ima jedna mala "sitnica"... ONI SU SE VRATILI,a takvi me nešto baš i ne interesuju...
ah,proučio se svojevremeno raymond moodi-e,gdje je sve divno i krasno,možda su upravo zato i vraćeni,da šire (dez)informacije i EPP o toj divoti i krasoti koja nas spremno čeka raširenih ruku,u dve knjige raymond moodi-a okliznuo se samo jednom,gdje je rekao kako je neki dotični vidio svoje preminule rodjake koji su ČEKALI NA RED DA SE PONOVO VRATE...iako se striktno ogradjivao od bilo kakvih tvrdnji takve vrste?! opet,ako su se vratili čemu "delete",tako možeš učiti trilionima godina i OPET SVE ISTO!? taj famozni "delete" me iz nekog razloga podsjeća na MK Ultra obrazce!?
a kada sam počeo variti michael newtona (kojem jako malo fali da krene šamarati svoje pacijente ili možda zamorčiće?!) sa papazjanijama kako te "vodič" usmjerava po raznim "bibliotekama znanja",ajde sikter dečko!
uči li se i uči,samo nikako da se nešto i nauči,pa ostaje pitanje šta se to konkretno naučilo kada nam je zatvor (ups,htjedoh reći univerzitet) konstantno isti???
nešto tu ne štima,jer POMAKA OVDJE NEMA... ili je do učenika ili do hmm, "znanja"? ako je do učenika onda su gle čuda(?!) svi iz nekog razloga totalne tarabe i bilmezi,ali šta ako je do "znanja" koje nam se servira?
nekad sam svojevremeno tražio šta sve religije govore o smrti,i jedina izuzetno rijetka stvar u kojima su se "svi" manje-više slagali je da bi preminuli bio u nekoj "medjufazi" izmedju ovog i onog svijeta koji traje otprilike izmedju nekih 30-40 dana,i to je bila faktički i jedina stavka gdje nije bilo previše odstupanja,koja maltene odmah na samom pocetku nastaju u dotičnom vidjenju stvari?! nešto kao željezničko čvorište,tu se nešto kao malo približimo jedni drugima i odmah nakon toga svako šiba svojim putem...
NDE iskustva? neka hvala! "najveća pobjeda je kad protivnici postanu saradnici,a neprijatelji prijatelji...to je pobjeda bez pobjedjenih"...ili političkim terminima kontrolisana opozicija=najbolja opozicija na svijetu...ili naprosto se okoristiš nesvjesnim korisnim idiotima...
što nas opet dovodi do paradoksalnih tibetanaca koji imaju neke svoje metode "pojanja" od strane živih "pomoćnika" da svijest preminulog ne "zaboravi" ili ne "zastrani",samo OD ČEGA?...i tu počinju poprilične razlike,čini mi se...nije da ih idealizujem,daleko od toga,imaju i oni svoga svakojakog smeća kao i svi drugi uostalom,ali stiče se utisak da malo bolje znaju šta treba "činiti" u tim situacijama za razliku od drugih kojim je mantra manje-više ista...
grešni ste,grešni i samo grešni izgleda od momenta kako smo došli na ovaj svijet,kako to već ide u monoteističkim konceptima...pa replicirao bih dosadni ste,dosadni i mnogo ste dosadni sa tim papagajskim ponavljanjem,samo je dosta čudno kako ta grešnost ne dotiče "ovnove predvodnike" koji iako imaju okeane krvi na svojim rukama,i nekako iznova opet i opet zasjednu na veoma bitne i važne (usmjeravajuće) pozicije...neko bi pomislio da se tu pojavljuju odredjene maglovite šeme u svemu tome,nešto kao neki sistem ili poredak...
moje interesovanje je za one koji se ne vraćaju,samo što ne možemo uporediti njihova "iskustva" sa ovim što su vraćeni i pričaju tralala priče kako se "došlo kući", oni nisu to ni htjeli, ali ih je eto velika ljubav poslala natrag,jer nekad imaju i nekakvu misiju,zaista lijep EPP...da li bi im odista priča bila ista? ovi su došli nakon kojeg sata ili dana,a ove druge čeka "medjufaza" od 30-40 dana,nije mi to nikako isto... a i ovi malobrojni što se "prisjete" FRAGMENATA od prije,uvijek su fragmenti u pitanju,nešto malo i može, ali nešto više od toga baš i ne može!?
ako se k tome još doda da ovdje iz nekog razloga širenje svijesti (za koje ti je potrebna OGROMNA ENERGIJA) nije poželjno kao ni masovna upotreba slobodne energije što bi inače neumitno vodilo jedno k drugome...šta reći,mnogo neki zabavan i edukativan "univerzitet"...na kojem naravno nema varanja!? sve korektno i pošteno po "zasluzi"!? yah!
sa odredjenim vremenom dve stvari su mi počele privlačiti pažnju: zabranjene oblasti (i razlog zašto su zabranjene) i oblasti gdje se priče (neočekivano) poklapaju jedna s drugom (po uzoru na drotove...eh,dragi moj dečko,ajmo sad sve ispočetka,šta si ti meni ono prošli put sve napričao?)...
|