Jebote kurinjo ti imas vise srece nego pameti!!!
Citat:
Jednom sam u glavnoj ulici, još kad sam bio sednjoškolac, potrčao za malom crnom mačkom jer je ošla na glavnu, i najprometniju ulicu u VK, pred autobus na velike daljine, i meni je glas rekao, spasi ovaj život po cijenu svog... istrčao sam po nju i pola metra me je djelilo od smrti, kao u matrixu se vrijeme zaustavilo, i bus je stao ispred mene...
Jednom sam upalio motor,skuter, i kao da mi je netko stisnio gas na dotičnom, sam odletio, bez mogućnosti izbora, na glavnu zadarsku ulicu tako da sam se našao u sendviču između 2 auta koji su išli brzinom, kao na autocesti... opet matrix, sve je stalo i ja sam preživio neizbježnu smrt...
Desilo se to da mi je netko preuzeo kontrolu nad vozilom i odveo me skroz lijevo na čupriju iznad stanice za bus, a da, kad je auto stao,kao da ga nisam upravljao, su sve lampice gorile, ljudi koji su bili prisutni su rekli: "koja je ovo budala"?!
Vjeruj te mi, u svakom trenutku sam ostao bez svijesti, bar dio vremena, koji moram priznati, je mogućnost tendenciozne promjene moje realnosti...
Droga?! Ma ne volim ju al sam kao 4. godišnjak maznio paletu tableta protiv srčanih mana i jedva preživio ispumpavanje... volim extazu, ali ne i manipulaciju smrti ako nije vrijeme za nju...
Da ne govorim koliko sam puta riskirao život da spasim i mrava,....
Kuronjo ja tek sada vidim u kakvim si ti problemima.Svi smo mi pomalo programirani ali si ti u velikom skripcu.Stvarno ne znam da li bi ti pomogla regresija,meditacija,prosto prikupljanje znanja ili cak neke tetrine vezbe ali stvarno moras da se posvetis svom stanju.Ostavi se tih glasova,jer ce te jednog dana ti glasovi i ubiti.
Citat:
Pa to ja već odavno prakticiram. Zašto bi ubio ikoga?
Pa lako je nama Jack na Balkanu,ovde nema opasnih paukova.Ali nek se javi galaksija i kaze kakvih sve ima u Australiji.Naprimer:
'Hutsman'
Ovo je pauk sa kojim se najcesce susrecem. 15cm veliki, poznati su po tome sto imaju naviku da 'navrate' u kuce/stanove. Bas njihova velicina, konstantni kontakt sa ljudima te njihova brzina im daje losu reputaciju.
Iako nije fatalan, nakon ujeda jednog od njih, treba se ocekivati bol, povracanje, te otekotine.
'Redback'
Ovo je pauk kojeg se cesto moze naci oko kanti, u kolibicama i u dvoristu uopste. Rodjak je 'udovicama'.
Cesti su kontakti sa ljudima, narocito ljeti. Iako nije agresivan, oko 700 prijavljenih ujeda godisnje govori drugcije.
Svi ti ujedi dolaze od strane zenke, jer muzijaci su dosta manji i ne mogu da probiju ljudsku kozu.
Otrov je vrlo opasan, bolje reci smrtonosan/fatalan za ljude, ali serum je isto tako vrlo efektivan, i ako se primi na
vrijeme sve prodje bez vecih kompikacija.
Eh da, zenka ubije muzijaka nakon parenja - u to sam se uvjerio nakon sto sam cuvao dva ta pauka kod sebe u sobi (akvarijum).
St Andrew's Cross
Ovaj pauk voli prirodu i cesto ima mrezu izmedju grmlja i drveca.
Steta sto se preko ove slike ne vidi kako 'fino' izgleda, jer po meni je jedan od najgadnijih izgledom.
Srecom, otrov im nije fatalan za ljude, ali moze da ostavi rane te da stvori muku i osjecaj slican mamurnosti. 'Ebo alkohol, ajmo se uzet paucima!
Eastern Mouse
Ovo je takodjer jedan od onih 'zajebanih' paukova, iako je manje poznatiji od ostalih. Svojim izgledom je najcesce pomjesan sa Sydney Funnel Web paukom (ispod).
Ujed ovog pauka boli i to pravo (navodno) te sto prije se dobije serum, to je bolje.
Sydney Funnel Web
Definitivno najopasniji od svih do sada navedenih paukova te imaju jos goru reputaciju.
Agresivnost je tu, fatalni otrov, te muzijaci vole da se setaju po dvoristu, nekad cak upadaju i u bazene! Nekada udju u kuce i slabe su sanse da ce sami izaci.
U ovom slucaju, zenke su bezopasne, a muzijaci svoju frustraciju istresaju na nas jadnike.
Procedura poslje ujeda ovog pauka je ista kao za otrovnije zmije. Otrov koji ovaj podli pauk ima je bogat neurotiksinima koji napadaju ljudski nervni sistem, te u gorim slucajevima ubijaju.
P.S.Jesam li rekao da imam araknofobiju?

8-[