Sada je: pon maj 05, 2025 12:38 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: čet mar 21, 2013 8:12 am 
Član foruma

Kastos Karlonedos je napisao/la:
autentika je napisao/la:
Izuzetan egoist, te nasilnik i sadist: ubica ženske duše, iskompleksirana osoba koja je uništila sve što je mogla oko sebe - valjda mu je zato ostalo da auditivnim sposobnostima opčarava mase i zavodi po potrebi isfrustrirane i nezrele osobe.
.

Fratre, iz kojeg si ti samostana stigo?

Nije on iz samostana, pre liči na dobro profilisanu [beeeep] iz nekog jezuitskog sjemeništa kojoj je posao da sabotira prave diskusije po forumima. To bi se reklo po izgrađenom rečniku i logici koju primenjuje, posebno po lažima o indijskim učenjima i falsifikovanju budizma kao učenja o ništavilu i težnji da nas ništavilo usisa.

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 11:01 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
pre liči na dobro profilisanu [beeeep] iz nekog jezuitskog sjemeništa kojoj je posao da sabotira prave diskusije po forumima.

Da to su oni koji su na placi. Radno mjesto: forumski [beeeep] napadac. #-o :lol:

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 12:38 pm 
Član foruma

Jedino čime mogu da se bavim je sumnjičavost...nešto bez sumnje je nedokazivo...bilo šta da pokušam, neće da valja, jer to vidim u pripremi za dokazivanje nečega što sam doživljavao bez sumnje...kada "puknem" od usiljenosti da dođem do odgovora, vidim kako je život bezvredan a onda tumačim sve porešno tj beskrajno pogrešno...čak sam spreman da izvršim samoubistvo, jer ne nalazim reči koje će dokazati ono što sam doživeo bez sumnje...jednom malo je falilo da si zarijem nož u oko, jer nisam došao do odgovarajućih odgovora ...izlažem ovo ovako, u nadi da ću ublažiti sopstvene porive za otkrivanjem odgovora kojima želim objasniti posebna stanja svesti, na koja se usredsređujem...neznam šta me to sačuva od samoubojstva...ovo je prema rečima, dobar primer od opasnosti od druge pažnje...mene, nemože neko da uteši jer taj koristi samo reči nadahnuća, a mene zanimaju odgovori koji će promeniti moju predstavu o svetu, koja mi se popela na k****

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 12:47 pm 
Član foruma

Postoje i drugi načini da se izrazi neslaganje s nečijim mišljenjem.
Čemu takva netolerancija? Ona pokazuje vezanost, kuglu koja spriječava let. Da bi letio ne možeš biti vezan.
Svatko je odgovoran za svoju razinu (ne)znanja. Nekome je šalica za čaj velika kao more, a nekome kao naprstak. Svi stvaramo sebi i šalicu i njezin sadržaj.

Dvije biljarske kugle kad se sudare, svaka pretrpi udarac. Pitanje je što ih privuklo jednu k drugoj? Što su otpustile od interakcije, a što su dobile?
U ovakvim situacijama predlažem suzdržanost i promatranje sebe. Što je to što mi smeta kod druge osobe i zašto? Koji dio mene je isti i to nesvjesno prepoznajem, ne sviđa mi se i želim ga promijeniti? Druga osoba je ogledalo nas samih, "dobrog i lošeg", ovdje upravo onog dijela koji nam se ne sviđa.
:glasses7:

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 12:58 pm 
Član foruma

dorokusai je napisao/la:
Jedino čime mogu da se bavim je sumnjičavost...nešto bez sumnje je nedokazivo...bilo šta da pokušam, neće da valja, jer to vidim u pripremi za dokazivanje nečega što sam doživljavao bez sumnje...kada "puknem" od usiljenosti da dođem do odgovora, vidim kako je život bezvredan a onda tumačim sve porešno tj beskrajno pogrešno...čak sam spreman da izvršim samoubistvo, jer ne nalazim reči koje će dokazati ono što sam doživeo bez sumnje...jednom malo je falilo da si zarijem nož u oko, jer nisam došao do odgovarajućih odgovora ...izlažem ovo ovako, u nadi da ću ublažiti sopstvene porive za otkrivanjem odgovora kojima želim objasniti posebna stanja svesti, na koja se usredsređujem...neznam šta me to sačuva od samoubojstva...ovo je prema rečima, dobar primer od opasnosti od druge pažnje...mene, nemože neko da uteši jer taj koristi samo reči nadahnuća, a mene zanimaju odgovori koji će promeniti moju predstavu o svetu, koja mi se popela na k****

Svatko od nas je dobio domaći rad kad je došao ovdje. Pretpostavljam da domaći rad ne mora biti uvijek nadahnjujući. Fizička smrt baš kao i ludilo (smrt razuma) predstavljaju izbjegavanje odgovornosti od preuzetih zadataka.
Da bi uopće znao što hoćeš ili ne želiš, trebaš definirati smrt. Što je za tebe smrt? Smrt kojeg dijela tebe? Kako se osjećaš kad si umro? Egipćani su bili majstori čarobnjaštva kakvih ne postoji na svijetu. Sve škole čarobnjaštva na svijetu jendim dijelom potječu od egipatskih učenja ali su s godinama izgubile znanje, razvile su se na svoj način i postale potpuno različite tehnike s različitim dometima djelovanja.
Smrt je pratitelj čovjeka. Jer kroz smrt se rađa iz pepela. Feniks. Pogrešna je pretpostavka da se radi o fizičkoj smrti. Treba prepoznati koji dio osobe treba umrijeti da bi se feniks mogao roditi.
Tvoja nemoć u saznavanju tajni koje te zanimaju govore o tome da si spreman za istraživanje i drugih tehnika jer ti ova koju dobro poznaješ ne zadovoljava potrebe. I to je svojevrsna smrt, odustanak od jedne tehnike i prijelaz na drugu.
No, ovo je samo moje viđenje stvari, uopće ne mora niti točno. Da se radi o meni, mislim da bi bilo tako.
:glasses7:

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 1:45 pm 
Član foruma

Ne Lampa, nego blizanački svet me blokira.

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 2:24 pm 
Član foruma

Ako povučem izvesnu paralelu između blizanačkog sveta i onoga što novija učenja nazivaju "kontrolnim sistemom", počnem da verujem da je to jedno te isto. Odatle, paralele dovode uvid da je 4D neposredan u 3D, ili ti, naš svet i blizanački svet su trenutni, istovremeni, prikačeni jedan u drugi.
Blizanačkom svetu se ne sviđa da čovek ima totalno znanje o nameri, pa ga svojom nadmoćnijom namerom sputava.
Verujem da je tako...

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 4:36 pm 
Član foruma

[beeeep]

Uf al nas izbeeepo :wink:

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 4:37 pm 
Moderator

Što misliš pod "blizanački svet", to je neki novi prijevod knjiga izašao ili? Možeš pojasniti?

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 4:38 pm 
Moderator

[beeeep]

Uf al nas izbeeepo :wink:

Tišina! :)
:ontopic:

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 4:45 pm 
Član foruma

dorokusai je napisao/la:
...čak sam spreman da izvršim samoubistvo, jer ne nalazim reči koje će dokazati ono što sam doživeo bez sumnje...jednom malo je falilo da si zarijem nož u oko, jer nisam došao do odgovarajućih odgovora

Samoubojstvo je totalna neodgovornost pojedinca. To je najlakse uciniti, no zar mislis da je to dobro za tvoju jos nerazvijenu svjest. U tom trenu neces vise biti svjestan jer ti dvojnik nije dovoljno izgradjen. I onda? Sta si uradio? VELIKO NISTA!!!

Mislim da to svakome padne na pamet i ja sam imao slicnih primisli. No otkrio sam da ja ne guram sam sebe u to stanje, vec neka pozadinska sila koja ceka trenutak slabosti pojedinca s kojom se moje energetsko tijelo bas ne slaze.

Iskreno jos sam neuk a i bilo tko na ovom forumu da bi se samo tako zaputio u nepoznato a ne znajuci nista o tome. Prvo treba nauciti VIDETI a do toga je dug i trnovit put i cjeli zivot nam nije dovoljan da bi dosli do toga.

Pa zasto bih onda odustao na pola puta ??!! :shock:

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 4:52 pm 
Moderator

Sad kad sam došao za komp na brzinu sam preletio par YouTube kanala i slično, i na nekoliko mjesta na raznim stranama svijeta se spominje beznađe i samoubojstvo. Mora da su takve vibracije danas. #-o

Drugovi, drugarice i ostali, ne dajte se! :love6:

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 5:42 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
beznađe i samoubojstvo. Mora da su takve vibracije danas. #-o

Takvih vibracija uvijek ima, ljudi to rade neda im se zivjeti jer je tesko zivjeti.
Takvim se najlakse ubiti. To su kukavice. Neodgovorni ljudi.

Ako se ratnik ubije onda on nikad nije ni bio ratnik nego kukavica koja ne zeli preuzet odgovornost za svoj zivot.

Zivot je, preuzimanje odgovornosti za samoga sebe.
O tome ucimo iz knjiga. To je ispravno.

Preuzeti odgovornost za svoj zivot i postupke a ne pobjec ko porazena kukavica.

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 5:46 pm 
Moderator

dorokusai je napisao/la:

http://oshocitati2.blogspot.com/2009/08 ... -1953.html

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 5:54 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Što misliš pod "blizanački svet", to je neki novi prijevod knjiga izašao ili? Možeš pojasniti?

Kastaneda je za sve kriv. Stalno menja nazive za neke termine. Blizanački svet je termin iz Aktivne strane beskraja.

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 6:05 pm 
Moderator

Ma prevodioci su krivi, oni su krivi i za Ivicu, vjerovatno prevedeno "Edge", što na engleskom može značiti i druge stvari osim ruba, ivice.
Ja recimo imam pdf knjigu koja se zove Aktivna Strana Beskonačnosti, i mogu se slikati sa tražilicom za "Blizanački svet".
To bi bio paralelni svijet?

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 7:49 pm 
Član foruma

"Ivica" po mom mišljenju je metafora za oštrinu svesti pre dobijanja dece. Čini mi se da je to namerno, dakažem, izmišljeno, da bi se na najprostiji način ukazalo da vaspitavanjem i odgojem dece, zauzima se stav da si roditelj i time dobiješ na starosti koja otupljuje a vaspitavanjem prenosiš oštrinu i više je nezadržavaš jer je ne tražiš iz razloga starosti.
Na nečemu što je kružno, nemogu biti ivice.

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 8:01 pm 
Moderator

http://dictionary.reference.com/browse/have+an+edge+on

Pri dnu stranice:
Citat:
have an edge on

Also, have the edge on . Have an advantage over, as in Our team has an edge on them , or In this competition our town has the edge . The use of edge here alludes to the power to cut, transferred to a margin of superiority. [Late 1800s]

Po meni bi imati ivicu po naški značilo imati muda, imati oštricu... za krenuti u nešto promišljeno, i uz to je "sharp" sinonim za rub, ivicu na neki način.

Evo nekih usporedbi za "Sharp".

oštar: sharp, biting, acute, keen, strong, scathing

vješt: skilled, adept, proficient, skillful, skilful, sharp

oštrouman: clever, sharp, apprehensive, sharp-witted, quick-witted, perspicacious

opor: tart, pungent, sharp, austere, sec

razgovjetan: audible, sharp, distinct, articulate, clear, perspicuous

jedak: acrid, caustic, sharp, acrimonious, biting, bitter

prepreden: tricky, artful, shrewd, sly, cunning, sharp

zaoštren: arrow-headed, sharp

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 8:29 pm 
Član foruma

Evo jednog citata za tamno more svesti sa neke 62str...:"Objasnio je da su čarobnjaci drevnog Meksika videli da se svemir sastoji iz energetskih polja u obliku sjajnih vlakana. Gde god bi pogledali, videli bi ih na milijarde. Videli su da se ta energetska polja raspoređuju u tokove sjajnih vlakana koje su stalne, večne sile svemira; taj tok vlakana koji je povezan sa rekapitulacijom nazvali su tamno more svesti ili Orao."

Nemogu ovde da smatram jer je apstrakcija u pitanju, pa opet moram reći mislim...to more je svuda, svuda, svuda , dakle, oko nas je.
U starim knjigama, kaže se da su zračenja a ovde vlakna, negde imamo trake, jata, niti,...
Uglavnom, mi smo jaje jer smo od tih vlakana isprepleteni. Vlakna su svest ali onog momenta kada se našim vlaknima dopusti da se udruže sa slobodnim izvan nas iz tamnog mora svesti.

itd....

Vrh

PostPostano: čet mar 21, 2013 9:07 pm 
Član foruma

Što se tiče blizanačkog sveta, citat iz glave "neorganska svest" u poslednjoj knjizi kaže: "Mnoštvo bića iz slobodnog svemira, entiteta koji poseduju svest ali ne i organizam, spušta se na polje svesti našeg sveta, ili na polje svesti našeg blizanačkog sveta, a da ih prosečno ljudsko biće nikada ne primeti. Entiteti koji se spuštaju na naše polje svesti, ili na polje svesti našeg blizanačkog sveta, pripadaju drugim svetovima koji postoje izvan našeg sveta i njegovog blizanca."

U starijim knjigama termini su drugačiji. Tamo je blizanački svet spomenut kao "drugi svet" paralelan ovom našem.

I sad, šta mi tu možemo?
Čime da izmerimo postojanje blizanačkog sveta a da je to sigurno tačno?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.