Sofija, ti si bila jasna još od samog početka.
Samo sam skrenio pažnju na pravilno izražavanje kad se Kreator uzima u usta.
I dalje tvrdim da je bitno tko se deklarirao da li Bog postoji ili ne.
Sad kad čovjek bolje prouči tvoja iscrpnija objašnjenja, onda tek neko može pomisliti, a što sad na kraju svega.
Sve što nije Jedinstvo ne valja, svaki dualizam nije dobar.
Citat:
1. Istinski Bog - koji je iznad svih naših predrasuda i percepcija
2. Bog ovoga svijeta - kreator svega materijalnog (podređen istinskom, apsolutnom i nama nespoznatljivom Bogu)
Vidiš ovo ovdje je teška zbunjola za neke ljude.
Kako možemo praviti razlike i podjele na istinskog Boga i Boga s ovog svijeta?
Bog je Jedan i itekako je spoznatljiv. On je Izvor svega, Sve je On, a to što se nekim, a ima ih puno, čini da je materijalnu kreaciju kao i sve nivoe i podpodjele stvorio neki polubog, koji ispod sebe ima cijelu hijerarhiju polubožanstava(civilizacija) je realno točno ako stvari sagledavamo čulno percepcijski.
Svaka samospoznata duša zna da sve izvire iz Jednog i Kreaciju gleda transcendentalno.
Ja ne namjeravam pobijati bilo čija uvjerenja, ili učenja, ali kad je riječ o Transcendenciji tu ne mogu dozvoliti da se ljude linkuje na krivi put i ograničava ih se, pa tko god to rekao ili citirao nečije mišljenje.
Sramota je ta, da u većini stvari o kojima govorimo na forumu rijetko tko ima svoje mišljenje izgrađeno na temelju raznih teorija, već je to uglavnom produkcija nečijih zamisli kroz vlastitu tastaturu. Copy-paste sistem.
Dakle, nemam ništa protiv tvojih tekstova, što više su OK, ali kad se spomene nešto a da se pri tome nema pojma o tome, onda moram stati u obranu Najbitnijeg, pa makar to tulio do smrti, ne mogu to dozvolit.
Citat:
Pa gdje si bio kalki nisam te dugo cuo
Pa đes, ba, prika?!
Učim,brate, učim... tu sam!