promatrač je napisao/la:
U četvrtom Denzitetu imamo 6 Dimenzija, od čeg su tri Dimenzije prostora i tri Dimenzije vremena..."
Totalno krivo.
Ne znam zašto moramo slušati jednu staru new age tetu da nam kaže što su dimenzije i što su denziteti i u kakvom su oni odnosu međusobno.. ili bolje rečeno, u kakvom nisu.
Ima smisla govoriti samo o denzitetu u smislu što to i nije samo viša dimenzija prostora, nego i subjektivno svjesno više postojanje gdje netko percipira jedan veči dio spektra stvarnosti kojeg nema u nižoj dimenziji jednostavno zato što ta bića ne mogu percipirati stvari koje se nalaze u prostoru kojeg oni ne mogu percipirati.
Dakle, denzitet je percepcija i subjektivno svjesno postojanje gdje je dimenzija prostora samo jedna od karakteristika u tom postojanju. I u tom smislu, teta koja je rekla 'Dimenzije su nešto kao aspekti Denziteta' je donekle i u pravu. Ali na žalost važi i obrnuto. Denziteti su aspekti diemenzija, tog prostora.
Dimenzija je karakteristika prostora a Denzitet je percepcija jednog spektra stvarnosti i subjektivno svjesno postojanje u tom prostoru - 'stanje svijesti' kako to nekoji nazivaju.

Vidiš te boje i koliko ima nijansa boja i miješavina njih koje netko može vidjeti? što misliš, gdje tu počinje i gdje završava boja1, boja2, boja3, boja4, boja5, boja6, boja7, boja8, boja9, boja10, boja11, *devet godina kasnije*, boja7586836569385636568, boja7586836569385636569, boja7586836569385636570, boja7586836569385636571 ....? zato baš i nema smisla raditi neke podjele. Ti vanzemaljci, demoni, reptili, kokišjarci ili kako ih več netko želi nazvati se jednostavno nalaze u prostoru kojeg mi ne možemo vidjeti i oni imaju svaki za sebe percepciju stvarnosti i svoje vlastito svjesno postojanje u toj dimenziji (denzitet) (svoje vlastito individualno iskustvo) kakav več i imaju i točka.
Koliko ima životinjskih vrsta na ovom planetu i koje se sve nalaze u trećoj dimenziji, i koliko različite subjektivne percepcije stvarnosti imaju? ima li smisla, kada se ovo uzme u obzir, uopće i govoriti o denzitetima? puno jednostavnije je jednostavno reći da je nešto u nižoj ili višoj dimenziji i gotovo. To kako to netko percipira u toj dimnziji stvarnost je čisto subjektivna i individualna stvar koja se može razlikovati.
Ja i jedan šišmiš recimo. U istoj smo dimenziji, ja se mogu kretati u tri smjera i on se može kretati u tri smjera. Ali taj šišmiš naravno percipira stvarnost i spektar svjetla drugačije od moje percepcije stvarnosti. Dakle u kojem smo denzitetu? ja sam u trečem denzitetu, i on je također. Ali je spektar drugačiji.. drugačije su boje.
Ispričavam se ako sam nešto krivo napisao, malo prije sam se probudio i još mi mozak ne šljaka onako kako bi trebao.