ostinsper je napisao/la:
„...I ako znamo za sugestibilnost - onda je ne prihvaćamo. Onda smo oprezni i pitamo se. No, baš zato što ONi znaju koliko je krhka sugestija ako se ovo prepozna, najčešće sugeriraju subliminalno. To čine stalno, recimo najčešće i najraširenije to rade rječju SEX - jer to i ono JA jako voli. I taj dio rada stalno nas odmiče i odmiče od sebe samih. Na način da povjerujemo kako smo nešto što nismo. Cijeli ovaj svijet je sazdan na tome. Na prevari. I taj seks očito nije samo seks - očito je ispod te riječi nešto puno više od onoga što trenutno vidimo, a tiče se emocije i poticanja one da nešto želimo ili očekujemo. …”
Alf,
sto je to skriveno ispod rijeci sex? kako je sex prevara? kako mene neko kontrolira sugerirajuci mi sublimirano?
da budem jasan, vrlo rado bih imao „nakacenca“ ili sublimiranu sugestiju, koja bi mi pomogla da imam svaki dan sex.
jel ova moja zelja (sex) negativna? ako je u kom smislu i zasto?
koji su to ONI?
napisala si;
“…Gle, svaki bi se čovjek, "trebao" smaoodgajati na način da radi ono što voli! Ovo "trebao" znači da je to opcija činjenja nečega za sebe. I najčešće kada radiš ono što voliš radiš to izvrsno...”
kako da povezem ovaj citat s onim prethodnim?
Ispod riječi seks je emocija, ne osjećaj, ona kojom si nadalje željeo, ma o čemu se god radilo, razvila je želju.
I za razumijevanje čitaj po forumu razne teme....posljedne što si stavio, a rekla sam, govori o preuzimanju odgovornosti i suočavanju sa samim sobom i upoznavanju sebe.
To je dio puta koje je svima jednak, a opet drugačiji. Nema pravila kako ćeš to činiti, zato nema ni savjeta.
Radi se o nečemu što sam napisala prije puno postova ovdje - na ovoj temi: želje i očekivanja. Pa možda nije ludo čitati opet iz početka i ovu temu - ne samo ono što sam ja pisala, već sve - naročito ono što si ti pisao. Tako najbolje učiš o sebi. Dakle, poveznica o samoodgoju i onoga o subliminalnosti seksa je u tome da potiče emociju, odgovornnost prema sebi je zaigrati se i pogledati da li je moguće da želje koje spominješ nisu ono što ti jesi. Ili da se zapitaš jesu li te želje zaista tvoje i zašto želiš...
Sve ispisano na ovoj temi, ispisano je (bar s moje strane) ne kao savjet već kao pisanje na temi koja iza sebe u naslovu ima upitnik.
Da bi o Njima nešto više saznao možeš čitati ovo:
http://www.galaksija.com/literatura/and ... karada.pdfhttp://www.galaksija.com/literatura/fre ... tirani.pdfa imaš i teme na forumu npr. ovu:
viewtopic.php?f=2&t=2274Za informacije o subliminalnim porukama, ukucaj u pretražnik ovdje na forumu "subliminalne poruke" i čitaj gdje se i kako pojavljuju te riječi i traži...otvorit će ti se razne teme na kojima se spominju...
Alf