Ebtehal je napisao/la:
Ateizam - nikad nisam mogao svariti. U životu sam imao svakakvih faza ali nikad nisam bio ni blizu nečeg takvog da posumnjam u postojanje Boga (ne želim reći bezgranične sile, entiteta i slično nego baš Boga).
Svevid, ti konstantno tražiš dokaze, ko je vidio ili gdje je zapisano dok kartikeya pravi grešku (po meni) time što komplikuje samu definiciju jer da je Bog to što ti govoriš da jeste onda ga mase nikada ne bi prihvatile (razumjele) jer je komplikovano a to nije ni u čijem interesu a pogotovo u interesu onog ko je sve stvorio. Shvatanje Boga mora biti prosto i jednostavno jer je i prosječan čovjek oduvijek bio takav i uvijek će biti.
Svevide, ti kažeš " bog u nijednom vidu koji je predmet verskih i istorijskih spisa ne postoji" a čovjek zapravo nije ni trebao ni jedan spis ni knjigu da bi znao da postoji Bog već jednostavno vlastitu pamet i promišljanje.Ja garantujem da bi došao do istih zaključaka. Prenošenje na papir nema veze sa tim.To što spominješ historiju to nema veze sa tim jer Bog je oduvijek a ne samo u historiji (prošlosti).
Koje mase čovječe, 95% čovječanstva su ovce, nesvjesna svjetina koja guta što im servira religija preko oltara i politika preko novina i televizije to ne možeš poreći.
Ljudi vjeruju u ovo ili ono, u ovog ili onog boga onda to podjeli u bezbroj frakcija daj im malo oružja pa u boj, tari do iznemoglosti imao si to prilike vidjeti na ovim prostorima(ako imaš dovoljno godina da o tome svjedočiš)
Bolje je biti pošten ateista nego loš vjernik, danas biti vjernik je čisto pomodarstvo, kud svi tud i ćelavi Mujo.
Religija je najsofisticiraniji virus ubačen u ljudsku svijest koji je majstorski načinjen, nema šta čisto remek djelo.
Istinskog boga se ne može spoznati pameću i promišljanjem već srcem punim bezuvjetne ljubavi.
Nemoj garantirati ništa jer istina danas sutra već može biti zabluda, današnje znanje već sutra može biti neznanje.
Bog je oduvjek i mi smo oduvjek i nismo grešnici.
Ako je tebi komplikovano rastumačiti moj prošli post meni je žao, možda si samo pogledom prešao preko njega jer tvoj um nije našao nešto što potvrđuje njegovo stajalište tako da ga nisi ni analizirao.
Religijski bog je muški princip gdje se god okreneš muškardija , gdje je ženski princip brate moj, majka zemlja (Geja) koja nas hrani i opskrbljuje je ženskog roda nju je religija zatomila proglasila je kurvom i glavnim krivcem za svu nesreću ovog svijeta.
Pogledaj obeliske po svijetu koji simboliziraju muški spolni organ ima ih na tisuće, u sred vatikana stoji jedan takav ali svijetina toga nije svjesna kako i bi kad spavaju i vjeruju.