Nakon ove debate majkinetora i navigatora da i ja rečem svoje misljenje i par stvari šta ne razumin o tom mysteryoznom vitaminu C kojeg niko nikad nije vidija ni čua a svi pričaju o njemu

)
Dali je sintetički vit C = prirodni vit C
Vitamin C iz voća je nestabilan i kad voće stoji na zraku po par dana gubi se značajan postotak njega i kako onda on može trajati u obliku praha po više mjeseci kad ga se sintetički izdvoji? Izgleda mi na nešto neprirodno. I zašto kad se askorbinska kiselina( sin vit C) pomješa s vodom i sodom ( da se dobije askorbat) onda može trajati samo 4 sata?
Također sam čuo za rotaciju molekula vitamina C - da je iz voća rotacija u ljevo a u sintetičkom u desno i da prirodni vitamic C sadrži još neke tvari - znači da je askorbinska kiselina samo jedna od njih.
Onda u vezi kupnje askorbinske kiseline - postoji više vrsta kvalitete i sigurno da nije sve isto koju kupujete (za pravljenje askorbata). Sigurno da je bitno iz čega se ona vadi i na koji način. U vezi one iz DM-a od 15 kn 200 grama - Njemačka je firma "das gesunde plus" i navodno oni koriste GMO - nađen je u Sloveniji u lalenim sjemenkama te marke i kad se to saznalo svi su dobili povrat novca, a sad dali je ovaj vitamin C izvađen iz GMO kukuruznog polja u Njemačkoj pogađajte ili riskirajte ako hočete, ja neću.
Dosta mi bolje izgleda ova Nutrimedica askorbinska kiselina 35 kn - 250g jer je zemlja podrijetla Mađarska, a Mađarska je tamo 2011. /2012. godine zapalila sve usjeve GMO žitarica i zabranila je GMO sjeme pa je poprilično velika šansa da nije izvađena iz GMO kukuruza.
Vjerojatno je prirodni vitamin C iz voća bolji, čistiji i jači od sintetičkog (askorbinske kiseline, natrijevog askorbata) ali budući da je nemoguće potpuno opskrbiti organizam sa vitaminom iz voća (jer smo zagadili cili planet, iscrpili tlo, voće se polijeva sa desetcima različitih otrova i pesticidima, pa danas u njemu nema niti približno vitamina koliko je imalo prije 50, 100 godina) ja virujen u moć natrijevog askorbata, uzimat cu ga pa čemo vidit rezultate

)