Sada je: ned maj 04, 2025 10:35 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 347 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet mar 02, 2006 11:36 pm 
Član foruma

Da nije bilo Isuseka, ovi tamo u mračnom dobu nakon njegovog uskrsnuća nikada ne bi imali priliku vidjeti kako je to biti razapet, spaljen, ili linčovan na križu, križ bi izgubio svoju pravu funkciju...

Osim toga i prodaja krunica i lančića kao i vrlo prekrasnih suvenira pala bi u vodu...

Isus je LEGENDA!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 03, 2006 9:12 am 
Član foruma

F. RA je napisao/la:
Nije bitan dokaz , bitno je razmišljat glavom :wink:

A to se na svu sreću može i bez pljuvanja po nekome ili nećemu!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 03, 2006 11:54 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:

Ja, odnosno jedan NJEGOV maaaaaaaaleni dio, oprašta svima!!! Hehe!

:wink:

Ah, evo nam napokon dokaza !

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 04, 2006 12:55 am 
Administrator

Ne, NJEGOV se odnosilo na BOGA. Pogledaj gore moj post i što sam tu citirao.

Isus NIJE bog. Samo entitet. Ne unija SVIH entiteta, već JEDNA njegova frakcija, odnosno dio ( kao i svi mi ).

Kužiš razliku?

Vrh

Naslov: Moram pisati :)
PostPostano: sub mar 04, 2006 11:16 pm 
Član foruma

Mislio sam da sam zavrsio ali moram opet dodati, zasto raspravljate o Isusu Kristu a ni ne znate tko je on (čast izuzecima), pa i sami govorite kako nije postojao, a ja vam kazem on ne da je postojao on POSTOJI UVIJEK i UVIJEK CE POSTOJATI. Moram i ovo dodati iz evanđelja:

"A kažem vam: tko se god prizna mojim pred ljudima, i Sin Čovječji priznat će se njegovim pred anđelima Božjim. 9 A tko mene zaniječe pred ljudima, bit će zanijekan pred anđelima Božjim." 10 "I tko god rekne riječ na Sina Čovječjega, oprostit će mu se. Ali tko pohuli protiv Duha Svetoga, neće mu se oprostiti."

Dakle tu je sve jasno kao dan :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 04, 2006 11:44 pm 
Administrator

Citat:
ja vam kazem on ne da je postojao on POSTOJI UVIJEK i UVIJEK CE POSTOJATI.

Naravno, kad vrijeme kao takvo - ne postoji!

Citat:
Dakle tu je sve jasno kao dan

Meni nije nešto jasno kod ovoga:

Citat:
"I tko god rekne riječ na Sina Čovječjega, oprostit će mu se. Ali tko pohuli protiv Duha Svetoga, neće mu se oprostiti."

Tko to oprašta ili ne??? ( oprostit će mu se )!!! Tko je to, jer to iz ovoga ne mogu shvatiti, niti doznati. Ovome nedostaje entitet koji SUDI da li je nešto oprošteno ili nije... pa TKO je to??? Bog ne sudi. Dakle, da li je tu "zamotan" koji reptil, kao takav? Ili netko drugi? Tko ima pravo suditi nekome? Pa svatko ima svoju slobodnu volju! To ponajprije poštuje neki pozitivni entitet, ili onaj koji služi svjetlo. Sude jedino OPS entiteti, a kao takav, ne služi svjetlu. Dakle?

Vrh

Naslov: Prelazak u vjecni zivot odmah i sad
PostPostano: sub mar 04, 2006 11:52 pm 
Član foruma

Evo sto treba ciniti :

"Zaista, kažem vam, nema ga tko bi ostavio kuću, ili ženu, ili braću, ili roditelje, ili djecu poradi kraljevstva Božjega, a da ne bi primio mnogostruko već u ovom vremenu, i u budućem vijeku život vječni."

Dan D :)

"Tako će isto biti u dan kad se Sin Čovječji objavi. U onaj dan tko bude na krovu, a stvari mu u kući, neka ne siđe da ih uzme. I tko bude u polju, neka se ne okreće natrag. Sjetite se žene Lotove! Tko god bude nastojao život svoj sačuvati, izgubit će ga; a tko ga izgubi, živa će ga sačuvati." "Kažem vam, one će noći biti dvojica u jednoj postelji: jedan će se uzeti, drugi ostaviti. Dvije će mljeti zajedno: jedna će se uzeti, druga ostaviti."

Upravo malo čitam pa tako eto djelim s vama, koga ne zanima neka ne čita božiju riječ!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 05, 2006 12:00 am 
Član foruma

Citat:
Tko to oprašta ili ne??? ( oprostit će mu se )!!! Tko je to, jer to iz ovoga ne mogu shvatiti, niti doznati

Kako ne mozes pa fino pise:
"A kažem vam: tko se god prizna mojim pred ljudima, i Sin Čovječji priznat će se njegovim pred anđelima Božjim"

Mislim da Isus Krist ima, zajedno sa anđelima Božijim, zadnju rijec ispred kraljevstava Božijeg za reći DA ili NE, zapravo uvjeren sam u to !!!

Vrh

Naslov: evo jos malo kako imati zivot vjecni ..
PostPostano: ned mar 05, 2006 12:05 am 
Član foruma

"Učitelju dobri, što mi je činiti da baštinim život vječni?" Reče mu Isus: "Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar, doli Bog jedini. Zapovijedi znaš: Ne čini preljuba! Ne ubij! Ne ukradi! Ne svjedoči lažno! Poštuj oca svoga i majku!" A onaj će: "Sve sam to čuvao od mladosti." Čuvši to, Isus mu reče: "Još ti jedno preostaje: sve što imaš prodaj i razdaj siromasima pa ćeš imati blago na nebu. A onda dođi i idi za mnom."

Naravno frajer nije to mogao već je otišao žalostan kući, a bio je strašno bogat (imućan)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 05, 2006 12:08 am 
Administrator

Citat:
Upravo malo čitam pa tako eto djelim s vama, koga ne zanima neka ne čita božiju riječ!

Hvala ti što dijeliš sa nama! Pozitivno, svjetlost, bravo! =D>

Mene zanima, pa čitam, ali i pitam! Neke stvari mi nisu jasne, pa onako, da naučim, pitam!

Pošto nisam dobio odgovor na moje prošlo pitanje, imam još par:

ŠTO to čitaš i TKO je napisao tu "knjigu"? Jel piše neki AUTOR na njoj? Ili, ako nije bitan autor, onda kako možemo biti sigurni da je TO božja riječ? Meni nije jasno, ako smo svi mi neki DIO tog boga, pa ne teba nam onda ništa pisati što da radimo ili ne. Svatko ima SVOJU slobodnu volju ( i posljedice koje iz nje proizlaze ), pa kao dio tog Kreatora ( boga ) ima i pravo na svoj odabir, odnosno svoja djela/nedjela.

Citat:
mnogostruko već u ovom vremenu, i u budućem vijeku život vječni."

Hej, pa život je ionako vječni !!! Haha, pa MI smo DUŠE koje ŽIVE VJEČNO. Ne materijalna tijela u kojima trenutno jesmo. Jer mi nismo ljudska bića koja imaju spiritualno iskustvo, već spiritualna bića koja imaju ljudsko iskustvo!!!

Hehe... MNOGI nisu svjesni ovoga. Ali - saznat će!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 05, 2006 12:23 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Ne, NJEGOV se odnosilo na BOGA. Pogledaj gore moj post i što sam tu citirao.

Isus NIJE bog. Samo entitet. Ne unija SVIH entiteta, već JEDNA njegova frakcija, odnosno dio ( kao i svi mi ).

Kužiš razliku?

Oprosti molim te!.Lijep pozdrav ti šalje djeličak Isusa u meni!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 05, 2006 12:30 am 
Član foruma

Citat:
ŠTO to čitaš i TKO je napisao tu "knjigu"? Jel piše neki AUTOR na njoj? Ili, ako nije bitan autor, onda kako možemo biti sigurni da je TO božja riječ? Meni nije jasno, ako smo svi mi neki DIO tog boga, pa ne teba nam onda ništa pisati što da radimo ili ne. Svatko ima SVOJU slobodnu volju ( i posljedice koje iz nje proizlaze ), pa kao dio tog Kreatora ( boga ) ima i pravo na svoj odabir, odnosno svoja djela/nedjela.

A tko je tebi rekao sve to što govoriš, da nisi negdje procitao, mozda si od nekog cuo, a odakle je taj cuo hm.... zanimljivo.

Mislim da je bitnije pitanje što je dobro a što je zlo, što je svjetlost a što je tama.
Kažeš:
Citat:
Hej, pa život je ionako vječni !!! Haha, pa MI smo DUŠE koje ŽIVE VJEČNO. Ne materijalna tijela u kojima trenutno jesmo. Jer mi nismo ljudska bića koja imaju spiritualno iskustvo, već spiritualna bića koja imaju ljudsko iskustvo!!!

Opet, tko ti je to rekao ???? tko je toga autor ???

Što je po tebi život vječni, zar je život vječni vječna patnja??? Živiš a nemožeš umrijeti jaoooj, mozes li to zamisliti uopce ?? I to je spiritualno iskustvo !! To i je bit DUŠA JE BESMRTNA, to jest al to je dobra vjest za dobre ljude, al loša za zločeste.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 05, 2006 12:45 am 
Član foruma

[quote="Jack987Tko to oprašta ili ne??? ( oprostit će mu se )!!! Tko je to, jer to iz ovoga ne mogu shvatiti, niti doznati. Ovome nedostaje entitet koji SUDI da li je nešto oprošteno ili nije... pa TKO je to??? Bog ne sudi. Dakle, da li je tu "zamotan" koji reptil, kao takav? Ili netko drugi? Tko ima pravo suditi nekome? Pa svatko ima svoju slobodnu volju! To ponajprije poštuje neki pozitivni entitet, ili onaj koji služi svjetlo. Sude jedino OPS entiteti, a kao takav, ne služi svjetlu. Dakle?

:wink:[/quote]

Mislim da je ovaj problem Bog jako pametno riješio ostavljajući nam savijest. Ukoliko ne slušaš svoju savijest smatram da sam sebe odvodiš u pakao u svojoj glavi već u ovom životu sada i tu!Dakle, da Bog je u svima nama i mi smo ti koji si sudimo (tj. On)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 05, 2006 12:46 am 
Član foruma

A što se dogaja lošima a što dobrima pa pročitajmo:

"Nadalje, kraljevstvo je nebesko kao kad mreža bačena u more zahvati svakovrsne ribe. Kad se napuni, izvuku je na obalu, sjednu i skupe dobre u posude, a loše izbace. Tako će biti na svršetku svijeta. Izići će anđeli, odijeliti zle od pravednih i baciti ih u peć ognjenu, gdje će biti plač i škrgut zubi."

I sad kad sve to čitaš mozes li barem na tren upitati sebe dali je to što čitam stvarno božija riječ, dali je bitan autor hmm, zasto bi uopce ovo netko zapisivao i davao ljudima da čitaju (koji žele, slobodna volja) ima li to ikakve veze sa religijama i manipulacijama, hmm, da ....

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 05, 2006 2:26 am 
Član foruma

Nije mi jasno zašto velika većina ljudi ima potrebu non-stop citirati neke knjige, zapise i sl. Mislim da je došlo vrijeme da ljudi govore ono što im je na umu. Istina , nije loše ponekad citirati nešto što po nama ima smisla, ali to raditi u ogromnim količinama je zaista nepotrebno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 05, 2006 3:03 pm 
Administrator

Evo i najnovijih saznanja o Isusu:

Kako je USA drzava u kojoj pripadnici mnogih naroda i rasa zive zajedno u "slozi, ljubavi i miru" razvila se bezazlena diskusija na temu koje nacionalnosti je bio Isus Krist.

Isus Krist je bio iz Kalifornije jer:
- Imao je dugu rascupanu kosu
- Setao je svijetom bos u laganim sandalama
- Osnovao je novu religijsku sektu

Isus Krist je bio Irac jer:
- Konzumirao je alkohol (vino)
- Nikad nije imao stalni posao
- Zadnja zelja u zivotu mu je bilo da mu daju piti

Isus Krist je bio Portorikanac jer:
- Prijatelji su ga zvali Jesus
- Bio je u sukobu sa zakonom
- Njegova majka nije bila sigurna tko mu je otac

Isus Krist je bio Zidov jer:
- Ostao je zivjeti kod roditelja do 33. godine zivota
- Vjerovao je da mu je majka djevica
- Njegova majka je vjerovala da je on Bog

Isus Krist je bio crnac jer:
- Provodio je vrijeme "na ulici", medu ljudima
- Nitko mu nije dao stalni posao
- Sve je zvao "brate"

U meduvremenu su i Hrvati reagirali na ove price pa se moze cuti slijedece:
Isus Krist je bio Dalmatinac jer:
- Jahao je na magarcu
- Pio je vino i jeo ribu
- Nikad nije imao neki posao, a kada bi nesto i napravio, to je bilo cudo

Isus Krist je bio hrvatski penzioner jer:
- Zivio je siromasno i tesko
- Svima je vjerovao
- U zadnjim danima zivota bio je izdan, prevaren i ostavljen

Unatoc brojnim dokazima pripadnosti Isusa Krista raznim narodnostima i rasama, u Bibliji postoji pisani dokaz o djelu
koje jasno pokazuje da je Isus Krist mogao biti iskljucivo Zagorac. Naime, Isus Krist je znao pretvoriti vodu u vino.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 05, 2006 5:02 pm 
Član foruma

Dugo se nisam ovako nasmijao! :lol:

=D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 06, 2006 8:27 am 
Član foruma

Citat:
Nije mi jasno zašto velika većina ljudi ima potrebu non-stop citirati neke knjige, zapise i sl. Mislim da je došlo vrijeme da ljudi govore ono što im je na umu. Istina , nije loše ponekad citirati nešto što po nama ima smisla, ali to raditi u ogromnim količinama je zaista nepotrebno.

Evo ja cu ti objasniti:
Gle da bi nesto komentirao, raspravljao, moras u to ubaciti neke stvari iz orginala, a + toga nisam lud da svojim rjecima idem nesto pricat iz evanđelja pa da krivo kazem, pa zar ne vidis i sam da nista ne kuzis :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 06, 2006 11:07 pm 
Član foruma

Glavni je problem što većina ljudi uopće ne shvaća što u evanđelju piše iako ga non-stop citiraju. Moj osobni dojam je da su veliki dijelovi Biblije izmanipulirani da bi se ljude držalo pod kontrolom. U Novom zavjetu je glavna poruka da drugome ne činiš što drugi ne bi tebi, a sa druge strane se prijeti svima koji ne prihvate Isusovo učenje. Ima li to uopće logike? Naravno da nema. Ljudi su toliko analizirali Bibliju kroz povijest a nisu komentirali tako banalne nelogičnosti. I još se zovu stručnjacima.

Vrh

Naslov: Ne bi se reklo !!!
PostPostano: pon mar 06, 2006 11:58 pm 
Član foruma

Citat:
U Novom zavjetu je glavna poruka da drugome ne činiš što drugi ne bi tebi, a sa druge strane se prijeti svima koji ne prihvate Isusovo učenje. Ima li to uopće logike? Naravno da nema.

Nije bas tako, prijatelju, tamo uopce ne pise da netko teba prihvatiti Isusovo učenje, već kako i što treba činiti za vječni život, kako doći u kraljevstvo nebesko. To su ti upute nista drugo, onaj tko ne zeli sljediti te upute ne mora, medjutim naravno da ce na kraju biti po zaslugama kao i u svemu u zivotu. Npr. ako vozis 100 km/h i ako te zaustavi policija a dozvoljeno je 50 km/h platiti ces kaznu 600 kn i slobodan si, medjutim ako ubijes nekoga onda ces robijati u zatvoru a u nekim zemlja ces biti i pogubljen. A kad pogledas dali tebi zato netko prijeti ovdje na planeti????
ZAKON je ZAKON i to je to.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 347 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.