bradzorf je napisao/la:
fresh je napisao/la:
Pozdrav svima !
Za pocetak.
Iskreno mislim da sam sanjac po prirodi, no kako nauciti tragati ako nemamo sitnih mucitelja?
Zaposli se u školi ili nekoj javnoj službi gde dolaziš u dodir sa mnogo ljudi kojima moraš da se smešiš i da im titraš iako bi ih najradije pljesnuo po faci, ponekad s punim pravom. Ako pritom naletiš na džangrizavog, beskrupuloznog šefa još bolje.
Podsjeti me tvoj komentar na jednoga drugoga Bradzorfa,
hrabroga trolla i odlično plaćenoga bota: nedostižnog ideala svih južnoslavenskih raznoplatno-lokalnoprovokativnih i državno-privatnih kvaziintelektualaca, koji dnevno provode
samo 4 h ispred internetskog ekrana, umjesto 24 h poput Bradzorfa.
Bradzorf,
svetsko a naše.

Sjetimo se, sada već kultnoga, propaloga pokušaja kolektivnog linčovanja srbijanske dijaspore u Švedskoj, tada daleke 2013. god.
Bradzorf se radovao paljevini i nemirima, potaknutima djelovanjem muslimanske imigracije u toj zemlji, slaveći demokraciju Republike Srbije i omalovažavajući onu evropsku.
A sve je počelo
provjerom nacije i državljanstva švedskih Srba, pa kada se pokazalo da se radi o nekadašnjim državljanima Srbije, koji su je napustili kao već prilično odrasle i formirane osobe, prešlo se na druge eventualne slabe tačke.
Da se, barem, radilo o hrv. ili bos. Srbima, pa da se može reći kako nedovoljno vole
maticu.
Ovako se, dakle, zaigralo na kartu pravoslavne mržnje prema muslimanima.
Međutim, spomenuta dijaspora je osudila islamofobiju u Švedskoj, poantiravši kako se radi o izrazito multikulturalnoj demokraciji, koju nekoliko forumskih ili javnih
bukača ne može instantno međunarodno difamirati.
Nakon toga je uslijedilo slavljenje prijevoda prepričanoga manifesta Andreasa Breivika, čiji je izvor nacistički poljski kvazinovinarčić.
Ali naravno da je i to, na sveopće čuđenje domicilnih zaštitnika
Svetosavske Republike, emigracija promptno odbacila, uz opasku da se ne namjerava vraćati u
demokraciju Srbije.
Kulminaciju rasprave tj. njen vrhunac prije neminovne katarze, jer ovdje mogućnosti peripetije nema zbog usuda direktnoga te ubrzanog raspleta, poštovani forumaši mogu pročitati na slijedećem linku:
http://forum.b92.net/topic/72887-crveni ... lm/page-27.