Darkomir je napisao/la:
Ne bih da se ubacujem kao pao smarsa jer nisam procitao bas svaki komentar,ali što se mene tiče,oko ove teme tu je jedan vrlo jednostavan odgovor i samo To.
Spoznavanje Matrixa je sasvim dovoljno za Čoveka.To Miroslave što si napisao na pocetku,to je tako samo ako si u duhovnom Egu,dzaba nama moći,nema nam unutrasnje evolucije ako se identifikujemo snjima.
Kad recimo 100 ljudi odu u bioskop da gledaju film Matrix....od tih sto njih 10 ukapira o cemu se tu desava izmedju redova,a 1samo to spozna.On ima cilj i njegovo trčanje ka tom cilju čini ga neustrašivim,Moći su kao znoj,posledica od tog trčanja,bas kao poput Nea.
Njegov cilj je Svest
Drugačije vidimo stvari, Darkomire, no, to ne smeta.
Kada podigne pogled sa puke materijalne ravni, kada izvuče pažnju iz opsednutosti materaijalnim (materijalno-finansijskim) - čovek počne da razmišlja o nečem višem.
Većini se obično najpre neka od zvaničnih ili klasičnih religija nađu pri ruci.
Ako ima ZA CILJ (mi smo intencionalna bića prirodi, i funkcionišemo tako što stalno postvaljamo sebi ciljeve, svesno ili nesvesno) svoj duhovni rast, on mora da prevaziđe religiozni koncept.
Tada se većina okreće istočnjačkim autorima i istočnjačkom duhovnom konceptu. Takođe, ako je i tu primarno usmeren na rast, i usmeren na stalno i slobodno preispitivanje sebe, svog rasta kao i duhovnog koncepta kojeg se drži - mora da nadiđe ili prevaziđe i istočnjačku duhovnost.
Tada može da dođe do ideje o Zatvoru, može da ga snađe buđenje u Paklu. DO NJE, U OVOM SLUČAJU DOLAZI UNUTRAŠNJIM PUTEM, NE PREKO SPOLJAŠNJIH INFORMACIJA, o Matriksu, Reptilima, itd.
Ja ne vidim da mi informacije o Matriksu, ograničenjima, Reptilima, itd. išta znače - ukoliko se u odnosu na njih lično i praktično konceptualno ne postavim, dakle, ako u vezi sa njima sebi ne postavim jasan cilj, a koji se, naravno, u mom ličnom domenu može realizovati, a o tome je već bilo reči u ranijim porukama.
Čišćenje od teških energija i loših psiholoških mehanizama, te paralelno sa tim preduzimanje drugih koraka za koje znamo, a koji nam omogućavaju duhovni rast - imaju svoje limite, i oni su demonstrirani u postignućima istočnjačkih duhovnjaka, gurua, prosvetljenih... Taj rast, do tog limita, povlači za sobom razvoj, buđenje, aktiviranje određenih moći, kao što i samo proširivanje naše svesti znači moć - sveobuhvatnijeg, dubljeg sagledavanja stvari, ispravnijeg reagovanja, ispravnijeg, sveobuhvatnijeg rezonovanja, itd. Sve to jesu moći, i njih dobijamo sa duhovnim rastom, ali, kao što je rečeno - do granice sa kojom udaramo u plafon Zatvora, Matriksa, i svega ograničavajućeg o čemu govorimo.
Čini mi se da je takav koncept namerno i postavljen od strane Kreatora Zatvora: "Do ove granice vi se možete baviti duhovnošću, možete postizati buđenja, prosvetljenja, čak i neke sporadične moći (kod jogina, na primer, ili u mnogim drugim slučajevima), sa tim postignućima vi ćete tako podesiti sebi i svojim sledbenicima percepciju i očekivanja, da Zatvor uopšte ne vide, ili da smatraju kako samim duhovnim rastom nadilaze ograničenja Zatvora, i sve je to u redu, sve dok se ne drznete da nam dirate u sam Zatvor i da razmišljate o njegovom kompromitovanju, "probijanju", nadilaženju, itd. Nama vaš duhovni rast ne smeta - sve dok njime ne počne da se dovodi u pitanje sama naša Konstrukcija."
E, od te granice, od tog limita dolazi ono o čemu sve vreme govorim - AKTIVIRANJE NAŠIH MOĆI, ILI NAŠE OPŠTE I NAŠIH POSEBNIH MOĆI! Da, slažem se da razmišljanje o moćima pre celog ovog pređenog puta, ili bar pre pređenog dobrog dela ovog puta, dolazi kao refleks ega - uostalom, to imamo na svakom koraku oko nas, od političara, pa naniže u društvenoj hijerarhiji. Međutim, ovde imam nešto drugo u vidu, možda to drugo do ove poruke nije bilo dovoljno naglašeno.
Kao što nam puko konstatovanje nekog problema ne znači samo po sebi i rešenje, kao ni praktične korake za otklanjanje problema, tako mi ni more infromacija o Matriksu, Zatvoru, Reptilima, Iluminatima, ograničenjima, manipulacijama - ništa ne znače sve dok ne počnemo da se bavimo rešenjima i načinima da se oni kao naš problem - reše. A ta rešenja ja vidim u putevima o kojima pišem.
Dakle, ja to tak vidim...