crnaaa,
ne znam kako bih ti mogao pomoći osim da s tobom diskutujem.Kontam da ako nastaviš da pišeš i ako se probaš fokusirati da ispričaš svoju priču jasnije, nekim redosljedom i detaljnije da će ti to pomoći barem da se sabereš. Trenutno mi djeluješ rasejano, što ne mora da znači da jeste tako nego te ja takvu doživljavam čitajući tvoj post.
Meni se događale slične pojave ali je razlika u intenzitetu tih pojava i odsustvu pomeranja predmeta.Čuo sam ''glas'' na primjer no vrlo brzo sam ga odbio.Štaviše jednom sam mu dopustio da me ''vodi'' no čim je njegov govor poprimio za mene neadekvatan ton odmah sam se obračunao sa njim.Naime, moja volja je jača od bilo kog ''glasa'' i bilo koje ''pojave''.Tako da takva vrsta manipulacije, a ja sam shvatio da jeste manipulacija, nije urodila plodom te nisam potpao pod uticaj nekog ''glasa''. Išutirao sam mnoge van iz uma koji su me probali porobiti nije bio samo ''glas''. Više ih nema. No, postoje mnogo perfidniji ili lukaviji načini manipulacije. Najperfidniji način jeste preko umetanja misli tako da ih smatramo svojima. E to je teška kategorija ali se može uočiti. Najbitnije je što više se truditi u uočavanu negativnih misli. Npr. misli koje te nose ka tome da se osjećaš kao žrtva koja ne može da se odbrani ili misli tipa da si ti nešto kriva zbog sadašnjih događa ili misli da si opsjednuta te da ti tu ništa ne možeš da uradiš i slično.Svrha jeste kontrola i potčinjavaje. Ne može niko da ima kontrolu nad tobom pa čak i da ti u glavi pjeva hor. Jeste da ti nije lako sada to stoji ali ti hoću reći ...To je samo manipulacija da ti pomisliš da si bespomoćna.Ko god i što god manipuliše s tobom cilj je potčinjavanje tebe, odnosno duše. Niko ne može da posjeduje tvoju dušu.Ona je dio tebe i nikog drugog. Ona je tvoj najjači saveznik.Kontam da je to što ti se dešava pokušaj manipulacije pa bila to čak i manipulacija tvog uma.
S obzirom koje si riječi koristila, pokušavam te ''čitati'' između redova ili osjetiti, kontam da su te čudne pojave više pokušaj nametanja vođstava ''sa strane'' nego tvoja iluzija.Premalo si opisala a ono što sam pročitao mi liči na ''spoljne'' manipulacije i zastrašivanja sa ciljem da se slomije tvoja volja koju očigledno posjeduješ.Ti si tu manipulaciju opisala kao telepatiju i vezala si je za određenu ''osobu'' iako ne znaš ko bi to mogao biti. Počela si da tražiš pomoć i naišla si na neadekvatne odgovore za tebe tipa duhovi i sl.Cijela situacija u kojoj se nalaziš jeste takva da te se natjera da se zbližiš na neki način sa tim ''glasom'', da on postane tvoj vodič jer kao nemaš kud, jer te kao niko neće razumijeti i shvatiti.Kao cijeli svijet je protiv tebe i slične fore. E pa nije cijeli svijet protiv tebe i ima ko bi te mogao razumijeti
Znači pokušava te se slomiti sa tim dešavanjima.Ovdje je nebitno u ovom trenutku ko ili što stoji iza toga.Vjerovatno ćeš nadoći sama sa rješavanjem tog problema. Ono što jeste bitno je da se ne bojiš, glas je tu i šta ti može? Može biti dosadan, zahtjevati ovo ili ono, može da ti prijeti (pokušaj ubacivanja straha da bi te dezorijentisao), da ti ne da spavati (tako se iscrpljuje i pokušava oslabiti volju, neispavana si, nemaš snage pa je teško boriti se ) ali to je samo glas i kad tad ćeš se sukobiti sa njim i izbaciti ga van.Bilo da ti pomogne neko stručan (ne znam takvog da ti preporučim ali postoje) ili da probaš sama, može se izbaciti...Nastavi da pišeš, da komuniciraš i da čitaš ono što tebi paše.Vidim da ti je
kolos predložio neke teme i smatram da bi ih trebala pročitati ili kreni po svom nahođenju.Znanje štiti a ovo nije neka trula fraza.Znanje možeš zaista steći čitanjem a potom još više kroz iskustvo, suočavajući se sa teškoćama.
Vjeruj sebi, odnosno toj unutrašnjoj sili, ja sam je nazvao volja, koja ne dozvoljava da te bilo šta skrši.I ma šta god se desilo imaj jedno na umu.Ti nisi LUDA. A takođe još jedno, ovdje ćeš naći i podršku i razumijevanje a možda i pomoć ako se pomoći može riječima ili smajlijima

(ovaj zeleni je moj omiljeni)
No na kraju ti se sama boriš.I ja sam se borio sam.Uvijek sam.Niko ne može nositi moj krst umjesto mene ali je velika utjeha što ima ljudi koji su mi dali nade, saslušali me, bodrili,

. Voljan sam da te saslušam jer razumijem gdje se nalaziš i sa čime se boriš iako nam iskustva nisu ista.Takođe ne mogu ti ponuditi neki recept kako da se odbraniš tipa neke ''znakove'', ''mantre'' ili ''štitove''.Ja sam našao recept u hodu, kroz borbu da sačuvam sebe a to sam definiso kao volja. Ne dam na sebe!!! To je borba na život ili smrt, e sa tolikom sam se silinom unio! Ne dam!!! Na kraju, kroz takva iskustva sam došao do saznanja da imam tu volju i ne trpim manipulaciju kroz nekakve ''glasove'' i slične ''događaje''. Mogu se upecati na ovo ili ono ali čim skontam da mi se radi o ''glavi'' (bolje reći duši

) pa bila to manipulacija koju je proizveo moj um odma' rješavam cijelu stvar najnemilosrdnije, ma koliko bila bolna po mene.
bad.ass je napisao/la:
crnaaa je napisao/la:
mogao mi je i mijenjat oblik lica
wtf?

Maybe this ?
Citat:
Gledao sam u ogledalo, fokusiran, i vidjeo mijenjanje lica.To jeste bilo moje lice ali je blago izmijenjeno, izraz je drugačiji u odnosu na uočenu ''ličnost'' a bilo ih je jasnih četiri, dva su vrlo upečatljiva.Ono što sam skontao da te uočene energije nisu poželjne i da bi ih valjalo razgraditi.
E sad ima tu i jedna kvačica bad.ass...Dolazim, kroz dosadašnja iskustva, na to da su da neke unutrašnje a naročito vanjske ''pojave'' vrlo moguće samo manipulacije.Postoji težnja ka olakoj interpretaciji nekih ''pojava''. Postao sam obazriv naročito na pojave ''s vana'' ili sve ono što nije rezultat svjesnog rada na sebi . Sve što dolazi ''s vana'', bilo to nalet energije u meni, ''glas'', ''slučajni'' experiment kojeg sam eto tako izveo ( pa dobio odgovor kao u mom gornjem primjeru, preko ogledala ), odnosno ''pade mi na um'' pa da probam dešavanja, znakovi, sinhroniciteti, lucidni snovi, valjaju biti dooobro istrešeni tj. proanalizirani. Skontao sam da se na njih se ne smije kačiti ni po kom osnovu, emotivno, intelektom, 'vako ili 'nako... tipa smatrati ih kao neke ''potvrde'', odluta se lako ili se brzo sklizne u vlastitu ''važnost''.
Znači dešavaju se ''čudna'' iskustva a kontam da će ih biti još, no otklanjam iz sebe taj ''sudbinski'' značaj ili ''wow, vidi šta mi se desilo'' impresije.