Sada je: uto maj 06, 2025 10:12 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: pon nov 12, 2012 12:35 am 
Član foruma

aha, na to si mislio! #-o

Vrh

PostPostano: pon nov 12, 2012 1:38 am 
Član foruma

Nekve grupe su ovdje: http://castaneda.meetup.com/

Ovdje: http://www.cleargreen.com/english/tensegrity/groups.cfm

:love3:

Vrh

PostPostano: pon nov 12, 2012 11:43 pm 
Član foruma

Interesantno je što svega ima na generalnoj diskusiji vezanoj za CC učenje. Pročitao sam prvih 130 strana na ovoj temi i bio zadivljen težnji da se bude u grupi. Primetio sam da pojedinci negoduju da je u pitanju učenje samo zato što je Castaneda rekao da nije. Nije uračunato da sve što se čita je učenje, samo što zavisi od memorije i korišćenja percepcije.

Čitajući ovu temu može se primetiti kako su članovi lagano nestajali, najverovatnije jer su shvatili da su samostalne ličnosti koje moraju jedino sebe dovesti do famozne slobode.

Nova učenja su dotukla ovo učenje.

Ovo učenje čini se da nema budućnost pošto nema aktivnih pristalica.

Bilo kako bilo discipline izložene u CC materijalu nisu za bacanje iako nisu sređene za upotrebu.

Pitam se dali postoji neko ko može rečima predstaviti sopstveno ponašanje. Verujem da bi to bio opis prikradanja u pisanoj formi.
Moguće je da se uopšteno gledajući, traganje nije shvatilo ispravnom percepcijom.

Čak i rekapitulacija ništa neznači ako nema shvatanja. :)

Vrh

PostPostano: pon nov 12, 2012 11:49 pm 
Član foruma

Već sam napustio forum, ali taj dio - citat dorokusai:
""Čitajući ovu temu može se primetiti kako su članovi lagano nestajali, najverovatnije jer su shvatili da su samostalne ličnosti koje moraju jedino sebe dovesti do famozne slobode""

super!! :occasion5:

Vrh

PostPostano: čet nov 15, 2012 11:13 am 
Član foruma

inace u zivotu ljudi (clanovi) lagano nestaju, a na forumu pogotovo.
bilo bi super da nestaju jer su shvatili ovo sto si napisao, ali bojim se da su razlozi jeftiniji.
npr, dopizdilo im.

Vrh

PostPostano: čet nov 15, 2012 12:45 pm 
Član foruma

U dubinama onoga što je neko prepoznao sada se nosi sa poređenjima. Tu su oni negde, samo se stidljivo skrivaju.

Verovati u Boga je jedno; biti kreator je nešto drugo. Oba verovanja moraju imati percepciju...

Vraćanje je po mom shvatanju baš kao u CC materijalu - spuštanje u pakao radi trofeja zvanog 'razumevanje'.
Bez razumevanja nije moguće uspostaviti trezvenost.

Doći iz pakla nije telocentrizam. Neznam da se samovoljno spustim u pakao, ali spuštam se čim prenosim svoje mišljenje koje može biti napadnuto radi provere dali sam nešto naučio iz materijela CC..

Očito je da se vrednuju prenošenja iskustva. Bezbroj puta je zahtevano na temi. Ali opasnost od osuđivanja je blokirala takvu mogućnost.

Čavrljanje je veliki problem jer tupi oštrice pažnje, gledano iz ugla ozbiljnosti pristupa materijalu.

Prosudite i sami :)

Vrh

PostPostano: čet nov 15, 2012 1:44 pm 
Član foruma

oh, nou!

Vrh

PostPostano: čet nov 15, 2012 3:23 pm 
Član foruma

zelenozubi je napisao/la:
oh, nou!

Hmmm,...ček' da vidim šta bi ovo moglo da znači...
Ako bih uključio um tragača, prvo što se vidi je neka negacija ali koja ima zabavan karakter.
Isuviše kratak post za razumevanje osim ako je tragač izabrao poprište bitke.

Uzeću da pretpostavim, da je kontrola problem, zbog metode odlučivanja u subjekta.
Rekao bih da subjekat negira iz namernog ponašanja a koje je izgrađeno na osnovu karaktera dinamike koja njemu osobno odgovara.
Problem je što subjekat nema nikakav problem, sve mu je jasno i sve jedno tu je jer nije dostupan pitanju života i smrti u trenutku 'sada'.

Zanimljivo je traganje. Izgleda kao igra.

@zelenozubi,
Na šta si misleo sa negacijom?

Ps. Nadam se da ti nesmeta mala analiza, tek kolko da uznem kontejner svesti tragača.
Želeo sam samo da probam... :D

Vrh

PostPostano: čet nov 15, 2012 7:36 pm 
Član foruma

Citat:
Na šta si misleo sa negacijom?

ma spremao sam cokolino, pa sam se sjetio da je mleko jos na sporetu.
a analiza ti je vise manje tocna, dobar si! :thumbup:

nego, kako stojis sa sportskom kladionicom, mogli bi nas dvojica nesto u pariche, a?

Vrh

PostPostano: čet nov 15, 2012 8:52 pm 
Član foruma

[-X
Glasnomisleći nad sledećim citatom: 'mogli bi nas dvojica nesto u pariche, a?', čuh sebe gde kažem: 'ovaj želi da bude poheban'.
Analiza moje glasne misli je sledila, naizgled racionalno i objektivno prema inventaru važnosti: Reči vrača su konačne i izazivaju nameru sudbine.

Ostavih se te obrade analize, ali iz podsvesti mi pred očima bljesnu upravo citat: 'mogli bi nas dvojica nesto u pariche, a?'...
Možda momak to tako piše da bi objavio sopstveni problem na skriveni i nesvestan način.
No, šta me briga, njegovo usmerenje me se netiče, pomislih se konačno.
Možda da ga pitam nešto...ali kako kada mi izgleda prezatrpan.
Ispričaću mu protok mojih misli, bar ću biti siguran da je video više nego što treba.
Ma pitatću ga opšte, kako ga nisam razumeo.

@zelenizube,
Šta podrazumevaš pod ovim citatom:
'mogli bi nas dvojica nesto u pariche, a?'

Vrh

PostPostano: čet nov 15, 2012 9:52 pm 
Član foruma

o isukrste....

"u pariche" je znacilo da uplatimo u paru (1 par= 2 osobe) neku lovu na kladionicu, nakon sto ti strucno izanaliziras recimo momcad mancester junajteda dan prije utakmice.
ti das analizu, a ja vecinu love, jer cini mi se da si preduhovan za imat para.
kuzis sad?

i daj obuzdaj tu svoju animu, opet ce te izbacit!

Vrh

PostPostano: čet nov 15, 2012 11:40 pm 
Član foruma

haha :lol: (dalje u spamu ....)

Vrh

PostPostano: pet nov 16, 2012 12:23 am 
Član foruma

@zelenozubi,
Tada je povećano i deoničarstvo dvojnika...

S druge pak strane bavljenje odavanjem vojne tajne (drukanje) podleže krivičnoj odgovornosti na savesti iako je nepisan zakon, jer u očima vidovnjaka dvojnik ubija samog sebe u sudbinonosnom času jer je to zaslužio prema teretu segmentg matrixa zemlje ili ti karme.

Vrh

PostPostano: ned feb 03, 2013 7:17 pm 
Član foruma

S obzirom da je diskusija na podforumu mrtva, želim da priznam nešto - ''Ljudi! Volim don Huana više od svog oca''. Ipak je duhovni rezervat mesto gde neće otac da me nađe i prebije ko' džukelu što lajem a on me tolike godine hraniše. :D

Posvećujem jedan umetnički rad rađen u photoshop programu svim zaljubljenicima u Castanedine knjige.
Attachment:
Opaska: Viđenje iz oblasti Vrana
Viđenje iz oblasti Vrana.jpg
Viđenje iz oblasti Vrana.jpg [ 142.21 KiB | Pogledano 2278 put/a. ]
Naravno, da ostaje neistraženo i usaglašeno dali je to viđenje ispravno ili ne, ostaje na zaljubljenicima u Castanedino delo da otkriju...

Slika je rađena prema motivima iz prve knjige po opisu kako Vrana vidi.
Vrana vidi dan kao tamu a noć kao intezivno blještavo svetlo. U photoshopu je ukombinirano filterima da se stekne minimalan dojam prema rečima opisa CC šta je doživeo prema svojemu iskustvu.

Don Huan je jednom napomenuo da učenici u početku šegrtovanja trebaju da vizualiziraju skupnu tačku da bi njihov razum klasifikovao svoje centralno mesto i poziciju desne strane svesti.

Dozvoljene su sve primedbe....

Vrh

PostPostano: ned feb 17, 2013 1:40 pm 
Član foruma

Hteo sam postaviti još i jednu sliku a koja opisuje prebacivača smrti, ali nebih smeo, zato što ono što je oslikano počelo je da deluje na mene i rešio sam da je izbrišem. Uglavnom, oslikao sam ravijenu vatrenu loptu sa obličjem koje razjeda čovekovu školjku ... Iako je prizor koji je oslikan lažiran, u jednom momentu počela je da mi se žari desna peta na nozi i leva strana iznad glave. Možda sam tim osecajem obmanut od više sile tako da se nepredajem u daljem bavljenju Kastanedinog opisa.
Zapravo, svojem verovanju želim da predočim izvesnu sliku koju bi valjalo istražiti i nadograditi a ako nevalja onda odbaciti.

Vrh

PostPostano: čet feb 21, 2013 6:10 pm 
Član foruma

Citat:
Don Huan je jednom napomenuo da učenici u početku šegrtovanja trebaju da vizualiziraju skupnu tačku da bi njihov razum klasifikovao svoje centralno mesto i poziciju desne strane svesti.

sveukupno karlosovo stivo je zanimljivo kad ga se pogleda kroz filter "neuroplasticnost mozga"', odnosno puno je ovakvih metoda postizanja nove percepcije, tj novih sinapsi.

ima jednostavan a informativan tekst u nexusu br 70, na linkovi i literatura, kog zanima.

Vrh

PostPostano: sri feb 27, 2013 12:26 pm 
Član foruma

Izdvojiću jedan citat iz knjige Armanda Toresa sa 53str.:
"Razum postaje prezasićen kada ga zatrpaš sa previše sadržaja koji treba da obradi. Don Huan je imao običaj da kaže kako nepoznati koncepti, poput onih kojima barataju čarobnjaci, trebaju biti ponavljani do tačke zamora. Na taj način oni zauzimaju trajno mesto u našoj svesti opterećeni tovarom koji se sastoji od vrlo mnogo beznačajnih stvari."

...lepa rečenica...u nastavku kaže: "Ono što nas plaši kada se suočimo sa poukama čarobnjaka je da mi, čak i kada to ne želimo, stalno preispitujemo sve što nam oni serviraju. Kada je predmet tog ispitivanja neko iracionalno tvrđenje, onda to zahteva mnogo snage kako bi se izbegle predrasude."

...zaista je tako 8)

Vrh

PostPostano: ned mar 03, 2013 11:24 pm 
Član foruma

Gledajući kao posve običan čovek na pitanje suštine života, mogu primetiti, najviše mi odgovara Kastanedin opis suštine. Video sam da ostali koncepti nemau discipline i to je bilo presudno.

Sada ću izdvojiti jedan citat iz Toresove knjige sa 110 str (pdf).:
"Samovažnost i njeni neprijatni rođaci tajanstvenost i ekskluzivnost, HRANE se fiksacijom skupne tačke."

Ova rečenica me je mnogo pogodila, zato i pišem na temi koja izgleda mrtva.
Šta je sve tajanstvenost?
Mislim da sam tajanstven ako npr. ćutim i samo čitam forum. Da! Mogu tako reći, zaista je fiksacija šutnja.
Ako samo ćutim i bubam, postajem tajanstven jer imam svoju filozofiju. Saglasnost je velika muka....u svetu energije ne postoje čvrste granice između svesnih bića....izgleda mi logično da ako želim ne biti tajanstven, da se otarasim svih nagađanja boreći se da se razfiksiram a da ostanem nedostupan.
Nedostupnost ovde znači da mišljenje koje imam nije konačno ni presudno, zato što imam celog Kastanedu u glavi.

Vrh

PostPostano: pon mar 04, 2013 12:23 am 
Moderator

Samo ti piši da razmrdamo tu fiksaciju. :)

Vrh

PostPostano: pon mar 04, 2013 1:15 pm 
Član foruma

Imam osjecaj da dolazi novi dio znanja, nova selekcija za one koji su profiltrirani i ostali dalje u tome ucenju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.