Vrlo dobro ste sve to napisali.
Slažem se sa tom kraju, šta je napisao Sjenko, pa i sa smislom (naćinom), kako ste razumjeli rekapitulaciju.
Ali dali je samo uvid, sakupljanje parćića duše dovoljno, da ćemo dobit izlaz iz karme, van svih naših budućih inkarnacija itd...? Nekada sam ovdje opisivao kako sam ja osobno doživio ovu viziju penjanja duše, pa ne bi opet ponovo sve to pisao.
Možda samo opet na kratko: kad izgubimo naše sadašnje tjelo (i sva buduća još sada u tom momentu fiktivna fizićka i suptilna energetska tjela) pa kad proćistimo da kažem, našu sadašnju karmu (ali karma postoji još na vrlo visokim finim suptilnim razinama energetskog postojanja takisto) pa u proćišćivanje spada istotako oslobodjenje od krvnje i svega ostalog negativnog itd.... je dobro, da sa
istim vektorskim pravcem i namjerom, voljom radimo dalje, željom do stvarno "konaćneg" oslobodjenja, konaćnog iskustva sveokupne istine stanja svjesti, da se suoćimo sa "krajem naše osobne priće" kao ujedinjena svjest.
Da napišem još o drugom istotako bitnom aspektu nešto:
Kad se ovdje u fizisu prije napuštanja tjela (fizićkog) prije penjanja u više finomaterialno tjelo stvarno sjedini svjest opet u našu sopstvenu sliku ili formu, i ako ovdje uklapam dio, dje je Sirius napisao misao, da je svaki atom postojanja oblik svjesti (kao energetsko polje) - mi se istovremeno ujedinimo sa svim, što postoji, što ima oko nas, što opstaje ovdje u fizisu (pa onda se napušta tjelo jer ne treba ga više pod uslovom, da smo još uvjek u istom vektorskom pravcu želje ka napredovanju prema istini postojanja što sam gore napisao), napravimo sjedinjenje naše osobne duše sa kolektivnom imanentnom u svemu, što ovdje ima, a u našoj svjesti tada postoji blaženi mir, poput nježnog prijatno mirisnog lotusa-cvijeća i taj mir i ljubav zraći iz nas u jednoj sekvenci svega zbivanja. postajemo Buddha ako napravim paralelu - ali i tih "samadhija" ima više pa idemo dalje... Znaći: prvi dio završavam sa stavom:
sakupljanje svijesti ili rekapitulacija jeste u konaćnom smislu (kad se završava) isto kao utapanje u samadhi razsvetljenja.
Ali karme i cikla reinkarnacije još uvjek nismo konaćno oslobodjeni, možda postajemo napredovanjem svijesti u onom finomaterialnom svijetu slićni onim gospodarima karme, našeg sadašnjog 3 D materialnog postojanja itd... ali još nismo van inkarnacijskih ciklusa i još uvjek bivamo u odvojenoj fragmentalnoj razini od raznoraznih projekcija matrixa i to je možda izvor svih varki i manipulacija, da oslobodjenje od fizićkog tjela, oslobodjenje materialnog posojanja jeste već absolutna sloboda duše ali to to nije. To još nije 6 D niti ne 7 D ... makar na finosnovnom ujedinjenem 4 D postoji komunikacija sa višim D malo lakše i pod izuzetno većom brzinom prijetoka kroz naš prošireni finosnovni perceptivni fokus zaznavanja, ali to nije naša konaćna stanica ako mi tako iskreno želimo i iskreno radimo i ućimo se dalje o metafiziki bivanja.
I na tom nivou bivanja postoje obrazci, kljućevi, ritmi prema kojima se sve pokreće i sve se dješava. Za novi napredak potrebno se je ućiti o njima a infosa i spoznanja o tome ima tamo na milijune i milijarde od informacija i sve to treba je saznati i provaliti, da bi se napredovalo i penjalo dalje izvan finosnovnog nivoa postojanja - tek onda napuštamo "naš" univerzum i naš matrix.
Opet sam/smo u off topiku...