Bankomat je napisao/la:
Poštovani, cijenjeni i dragi forumaši,
kao što vidite, novi sam na ovom forumu, a razlog zašto sam se na isti registrirao je vrlo jednostavan: želim od Vas čuti mišljenje u vezi jedne teme koja me već dugo vremena proganja. Pročitao sam ukupno 20 knjiga na temu teorija urota, među kojima su bile knjige koje elaboriraju tematiku masona, iluminata, vitezova templara, sotonista, ljudi guštera, reptila, novog svjetskog poretka, terorističkog napada na Ameriku 11. rujna, i tako dalje. Prije nego što sam počeo čitati spomenute knjige bio sam vječiti optimist i na sve stvari, događaje i pojave u životu sam gledao sa ekstremnim optimizmom. Ali nakon što sam pročitao navedene knjige, moj se život srušio u provaliju pesimizma, to jest, na sve sam stvari u životu počeo gledati na tužan, pesimističan, tragičan i melankoličan način. Činjenica da svijetom vladaju sotonistički iluminati i ljudi gušteri koji žele istrijebiti 90% čovječanstva, a onih 10% držati u šaci u meni izaziva osjećaje strave i užasa. Bio sam u životu jako sretan, imao sam sve što jedan čovjek može poželjeti: sretnu obitelj, djevojku, svoj vlastiti stan, bio sam najbolji učenik u srednjoj školi, i tomu slično. No, zbog iluminata, masona i ljudi guštera izgubio sam volju za životom: prekinuo sam vezu sa svojom djevojkom, prodao sam stan u kojem sam živio i novce od prodaje istog držim u kući svojih roditelja(a to sam učinio zato što ću iluminati oduzeti privatno vlasništvo srednjem i nižem sloju ljudi pa sam se htio na vrijeme osigurati), prekinuo sam studiranje na fakultetu(jer šta će mi obrazovanje kada ću biti istrijebljen od strane iluminata ili ako kojim slučajem budem preživio njihov globalni holokaust onda ću živjeti kao rob). No, sve bi to još bilo donekle i podnošljivo da nisam počeo razmišljati o samoubojstvu. A glavni razlog zbog kojeg si želim oduzeti život je taj što NIKAKO ne mogu prihvatiti činjenicu da živim na svijetu u kojem vladaju sotonisti koji žele zemaljsku kuglu uništiti i od nje napraviti zgarište i pritom pobiti nekoliko milijardi ljudi. Stoga, zanima me kako Vi, dragi forumaši, gledate na ovoj moj slučaj te kako Vi uspjevate sačuvati svoje živote nakon što pročitate neku od knjiga koja se bavi tematikom teorija urota? Bio bih Vam vrlo zahvalan na odgovoru
Unaprijed Vam hvala na odgovoru, lijepi i srdačan pozdrav te svako dobro!
S poštovanjem,
Bankomat
Lijep pozdrav i dobro došao na forum.
Po iznesenom zaključujem da si se tek sad prvi put susreo sa tematikom koju si naveo, te se, zaključujem, u tebi stvorio svojevrsni šok (neki bi rekli i buđenje) "stvarnog stanja svijeta oko tebe" i "svega toga što nas okružuje", a što se protivi slici stvarnosti koju si imao do sad. Također, rekao bih da si u ovakvu tematiku ušao prenaglo, mogao bi reći i "prefanatično", zbog čega si upao u određenu vrstu ekstremizma. Sličan efekt se događa kod mnogih ljudi koji su bili npr. gorljivi ateisti, a zbog nekog ili nekih događaja u životu su se okrenuli duhovnosti koja, baš iz razloga što su bili ateisti, znači potpuno nezainteresirani za duhovno, na početku obično bude u obliku neke religije i to prvenstveno konzervativijeg tipa.
No, imam lijepu vijest za tebe: svijet nije onakav kakav se prikazuje u knjigama, dokumentarcima, predavanjima ovih i onih... svijet je ONAKAV KAKVIM GA TI SKROJIŠ. Ti, i netko drugi, jer svaka osoba je svijet za sebe, i sama kreira svoj život, temeljem formule M-E-D (misao - emocija - djelo). Pročitao si toliko i toliko knjiga sa tom i tom tematikom... ok. Pisci tih knjiga imaju stavove koje imaju... ok. Njihova stvarnost je takva kakva je... ok. Kakva je tvoja stvarnost? Želiš li se vezati isključivo za "ono što drugi kažu", bez obzira o čemu se radi, ili za svoj unutarnji osjećaj? Želiš li da tvoj život bude opterećen negativom, isključivim apokaliptičnim i negativističkim gledanjem na stvarnost, da je sve crno, da "takvi i takvi" vladaju, a mi smo samo poslušni robovi... ili, želiš se vratiti startom životu: ispunjenosti, sreći, pozitivnom gledanju na život. Na tebi je izbor. Nikavi ilumi ni masoni ni vanzemaljci na to ne mogu utjecati, ma koliko pokušavali. U tome i jest ljepota ljudske vrste, da sama kreira realnost. Što misliš... služe li svi ti materijali koji se danas distribuiraju svim mogućim medijskim kanalima, isključivo u svrhu "buđenja i širenja istine?" Naravno da ne. Itekako se puno toga namjerno lansira, samo da nam dodatno snižava frekvenciju, pa tko se uhvati, super... tko ne, očito je "tvrđi orah."
Osobno sam upoznat s tematikom na ovom forumu kao i s pripadajućom literaturom već preko 20 godina... znači, bogato iskustvo imam. I ako sam išta svih ovih godna naučio, jest da se za ništa ne treba vezati, za ništa dati cijelog sebe, nego uvijek zadržati određenu distancu i balans... U svoj toj šumi informacija ne zaboraviti tko si uistinu, a sigurno nisi osoba osuđena na čekanje sudnjeg dana pod režijom iluma, ma koliko god se takve teorije propagirale iz redova teoretičara zavjera i apokaliptičara, od kojih mnogi, koliko vidim, od toga jako lijepo žive.
Dobro je širiti spoznaje, dobro je skupljati informacije, dobro je učiti... uostalom, svrha naših života jest baš to - učenje. No, istovremeno, ne zaboraviti svoju suštinu, svoj unutarnji osjećaj. Jer, vidjet ćeš, u ovom "vodama", po mom osobnom mišljenju možda je svega nekoliko posto zaista istinitih i pouzdanih informacija.
Život je skup uspona i padova... a sad si doživio iskušenje, i svojevrsni test: kako pristupiti novim spoznajama, potpuno nevezanim za ono što si do sad doživio. Život nam povremeno "baca" takve testove u eter, prvenstveno da testiramo sami sebe.. No, nije još kasno. Još imaš priliku nadvladati negativu, balansirati svoj život, ne dopustiti na ništa ne remeti tvoj mir, i živjeti sretno i zadovoljno. Odluka je na tebi.

Odluka je na svima nama.