arwen dor je napisao/la:
Alf
kad bismo mi namjerno htjeli nekom biti vodstvo, to bi podrazumijevalo da smo debelo zabrazdili u ego. Tko bi se usudio sebe proglasiti guruom? Tko bi bio toliko umišljen? Kad bi neko namjerno i svojom odlukom bio vodič i "osvjetljavao" pučanstvo svojom pameću, taj bi bio za Vrapče (psihijatrisku bolnicu) jer bi patio od sindroma Mesijanstva.
Zadnje dvije rečenice znače da možeš svojim primjerom eventualno nekoga potaknuti ako se taj netko sam zakači. Rezonancija je zgodna pojava (uči se iz fzike u OŠ) ..Taj zakon reonancije (redundancije) znači da se titraji vala prenose, da se titranje širi i prenosi. E....al se prenose visoke jednako kao i niske frekvencije. Svi znamo da majmun radi što majmun vidi...da ljudi kopiraju ponašanje jedni od drugih..kopiraju i stavove i izreke i svakodnevne jadikovke. To se očituje kao civilizacija, kao menatalitet, kao javno mnijenje i svi znamo da se može njime upravljati .
S obzirom na tu činjenicu može se očekivati i da će se vibracije probuđenih ljudi prenositi prema istom principu. Samo je pitanje kad će dosegnuti kritičnu masu da postanu dominantne ili ako ne masu onda kritičnu snagu (mala moja dajem ti na znanje, sila masi daje ubrzanj) Masa je u porastu, povećava se broj osviještenih ljudi. Sad još snaga koju se može malo pogurkati ali pitanje je da li treba. Ili pustiti neka ide svojim tokom. Jer, ide....
Arwen dor, čitam tvoj odgovor i primjećujem tu riječ "zakačiti" i pitam se kojim djelom "sebe" se netko "zakači" i što je to na što se taj netko zakačio?
Dakle očito je da drugačije uočavamo svijet oko sebe i sebe same, a i sve do sada usvojeno kao neko znanstveno znanje ovdje pa sve što ću dalje napisati nije zato da se uvjeravamo u išta, nego eto da iskomuniciramo ovo s mogućnošću raznih pogleda na sve to navedeno.
Ti misliš da se može mijenjati Matrix, a ja pitam čemu mijenjati Matrix?
On će i dalje to biti. I da, reći ćeš nećemo mijenjati Matrix nego sebe, no ako se i mi samo mijenjamo i dalje bit ćemo ovdje. U nekom novom obliku Matrixa i s tim djelom Matrixa u nama, kojeg uopće ne primjećujemo već ga dapače i proglašavamo našom biti.
Rezonancija koju spominješ, a i sve vezano uz nju (titraji i valovi) je po meni i dalje - samo Matrix, ništa više. Dapače, to je i način postojanja Matrixa.
I istina je prenose se rezonancijom i niske i visoke frekvencije i pozitivno i negativno i eto nas u tom ludilu dualnosti koje nema nikakve veze s nama, osim - što je moguće upravo to način na koji smo ovdje zarobljeni.
I sve je teže uz taj naš nevjerojatno veliki napredak danas i opseg informacija u kojima plivamo, a udruženo s školskim znanjem ili novim tezama o fizici, uočavati moguće nove navlakuše.
Ili primjećivati i dozvoliti sebi mogućnost pogleda koji kaže kako nam netko sa svih strana nudi sada jednu novu sliku ojačanu raznim novim/starim pričama o frekvencijama i kvantnom ovom i onom, o valovima i prenošenju i stalnom kopiranju i reprogramiranju - naravno Matrixa.
I eto sebi dozvoljavam istraživanja i upitnost, a zbog toga što mi je simpatično sve to dovoditi u pitanje, i smatram da ti navodno "probuđeni" ako to zaista jesu znaju da nema stalno i neprekidno probuđenih i sukladno tome slute da kada jesu koliko toliko, ja neću reći probuđeni već svjesni, da su IZVAN frekvencije.
I baš zato njih nitko ne može kopirati, jer se to ne može kopirati. I nema u tome vibracije i frekvencije. No, ovdje je to, ajmo reći - svjesno stanje povremne budnosti izvan frekvencije - nemoguće uvesti kao trajno i neprekinuto stanje bivanja (osim u onoj preventivnoj i opreznoj: znam da ništa ne znam). Iz tog razloga, sve što navodiš kao moguće događanje, ja ipak vidim samo kao moguće događanje nove navlakuše jednog novog tek nastajućeg Matrixa.
Inače pretpostavljam da otvaraš mogućnost da nismo nastali od majmuna

i da taj majmun koji voli kopirati moguće nije Čovjek. I da kopira mehanika. Jer drugo ne može.
Što se pak redundancije tiče koju si stavila u zagradu izjednačavjući je na taj način rezonancijom, reći ću da ja to ne držim istim "pojavama" i ipak promatram ih znatno i čak u potpunosti drugačijima. Naime, redundancija po meni, na određeni način prkosi rezonanciji jer je sama rezonancija mogli bismo reći kradljivac upravo iz bazena redundancije.
On pak nije sam po sebi ograničen i uvijek je pokretan i živ, za razliku od biološki mrtve rezonancije, kojoj je baš bazen redundacije temeljna tvar za kreaciju postojanja i oblikovanja, i najvažnije: formiranje baš Matrixa.
Rezonancija bi time, ovakvim pogledom na nju, bila samo kopiranje fragmenata otetih iz redundancije, te time nije riječ o uočavanju i prepoznavanju redundancije, već o zakačenju na rezonanciju koja širi pogrešnu sliku i rekla bih vrlo smišljenu i svakako ne slučajnu.
I po meni, upravo se to "zakačenje" zajedno s cjelom radnjom koju si opisala odnosi na rezonanciju, i da - dijeli se tako svašta, no u biti ne događa se ono što se individualnom redundancijom inače događa, a to se zove vrlo jednostavno: sjećanje sebe i to se ne širi i ne dijeli.
I time, taj "poticaj" koji netko emanira svojim načinima postojanja i očitovanjima koja na taj način provodi jer živi sukladno individualnoj redundanciji jer drugačije ne može, bez namjere pomaganja i bez namjere da to bude "poticaj", samo je za početak imenovanje u prostoru i vremenu, ili igra skrivača. I zato to i nije "poticaj" već samo nešto što netko tko i sam provodi isto, može prepoznati kod drugoga, a ponekad o tome i krnje komunicirati.
I tu se onda priča nekim drugim jezikom, koji ne sadrži valove i titraje jer nije podržavan od ama baš nikave frekvencije i rezonancije dok se ipak sve to odvija i baš unutar njih - no i unutar/izvan njih - doslovno istovremeno.
I to se ne može i ne očitava u masovnosti. Nema potrebu brojanja i ikakvog imenovanja osim za početak putovanja, koji je pak moguć isključivo individualno.
Rezonancija pak sva žudi biti masovnom.
Konačno tako se ovaj svijet i drži na okupu. Masom. Koja kopira.
Alf