Hvala svima na odgovorima i preporukama.
Vidim, ovdje se povela puno veća diskusija nego što sam planirao

@Lezileboviću, ne prešućujem ništa konkretno, nego jednostavno nedajem detalje. @Snoopy nije sad neka posebna situacija, nego su detalji kompleksi, a suština se može izreći i bez njih. To je psihološko nezadovoljstvo sobom i patnja vezana uz isto. Osjećaj da bi stvari trebale biti drugačije, ali ne zna se zašto i nisu i kako ih promjeniti. @Lezi, egdje si rekao da baš neće daleko doći ako pobuda za samorazvojem nije plemenita. Vidiš, moja pobuda na početku razvoja je bila ista kao ova od osobe "in question". Jel to plemenita pobuda? Baš i nije. Jeli bitno? Mislim da nije, jer se i osnovni razlozi mjenjaju s napredovanjem. Uglavnom, ja joj mogu ponuditi, a ona nek odluči oće li večerati. Ne mislim ju siliti ni na šta, jer tek je to kontraproduktivno. To je ujedno odgovor i @Micru, kojem također zahvaljujem na savjetu. Osoba se često izgubi i u plementim pobudama, misleći da je u pravu i da joj je sve jasno.
@Krambambuli, zanimljivo opažanje. Netočno, ali zanimljivo

Ali u slučaju da mi se desilo to što si opisao sa letačima, anorgancima i gaćama, što je u 99% slučajeva realan sljed događaja (jer prvo vidiš nepojmljivo, a onda mjenjaš gaće

) već bi bilo kasno da mjenjam ili ne mjenjam učenje, percepcija bi mi bila otvorena, a realnost prepuna raznoraznih do tad mi nepoznatih bića, bila bi moj novi dom. Ilitiga, bilo bi kasno za skrivati se iza zidova razuma.
Zanimljivo je i to što si opisom mehaničnosti pogodio u suštinu problema moje "tajne osobe xy"