J.G. je napisao/la:
I kako ti mislis da cu ja sada svojim mislima, zeljama da se to ne dogadja onemogucit to?
ne znam, mozda sam ja malo glup i zatucan ali mozes li malo konkretnije objasnit to, onako laicki...
sta je to "u meni", i sta znaci da "dam sve od sebe"? Jer ako me sprasi laserom nece bit ni mene ni onoga u meni.
Hvala.
J.G., pokusaj kao prvo nastojat u glavi svakog dana sebi objasnjavat sebe i ovaj svijet kroz punu siru prizmu.
Dakle, svakog dana, sve sira i sira slika sebe samog i svijeta oko sebe.
Drugo, za pocetak nemoj VISE nikada reci da si ili glup ili mozda malo glup, jer NISI.
U principu si ti, objektivno gledajuci, jedan jako bistar i znatizeljan decko, sto je za svaku pohvalu.
Dakle, jednostavno nemoj to vise NIKADA NIKADA NIKADA ni pomisliti, a kamoli reci.
Jer nisi glup, a ako to ponavljas ili se to pitas, ili u sebe sumnjas, vec si dao svima u svemiru VECU vaznost i potencijal nego sebi samom, sto je PRVA fatalna pogreska za dalje i ako je zadrzis, dovest ce te do poraza.
Dakle jedan ispravan stav bi bio: nisam glup, jer sam dio Svega Sto JE i kao takav u sebi nosim sav potencijal, samo mi SADA, ovog trena, kao covjeku u 3D neke stvari jos nisu jasne, ali zato rado pitam, da naucim i shvatim.
Kao da su MENI sad sve stvari jasne.
Nisu, pa sto onda?
Ali, ja zbilja svakog dana dajem SVE OD SEBE da u svakom smislu prosirim svoju percepciju i svijest i da mi na taj nacin postaje sve vise i vise toga jasnije.
Ok. Mogu ja tebi pokusat to objasnit laicki, rado zapravo, ako hoces, pitanje je hoces li ti i u kojoj ces se mjeri pozabavit sam sa sobom, da TI sam sebi, na sebi dokazes da to sto ja pricam ima smisla, kao sto ja dokazujem sama sebi.
(Moram prije svega reci SVIMA: POKUSAVAM PISATI tako da SVI oni koji citaju mogu razumjeti sto hocu reci i PLIZ!! nemojte me shvacati BUKVALNO i nemojte me lovit za svaku rijec. Hvala.)
Kao prvo, ti moras shvatit i pocet vjerovat par stvari, jer bez tih elementarnih stvari nema ni koraka dalje. Na tebi je zapravo, oces li prec i ovaj prvi prag ili ne, jer ako budes, onda su ti sva vrata otvorena. Ako ne, onda ne moras ni citat dalje.
Tih par pojednostavljenih stvari su:
TI nisi samo smrtnik. Ti si zapravo jedno divno bice/ dusa/ duh, samo jedan plamen Svega Sto Je.
Kao takav ti si besmrtan. Ti si sada u jednom tijelu na planeti i ti si znao tocno, prije tvoje reinkarnacije u sta se upustas i kakve ce te stvari tu cekati.
Sto ukljucuje i takozvane vanzemaljce i nlo-e i to da nas oni jedu i sisu nam energiju, njihove hibride iluminate, ritualna silovanja i jedenja djece i sve to skupa da ne nabrajam. ZNACI: ZNAO SI i sada NEMA izvlacenja, sada kad si se i u ovoj tocki vremena/prostora sjetio tih osnovnih parametara o tome kakvo je stanje stvari, sad je vrijeme da poduzmes nesto u vezi toga.
NARAVNO, ti mozes poduzeti samo ono sto je u tvojoj – kao jednog covjeka koji zivi na 3D Zemlji. – moci. Odnosno ti mozes poduzeti samo ono koliko je u okvirima tvoje svijesti.
Tvoje tijelo doduse je smrtno. Sto znaci, ako te neko i opali sa laserom, onda ciao. ALI sto to znaci: znaci da si iz nekog razloga imao peh i da si moras uzet novo tijelo i doci opet. Dok ne naucis kako izbjegavat nevolje. Ja ti necu dati recept za “ozivljavanje” tijela nakon sto te zakaci laser.
ALI, mogu ti dati recept, kako da ti taj laser nikad ne vidis.
Iz ovoga gore proizlazi DRUGA bitna stvar a to je strah od smrti.
Ako ja kazem da vjerujem SVE ovo gore, onda mora biti da u sebi nemam ni kapi straha.
I NEMAM.
Ne bojim se smrti, ne bojim se reptila, ne bojim se greysa, ne bojim se pljackasa niti silovatelja. Nicega.
Ako se recimo i desi da me sutra udari kamion, so what? AKO bas treba, doci su ponovo, ma ako teba i sto puta.
Ako mi dodje kakav reptil ili greys i bas su fizicki jaci od mene i svladaju me, tja, onda isto ne mogu nista, ali mogu se barem u onom trenu u kojem ih uocim sama pretvorit u krvolocnu bestiju, da se obranim, koliko mogu, da dam SVE OD SEBE.
Pa, tko zna, mozda i ja pobijedim, ako je jedan prema jedan. A, ako ne, barem se nisam predala bez borbe: barem sam dala sve od sebe.
Ovo vrijedi i za ostale “nasilnike”, jel.
Dakle, zaboravi jednsotavno taj strah od smrti, zaboravi to ogranicenje koje te sprecava da jasno mislis, da jasno osjecas i da koncentriras i fokusiras SVU SVOJU MENTALNU i EMOCIONALNU SNAGU na to sto zelis.
Dakle, za pocetak ili HOCES ili NECES vjerovati da si vjecno i mocno bice.
Tvoj IZBOR.
Citas dalje?
Ok, sada kad smo pretpostavili da HOCES i rijesili tih par zavrzlama oko vjecnosti, snage i moci te smrti i straha od smrti, mozemo dalje?
Dalje je da shvatimo i da se zapravo SJETIMO !!! - da smo MI vjecna, snazna, mocna, svjesna bica koja SADA imaju svijest i percepciju fokusiranu na 3D realnost, jer su iz nekog razloga htjela iskusiti ovaj 3D svijet.
Dakle, bica koja uce, KAKO SE SVIJEST manifestira u 3D, odnosno kako se ENERGIJA STVARANJA MATERIJALNOG SVEMIRA ponasa UPRAVO ONAKO KAKO jedinke svijesti od te energije formiranja materije i ocekuju.
OVO JE , ja bar mislim NAJVECA TAJNA KOJA JE LJUDSKIM BICIMA SAKRIVANA i drzana podalje od njih.
A, zasto: jasno je!!! Pitaj se kome nije u interesu da TI znas da TI stvaras svoju realnost?????
Bog ili Sve Sto Je je dio svoje energije (koja se na Zemlji zove Prana, Orgon, Svjetlost, Chi, Eter) transformirao na taj nacin da bi je u ovom obliku dao na 3D nivou na raspolaganje, da bi SVIJEST imala playground za vjezbanje.
Dakle, da bi se jedna REALNOST formirala, mora postojati materijal za to. Materijal se zove na Zemlji: Prana, Orgon, Svjetlost, Chi, Eter itd. pod nekim od naziva ti je sigurno poznat.
Taj materijal reagira svjesno na SVIJEST koja formira SVEMIR upravo onako kako SVIJEST od materijala ocekuje.
Prana, Orgon, Svjetlost, Chi, Eter - je svjesna energija.
Jer kako bi inace drugacije SVIJEST i jednika SVIJESTI naucila lekciju o samospoznaji sebe?
Dakle, KADA Svijest shvati da je materijalni svemir samo REFLEKSIJA SEBE, onda svijest moze uciti lekciju o tome kako da transformira SVIJEST (SEBE), tako da REALNOST reflektira upravo ona sto svijest KONCENTRIRANO i FOKUSIRANO ( u najboljem slucaju - u skladu sa svojim Visim Ja ) zeli, a ne da reflektira SAMO ono cime joj je glava napumpana od medija i drustva.
Shvacas?
Ako bi se materijal za gradnju realiteta ponasao kaoticno, nelogicno i besmisleno, kakvu svrhu bi uopce imalo postojanje svijesti u obliku jedinki na 3d nivou i kakve lekcije bi mogli nauciti analizirajuci svoju svijest i posljedice svoje svijesti.
Nikakve.
Dakle, jos jednom: tu smo da bi spoznali svoju svijest i da bi shvatili da se svemir ponasa kako mi ocekujemo i da bi na osnovu te spoznaje svjesno IZGRADILI i OBLIKOVALI svoju svijest, s ciljem da nam se materijalizira ono sto MI zelimo, a ne ono sto mediji ili prognosticari katastrofa hoce.
OK.
E sada, odmah da rascistimo sto je svijest?
Prosjecna covjekova svijest u toku dana je jedan skup energije ili SUMA FREKVENCIJA svih tvojih MISLI, OSJECAJA, zelja, namjera, ocekivanja, UVJERENJA, blokada, ogranicenja, podsvjesti, sjecanja, maste, intuicije, stanicne memorije, DNA memorije i tako dalje.
Dakle, sve ovo gore, cime ti raspolazes, kompleksno isprepleteno jedno s drugim.
Ti mozes mjenjati kvalitetu (cistocu) i visinu (frekvencijski nivo) tvoje svijesti.
Da bi ti postao Svjestan Covjek, koji svjesno stvara svoj svijet, ti moras postat SVEGA ovog gore napisanog u Tebi i to u detalje.
Ti se moras oslobodit svih ogranicenja, koje su zapisane u tvojoj podsvjesti, svih ogranicenja koje su zapisane u tvojoj DNA.
Ti moras biti svjestan svakog trena SVAKE i jedne tvoje misli, osjecaja, zelje, maste i ocekivanja.
Ti moras postat svjestan toga, jesu li to TVOJE misli ili su ti nametnute izvana, kroz medije, obitelj, drustvo, kulturu itd.
Ovo je naravno DUG i trnovit put i u principu, cim ti je cistija, fokusiranija i koncentriranija svijest, cim su ti emocije oslobodjene blokada, strahova, osjecaja inferiornosti, nemoci, agonije, depresije i ostalog, tvoja stvarnost se brze materijalizira.
Naravno, tvoja stvarnost se i brze materijalizira, ako je to sto zelis u skladu sa tvojim Visim JA.
Tvoj vise JA je jedan sveobuhvatniji aspekt tvoje svijesti, koji se proteze kroz sve nivoe i sve dimenzije, ciji si ti produzetak u 3D.
Ti moras znati da SVE sto god se ovoga trenutka sada vrti po tvom umu, po tvojoj svijesti, da ce se Tebi to jednog dana i ostvariti.
SVE ali kompletno sve sto je u tebi, sva tvoja uvjerenja, misli i ocjecaje i “filmove “ koje ti sebi u glavi vrtis, ti dobivas natrag kao zrcalo.Citav tvoj svijet, tvoji prijatelji, ljudi sa kojima imas posla, sve, SVE SVE SVE je jedna MANIFESTACIJA tvoje svijesti.
Na Zemlji ima jako puno ljudi koji se nasladjuju, takoreci napaljuju sa raznim scenarijima katastrofa, invazije vanzemaljaca, porobljavanja, shokova, boli i svega vezanog uz to.
Ima i ljudi koji se pale na druge stvari.
Npr. ja osobno se “ne palim” na katastrofe, vanzemaljce, svemirske brodove, nasilje, ubijanja, mucenja i slicno, pa prema tome u mojoj svijesti nema ni tih slika, niti misli, niti osjecaja, niti straha, niti agonije, niti depresije, niti icega sto bi “HRANILO” jednu takvu viziju moje buducnosti.
NIJE da ja optimisticno sebe uvjerevam: “Vanzemaljci ne postoje.”
NE!!!
Ja jednostavno na njih ne obracam ni najmanju paznju. Niti jednu misao, a pogotov ne osjecaj.
A kamoli da se napaljujem na njihove planove.
Umjesto toga palim se na meni divne i ekstaticne stvari, koje se vrte u mojoj svijesti, jer ja takvo svoje Postojanje zelim, jer ja takvu buducnost moje stvarnosti zelim.
Palim se na zdrav ljudski razum, na suosjecanje i iskrenost. Na namjere cistog srca. Na kreativnost, aktivnost, djelovanje. Na konstruktivnost, rjesenja, zajednicki rad.
U mojoj realnosti su ljudi koji konstruktivno, koristeci zdrav razum, uzimajuci u obzir sve moguce buducnosti, izabiru optimalne korake s ciljem da za sve involvirane, postignu najkorisnije. (ne u smislu mat. koristi, nego koristi za svijest)
U mojoj realnosti su ljudi koji u sebi znaju sve ovo sto sam nabrojila i svatko za sebe stvara svoj svijet, a sve sa ciljem optimalne koristi za SVE involvirane.
Kad se sve te realnosti, kao paukova mreza svakog od nas isprepletu, stvara se jedna Nova Globalna Realnost.
To ce biti realnost Nove Zemlje.
To ce biti realnost 4D.
Zelis li biti dio toga?
Koliko si voljan da u svakoj sekundi tvog zivota mislis, osjecas, zelis, ocekujes, vidis tvoju realnost, kao realnost jednog velicanstvenog vjecnog, slobodnog, snaznog i mocnog bica, koje sam odredjuje, sto ce se u buducnosti materijalizirati, umjesto da places i jadikujes nad invazijom vanzemaljaca i lasera i time jos vise hranis tu mogucu buducnost?
Dakle, koliko si voljan, da u SEBI od SADA, kada znas kako to funkcionira dajes SVE OD SEBE?
Koliko si voljan?
Jer, samo o tome ovisi hoces li ikada vidjet lasere ili ne.
Shvacas li sada sto je TO sto je u TEBI?
I sto znaci da dajes SVE OD SEBE?
Ono sto je u tebi je MOC da SVJESNO STVARAS SVOJU REALNOST, kroz koncentriranu i fokusiranu n a m j e r u i ocekivanje.
Uostalom, procitaj malo sve moje postove od prvog do zadnjeg, dobit ces jos jednu siru sliku o tome kako ja to zbilja mislim, jer ja pokusavam opisati to u sto ja vjerujem/ znam/ mislim jos od svog prvog posta na forumu, pogotovo onaj post “Ja OCEKUJEM:”
Milism, da je cak i Euzebije mog misljenja, kad je rekao da SVJESNIJI ljudi brze stvaraju svoju refleksiju, jer njihova svijest vise nije konfuzna, nego fokusirana.
Zbog toga, u svijesti svjesnijih ljudi jednostavno nema mjesta za pogreske.
Vc sam napisala da ja vidim u odredjenim trenucima – kako nista nije cvrsto i nista nema cvrste obrise, vec oko svega se prelijeva jedan difuzni sjajni maglicasti sjaj i sve je povezano jedno s drugim.
To je za mene dovoljan DOKAZ da:
a) materija nije cvrsta i da NE ZAVRSAVA tako gdje zavrsava percepija mog oka
b) materija ja zapravo samo zgusnuta i na jednoj frekvenciji vibriranja koncentrirana energija jedne puno finije SVJESNE energije, koja se na Zemlji zove Prana,Chi, Eter, Svjetlost, itd.
U principu: materijalni svijet sluzi jednikama svijesti, fokusiranih na 3D podrucje, da spoznajuci kako funkcionira refleksija SEBE, spoznaju SEBE u 3D, te se dalje nastave ZABAVLJATI – time sto po svojoj zelji re-organiziraju SEBE, a time i stvaraju SEBI od SEBE zeljenu realnosti ili refleksiju sebe, cisto iz ZABAVE. (fingolfin, sjecas se?

)
E, sada kad ja to sve znam, vidim, shvacam, spoznajem, sto mi je ciniti?
Kukati i plakati i jadikovati nad vanzemaljcima i njihovim planovima , ILI zabavljati se ocekivajuci za mene SVJESNO u svakoj sekundi mog postojanja od sada pa na dalje jednu fantasticnu, velicanstvenu prekrasnu REALNOST, koja je samo refleksija MENE same i svega onoga sto je u Meni?
p.s. Nemoj me sada pitati detalje: kako ovo, kako ono,... ja te detalje za TEBE na znam.
Ako hoces SVOJE detalje, zapitaj Sebe, rekla sam vec jednom, uzmi si vremena za Sebe, iskljuci se iz buke ovog svijeta, udji u sebe i pitaj se.
I osluskuj odgovore koji ce doci u tvoju svijest.
SVI odgovori koje TI trebas su VEC U TEBI!!!
Osluskuj osjecaje koji se javljaju u tvom tijelu, u Tvom Solar Plexusu, osluskuj misli i ideje, koje se javljaju u tvojoj svijesti, dozvoli slikama u tvom umu da se povezu u filmove, dozvoli si da ti Tvoj Vise Ja pokaze tko si Ti ustvari i Tko ti mozes biti.