U Australiji, gdje ja živim, vakcinacija nije obavezna ali se „strogo preporučuje“.
Odmah kod rođenja, medicinske sestre i doktori čekaju dijete sa dvije šprice, od kojih je jedna napunjena vakcinom hepatitisa B a druga vitaminom K. Cijepiti novorodjenče protiv hepatitisa B je jedna od najvećih gluposti. To je bolest odraslih i prenosi se preko krvi ili seksualnim kontaktom. Još pogotovo kad su majke negativne na hepatitis. Nadalje, 30 - 50% vakcinisane djece će izgubiti zaštitu vakcine u oviru od 12 godina (dakle, dok još ni ne odrastu). Međutim, sama vakcinacija može dijete skupo da košta.
Mislim da je farmakomafija uvela tretman vitaminom K odmah po rođenju djece kako bi zamaskirala ili ublažila neke negativne posljedice vakcinacije kao što je npr. krvarenje u mozgu. Vitamin K je poznat po tome što potpomaže zgrušavanje krvi, te tako donekle može spriječiti njeno povećano izljevanje iz krvnih sudova. (Normalno se koristi kao antidot kod otrovanja antikoagulantima.)
Međutim, na osnovu nekih nezavisnih studija (koja nisu finansirana od strane farmakomafije) pokazalo se da je rizik od oboljevanja od leukemije i raka nekoliko puta veći kod djece koja su primila vitamin K odmah po rodjenju a pod sporednim efektima čak i proizvodjači pominju da on može izazvati smrt kod novorodjenčadi, pa čak i krvarenje u mozgu (što on u stvari treba da spriječi!?!). Da tragikomika bude veća, žutica se javlja većinom kod novorodjenčadi koja su tretirana vitaminom K. Nadalje, tu se ne koristi prirodni vitamin K, nego sintetizovani, te je kao takav skoro neupotrebljiv od strane fiziološkog sistema novorođenčadi.
(
http://www.vaccination.inoz.com/VitaminK.html)
Na osnovu ovoga čovjek može samo zaključiti da se farmakomafija otela svakoj kontroli i da se zdravom razumu odavno reklo ‘zbogom’.
Medicinski establišment se koristi ‘paramoralizmom’ do krajnjih granica, tako da ukoliko odbijete da vakcinišete dijete oni će vas optužiti da ste neodgovoran roditelj i da tako dovodite svoje dijete u opasnost. Međutim, doktori ne prihvataju na sebe odgovornost kad su negativne posljedice vakcina u pitanju a pripisuju vama odgovornost za sve što se može desiti djetetu ukoliko ste odbili da ga vakcinišete, naravno, ukoliko vakcinacija u zemlji u kojoj živite nije obavezna po zakonu tj. ukoliko možete da birate. (Farmakomafija je korumpirala političare/patokratiju u mnogim zemljama da ovi donesu zakone o obaveznom cijepljenju.)
**
Sada, što se djece tiče, ukoliko je čovjek koliko toliko svjestan, on će znati ove stvari i moraće preuzeti odgovornost za njih na sebe. “Ono što ne znaš, ne može ti naškoditi” je još uvijek parola koje se drži većina “normalnih” ljudi. Međutim, problem je u tome što ono što čovjek ne zna - može naškoditi njegovoj djeci ako već ne njemu samom.
Nadalje, ako je nekome poznat podatak da je kod muške djece mnogo veći rizik od oboljevanja od autizma usljed vakcinacije a još jedan od faktora koji povećava šanse za njegovo nastajanje kod djeteta je bežična telefonija (Wi-fi), pa i pored toga izloži svoje dijete tome, pa ono onda oboli od autizma, - ko je onda odgovoran za to?! Dijete sigurno nije.
Čovjek rado prebacuje svoju odgovornost na druge (koji je takođe ne prihvataju na sebe). Ako ništa, tu i religijski program može dobro da dođe („to je bila božja volja“; „takva mu je bila sudbina“ itd.) Roditelj naravno neće dovoditi u pitanje vrijeme koje provodi ispred TV-a, a koje je mogao iskoristiti za lično obrazovanje. Ko će to priznati svoju ličnu ignorantnost?!
Ovdje kod mene, država stimuliše roditelje da vakcinišu djecu tako što im daje određenu svotu novca kad im ovi pokažu da je dijete primilo sve vakcine (mislim da ih ima preko 20).
[Kuriozitet je to što npr. ukoliko si član ‘sajentologa’ i pokažeš im potvrdu koju je napisao tvoj lokalni ‘pastir’, taj novac možeš dobiti i bez cijepljenja djeteta!?]
Dakle, farmakomafija je obezbjedila da se novcem iz poreza stimuliše korištenje njihovih proizvoda. Naravno, postoji masa roditelja koji jedva čekaju na tih ‘zasluženih’ par stotina dolara i kojima te pare mnogo znače.
U zakonima o cijepljenju mnogih država, ostavljen je prostor za nevakcinisanje djece usljed religijskih razloga jer neke sekte koje su prilično jake odbijaju vakcinaciju. To je jedna od rupa koja se može koristiti. Postoji dosta „crkvi“ tipa „Church of the Holy Shit“ (Crkva svetog govneta) koje su osnovane isključivo na bazi izbjegavanja vakcinacije. Čovjek im se može pridružiti a može i osnovati vlastitu crkvu. Kakva god da mu tu bude religija, neće sigurno biti manje istine u njoj, nego u ovim zvaničnim. Pridruživanje Sajentolozima na nekih 15 minuta (dok se ne dobije potvrda) ili nekim sličnim koji su relativno jaki, takođe se može uzeti u obzir.
**
Kad se moj sin rodio, odmah su nam predložili da mu daju vakcinu protiv hepatitisa i vitamin K, što sam ja naravno glatko odbio. Nadobudni bolnički pedijatar mi je tada ispričao priču koju vjerovatno redovno priča svim roditeljima, kako je on bio u prilici da vidi jedno dijete koje je umrlo od krvarenja u mozgu, nakon čega su se njegovi roditelji pokajali što nisu dozvolili da mu se da vitamin K. Ovo naravno prolazi kod većine "normalnih" ljudi ali ne i kod mene koji ne spadam u „normalnu“ grupu. Na to sam ga ja upitao da li je imao priliku da vidi onu djecu koja su umrla od posljedica injekcije vitamina K?! Naravno, to je istovremeno podrazumijevalo i kraj naše diskusije. Ovaj nije ništa odgovorio, nego se samo žurno udaljio od mene.
**
Dijete se rodi sa svim što mu treba za rođenje. Nadalje, dosta bolesti protiv kojih se cijepe djeca su manje opasne od štetnih posljedica vakcina. Ukoliko je majka sposobna i voljna da doji dijete, onda ono preko mlijeka dobija sve što mu je potrebno za njegov vlastiti imuni sistem. Naravno, situacija je drugačija kod djece koju majke ne doje dovoljno dugo. (Na primjer, ukoliko se djetetu prerano počne davati kravlje mljeko, može doći do autoimune reakcije koja rezultira dijabetesom.)
Sada, uvijek ostaje ono – šta ako!? Šta ako se dijete razboli od neke bolesti koja je mogla biti spriječena vakcinom?! (Ja sam ih sve prebolovao bez problema. To su se tada zvale "dječije bolesti" i bilo je normalno da se preboluju.) S druge strane, ako bi čovjek znao sve ovo, pa im ipak dozvolio da cijepe dijete, te ono umre od krvarenja u mozgu ili oboli od autizma, da li bi si on mogao ikada oprostiti?
Stvar komplikuje to što su u međuvremenu izmišljene i neke nove bolesti kao npr, ‘shaken baby syndrome’, gdje su roditelje optuživali za smrt djece usljed krvarenja u mozgu u smislu da su ih ovih dobro protresli a poznato je da kad jako treseš dijete može doći do krvarenja u mozgu. Tako su mnogi roditelji završili i u zatvoru, dok se mogućnost da se radilo o posljedicama vakcinacije nije smjela ni pomenuti na sudu. (Tu se obično odigravaju namješteni sudski procesi gdje se navodi roditelje da priznaju da su protresli dijete nakon što su mislili da je ono mrtvo jer su primjetili da dijete ne diše a smrt naravno može utvrditi samo doktor kao stručno lice.) Farmakomafija ima na raspolaganju milijarde dolara i sa lakoćom kontroliše skoro sve segmente društva.
Tako nomalnim ljudima ostaje da se snalaze kako znaju i umiju.
...