominjao tu mogućnost kao neki vid prečice,pa da onda uvidiš u kom smjeru treba da ide tvoj rad,i moram priznati da je to itekako privuklo moju pažnju...a ne kao onaj lažljivi klaus schwabov pajac sadhguru koji odmah pjeni protiv toga,ali takva su mu naredjenja od klausića dok medjusobno razmjenjuju tople zagrljaje...za tog klauna osho je izmislio jebeni kosmos...

shodno tome,trebalo je naći adekvatnog kompanjona kojem neće biti za cilj rastafarijansko sabijanje i da nije u tom fazonu da te sabije pod stol,pa onda da uslijedi klasični repertoar podjebavanja "vidi ga,što se nasadio"...

tako da je izbor pao na drugara koji je bio ostrašćeni ženolovac,njegovo poznavanje metafizičkih stvari je mislim bilo prilično površno,no dobro,razlike izmedju nas ipak nisu bile toliko nepremostive prirode,s njim će sigurno biti zabavno,ako ništa drugo...

tako smo se u jednom momentu malo "digli" i zaputili u sami centar grada,prema najvećoj mogućoj vrevi,i to je u suštini i glavni razlog zašto je baš on izabran sa moje strane,nije se plašio gužve u takvom stanju,bilo je u njemu avanturizma i nekakve (djetinje?!) težnje za pustolovinama,svi ostali su imali tendenciju skrivanja po nekim rupčagama, pa bi onda slijedilo šablonsko preseravanje,mnogo predvidivo dosadno i bez imalo izazova...nismo nešto pretjerano medjusobno ni pričali (komuniciranje i samoposmatranje naporedo,tu sam oduvijek bio i ostao totalna taraba),što mi je dodatno i odgovaralo,i tu su počeli moji ozbiljniji pokušaji "nivelisanja" pažnje,da ne bude previše ni prema vani,ni previše prema unutra,moje navareno stanje mi je u pojedinim momentima stvaralo odredjene poteškoće,javljala se tu i tamo klasična stara dobra paranojica (vidi što me sada svi gledaju,mora da svi znaju šta sam uradio i slično,što je sve ostale podrumaše u suštini najviše i plašilo,valjda taj izlazak iz njihove comfort zone) ali sam to ujedno dozivljavao i kao jebeno pravi test (ajmo majstore,pokaži sad šta znaš i možeš,da vidimo koliko si zaista kadar u ovakvom stanju na pravom terenu ),ali nakon odredjenih napora počeo je i stanoviti "vjetar u ledja",a on se svjesno ili nesvjesno i čekao čitavo vrijeme,u tome je i bila bit svega,neka vrsta "hakovanja" da se to iskustvo MAKSIMALNO PRODUŽI...iz nekog čudnog razloga ova numera me podsjeća na te moje eksperimente,drži ne daj,niveliši amo,niveliši tamo...

tako smo odlučili da sjednemo na jednu klupu,što mi je odgovaralo zbog zaokupljenosti mojom "nivelacijom" pažnje i ulaska u željeno stanje...
stvari su počele ići u dobrom pravcu,svjesni um sam poslao da malo pajki,i neka tišina se u medjuvremenu spustila na nas,nismo ništa pričali samo smo gledali ljude kako prolaze...

nakon nekog izvjesnog vremena tog našeg tihovanja,iznenada,u jednom momentu on se okrenu prema meni,i blago se cereći reče: "vidi ovo,matrix"...
kao da me je munja ošinula u tom momentu,bilo šta da je drugo rekao tipa "pogledaj onu žensku tamo što je dobra" ili slično,ne bih se ni najmanje trznuo,ali ovo...čova je u tri riječi snajperski precizno pogodio moje misli iliti stanje!? pa jebem mu mater,valjda je to trebala biti moja,a ne njegova uloga,jpak sam ja bio u nekakvom radu,a ne on,heh!? no dobro,ko te tu šta pita,pošto je "kosmička tajnica" očigledno nešto drugo imala na umu...

da stvar bude dodatno zamršenija,tada sam bio najbliže onom što je Uspenski opisao kad je vidio "uspavane" ljude,jer sam baš to vidio u tom momentu,svu tu mehaničnost i nesvjesnost ljudi koji su šajcali oko nas,mogao sam je doslovce opipati...otuda najvjerovatnije i toliki šok koji je uslijedio njegovom izjavom...bilo koje druge riječi,ali kako baš ovo?
iz nekakvog neobjašnjivog razloga,kako smo se tada uspjeli spontano "usinhronizovati" ni dan-danas mi nije jasno...misterija bila i ostala...

da sve još bude malo više od slučajnosti,preko njega sam i došao do uvida da se APSOLUTNO SVE MOŽE ZATAŠKATI,jer sam baš preko njega saznao za stravično ubistvo u stilu hanibala lektora koje se dogodilo u njegovom gradu u to vrijeme (studije su ga nanijele ovdje "kod mene") za koje niko nikad nije čuo "kod mene" ni tada a kamoli sada,i nedavno kroz razgovor sa penzionisanim inspektorom,taj isti inspektor je izrazio nemalo čudjenje kad sam ga počeo ispitivati o pojedinostima tog slučaja u momentu kada sam saznao da je onomad službovao u gradu tog mog prijatelja,baš u to vrijeme... "kako ti to sve znaš?" i slično...ništa me ne pitaj,jarane moj...

Vrh

PostPostano: sri sep 11, 2024 5:04 pm 
Član foruma

uvijek mi je na prvu neobično vidjeti Ratka u sober izdanju,mada sam isto zamijetio da kad je Ratko sober to u prevodu znači da ima poštovanje prema dotičnom sagovorniku...kada ga vidiš "namazanog" svim i svačim možeš očekivati popriličnu sprdnju...
opet,ako ga neko i u takvom stanju navede na ozbiljan razgovor o psihodelicima,takodjer je primjetno da jaran u tren oka odmah ulazi u full profesionalan mod 8) ...

specijalista za dotičnu oblast (faktički pionir koji prvi otvoreno priča o tome na ovim prostorima) odlično pojašnjava o raznim psihodelicima iz svakojakih kutova...respect za iscrpnu analizu i iskrenost! iako (za neupućene) vrlo lako ostavlja dojam haotične osobe koja se puca svim i svačim, jaran jako dobro zna šta radi i gdje se nalaze granice u čitavoj priči,koje opet po sopstvenom priznanju zna vrlo često da eksperimentalno prelazi,pravi psihonaut psihodelika!
takodjer upoznat sa Icke-tovim opusom,manipulacijom medija,prisustvovao predavanju Daniela Estulina u Zagrebu...definitivno nije pao sa kruške!

[1:29:00-2:00:57] sve vrlo koncizno pojašnjeno... samo što ima taj vrlo interesantan detalj na 2:00:20...dakle,imamo enzim u želucu koji nam blokira unos DMT-a, yah,kako uvijek ima tih iznenadnih slučajnosti koje nam odmah iskaču u funkciji blokiranja aktiviranja pinealne žlijezde i DMT-a, kao da su se nekakvi dušebrižnici zaista dobro potrudili da nas sačuvaju od svega toga, k tome pridodati fluorisanu vodu,uporno insistiranje na 440 Hz umjesto na 432 Hz,medicinu koja negira chi/prana energiju,zabranu psihodelika,besplatne energije koja nikad da pristigne,stalno su neki idioti ispranog mozga na vlasti ili neke psihopate sa "misijom" itd, i u pravu je Icke,kao da smo zaista strpani u nekakav zatvor od 5 osjetila...ima se dojam da svi putevi vode u nekakav Rim...

takvu strategiju u šahu nazivaju PROFILAKSA,koja u samom startu ima ciljano OGRANIČAVANJE PROTIVNIKOVIH AKTIVNIH MOGUĆNOSTI,iliti narodski rečeno "sistem skuvane žabe"...blokira te i ograničava malo ovdje,malo ondje,naizgled se ništa ne dešava,nema nikakvih blitzkrigova,sve je jako sporo i statično jer se igra na mnogo duge staze,tačnije MALE PREDNOSTI (ili po Icketu metoda "malih koraka") pa to često bude vrlo dosadno i varljivo za um da odredjene stvari "nisu bitne",medjutim ni blizu da razviješ puni potencijal,stalno se vrtiš u krug,dok odjednom ne dodješ do zakašnjelog saznanja da si ugušen i sapet sa svih strana,figure se sudaraju i smetaju jedna drugoj,nikakve harmoničnosti i koordinacije nema medju njima,a protivnik bez ikakve žurbe poput anakonde, steže li i steže,i sve to mic po mic i odjednom postaješ svjestan da ne možeš nikako da "prodišeš" jer je pauk čitavo vrijeme pleo svoju mrežu dok si ti besciljno blejao unaokolo... mnogobrojne strpljivo gradjene male prednosti u jednom momentu počinju da AKUMULIRAJU i tada je uvelike kasno,već je došao "game over" na vrata,javljaju se flashbackovi,aha,ono što je odigrano tamo i tamo nije uopće bilo bezazleno ili još gore potcjenjivački "bezvezno" u datom momentu (tipa kakva mu je sad ovo glupost?!),nego izuzetno dalekometno promišljeno...ovdje opisujem primjer partije sa izuzetno jakim protivnikom,a gdje je onda kontekst u kojem se to proteže po nekoliko decenija ili čak i stotina godina?!

jel ono ovdje bješe nekakva "škola" za podučavanje i uzdizanje?
nešto mi je isuviše pažnje posvećeno na fiki-fiki-fik vrlo precizne detalje (vrag se i krije u detaljima!?) za nekakvu banalnu i minornu fizičku razinu postojanja,čak i za jednu kompleksnu simulaciju!?

1:06 jedan vojnik se popeo na drvo da bi nahranio ptice!? [-X

baš su ljudi zli,ne govore oni nama bez razloga već stoljećima unatrag kako smo grešni i neodgovorni...iako u ogromnoj većini slučajeva ljudi instiktivno koče ako im ispred auta iznenada iskoče mačka ili pas,ali zato ni pod razno neće da zastanu 2-godišnjem djetetu iz Bora koje izgubljeno tumara medju njima :^o ,yah...zaista,vrlo dosljedno za pobornike tih silnih klingonskih krvožednih ratova!?

to što će uskoro postati moderno legalizovati psihodelike u sve više i više država nije pokazatelj da se "svijet kreće naprijed",to je vjerovatno trojanski konj,ako se iznenada odustaje od dotadašnjih višedecenijskih zabrana, znači da sada imaju nešto puno jače i efikasnije...u odredjenom momentu bilo je bitno da se ne vide neke stvari,u skorijoj budućnosti će ubacivati šta ćemo da vidimo,mislimo i osjećamo da li kroz transhumanizam ili psihotronička oružja,zabrana je poslužila svojoj svrsi kad je trebala,evo vam sada koska pa se zabavljajte iluzijom izbora...

kao na primjeru sloma duvanske industrije,jebote,držali su čitav holivud i formulu 1,i odjednom,paf! padoše bez ispaljenog metka,sve u ime zdravlja narodnih masa?! yah!
to bi značilo da su tada na nekom drugom polju ostvarili OGROMAN PROGRES,pa bi dotadašnju igračku koja je sada postala nepotrebna,možda čak i kontraproduktivna,zamijenili nekom drugom,boljom i efikasnijom...
u pravu je Jeffrey Grupp,čim korporacije odjednom olako gube profit koji je njima u suštini samo sredstvo kontrole,i iznenadjujuće su ok sa tom novonastalom situacijom,nastupio je nekakav opasan zaokret u promjeni plana...

46:35 Ratko pominje da je medju zapadnim stanovništvom došlo do drastičnog pada testosterona,dok je zauzvrat kod arapa u priličnom porastu,vrlo zanimljiv podatak!?

priča o ravnoj zemlji je u nekom momentu izduvala,no zauzvrat smo dobili novu igračku zvanu velika Tartarija...

Vrh

PostPostano: sri nov 06, 2024 11:30 am 
Član foruma

Paul Stamets po meni jako zanimljiv i pametan covjek, koga zanima neka progugla malo..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 49 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.