Sada je: pon maj 05, 2025 7:38 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: pet mar 29, 2013 8:13 pm 
Moderator

Nekako sam zaboravio gurnuti i ove prijevode u raspravu.

viewtopic.php?p=104797#p104797

Vrh

PostPostano: sub mar 30, 2013 12:39 am 
Član foruma

Šta da napišem....Razmišljam kako da prenesem @Promatraču misli koje skidaju krivicu sa Letača....mislim, a predhodno sam pročitao topik koji je predložio, i setih se da su tamo govorili kako mala deca uče od starijih, te da tu nema mesta stranom umu ako znaš za strani um....čak govore i o ne-radu, a i sam to zagovaram....i za tamno more svesti sam bio u pravu, da je svuda oko nas, eno tamo piše...

Cigarku ili voliš ili ne-voliš...he..(duvankesa)

A čitam na drugom forumu baš sinoć, neki tip podbode ideju, da mi uzalud smatramo da je Kastaneda umro kako nam je predstavljeno, jer smo zaboravili da je on doneo ideju "ovde i ovde", tj biti na dva mesta istovremeno. Tako da je izlažirao svoju smrt da bi otišao kao veliki čarobnjak.
:blob:

Vrh

PostPostano: sub mar 30, 2013 7:02 am 
Moderator

dorokusai je napisao/la:
Šta da napišem....Razmišljam kako da prenesem @Promatraču misli koje skidaju krivicu sa Letača....

Samo ti razmišljaj, ali letački um nam je dom ako ga hoćeš braniti, a kako skinuti krivicu sa letača... hmm, da li jedeš i osjećaš li se krivim što jedeš?

Vrh

PostPostano: sub mar 30, 2013 8:54 am 
Član foruma

Hmm... ...
Sobzirom, da je Kastaneda išao po restauracije, te da je i dom Huan imao omiljeni kafić, .. kada sve skupim, vidim da su krkali fino i težili da se ugospode.

Letač može doći samo po prenešenom opisu i pridatom značaju, smatram.
Pa hajde, ko je Letača video bez opisa a da je znao šta Letač čini?
Jedino što se tu može je sumirati kako jeste te poći od poznatog,..
Svašta piše mimo Kastanedinih knjiga, recimo neka Amy Wallace...
Interesantna je problematika i blue scout...
Te okolne stvari razjedaju osnovni cilj...
Ovako ili onako cilj koji se treba postići je gubljenje ljudskog oblika.
Na takav cilj nebi niko mogao da natera nekog, jer se ispada Letač boji za tog, a nije tako, nego se ta opna boji sama jer vidi kako će umreti. Dakle, da ne preterujemo u vezi Letača, bez veze, kada sami stvaramo Orlovu komandu važnosti.
Verujem da sam upravu.
:-" :-# ](*,)

Vrh

PostPostano: ned apr 14, 2013 6:50 pm 
Član foruma

Pročitao sam nekad na nekoj temi ovde na forumu sledeću frazu - "DOPUSTITE MI DA GREŠIM",...he, nemogu to zaboraviti.
S tim u vezi hteo bih reći da je greškaranje stvar ličnog principa.

Smatram se bezgrešnim. A da bi se tako nešto reklo u društvu je isto kao i da ne kažeš ništa.
Želja mi je da se pregura 200-ta stranica, jer ...to je neki jubilej.
Mi možemo da ćutimo na ovoj temi, i da svako gleda svoja posla, ali to nije dobro jer nema fluidnosti ako me razumete.
Naravno, lik mora biti totalno taličan da bi suprotnost fluidnosti pretvorio u fluidnost.
To znači, da čoveku treba bukvalno da bude "sve jedno" da bi srušio barijere i okove uslovljenosti.
Namera mi je da probijem ovde led.
I tako, ..radim na tome da angažujem sebe na putu koji volim.

Neznam ja šta drugi misle, ali ako se ne priča na ovoj temi, izgleda mi kao da je odbačena, zaboravljena a i kao da se mrzi. Dakle, sve ovo što kažem je namera da bar sebe dovedem u oštrinu percepcije vezanu za znanje o nameri.

Vrh

PostPostano: pon apr 15, 2013 10:35 am 
Član foruma

Bez namere ništa nije moguće, zato je namera predmet moje pažnje.
Bilo šta da čitam vezano za duhovnu kategoriju, nema kvaliteta, jer ne raspravlja o "nameri".
Ako uznem za osnovu da je čovek nekada u prošlosti pao i izgubio slobodu, postaje mi jasno da je takav čovek izgubio znanje o nameri, tako što se upleo u pitanja pojavnosti.
Sve je pričvršćeno za nameru.
Obmana je pričvršćena za nameru.
Sloboda je pričvršćena za nameru.

Učenje koje ne kaže da je namera osnova svega - nije dobro učenje, jer daje sebi za pravo da nameru obezvrednjuje.

Čini se da je teško shvatiti da je u čoveku namera daleko ispod misli.
Bez namere nebi moglo da bude svesti ni percepcije.

Pojavnosti su nosači dualnosti. Npr. OPS i OPD, ... oba su principa prikačena za nameru. Ako znam za nameru nijedan od tih principa mi nije potreban, jer je namera svuda i beskonačna je. Principi su opisi nekih težnji, a namera ih drži da bi postojali. Principi su suvišna i nepotrebna pojava jer je namera duboko ispod

Vrh

PostPostano: uto apr 16, 2013 4:48 am 
Moderator

Sviđa mi se stav (kog briga...), ne treba zaboraviti da se to isto (namjera) vrlo vjerovatno zove drugačije u drugim učenjima ili je ta jedna riječ rastegnuta kroz neku priču.

Vrh

PostPostano: uto apr 16, 2013 7:33 am 
Član foruma

Po meni ovakvo "viđenje" namjere je nemoguće - da bi se ona "otkrila" temelj je da budemo u ravnoteži sa sobom na način unutar kojeg bi bila vidljiva, pa je ona često (s razlogom) sakrivena u nama od nas.

Razloga za to je mnogo, jedan je svakako taj što namjera koja bi bila vidljiva u sadašnjosti postaje plan - a on se može osujetiti od onih koji kontroliraju ovu sliku stvarnosti...

Ono malo što sam pročitala u Kastanedinim knjigama - daje uputstva i za to - jedan je način ići unatrag u svoj život, pa je vidjeti u onome što percipiramo kao prošlost.

Težnja da se ona prepozna sada - tako je moguće kontraproduktivna i konačno bespotrebna, jer se gubi iz vida da namjera ovisi o čovjeku samom i njegovom stanju.

Namjera je dio srži njegova postojanja, ona je "motor" djelovanja u određenim segmentima rada i percepcije. To je sve toliko i jedno i drugo, povezano i prožimajuće - da je o tome teško razgovarati, no možemo uvijek zapitati sebe zašto je želimo "vidjeti". Ovdje su onda važne i one sitnice u kojem znamo da su želje uvijek dio razočarenja i očekivanja - a u tome teško da će se ogledati namjera za kojom se traga. Pa je pitanje, znamo li koliko sami sebe ponekad čuvamo?

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: uto apr 16, 2013 1:56 pm 
Moderator

Nije rakapitulacija traženje namjere nego recimo to što kažeš, postupak koji doprinese da se nađe balans sa sobom u sada.
A ostatak tvojih primjedbi piše u knjigama.

Vrh

PostPostano: sri apr 17, 2013 10:18 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
postupak koji doprinese da se nađe balans sa sobom u sada.
.

Ma neb to bilo, to su nju ejđ spike.

Vrh

PostPostano: čet apr 18, 2013 5:01 pm 
Moderator

Uvijek je novo doba, a stvarnost upravo prošla.

Vrh

PostPostano: ned apr 21, 2013 6:42 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Sviđa mi se stav (kog briga...), ne treba zaboraviti da se to isto (namjera) vrlo vjerovatno zove drugačije u drugim učenjima ili je ta jedna riječ rastegnuta kroz neku priču.

Stvar je u tome da ne postoji ni jedno drugo učenje koje se bavi "namerom".
Namera je BRŽA OD SVETLOSTI.
=;

Vrh

PostPostano: ned apr 21, 2013 1:15 pm 
Član foruma

dorokusai je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

Stvar je u tome da ne postoji ni jedno drugo učenje koje se bavi "namerom".
Namera je BRŽA OD SVETLOSTI.
=;

ima i te kako..

Johnatan Adampants - povezivanje sa duhom, ima na forumu, ubedljivo najblize Kastanedinim knjigama..

Onda, tajna, Transurfing, svi oni pricaju o tome.
Zaboravili su samo tu pricu koja fokusira nameru da dobijemo odgovore na nasa PITANJA a ne da sami stvaramo odgovore.
No opet, pricaju o tome...
Ima i knjiga iz 18-19 veka koje govore o namei, samo su je nazivali drugim imenima, sila..itd..

Vrh

PostPostano: ned apr 21, 2013 3:03 pm 
Član foruma

Ima malo morgen. [-X Pa ti budi Džonatanov učenik. :cry:
A, da, hteo si reći kako neki neki nešto povezuju...pih,...nema od njih ni go k****,,derperi..he he.. :| :mrgreen: :blob:
Vidiš sinko...kada se o nameri priča .. to mora da se naglasi da je namera odgovorna za sav život i egzistenciju, i od toga se mora poći. U suprotnom, a u fider zen... :)

Vrh

PostPostano: ned apr 21, 2013 5:18 pm 
Moderator

Opet si pio?

Vrh

PostPostano: ned apr 21, 2013 5:49 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Opet si pio?

Vidim da vidiš moju svest @promatrač?!!?. Znaj, u pravu sam. Namera sve drži na okupu. :love5: Jadan je onaj čovek koji pokušava da dokaže nameru. Ja sam takav. Jadan,,, ali i srećan što znam da je namera jedina i odgovorna za postojanja. +sviđami se da je tako.
..Pazi, .,.nema smisla da neki dečko počne rečenicu sa "I te kako ima...".. Dakle, zna on, a u stvari, kurči mi se tu ... Jednostavno, don Huan je to promovisao,...pa zar nije tako?
Eh, šta je to biti tragač dragi snoOpy? Kamo', ljubaznost? Ne možeš sa tvrdnjom "i te kako" početi rečenicu, jer time izazivaš!?..Ti naravno neznaš dali sam stariji od tebe, ali sve jedno, čitao si pravilo tragača...a uz to neznaš dali sam opasniji i jači od tebe, gledano da sam neki prosečan čovek...što zači ako nisi ljubazan mogu da te prebijem bez ikakvog obzira jer si mi ugrozio samovažost...a tko si ti da mi se ponašaš tu nešto nediskretno?

Vrh

PostPostano: ned apr 21, 2013 8:53 pm 
Član foruma

Sto se drndas? vreme je dragoceno uostalom koristi nameru i nije onda ni bitno ko je pisao ko ne,
Smatram, da ima jos prica koje su govorile o nameri u pokusaju da je priblize drugima

Kako ne znam jesi li stariji? stariji si

Vrh

PostPostano: pon apr 22, 2013 1:24 am 
Član foruma

snoopy je napisao/la:
Sto se drndas? vreme je dragoceno uostalom koristi nameru i nije onda ni bitno ko je pisao ko ne,
Smatram, da ima jos prica koje su govorile o nameri u pokusaju da je priblize drugima

Kako ne znam jesi li stariji? stariji si

Ne, nije OK. Ti, niti bilo tko, nezna mene, niti može da me upozna iz razloga što nije pristupačan. Jednostavno, nikad! niko neće da me upozna jer nema takvu nameru. Dakle, ..samo koliko se predstavim, toliko me netko može upamtiti, inače uzalud pričam. No, ja znam da nije tako, jer moja svest je uvek prepoznatljiva, ZAR NE!
Veoma sam lukav, u opštem životu, a i ovde...priznajem...zbog Orla, da vidi priznanje,..
Pošto je orao vido, može da mi ga šipu...živet ću beskonačo.
ps.He,..možda nisam u pravu zdravorazumski, ali kada se zavitlam, sve mi se čini da je taj opseg, stanje, pozicija, ele-ne-element upravu.

Snoopy, lepiš. Lepiti, znači, namazati nečiji um idejom da prione. Dobro je to u principu.

Vrh

PostPostano: pon apr 22, 2013 3:05 pm 
Član foruma

opala.Sta reci na ovo? :-k
ARCHAEOLOGISTS DISCOVER REMAINS OF WINGED HUMANS
http://weeklyworldnews.com/headlines/28 ... ed-humans/

Vrh

PostPostano: pon apr 22, 2013 7:11 pm 
Član foruma

Nista.
Pogledaj sajt kako im izgleda.
Na glavnoj strani novost : iran invents time mashine

I jos, ova je dobra : Ana Frank nije Biliber??

Ovo me podseca na nas sajt Njuz gde imas neke zanimljive vesti

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.