Nikako ne mogu shvatiti zašto se era vodenjaka shvaća više produhovljena, humanističnija, empatičnija i općenito sve bolje i obrnuto s obzirom na eru riba u kojoj živimo. Šta nisu ribe (horoskop) te koje su produhovljene, rade sve dobrobit drugih, žele mir i harmoniju svima, a tek onda sebi, koje vjeruju i najviše su od svih ostalih znakova empatične (toliko da doslovno se mogu slamati od bola kad vide tuđu bol). O osjećaju Jedinstva sa svime da i ne govorim, to je u samoj prirodi Riba da osjećaju i propovijedaju, pa kreativnost, umjetnost itd itd itd Naravno ima i Vodenjak sve to, ali ne u toj mjeri i sigurno nisu empatični. To da su otvoreniji novim idejama i inovacijama i tehnologiji to stoji, ali ne kužim čemu toliko željenje te ere vodenjaka, to mi je sve nekako pogrešno.
Ako gledamo posljednju eru riba, vidjeti ćemo samo rat, bijedu, siromaštvo i bogaćenje onih koji idu preko drugih, teška ambicioznost i teritorijalizam i patnju i nanošenje drugim bićima bol jer se shvaćamo bogom danima i baš nas briga - nedostatak empatije (ljudi i životinje, biljke, ma sve). DALI TO IMALO ZVUČI NA NEŠTO ŠTO BI TREBALO BITI ERA RIBA????? Pa to je suštinska suprotnost svemu što Ribe predstavljaju, čak i najniži oblici Riba nisu takvi, osim sociopata, ali njih ima u svim znakovima i imaju iste probleme. Pa religija - to je glavno objašnjenje ere riba i Isus jer je kao on bio riba. Ne znam, sve mi je to mutno, nekako mi je to sve era Ovna (borbenost i ratobornost, ponekad nemilosrdnost i puko izgaranje strasti bez razuma) nego era Riba.
Da

sam malo i da, Riba sam u horoskopu pa se ne mogu nadiviti tome kakve sve grozne stvari ima za karakteristike neka era koja je trebala upravo suprotna biti, približiti ljude jedni drugima i to po onoj paroli: ne uči drugome ono što ne želiš da oni čine tebi, pa to je doslovno riblja himna

a toliko se krši?!?!! Jedino me zanima ako je već era Riba bila ovakva, znači suštinska suprotnost onome što Ribe i jesu po horoskopu, kakva će biti era Vodenjaka.
Pa možda sam i u pravu glede toga: predviđam, hipotetski, da će tehnologija imati najveću ulogu u životu pojedinaca, da će sve biti ovisno o njoj, mentalno biće će biti toliko razvijeno da će zaboraviti na emocije i osjećaje, intuiciju, nego čista logika i razum lišen srca - znači red u društvu. Svi ko neki roboti koji samo filozofiraju o nekim idejama koje nikad ne provedu u djelo, a i ego tripovi ih udaraju ko od šale, znači više nego sada. Kibernetika, genetsko manipuliranje, kontrola rađanja, bezgotovinski novac (jer nije praktično nositi sa sobom keš), vladavina uma i uz to sve više i više iluzija (o svojoj veličini, posebnosti, naprednosti) Povezanost ljudi non stop, ali putem tehnologije, aka Facebook i tako to nešto, ma odvratno, bez ljudskog kontakta. Zapravo sve ono što vidimo već sada ili ćemo tek vidjeti jer su naznake tome - dobrodošli u vrli sivi svijet Vodenjaka. Ne znam stvarno, hvala bogu neću doživjeti eru Jarca