Jack987 je napisao/la:
Mome je napisao:
Citat:
...dogmama sto je apsolutno neprihvatlivo jer je covjek slab i nesavrsen u odnosu na savrsenost stvoritelja tog covjeka...
Mislim da to uopće nije istina - oni i žele da mi to mislimo kako ništa ne možemo napraviti za naš napredak. Neke vjere to jako koriste u svojim propovjedima da se - slučajno nebi pobunio... Da, treba se rješiti tog HRKLJUŠA više...
Hehehe !!!

Jack... pa pomjeri sunce,daj kisa,odredi tvoje djete da bude plavo ili crno,sa plave oci ili crne... Mozes li ? Ismijavas sebe covjece,stavi prst na glavu,razmisli,ako mozes. Pusti fantazije,cjeli zivot mislis da nesto ucis,a kao neznan ces umrjeti.
Od vase pismo iz Kasiopeje mogao sam primjetiti da nakon sto napustimo tjelo idemo u 5-tom denzitetu.Citiram:
"Tamo imamo priliku da malo "odmorimo", sagledamo prijašnje živote i na osnovu iskustava i stepena svjesnosti odlučimo gdje i u koje "vrijeme" ćemo se opet inkarnirati. "
Znaci za nas izabiramo sta mi zelimo.Da upitamo onda invalida,jeli htio i jeli on izabrao za sebe takav da bude ? Da upitamo coravog jeli on izabrao takav da bude ? Siromasnog jel' htio siromah da bude... Jel' neko dobrovoljno izabrao u africi da se inkarnira..... Jack... ?
A pravo si me nasmijao na drugu temu... kazes imas lijek za bessmrtnost :d
Znas gdje je lijek za besmrtnost ?? Dozvoli da ti kazem: TEK KAD UMRES hehe Tada ces biti ponovo ozivljen,da bi mogao da osjetis vatru...
I neces moci da umres a bol,osjecas !
Svako ima da odgovara za svoje zlo djelo. Ako nasilnik i Ubica,uspije da izbegne i da se sakrije od policiju,mislis da se on spasio ? Nije smesno ?

Jack...Ako zedj (ko sto mislioci kazu) ukazuje na postojanje na Voda. Onda zedj za pravedno ukazuje da postoji pravda.Medjutim,ako ne postoji apsolutna pravda na ovom svijetu,onda mora da dodje dan i cas kad ce mjerila na pravdu biti uspostavljena. Jesi li razmisljao ? Ili razmisljas kako da postanes bog ? neces to postati,osim sto ce ti se okolina smijati.
Kad podjes u 5-tog denziteta otvori oci

da se ne zeznes u izbor

Jer,mnogi su se zeznuli pa posli u afriku,da vide kako je da se bude gladan,zedan,gol i bos........ To je neko htio da dozivi. Kako samo mozes u to da se nadas... Ne vjerujte kasiopejcima,jer neznate ko su to !
Ne govori da je Hrkljus ili Matrix bog,vladar.... jer ces uistinu kad se bude pojavio i izaso u javnost povjerovati da je on bog. Neka te NLO-i ne cude toliko,jer nisu nista od avioni "savrsene" tehnologije.... Ne vjeruj da je Bermudski Trougao Vremensko-prostorni portal.... jer bas iz tog trougla,onaj koga vi zovete vladar na zemlju,izacice bas sa leteceg tanjira i govorice da je bog... Zar nevidis kako vas je "mudro" ubacio taj misao ?
Zar ne mislis da si zrtva tog grabljivca i njegov sluga ?
Za vas kec na desetku

Stavrno mi je zao !

za vas,normalno.
Jack... znas li da je grabljivac star 3.000 god. ? I da cijelo vrijeme u taj Bermudski trougao kroji planove kako da rasturi svijet ? Sto mu nazalost i uspije... ali je to,kako sam reko,vec odredjeno...
On je mislio da je bog i da ce to postati,na isti nacin kao ti. Tebi kad legnes,sapuce ti sejtan,dzin... da si ili da mozes biti nesto posebno,na ovaj ili onaj nacin... Da se od toga spasis,nazalost neznas Lozinku... Tako i on,zivio je na ostrvo,medju plasljive zivotinje.... pa je i njemu postavljao na uho pitanja... zasto svi bjeze od mene,da nisam ja slucajno bog. A kosmata zivotinja ga je poducavala,da bude pokoran,da se Bogu moli.... al opet sejtan (ko sto je Adamu reko da ako proba od zabranjeno voce postace bog... i kliznu se) govorio da mozda ona hoce da ga predomisli... i tako,sve negativne misli u njegovu (smotanu) glavu ubacivao. I postade "bog" al koji ce umrjeti i koji ce u vatru gorjeti.
Kazes:
Citat:
Da, treba se rješiti tog HRKLJUŠA više...
Iskreno i ja se zelim rjesiti toga... ali kako ? Kako ces se rjesiti ? Kad ti je hrkljus poslao njegove nevidljive sluge (dzine) da ti sapucu i da mislis da je on mocan,silan,da je on izmislio religije a da nije ove vase besmislice.... tj. da je covjek sam svoj gospodar (priznaj da kad legnes to ti sapuce neko).... Nije na odmet i ovo vase "istrazivanje" reko sam da pored vas ja gradim vjerovanje. Moram priznat da zahvalijuci i ovom sajtu nesto o tome sam naucio. Samo sto za mene je jedna istina a vase je drugo "mislenje".
Pozdrav!