Sada je: pon maj 05, 2025 4:59 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: pon apr 22, 2013 8:34 pm 
Član foruma

snoopy, budi pristojan, ne zajebavaj choeka, dobices po piksni!

ne mozes zapoceti odgovor na necije pitanje sa "nista"!!! [-X

Vrh

PostPostano: pon apr 22, 2013 9:17 pm 
Član foruma

HEHE :)

Vrh

PostPostano: pon apr 22, 2013 9:27 pm 
Moderator

Ništa na početku rečenice je čin izdaha rekapitulacije.
Orao je odobrio.

Vrh

PostPostano: uto apr 23, 2013 1:49 pm 
Član foruma

Lako je reći za Orla ovo ili ono, kada se tumači kroz usku ljudsku percepciju.
Dobro, nećemo samblasnost ali prvo što se vidi je sablasnost...
Zašto da se prikrije da je Orao odgovoran za sve. Tražimo izgleda zabavan vid percepcije, ne? Mora se i to, jer se upada u nepodnošljivost energetskh jata naveliko. Ali što je veći pritisak jata veća je energija, jedino što boli telo jer nije naviklo. To što pričam je veoma opasno. Može da se upali unutrašnji oganj. I onda fiderzehn.. :notworthy:

Uska je percepcija ona kod ljudi koji nisu smeoni. Uska percepcija je kod filozofa. Oni su nešto videli i tolko od njih. Nema novina, nema promene...
Nećemo da nas boli nešto jer to onda nije za nas. Eh...pa navika je imati jednu te istu percepciju. Nezamisliv je broj položaja skupne tačke, nego se gubi jasnoća uma u prisustvu nemog znanja.

Vrh

PostPostano: uto apr 30, 2013 10:53 am 
Član foruma

Gde se nalazi čahura?
Koja je to ravan?
Kako se gleda na taj prostor?
Dali je to dimenzija, ili možda ne-dimenzija?
:dontknow:

Vrh

Naslov: ENERGIJA
PostPostano: čet maj 02, 2013 1:37 am 
Član foruma

ENERGIJA

Najpre , pozajmiću vam malo energije da bi ste mogli da radite po volji.

Glavna fora u životu je imati toliko energije da možete svome bratu pozajmiti energiju. Čim bata pozajmljuje, znači da se dečki prave važni, a to i nije tako loše ukoliko imaju šta da kažu..
Imam energije da vam pozajmim, da vidite poslednju istinu, ali nemam energije da vam pozajmim da se odbranite od te istine.
Još samo malo fali da bi videli. Veruj te mi, stvar je lične prirode. Ako želiš da VIDIŠ energiju kao takvu, zaista nikakav kurac tu nemože da ti smeta. Samo želi, i videćeš to.
Videti energiju, nije teško zato što se to da kažem, stalno dešava, a to vodite pod OSEĆATI.
Zato, počnite sa "videti". Tu je problem što sve, ali baš sve, morate videti. Moj energetski nivo to dozvoljava. Ako, kod vas dodiruje granice, pa dopustite sebi vrh iskustva.
Vidite najpre taj osećaj. U osećaju je video fajl. Taj fajl mora da ste vi kreirali nekim viđenjem. Dakle, vi ste videli. Uvek preispitajte dali

Vrh

PostPostano: čet maj 02, 2013 2:48 am 
Moderator

Njam, njam njam njam... hvala, vratim jednom kasnije.
dorokusai je napisao/la:
Gde se nalazi čahura?
Koja je to ravan?

Dobra su ti pitanja, to je nešto ko da se program pita kako gledati kompjutor na kojem se vrti, pa ako se uspije to zapitati i pokažeš mu kamerom komp na kojem se vrti... opet ne vidim kako bi pojmio što to gleda, da li bi mu to išta značilo ko saznanje ili je to samo vidio, jer to jednostavno nije njegov svijet uspoređenja.

Vrh

PostPostano: pet maj 03, 2013 11:13 am 
Član foruma

:glasses7:
LJUDSKI RAZUM NE POZNAJE KOLIČINU ENERGIJE KOJU CELO BIĆE POSEDUJE.
Razum dok popisuje činjenje, ujedno time blokira, ispravno viđenje kapaciteta energije koju poseduje to biće o kome je reč.
Mi u stvari neznamo tačno kolika je naša konačna energija.

Zašto se razum boji?
(pitanje nije upućeno analitičkom umu, već dvojniku)...???

Vrh

PostPostano: pet maj 03, 2013 4:34 pm 
Moderator

dorokusai je napisao/la:
:glasses7:
Zašto se razum boji?
(pitanje nije upućeno analitičkom umu, već dvojniku)...???

Tonal se boji pogleda iz naguala jer se od naguala sastoji, a nagual ima svoj zov da bude što god bio ili ne bio, htio to tonal ili ne. A tonal je pored naguala ko prskalica pored supernove...
Ako tonal izgubi kontrolu, nagual će prepoznati tonal u njegovoj stvarnoj prirodi, kao svoj derivat i tad postoji opasnost da se tonal nepovratno razgradi u nagual, čisto zbog urođenog zova objektivnije stvarnosti, i još će se tonal zblenuti zbog pogleda u ogromnost, nezamislivi kontrast veličina, neće moći prihvatiti stvarnost kakvu vidi i time će poreći postojanje stvarnosti pa tako i sebe, samoubiti se...

Jedan scenario iz vijesti iz nesvijesti...

Vrh

PostPostano: pet maj 03, 2013 10:08 pm 
Član foruma

Strpljivo čitam to što kažeš. Počelo je da bude zanimljivo sve dok nisi spomenuo ogromnost. Tu mislim da je uspostavljena pogrešna percepcija. Dvojnik treba da prepozna nagual a ne nagual da prepozna dvojnika.

Razum je održavanje popisa. Čim se prekine popis javlja se bojazan za svoje odnose i životnu egzistenciju. Prekid kontinuite brige plaši razum samo zato što postoje uzroci iz okoline. Dakle nije više razum glup, jer ima znanje o sebi i o dvojniku. Razum sada zna da je potrebna energija.
Menja se koncept bivstva, razum ide u pozadinu da bi se došlo do energije i što je najbitnije, da bi se naučilo da se vidi, da se više ne obmanjujemo.

Ogromnost me podseća na Boga. A to liči na nešto teško i neuništivo. Treba menjati koncept zbog energije. Reći ću, kada dođe taj čas, osetiću iznutra i biću spreman na smrt. I zato moram biti na onom oprezu.
Dali smo sigurni bez viđenja?
Šta će se desiti bez viđenja na kraju života?

Vrh

PostPostano: pet maj 03, 2013 10:36 pm 
Moderator

Pričao sam o odnosu tonala (pri tome i razuma) i naguala (pri tome i dvojnika), a ne o odnosu dvojnika i naguala.
A tko koga treba prepoznati... pa nek se ... :)

Vrh

PostPostano: sub maj 04, 2013 12:20 am 
Član foruma

dorokusai je napisao/la:
Gde se nalazi čahura?
Koja je to ravan?

Koga interesuje?

dorokusai je napisao/la:
Dvojnik treba da prepozna nagual a ne nagual da prepozna dvojnika.

Razum je održavanje popisa. Čim se prekine popis javlja se bojazan za svoje odnose i životnu egzistenciju. Prekid kontinuite brige plaši razum samo zato što postoje uzroci iz okoline. Dakle nije više razum glup, jer ima znanje o sebi i o dvojniku. Razum sada zna da je potrebna energija.
Menja se koncept bivstva, razum ide u pozadinu da bi se došlo do energije i što je najbitnije, da bi se naučilo da se vidi, da se više ne obmanjujemo.

Ogromnost me podseća na Boga. A to liči na nešto teško i neuništivo. Treba menjati koncept zbog energije. Reći ću, kada dođe taj čas, osetiću iznutra i biću spreman na smrt. I zato moram biti na onom oprezu.
Dali smo sigurni bez viđenja?
Šta će se desiti bez viđenja na kraju života?

Nećemo uspjeti.

Ovaj tvoj post je post koji ima smisla.

Nemoj praviti razliku.

Razlika iako ima smisla je u daljem kontekstu kreirana kao osnovni azimut kretanja.
Tonal i nagual su jedno, razum je kreirao tu razliku, onaj dio njega (r) o kojem ovako s gorčinom govorimo.
To je umjetna instalacija koja se pojavila na jednom prirodnom "organu" i mi treba da shvatimo da taj "organ" nije neprirodan, već je podržao jednu lukavu instalaciju, samoodrživu, jer prirodno je takav, OTVOREN.

Vrh

PostPostano: sub maj 04, 2013 1:45 am 
Član foruma

https://www.google.rs/search?q=le+corbu ... B530%3B425

Vrh

PostPostano: sub maj 04, 2013 2:17 am 
Član foruma

Opet možda svi zajedno imamo pogrešnu percepciju, kojom umanjujemo sami sebi energiju. To je moguće da je tako jer se bavimo rečima.
Mi ne možemo mrzeti razum, ali moramo naći reči da ga smestimo tamo na to pogodno mesto, koje će nam omogućiti nesmetan razvoj ka cilju.
Za svaki cilj isto važi, potrebno je određeno ponašanje.
Da bi naučio da vidim, potrebno mi je isti način kao što sam naučio da gledam svet objekata, dakle, neko treba da mi pokazuje energiju.

Ko nama može pokazati način ostvarenja izuzetne percepcije??
Ako ćemo sami sebi, to je tu samo treba uraditi neke radnje da bi se viđenje desilo.
Koje su to radnje?
Osnovna radnja je ukrštanje očiju.

Vrh

PostPostano: ned maj 05, 2013 1:12 pm 
Član foruma

dorokusai je napisao/la:
Ti, niti bilo tko, nezna mene, niti može da me upozna iz razloga što nije pristupačan. Jednostavno, nikad! niko neće da me upozna jer nema takvu nameru. Dakle, .
Veoma sam lukav, u opštem životu, a i ovde...priznajem...zbog Orla, da vidi priznanje,..

Ja znam gdje zvis, gdje radis, kako izgledas, kako si povezan preko iterneta i koliko godina imas i jos neke sitnice koje nisu bitne. Ti o meni recimo neznas nista. No vidim da si to poco prikrivati i poceo shvacati sta znaci "zivot u magli" i to mi je drago radi tebe. Otvorilo ti se novo poglavlje svjesti upalila su se nova zracenja u cahuri postajes svjesniji na taj nacin radis na sveukupnosti svojega svjetleceg bica. Samo tako nastavi to se i trazi. Srecno! :wink:

Vrh

PostPostano: ned maj 05, 2013 1:19 pm 
Član foruma

A kako ti to znaš, o mudrače?

Vrh

PostPostano: ned maj 05, 2013 2:51 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
A kako ti to znaš, o mudrače?

Dopisujemo se preko pm pa zna. Znamo se mi sa drugog sajta, doduše prepoznao me. No šta bih mu poručio: pa kenja jer me se plaši. A plaši se zato što sam smeo (lud)...a nije takvog kalibra smelosti.

Naravno je da se ne šalim.!!
U smelosti nitko mi nije dorastao. U to sam siguran, ali ne gledam to prema forumskim likovima, već prema uopšte...takav sam, prirodno...

Ja nikad nisam imao zdrav razum. Nikad. I to mi je mnogo krivo. Zato sam ja prema promatraču psihopata.
A i ti Sjenko brate .. Kako te nije sramota za onu temu, gde si na forumima sreo svakakve ubacivače? Pa oni su brate u pravu, jer doživeli su to! Tako nešto nikad nebih smeo da izložim pa taman da umrem. Sram te bilo!

Vrh

PostPostano: ned maj 05, 2013 3:38 pm 
Član foruma

A to ti je kad otkrivas svoje osobne informacije.

Nego, na koju ti temu tocno mislis? Podosta sam toga pisao svukud, tako da bi bilo dobro da se preciznije izrazis

Vrh

PostPostano: ned maj 05, 2013 3:53 pm 
Moderator

Pa i ja sam psihopata, mnogo se patim od psihe i u čudu se gledam. :-#

Citat:
OGROMNA VRATA

Postoji neko tko mi prilazi, nepoznat, i čeka nas da joj se pridružimo. Ona se zove Carol Tiggs- i ona je moja druga polovina. Bila je s nama a onda je nestala. Njeno iščeznuće je trajalo deset godina. Neshvatljivo je gdje je otišla. To se ne može racionalno objasniti. Stoga, molim vas, suzdržite se od rasuđivanja! Imat ćemo naljepnicu: "ZDRAV RAZUM UBIJA".

Carol Tiggs je otišla. Nije živjela u planinama Novog Meksika, uvjeravam vas. Jednog dana sam držao predavanje u knjižari "Feniks" i ona se materijalizirala. Moje srce je skakalo - fomp, fomp, fomp. Nastavio sam govoriti. Govorio sam dva sata, a da nisam znao što pričam. Izveo sam je van i upitao gdje je bila deset godina. Postala je šutljiva i počela se znojiti. Imala je samo neodređena sjećanja. Pravila je šale.

Ponovno pojavljivanje Carol Tiggs je otvorilo ogromna vrata energije kroz koja mi izlazimo i ulazimo. Tu je ogroman ulaz pomoću kojega vas mogu zakvačiti za namjeru čarobnjaštva. Njen povratak nam je dao novi prsten moći; donijela nam je sa sobom ogromnu količinu energije koja nam omogućava da izađemo u javnost. Zbog toga smo trenutno pristupačni.

Netko je bio predstavljen Carol Tiggs na predavanju. Rekao je: "Ali vi izgledate tako normalno." Carol Tiggs je rekla: "Što ste očekivali? Munje iz mojih sisa?"

KURVE PERCEPCIJE

Tko je Carlos Castaneda i kako on živi?

Već je 1994: Zašto on jednostavno već s time ne završi? Kažite nam koliko ima godina i neka ga Avedon fotografira. Zar mu nitko nije rekao da je privatnost mrtva? Da otkrivanje detalja više ne umanjuje nečiji značaj? U zamjenu za našu totalnu pažnju, on će nas usmjeriti. Postoje stvari koje bi ljudi voljeli znati, uobičajene, osobne stvari. Na primjer, gdje on živi? Što misli o Sinatrinim duetima? Što je uradio s ogromnim profitima od svojih knjiga? Da li vozi turbo Bentli kao svi veliki gurui? Da li je to zaista bio on s Michael Jordanom i Edmund White kod Barney-ja?

Već godinama ga pokušavaju 'razotkriti'.

Čak su rekonstruirali njegovo lice po sjećanju starih prijatelja i sumnjivih poznanika; apsurdni rezultat liči na policijsku grafiku dobroćudnog Olmeka iz časopisa " Reader's Digest ". U 70-tim se pojavila slika u Time magazinu (bile su vidljive samo oči) - kada je časopis saznao da je model falsifikat, nikad mu nisu oprostili.

Otprilike u vrijeme kada je Paul McCartney proglašen mrtvim, pojavila se glasina. Carlos Castaneda je Margaret Mead.

Njegov agent i odvjetnici su non-stop ograda od navale dopisnika i luđaka, spiritualnih letača na zmajevima, "New Age" pristalica i tragatelja, umjetnika koji žele obraditi njegov rad-poznatih i nepoznatih, sa ili bez dozvole - i mnoštva lažnih seminara Castanedinih imitatora. Poslije trideset godina, još ne postoji potjernica za njegovom glavom. Njega ne interesiraju gurui ni guruizam; neće biti turbo Bentley-a, rančeva i sljedbenika s turbanima na glavama, gostovanja u "Pariz Vogue". Neće biti Castaneda Instituta, ni Centra za napredne čarobnjačke studije, ni Akademije sanjanja, komercijalnih reklama, ni gljiva, ni tantričkog seksa. Neće biti biografija ni skandala. Kada ga pozovu na predavanje, Castaneda ne uzima honorar i sam plaća put. Ulaznica je obično nekoliko dolara, da pokrije zakupninu dvorane. Jedino što se traži od prisutnih je njihova totalna pažnja.

"Sloboda je besplatna ", kaže on. "Ne može se kupiti ili razumjeti. U mojim knjigama sam pokušao predstaviti jednu mogućnost - da svijest može biti medij za putovanje ili pokret. Nisam bio pretjerano uvjerljiv; oni misle da ja pišem romane. Da sam visok i lijep, stvari bi mogle biti drugačije - slušali bi Velikog Tatu. Ljudi kažu: 'Ti lažeš'. Zašto bih ja lagao? Lažete da biste dobili nešto, manipulirali. Ja ni od koga ne želim ništa - samo suglasnost. Željeli bismo doći do suglasnosti o postojanju svjetova pored ovog našeg. Ako postoji suglasnost da porastu krila, onda će biti i leta. Sa suglasnošću dolazi masa, s masom pokret."

Castaneda i njegovi suradnici su energetski radikali u nečemu što može biti jedina značajna revolucija našeg doba - ništa manje nego transformacija biološkog imperativa u evolucijski imperativ. Ako vladajući socijalni poredak nalaže produžetak vrste, neustrašivi poredak čarobnjaka (energetskih pirata) teži prema nečemu manje, hm, zemaljskom. Njihova zapanjujuća, epska namjera je napustiti zemlju na način na koji je to učinio don Juan dvadeset godina ranije: kao čista energija, netaknuta svijest. Čarobnjaci zovu taj skok "apstraktni let".

KRITIČNA MASA

Družio sam se s Castanedom i "vješticama" u razdoblju od jednog tjedna po restoranima, hotelskim sobama i shoping centrima. Oni su privlačni i vibrirajuće mladoliki. Žene se oblače nenametljivo, s nijansom ležernog. Ne biste ih zapazili u gomili, a to je poanta.

Prelistavao sam "Njujorker" ispred kafića " Regent Beverly Wilshire ". Oglas za "Drambuie" (vrsta škotskog viskija) bio je naročito odvratan: "neizbježno, ma koliko se borili, na jedan ili drugi način, jednog dana postajemo kao svoji roditelji. Umjesto da se odupirete toj spoznaji, pozivamo vas da proslavite taj ritual prolaznosti s ovim izuzetnim alkoholnim pićem..." Don Juan bi se smijao u grobu - ili izvan njega, što dovodi do poplave pitanja: gdje je on u stvari? Na onom istom mjestu odakle se vratila Carol Tiggs? Ako je tako, da li to znači da je i stari nagual sposoban za takav povratak. U "Unutarnjem ognju" Castaneda je pisao da su don Juan i njegova grupa nestali otprilike 1973. Tada je četrnaest navigatora otišlo u "drugu pozornost". Što je to zapravo "druga pozornost"? Sve to je izgledalo jasno kada sam čitao knjige. Pregledao sam svoje bilješke. Bilo je nažvrljano, "druga pozornost = povišena svijest" na margini stranice, ali to nije pomoglo. Nestrpljivo sam prelistavao "Moć tišine", "Orlov dar", "Putovanje u Ixtlan". Iako je tu bilo mnogo toga nejasnog, osnove su bile temeljno, koherentno opisane. Zašto ja ne mogu ništa od toga držati u glavi? Pao sam na osnovama čarobnjaštva.

Naručio sam kapućino i čekao. Misli su mi lutale. Razmišljao sam o Donner-Grau i japanskim majmunima. Kada sam pričao s njom preko telefona da bih dogovorio intervju, spomenula je majmuna Ima. Svaki student antropologije zna Ima, čuvenog brazilskog majmuna. Jednog dana Imo je spontano oprao slatki krumpir prije nego što ga je pojeo. Ubrzo posle toga su majmuni po cijelom otoku slijedili njegov primjer. Antropolozi to mogu zvati "kulturnim" ponašanjem, ali Donner-Grau kaže da je to savršen primjer kritične mase - majmunska suglasnost ili interobjektivnost.

Pojavio se Castaneda. Široko se osmjehnuo, stisnuo mi ruku i sjeo. Taman sam htio potegnuti temu o majmunima, kad on počne plakati. Čelo mu se naboralo, cijelo tijelo se treslo u tužbalici. Uskoro je dahtao kao riba na suhom. Gornja usna mu se trzala, vlažna i naelektrizirana. Njegova ruka se pružila prema meni, šaka ukočena i drhtava - otvorena prema meni kao ponoćni cvijet iz 'Male prodavaonice užasa', kao da traži milostinju. "Molim vas!" izlanuo se klimavo, koliko su mu to dozvolili zgrčeni mišići na licu. Nastavio je gnjaviti molećivo. "Molim vas, volite me!" Castaneda je ponovno jecao, kao slomljeni, gušeći hidrant, u totalnom antiklimaksu, pretvoren u bestidnu ridajuću masu. "To smo mi: majmuni s limenim posudama za milostinju. Tako rutinirani, tako slabi. Masturbatori. Mi smo uzvišeni, ali suludi majmun nema energiju da vidi - pa tako mozak zvijeri prevlada. Ne možemo zgrabiti naš prozor mogućnosti, naš 'kubični centimetar šanse'. Kako bismo mogli? Previše smo zauzeti držeći se za maminu ruku. Razmišljajući kako smo veličanstveni, osjećajni, jedinstveni. Nismo jedinstveni! Drugi su davno napisali scenarija naših života"; reče on, smješkajući se zloslutno. "Mi to znamo… al' ne marimo. Jebi ga, kažemo. Mi smo vrhunski cinici. Cono! Carajo! Tako mi živimo! U kanalizaciji s toplim govnima. Što su nam to učinili? To je Don Juan imao običaj reći. Često me je pitao 'Kako je mrkva?' 'Što hoćeš time reći?' 'Mrkva koju su ti nabili u stražnjicu.' Bio sam strašno uvrijeđen, kako je to mogao reći! Onda je dodao: "Budi sretan što još nisu na nju stavili i dršku."

"Ali ako imamo izbor, zašto onda ostajemo u kanalu?" "Previše je topao; Mi ne želimo otići - ne volimo kazati zbogom.

I mi brineemoo-oo, kako samo brinemo - 26 sati dnevno! A što mislite o čemu mi to brinemo?" Ponovo se nasmješio, elastična češirska mačka. "O sebi! Gdje sam tu ja? Što ja dobivam time? Što će biti sa mnom? Kakva egomanija! Odvratno. Ali fascinantno!"

Rekao sam mu da njegovi pogledi mogu izgledati malo grubi, i on se nasmijao. "Da", rekao je, komično zatvorenim, osuđujućim tonom akademca. "Castaneda je ogorčeni, matori luđak." Njegove karikature bile su smiješne, brutalno usmjerene pravo u metu. "Gramzivi majmun poseže kroz rešetke da uzme sjemenke i ne može prekinuti stisak. Postoje studije koje su to istražile; ništa ga neće naterati da pusti sjemenke. Šaka će ih držati čak i ako odsiječemo ruku - mi umiremo držeći se za mierda (sranja). Ali zašto? Zar je to cijela priča - kao što bi rekla mis Peggy Lee. To ne može biti. Previše je strašno. Moramo naučiti da pustimo. Skupljamo sjećanja i lijepimo ih u knjige, karte za šou na Broadway-u od prije deset godina. Umiremo držeći se suvenira. Biti čarobnjak znači imati energiju, radoznalost i smionost da se pusti, da se skoči u nepoznato - sve što je potrebno je nešto novog alata, predefiniranja. Moramo vidjeti sebe kao biće koje će umrijeti. Kada jednom to prihvatite, svijet se otvara za vas. Ali da biste prigrlili tu definiciju, morate imati 'jaja od čelika'.

Vrh

PostPostano: pon maj 06, 2013 9:38 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
A to ti je kad otkrivas svoje osobne informacije.

Nego, na koju ti temu tocno mislis? Podosta sam toga pisao svukud, tako da bi bilo dobro da se preciznije izrazis

o multiosobnost...
Vidi sad ovako, ako čovek krije informacije o sebi on je multiosoban jer trenutno koristi takvu nameru .. U ovom slučaju ja nemam prava da budem neko drugi zato što tražim raspravu o svesti.
Rasprava služi za bolje upoznavanje. Ti Sjenko možeš da se zoveš i Goran, ali ono što si ti to si na način kojim ulaziš u priču i to se vidi.
Multiosobnost stvara onaj ko drži da je tako. Uvek je u pitanju jedan čovek.
Svaki čovek treba sam da otkrije toplu vodu, i ne treba ga kuditi.
Ako čitaš naprimer kanalisani materijal sa plejade, postaneš po opisu i rečima deo nekog posve drugog sveta. Taj trip je to što je deo multiosobnosti. Lek je u trezvenosti.
Ali trezvenost koči tripovanje jer tad vidiš sve prizemno. Šta je onda dobro?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.