3/ Pa to je super. Zar to nije sinhronicitet? Meni to deluje kao jasan putokaz u tvom zivotu, samo ti znas kakav jer su knjige preogromne ali si bas taj deo procitao kad sam ga pomeuo.
Da upravo to mislim, uzmes dim i pustis da poruka udje u tebe.
Ono sto se u stvari desava je da ti pustas svoju deciju prirodu da se udubi u to sto je ispred tebe, sta god to bilo. Da li si primetio kako deca prave svoj svet oko bilo cega sto je ispred njih?
Oni ce od dosadne poste sa braon salterima napraviti svoj svet.
Medjutim odraskli ih motre i postojano unistavaju taj svet.
Ako su u posti, oni ce da ih utisavaju naredjuju ovo ili ono i govore im da ne rade to sto rade, sta god to bilo.
Zato deca vremenom izgube sposobnost da se uzivljavaju u stvari i tad postaju odrasli.
Onda dodje red na njih da svojoj deci uniste tu sposobnost.
I tako ti dim samo daje lufta da se uzivis, a tosto si video u zasebnom svetu neces zaboraviti iako ne kazem da je to neophodno da bi upio poruku.
A da li ja to radim..pa ne mogu da ti kazem da svaki put kad gledam film moram da uzmem,
Jer da je tako, bio bih previse lenj da ti napisem ovaj tekst, tako to ide i zvao bi se stoner.
4/ Ne kazem da moras. Zenska energija je drugacija od muske i komplemetarna je.
Ako bi se muska energija opisala belom bojom a zenska crnom, skupa bi se dobila siva, a ona je i crna i bela i sve izmedju. Bez komplementarne energije bila bi samo bela.
Jednostvanije receno, imao bi, kao i ona, potencijal da shvatis poruku na nacin koji ti priroda nije ugradila bioloski, ali ni to nije od presudnog znacaja. Ono sto je univerzalno je namera, a sa njom mozes da stvoris pravila koja samo tebi odgovaraju,
2/ ''A gde je praksa-iskustvo? Praksom radis,a znanjem samo da znas kako da radis''
Skapirao si, potrebno je samo da covek prestane da upija sve oko saebe i lati se posla.
Znaci ako sam video Budin citat na fejzbuku i skrolovao dalje, to sto sam procitao je potpuno beskorisno, samo mi je zauzelo dodatnu memoriju na disku.
Ali ako nadjem pravo mesto za taj citat u svom zivotu, taj citat ce dobiti svoje znacenje.
Evo i streberske analogije:
Zamisli svaki duhovni video, knjigu, poster pa i povaj tekst na forumu kao sumetnicku sliku koju je neko digitalno uradio. Svaki taj umetnicki rad ima svoju temu i tehniku pomocu koje je nastao.
Znaci imamo razne teme, manga style, abstrakciju, prirodu, cudovista...
Jedan je nastao u photoshopu, drugi u painteru treci u zbrushu, cetvrti u maxu i tako.
Meni ce znanje u kom programu je svaki rad nastao biti beskoristan ako sam ne krenem da stvaram u bilo kom od tih programa. Samo ce mi zauzimati memoriju ali necu biti veci umetnik ako znam u kom programu je Android Jones napravio svoj rad.
1/ Jeste, planiranje zivota je samo tlacenje duha.
Ljudi koji ne slusaju poruke duha ce se uvek muciti da shvate zivot razumom i probati da ga isplaniraju u ekstremu. Rezultat ce biti mucno mozganje koje je u trenurtku da, dok je u sledecem trenutku ne, bas kao sto si pomeuo svojom pricom papagaja.
Najbolje docaran recept za to po mom misljenju je u knjizi moc- rhonda byrne ( deo moc i vi) - ona je to stanje besprekorno opisala, a na tebi je da li ce ovo poglavlje biti informacija, znanje o programu u kome je delo nastalo ili stvarna praksa!
A sto se tice one price da to ne mogu svi i nije tacna. Tacna je samo u tvom zivotu.
Duh uvek kaze ''tvoja misao je moja zapovest'' - to bi znacilo: ako tako mislis, tako ce i biti.