alf i lampa..... spominjete ogledalo, ogledavanje
u zadnje vrijeme često se sjetim Hopopono kad uočim da me nešto iritira, ljuti, kad zbog nečega negodujem, nešto se događa a ja to ne megu mirno gledati i prihvatiti, ili kad komunikacija počne zapinjati jer netko pogrešno shvati onog drugog pa se krene s dokazivanjem tko je koga, tko je mislio da je onaj drugi mislio....
Hopopo funkcinira fenomenalno, naročito kod ogledavanja. Događa se da se momentalno preokrene situacija i da nesporazum nestane kao mjehur sapunice i to bez nikakvog dokazivanja ili objašnjavanja. Jednostavno, svima postane sve jasno, što je tko rekao, to je htio reći, što smo rekli a što je ovaj drugi krivo shvatio, ali pri tome nitko ne govori o nesporazumu, kao sam od sebe krene sporazum..
neki ljudi mogu točno sojetiti kad je nesporazum uzeo kontrolu nad komunikacijom..nesporazum se ponaša kao živi organizam..kao neki mehanizam, narod bi rekao kao demon koji vlada situacijom i reakcijama sudionika, kao da ih nešto drugo vodi, umjesto da ljudi vladaju sami sobom..Svi smo to vidjeli bar jednom u životu da se ljudi posvađaju i tu bude puno loših osjećaja a svatko za sebe tvrdi da se nije htio svađati, da je imao dobre i plemenite namjere...
Nema veze kako ćemo to nazvati, važno bi bilo prekinuti rasipanje enegije i usmjeriti je na svoju korist kao pokretačko gorivo
Dovoljno je u mislima definirati točno problem , ući u "stanje" i malo sačekati, pustiti da se dogodi promjena..
a slično tome rade i druge tehnike..samo to zovu nekako drugačije, stanje uzemljenja, theta, centriranje..nema veze kako tko zove, važan je efekt
tehnika je opisana i na ovom forumu, ali da skratimo opis, samo zamoliš: molim te božanstvo (ili tkogod je tebi neki oslonac, npr više ja..) oprosti mi sve moje pogrešne misli koje se očituju pogrešnom shvaćanju mojih riječi ili nekako drugačije formuliraš problem, npr u nesporazumu između mene i xy, ili u uvrijeđenosti xy i sl.
u početku je malo teže formulirati problem sa što manje riječi ali se navježbaš..nakon toga ponavljaš u mislima dok se ne umoriš: oprosti mi, žao mi je, hvala, volim te...(svrha tog ponavljanja je da ne misliš niti na problem niti na rješenje-da se isključiš.. )
što se ja sad tu miješam u vašu prepisku?
mislim da takav tip neporazuma (ustvari, ne samo takav nego bilo kakav tip nesporazuma ) služi baš zato da se izvlači energija kojom se klatno hrani..ili se tom energijom hrane oni koji su ga dizajnirali.
trebalo bi to zaustaviti. ovako se energija koja je uložena u komunikaciju rasipa umjesto da se multiplicira... dvije osobe koje su na istom putu , kad usmjere svoju energiju, efekt se ne zbraja nego multiplicira.
Ima nešto što ometa tu pojavu multiplikacije.
To "nešto" nije toliko ni jako ni lukavo da bi nas trebalo motati oko malog prsta
Šaljem vam jedan veliki pozdrav.
Kod mene je predivno jutro, sunčano, vedro, suho, ptice koje su se nedavno vratile u šumicu kraj moje kuće deru se na sav glas, pomalo pretjeruju