Sada je: pon maj 05, 2025 3:02 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: OPS/OPD polariteti bića
PostPostano: čet aug 09, 2012 9:21 am 
Član foruma

Pokuskadabra je napisao/la:
ghost je napisao/la:
Ima jedna izreka ČOJSTVA I JUNAŠTVA.

O ljudskosti i junaštvu. Čojstvo je čuvati druge od sebe a junaštvo čuvati sebe od drugih. Izuzetno moralno.

I na tim jednostavnim principima bi i trebalo djelovati i ne bi bilo zabune a ni zloupotrebe. OPSOPD na djelu.

Kao i 10 zapovjedi. Sve iznad i preko toga je manipulacija.

a öuvati druge od drugih ?

Ako svako čuva druge od sebe onda ne postoji kategorija druge od drugih. Nonsens.

Problem je kod svih teza koje su genijalne u svojoj jednostavnosti što se mentalnim preživanjem dovode do besmisla.Od toga su patili i neki grčki filozofi tako da nije ništa novo, samo pokazuje visok nivo egoizma i teatralnosti. Šminkanja bez potrebe. Jer je poenta da shvatiš suštinu pa je onda razradiš za sebe po svim osnovama. Kreativno učenje i nadgradnja a ne gotov tekst za bubanje.

Citat:
OPS kako ga ovde najčešće opisuju su OPS entiteti " od 4D do 6D" koji nam siasaju životnu energiju, otimaju, stavljaju implante, siluju, muöe, ubijaju itd itd..
Stvarno ne vidim kako se to može porediti sa izopačenom OPS ljudima koji ne ustaju trudnici u tramvaju i ne daju osmeh...

Pa jel nisu oni alat u rukama tih voladoresa na n-tu? Njihovo oružje? Peta kolona? Janičari? Kvislingovci? Sisaljke?

Vrh

PostPostano: čet aug 09, 2012 4:21 pm 
Član foruma

OPS kako ga ovde najčešće opisuju su OPS entiteti " od 4D do 6D" koji nam siasaju životnu energiju, otimaju, stavljaju implante, siluju, muöe, ubijaju itd itd..
Stvarno ne vidim kako se to može porediti sa izopačenom OPS ljudima koji ne ustaju trudnici u tramvaju i ne daju osmeh...

Dear Pokus, vrati se malo unazad pa ćeš vidjeti o čemu se vodila polemika i šta je sve svrstavano u OPS (mada mi je sama ta podjela preuska i nekako ograničavajuća). Ja nisam odgovarala na stvari o kojima se generalno piše na Galaksiji, nego sam odgovarala na neke prethodne postove, mislim i da sam navela citat na koji sam tačno mislila.

U odgovoru na prethodne postove dotakla sam se samo ove ravni koju vidimo, ne znam ni sama zašto, u pravu si sto posto u svom odgovoru, ne znam zašto nisam i glavni izvor navela, možda sam mislila da dodati JOŠ i predatore u cijelu sliku možda ne uplaši skroz naskroz ove sa ružičastim naočalama, kojima je bilo kakva zaštita sebe OMG!

Elem, izvinjavam se i dodajem još jednu dimenziju ovoj slici šta je za mene OPS, pa nek' se plaši ko hoće, svejedno mi je, o tome ovaj forum "najčešće" i govori - nevidljive manipulatore, okupatore i sadiste koji nas muče, ubijaju, sisaju.... i sve ostalo što si naveo/la. A ko se raspravlja da je naučiti zaštiti se od urokljivog komšije tako što ćeš mu počupati kupus iz bašte OPS, pa ne znam onda ni šta će ovdje. Tj, nisam još razumjela, možda mi neki i pojasni, ko zna.

Eh, sad samo čekam jedan od onih postova koje sam dobila neki dan - bla bla bla o ljubavi prema svima, kako sam OPS jer ih "ne razumijem".... Žderače.

E Pokus Pokus, šta mi radiš, a htjela sam izbjeći da mi se drži pridika....

Izgleda da ne može....

Pa hajd, šta ćeš, mora se i to.

Vrh

PostPostano: ned aug 12, 2012 4:00 am 
Član foruma

Light je napisala:

Citat:
U odgovoru na prethodne postove dotakla sam se samo ove ravni koju vidimo, ne znam ni sama zašto, u pravu si sto posto u svom odgovoru, ne znam zašto nisam i glavni izvor navela, možda sam mislila da dodati JOŠ i predatore u cijelu sliku možda ne uplaši skroz naskroz ove sa ružičastim naočalama, kojima je bilo kakva zaštita sebe OMG!

Da li je moguče da nisi navela "glavni izvor" zato što se sama plašiš da misliš o njemu...lakše ti je da ljude vidiš kao zle i da se ljutiš na njih, jer je taj koncept mnogo manje zastrašujući?
Ovo je samo pitanje, možeš odgovoriti na njega sa da ili ne iskreno ili neiskreno. Postavljam to pitanje zato jer će mi odgovor pomoći u donošenju jednog zaključka.
Naime primetio sam da mnogi ljudi ali NAROČITO žene ne smeju da previše često misle (budu svesni postojanja) na ono što ljude koristi kao svoje oruđe. Nekako im je to prestrašno...
Da li je to i kod tebe slučaj možda?

Vrh

PostPostano: ned aug 12, 2012 4:06 am 
Član foruma

Ghost:

Citat:
Ako svako čuva druge od sebe onda ne postoji kategorija druge od drugih. Nonsens.

Poravnaću ovako ovo:

Druge od sebe
Druge od drugih
Ako bi reč "sebe" i reč "druge" bile sinonimi (imale isto značenje) onda bi ti bio u pravu...Ovako zaista ne razumem gde se tu krije "nonsens". Ako imaš volje objasni, sebi , meni, drugima...
ko zna ko će od tog tvog objašnjenja od nas imati koristi.

Vrh

PostPostano: ned aug 12, 2012 8:06 am 
Član foruma

Čuvati druge od drugih...to je okej. posebno je neke određene druge koji su s nama povezani i preko nas umreženi s glavnim izvorom sisaljki nužno čuvati od nekih drugih koji su alat sisaljki. naročito treba i mora se čuvati te naše druge od nekih tamo drugih. jer ta stvar tako radi. ne možeš sebe izvući iz te mreže sisaljki ako ne izvučeš i ove svoje druge ljude koji su u neposrednoj blizini. jer ako i njih ne izvučeš onda sisaljke idu preko njih pa preko zdravih bioplazmatičkih vrpci koje imaš s tim drugim ljudima i za koje ne primijetiš odmah da su zloupotrijebljene, pa stignu do tebe. eto.
znači, treba čuvati i braniti i druge a ne samo sebe. a prvo sebe, jer ako ne obraniš sebe neš moć ni druge.

Vrh

PostPostano: ned aug 12, 2012 8:49 am 
Član foruma

Da li je moguče da nisi navela "glavni izvor" zato što se sama plašiš da misliš o njemu...lakše ti je da ljude vidiš kao zle i da se ljutiš na njih, jer je taj koncept mnogo manje zastrašujući?

Pa samo lud čovjek ili savršeni ratnik, a ja nisam ni jedno ni drugo, se ne bi plašio "glavnog izvora", čak i kad se svjesno ne plašimo, podsvjest je ogromna snaga, ona ima veliki uticaj na ono što se događa "gore", na površini.

Pored toga, ja nemam priliku često razgovarati o ovim istinama (blago onima kojima je život tako koncipiran da imaju), valjda dugogodišnja navika preskakanja ovakvih tema sa prosječnim ljudima ima uticaja na stvaranje nekog posta, ako ga nisam pročitala bar pet puta. A onaj nisam. A i glava mi baš ne radi dobro zadnja tri mjeseca, pa ako možeš oprosti.

Ovo je samo pitanje, možeš odgovoriti na njega sa da ili ne iskreno ili neiskreno.

Eto, nažalost, ne mogu odgovoriti sa čistim da ili ne jer je odgovor i da i ne.

Postavljam to pitanje zato jer će mi odgovor pomoći u donošenju jednog zaključka.
Naime primetio sam da mnogi ljudi ali NAROČITO žene ne smeju da previše često misle (budu svesni postojanja) na ono što ljude koristi kao svoje oruđe. Nekako im je to prestrašno...

Žene su veoma zaokupljene sa održavanjem materijalne stvarnosti jer se ručak neće sam napraviti, ni djeci neće niko promijeniti pelene ili pomoći oko pismene zadaće, žene su te koje MORAJU prati, peglati, čak i ako ne žele. Kad se osvjeste ili "probude", najčešće su već toliko do grla u obavezama koje neće niko drugi, da kad bi iznenada sve prestale da rade, bile bi izložene takvim napadima od strane najbližih da često godinama pokušavaju (ili i ne pokušavaju) da se izvuku, a da ih pri tome niko ne zatvori u mentalnu instituciju ili razapne ispred porodične kuće zato što više nema ajvara ili cvjetnjaka. Da, zato žene, čak i kad imaju vremena i sudbine da "nalete" na istinu od silnih trivijalnosti kojima se bave 24 sata dnevno, ne smiju previše često misliti o stvarnosti.

Izuzimam iz ove tvrdnje (a ona je fleksibilna, kao i većina mojih mišljenja, pa me nema potrebe napadati, ja sam spremna promijeniti mišljenje uz validan argument) žene koje sam srela u Indiji i drugim dijelovima svijeta a koje su imale tu sretnu karmu ili sudbinu da se zainteresuju i počnu istraživati stvarnost PRIJE nego što su upale u materijalističke obaveze koje niko neće da radi i svi ukućani postaju jako agresivni ako se počnu izvlačiti iz njih - dakle srela sam žene koje nisu morale vlastitu slobodu platiti glavom ili dugogodišnjim osvetničkim napadima od strane onih kojima su odbile da "služe". A srela sam i takvih žena. Koje su se zbog interesa za duhovno i razumijevanja nepravednosti potpune okupiranosti žene materijalnim služenjem svega i svakoga, uspjele postepeno ili naglo izvući iz živog pijeska. Ja sam jedna od njih.

Izuzimam iz ove tvrdnje moderne muškarce, naročito muškarce koji nastoje istraživati duhovno i uzdizati svoj život i svoje vibracije. To su muškarci koji ne traže i neće nikakvo služenje, koji sasvim dobro sami obavljaju sve svoje trivijalne poslove, koji učestvuju u obavezama oko djece, ako ih imaju. Žene koje se i uz takve muškarce i dalje plaše razmišljati o stvarnosti...e, pa ne znam... preostaje mi samo da se vratim na početak i navedem razloge koji se odnose i na žene i muškarce:

Pa samo lud čovjek ili savršeni ratnik, a ja nisam ni jedno ni drugo, se ne bi plašio "glavnog izvora", čak i kad se svjesno ne plašimo, podsvjest je ogromna snaga, ona ima veliki uticaj na ono što se događa "gore", na površini.

Citat:
lakše ti je da ljude vidiš kao zle i da se ljutiš na njih

Da, lakše mi je. Kao i tebi. A da ti nije lakše, tvoj post ne bi bio ovoliko nabijen sarkazmom i provokacijama. Ne znam koji je tvoj razlog, ali moj razlog da mi je lakše vidjeti ljude zlim i ljutiti se na njih je taj što ih ne smatram savršenim robotima koji su bezgrešni u svojoj suštini, koji nikad nisu instrumenti za loše stvari i da sve loše i zlo dolazi od i iz mene same. Dakle, jasno ti je - ja nisam new age-er. Smatram da ljudi imaju slobodnu volju (ukoliko su uopće ljudi) i da mogu odlučiti na koji način će nešto napisati ili kazati (da ne govorim uraditi) - dobronamjeran ili zloban, podsmješljiv i sarkastičan. Pa da, eto vidiš, pošto ih smatram slobodnim, zamjeram im kad su kreteni. I sebi zamjeram kad sam kreten. I ljutim se na sebe.

Citat:

Da, to je kod mene zaista slučaj. Tako si dobro to uvidio. Ja sam glupa, svačim preplašena, plitka ŽENA, koja nikada neće biti u stanju da razumije veliki i ozbiljni, hrabri svijet muškaraca.

Budi mi pozdravljen.

Vrh

PostPostano: ned aug 12, 2012 10:18 am 
Član foruma

Ghost:

Citat:

Poravnaću ovako ovo:

Druge od sebe
Druge od drugih
Ako bi reč "sebe" i reč "druge" bile sinonimi (imale isto značenje) onda bi ti bio u pravu...Ovako zaista ne razumem gde se tu krije "nonsens". Ako imaš volje objasni, sebi , meni, drugima...
ko zna ko će od tog tvog objašnjenja od nas imati koristi.

Čuvati druge od sebe--Ti kao jedinka, jednina čuvaš druge, masa,množina.
Svako iz te množine postaje jednina ako čuva druge od sebe.On kao jedinka čuva masu od sebe. To je tako i samo neko ko se krije iza drugih traži kolektivnu odgovornost stada ili mase da bi sakrio sebe. I štitio druge od drugih.

Recimo u grupi od deset takmičara u streljaštvu npr. Onaj koji je istupio sa oružjem je taj koji štiti druge od sebe.
Slijedeći, broj 2 izlazi i opet štiti druge od sebe a u tim drugima je i broj 1 koji se vratio u masu.. Uvijek je jedan broj, jedinka, bilo koji, koji štiti drugih 9.
Poenta je da svako razmišlja kao jedinka.Misaona spodoba odgovorna za svoje postupke.
Jednostavno, svako komplikovanje vodi u demagogiju i skrivanje u masi.

Jer ako si se u bilo kojem sukobu sklonio u pozadinu isturaš druge protiv drugih. I u isto vrijeme drugima čuvaš sebe od drugih. I onda nema ni čojstva ni junaštva. Zato je nonsens
Glava mi puca danas ali mislim da je dovoljno kao pojašnjenje.

Vrh

PostPostano: pon aug 13, 2012 11:26 am 
Član foruma

Catandy je napisao/la:

@ pokuskadabra,

Dobro si primijetio . Projekat osljepljenja i prisilnog ''sniženja svijesti'' , porobljavanja i okivanja u lance , koji se davno desio ljudima na Zemlji , podrazumijevao je svakako da se prvo poklopi ona polovina koja ipak prirodno više i jasnije osjeća sve što bi spadalo pod ''šestočulne'' stvari. Tragove toga poznaješ pod nazivima ''ženski / majčinski instinkt'' i sl. Ali to danas nije ni '' i '' od onog instinkta kojeg je zaista veći broj ljudi nekad imao, i šta su sve nekad mogli i ''vidjeli'' , a time opet ženska bića su za ''pola koplja'' bila opet viša od muških. To je tako uostalom jer one imaju ulogu onih koji unose/rađaju nova bića na cijelo ovo naše igralište , i njihovih 9 mjeseci trudnoće su poseban period zbog kojeg je ta polovina ljudi imala taj ''antenski dodatak'' malo direktnijeg osjećaja i instinkta , kojim su za nijansu jasnije osjećale cijeli svijet prirode u kojoj žive. I upravo time da i same jasnije znaju i mogu saznati koga to one same konkretno unose na teren , ili da tokom trudnoće preko te antene u njima budu obavještene koja i kakva ''duša'' je usidrila tijelo koje treba da rode. Također njihovi mjesečni ciklusi , povezani sa lunarnim kretanjem , cijela stvar oko njihove veće osjetljivosti i razdražljivosti u tom razdoblju , ti je dio te iste nekadašnje njihove potpunije sfere u koju im je svijest bila omotana. Lunarni ženski ciklusi (fizički prepoznatljivo kao osjetilno osjetljiviji period ''mjesečnice'' ) su vjerovatno u originalu bili i period ''punjenja i nadopuna svijesti'' , svojevrsnog direktnog suptilnog ''downloadovanja'' dopuna i informacija u njihovu ličnu svijest , što su dalje prenosile ostalim ljudima, ako ima šta novo i zanimljivo da je stiglo kao info sa ''one strane granice'' .

Sa takvom osobinom , one su bile i one koje će najprije ''vidjeti'' i osjetiti bilo kakav debalans , ili da recimo neko pokušava infiltrirati ljudsku vrstu (danas sve već otišlo u p*materinu sa milijardama organskih portala i hladnokrvnih bića reptilske rase , koja je i poklopila i naselila ovu našu ''glavnu'' sisarsku vrstu na Zemlji) . Vjerovatno je generalno rečeno , cijela ženska polovina stanovništva radi te isturenije ''instinktivne antene'' , imala i ulogu ''čuvara'' . U fizičkom svijetu , muški su bili više kao samo podmornice , koji cjelovito moraju izroniti do na površinu ako hoće da ''vide'' šta ima na spojnoj liniji okeana i neba , a ženske su bile podmornice koje imaju periskop , kojeg mogu i iz određene dubine izbaciti malo iznad površine vode , i malo osmotriti šta ima i šta se može osjetiti novoga na ''granici fizičkog i nefizičkog svijeta'' . No , desilo se šta se desilo , a jedno od poznatih simboličnih kasnijih ismijavanja i ''slavljenja pobjede'' je bilo i plasiranje poznate priče da je upravo ''ona'' (Eva) ta kojoj se prvo prišlo , što je i logično , jer na ''nju'' su prvo i naišli kad se dolazi odozgo sa narednog sprata , i da je ona nasamarena i obmanuta od strane reptilke zmije ... uzela je tu jabuku , i jbg . Naravno kad je misteru adamičnom dala jabuku , on ne da nije imao nikakve sumnje i slutnje da je od tada baš najebao skupa s njom , nego je mutavo i objeručke prihvatio i ''zagrizao znanje o višim sferama'' , navodno to je bilo znanje sa velikim ''Z'' svakako , ali eto i danas se posebno jako jasno shvata da je to bila tek jako zagrižena udica i zamka. To i nije tako loša simbolična priča i opis , s tim da je naravno izostavljen dio samog prilsaka ''Evi'' , i svakako određena prepirka , njen otpor , problemi i procjene o čemu se radi , jer ne vjerujem da je tadašnje (kolektivno) žensko biće ljudske vrste tek tako lako i za minut ''palo na podvalu'' . Bilo je tu sigurno i ''pete kolone'' ranije ubačene , bilo je potkupljenih , bilo je noževa u leđa toj ''Evi'' , pad se nije desio tek tako jednostavno i lako, ali se na kraju ipak desio.

Dalje ti je sve poznato . Krenuo je svijet i daljnji ljudski život vječito isprepleten progonima , podmetanjima , ratovima i krvlju (sve ratove vode isključivo muškarci koji i sačinjavaju ljudske oružane vojske) , posađeni su posvuda najradikalniji oblici naređenog patrijarhata i svih društvenih pravila i zakona uređenih po patrijarhatu , i te ''biljke'' su se jako dobro primile i rasle , sa scene nikako da siđe čuvena ''glava domaćinstva/porodice'' , koja je naravno opet taj otac/muškarac , svi novi dresersko-kontrolni sistemi za ljudski um koji su spuštani i dostavljani ljudima (monoteističke religije , i danas jako aktuelne) sve do jedne plasiraju muškog boga/oca koji se uvijek oslovljava sa ''On'' ili bilo kojom zamjenicom isključivo muškog roda , gdje je ljudima potpuno u podsvijest ušlo da nema ni pomisli o ''kreatorici'' , ''boginji'' , ''njoj'' a ne ''njemu'' itd , a u svim tim religijama , naravno da je strogo zabranjeno da ženske budu u ''tijelima vlasti i odluka'' (recimo ženski papa ja mislim da je veće bogohuljenje nego pet lucifera da se sastave u jednom biću) . tu posebno prednjači posljednji na teren posađeni , ''najnoviji'' mentalni program zvan ''islam'' , koji u raznim aspektima ženu tretira doslovno kao niže biće u odnosu na uzvišenog macho-mana . Indija i njihovi sistemi kasti , koji su im davno plasirani kao ''pravilo'' , a direktna su replika hijerarhijskog sistema trenutnih ''nebeskih gospodara'' , je također jako tvrd kavez za ikakav pokušaj da se intuitivnije i emotivnije žensko biće probije na ikakvu stepenicu koja joj nije dopuštena. Eto baš je i light spomenula Indiju i neke tamošnje žene koje je upoznala , i da ih je iz živog blata i agresivnih nasrtaja i osuda društva spasilo donekle samo to što su se jako rano ''zainteresovale'' za pitanja i traženja odgovora o stvarnosti kakva ona zaista danas jeste. I naravno , jedno od shvatanja do kojeg uvijek dođu (što ranije to bolje, tj za njih tada spasonosnije) , je to shvatanje o tome šta im je zapravo bilo namjenjeno i gdje im je po programu društva ''zadano mjesto'' . I onda je i logičan opis toga da se radi o njihovom ''izvlačenju iz živog pijeska'' kako light kaže. Baš tako im i jeste globalno određena uloga , status , stanje i pozicija , još od tih prvih dana ''okupacije'' .

U politici , vladama , senatima i parlamentima , od egipta i antike pa do danas , također slična stvar. - muško muško muško , muški skup , muški skup , muški skup ... Jedva da su tek u ovim ''modernijim vremenima'' žene dobile pravo glasanja na (političkim) izborima , a ni to nije slučaj baš u cijelom svijetu današnjice. Tek se u zadnjih par decenija , kad je svakako već počelo i to veliko komešanje oko ''velike promjene i tranzicije na Zemlji'' , počelo provlačiti ono tumačenje da ''... bi možda bilo sve bolje , kad bi žene upravljale politikom i svijetom ... '' , a i takve ''bogohulne'' ideje su došle tek kad je obmanuti ljudski svijet shvatio da je , što je sve ''moderniji i napredniji'' , zapravo konstantno na rubu totalnog ekološkog degradiranja prirode , i na vječitom rubu nuklearnih ratova , otkako je nuklearno oružje i razvijeno na Zemlji , tj plasirano , ne tek ''ljudima'' , već dakako muškarcima i njihovim planerima , političarima , generalima i vojskama.

Od Kajina i Abela (gdje je naravno opet jedan brat svjesno i odlučno UBIO drugog radi komada zemlje , kao prva velika reklama za sve što slijedi i kako treba da bude) , do vječitih priča i pritisaka kako ''otac bog'' naređuje ovo , naređuje ono, brani sve i svašta , i naravno traži slijepu odanost i poslušnost , i dakako PRIJETI ako ga se ne ispoštuje i ne posluša. I sve te upute i koncepte naravno najjače su oduvijek zagrizali muškarci .... kraljevi , vojskovođe , ''očevi nacija'' , faraoni , ''mudraci i mislioci o višim sferama'' , veliki trgovci .... među svim tim ''statusnim figurama'' , na šahovskom polju teško se uopće mogla zadesiti ženska osoba , a i ako se zadesi , nije se dugo mogla održati.

kad si zadnji put i ikada čuo termin ''kreatorka'' ili ''boginja'' , pa onda sve ostalo ? otkad si se rodio u današnjem ljudskom svijetu , nikad i nigdje. zadnji put se takvo nešto spominje u vremenima starog egipta , grčke i rima , a i tad već je ''glavni od bogova'' bio Zeus sa svojim munjama i gromovima, ili bilo koja slična muškarčina, što tehnički i jeste istina , jer takvo biće muškog polariteta je i bilo zaduženo za projekat velikog silovanja kakav je nad ljudima razvijan na ''majci zemlji'' , jedino što se uz to , takav glavni dežurni nadzornik uvijek obmanutim ljudima proklamisao i samo-reklamirao kao sveukupni , univerzalni ''kreator'' svega što i postoji , i što je postojalo i postojat će , i kreator i kontrolor svega što su ljudi vidjeli i onog što nisu , a on im upravo po planu , zadatku i naredbi ne dopušta da vide. Nije njima mrsko izjaviti da su gospodari i onoga čega nisu , ali im je možda obećano da će biti .. ali to su tek puste želje autoritativnih nadobudnih bića , i ta njihova šepurenja ljudima , naravno prije svega u cilju da tim vidom reklamiranja pridobiju ''muški dio ljudske populacije'' , koji po njihovom planu i jesu bili ciljana skupina koja dalje treba da na terenu nastavlja naređenu igru i proglasi sebe kao primarni autoritet . I dakako , svi reklamirani i prezentovani ''božiji poslanici'' su bili muškarci , i isus i mojsije i budha i muhamed , i dok je po priči isus tek imao svojih 12 mirnijih učenika (svih 12 naravno muški) , navodno kontaktirani muhamed se odmah dao u ratovanja i ''širenje vjere sabljom'' , i između ostalih svojih djela i djelovanja , ''oženio'' je bio 9-godišnju djevojčicu , što se inače zove pedofil . Svejedno je da li su priče o ''očevim glasnicima'' istorijski doslovno tačne ili ne , jer one su svakako takve do danas plasirane i brižno održavane , i svakako su jasan primjer za sve ostale koji će se primati u te umno-kontrolne mreže. Zanimljivo , kroz sve to uvijek se ''u narodu'' provlači i zna se za čuveni majčinski instinkt , i njen izraženiji i širi osjećaj prirode i živih bića u njoj , njena empatija i nježnost , a u svim dešavanjima i kontaktima koji se zaista navodno tiču ''doticaja sa višim sferama'' , ženskog lika nema ni na mapi .

Da bi projekat velikog porobljavanja i daljnje manipulacije bio uspješan , primarna stvar je bila da se u najširem mogućem obimu ''začepi ženska labrnja'' i da joj se onemogući da ''kaže šta vidi'' , jer je po njihovoj procjeni , muški dio populacije bio puno lakši , naivniji , ''gluplji'' , manje intuitivan i empatičan , i time pogodniji za odabir da se muškarcima ''predaju novi ključevi Zemlje'' , i da ih se gdje je god i koliko god muguće uvijek dodatno loži i rajca na osjećaj njihove moći , pozicije i jačanje u krv im unesenog novog pravila da je ''njegova'' riječ i odluka uvijek zadnja , i da se bez pogovora mora poštovati. A uporedo sa time , ženska polovina da se gdje god je to i koliko god moguće , stjera , ponizi i nagura što niže , bilo da je obespravljena i manje vrijedna u svim aspektima društvenog života , bilo da se tek poštuje poznato pravilo da je njoj mjesto u kuhinji , i da je sva njena funkcija postojanja da pere , kuha i čisti .... i naravno da rađa sve veći i veći procenat raznih bića koja uopće i ne pripadaju ljudskoj vrsti . Preko nekadašnjih ''čuvarica ljudske vrste'' , sadašnji vlasnici uzgajališta na Zemlji , uspjeli su doći evo do vremena kad upravo preko tih istih ljudskih žena na Zemlju rađaju i ubacuju milijarde ''organskih portala'' i raznih sličnih vrsta svojih pokusnih kunića ili tek kodirano-programiranih poslušnika , mentalno kodiranih i ''čipovanih'' i prije samog rođenja , uzgojenih možda i ranije na nekoj drugoj njihovoj farmi . Grandiozno , mora se priznati . Dobro su shvatili i procijenili , kojoj polovini prvo treba ''začepiti oči i usta'' , da bi njihov projekat okupacije i manipulacije ljudima bio uspješan.

Tako da pokuskadabra nije čudo da si to primijetio , i baš naglasio da naročito žene , po tvom dojmu , danas ne smiju čak ni previše da misle o višim tačkama i mjestima odakle dolazi upravljanje ljudima i korištenje njih kao oruđa za razne zadatke i poslove. Do te mjere im je vijekovima to ukucano u najdublju podsvijest , da je to jednostavno ostavilo velik i osjetan trag , a cijelo ljudsko društvo je svakako tokom istog tog vremena, sve više i više bivalo betonirano po pravilima ''očeve čvrste ruke'' , patrijarhata , raznoraznih alahovih i jahwinih prijetnji i naredbi prenošenih uvijek kroz usta nekog ''osvještenog'' terenskog muškarca, i nametanje dosta česte uvrede za nekog kršnog junaka da ima kćer , tako da i danas možeš čuti za priče iz kojekakvih zatucanih sredina da kad neko ima 5 djece , primjerice 4 kćerke i najmlađeg sina , da se zapravo radi o tome da je dotični junak ''ganjao muško'' , sina , nasljednika , junaka , ratnika , ovo ono .... a ne da je tek onako ''htio petoro'' ili još manje da je ''žena htjela petoro'' , već je on ''ganjao sina'' , pa dok ne potrefi. Eto do kojih granica su išla iživljavanja , eksperimentisanja i zapravo zajebancije nad osvojenim čovjekom Zemlje .

Silovanja da ne spominjem , kao vječiti simbol , suvenir i privjesak ''nove ljudske vrste'' , od vremena porobljavanja/okupacije pa do danas, a opet znamo ko nad kim vrši fizički napadaj koji nazivamo ''silovanje'' .

Eto zbog toga svega u kratkim crtama ti se čini da one (ženske) malo jače zaziru i od same pomisli na ono što ponekad svakako vide, znaju i osjete.

Hoće li i tome lagano doći kraj , to će pokazati vrijeme, ali promjena tog odnosa je svakako jedna od glavnih nuspojava koje će se desiti kako i ako bude napredovala ta ''transformacija Zemlje i ljudi na njoj'' . Negdje u nekim od onih silnih kanalisanja i transkripata ti je to i spomenuto , u stilu da će doći do ''pojačanog upliva ženske energije'' i sl. Spominju ti se također i ne-ovozemaljske grupe upletene u sve ovo , ali koje po shvatanjima i tumačenjima njihovih terenskih kontaktera , kanalizatora i prenositelja tih kontakata , niti poznaju niti priznaju pojam i koncept ''muškog stvaratelja/kreatora/principa'' , već dolaze iz dijelova svemira za koje oni sami govore da su razvijani od majčinskog , žensko-kreatorskog koncepta .

S tim da to ne moraš doslovno shvatati da će se sve odvijati preko fizičkih ljudskih bića koja su prosto rečeno - žene , već tu se misli i na djelovanja nekih nematerijalnih viših bića koja ne da su po polaritetu ''žensko'' , nego čak i ''radikalno žensko'' ( time OPS orjentacije svakako , ako se ikakav ''radikalizam'' po ovdašnjim već ''uvaženim kriterijima'' bezrezervno smješta u tzv OPS ogranak životnih opredjeljena) . Ako ti treba , navest ću ti poneki primjer izveden od takvih ''kreatorki'' , a neke od njihovih životinjskih vrsta imaš i do danas na Zemlji , pa ćeš prepoznati o čemu se radi .

smatram da si dobro to primjetio , to i po meni jeste tako , i nadam se da ti je još malo jasnije pokus, zašto kako si zaključio : '' ... NAROČITO žene, ne smeju da previše često misle (budu svesni postojanja) na ono što ljude koristi kao svoje oruđe. Nekako im je to prestrašno..''

Catandy, :thumbup:

Vrh

PostPostano: pon aug 13, 2012 11:07 pm 
Moderator

Nastavak je na svaštari:

viewtopic.php?p=130519#p130519

Vrh

PostPostano: pon aug 13, 2012 11:44 pm 
Član foruma

Šta mislite Galaksijanci, da li je jedan od principa OPD-a necenzura.

Pod necenzurom ovde mislim na dopuštanje da se stvari odigravaju slobodno, da svako ima pravo slobodnog izbora šta će činiti. Da se svako prihvati takav kakav je u tom trenutku. To je ljubav to je OPD.
Da sami sebe prihvatimo onakvi kakvi smo u tom trenutku. To je ljubav samog sebe , to je OPS.
Od toliko mogućih univerzuma, Bog je napravio onaj u kojem postoji necenzura.
Zašto Bog ne pobije ubice pre nego što ubiju? Necenzura.
Zašto Bog dopušta da se na svetu događa toliko užasnih stvari? Necenzura.
Zašto? Zato jer je necenzura dovela do najboljih rezultata za razvoj duša.
Pod necenzurom ne mislim na nepostojanje posledica, jer svako delo vuče određenu posledicu.
pod necenzurom mislim na dopuštanje grešaka u svetu i ljudima.
Ljudi ne treba da žale što nisu besprekorni. Besprekoran je samo Bog.
To ne znači da ne treba da teže boljem, višem stupnju svesti.
To samo znači da sveti ljudi nisu bili sveti zato što su dostigli savršenstvo već zato što su shvatili da postoji neko ko ih voli upravo takve pa su onda i oni zavoleli druge onakve kakvi su.
Ako čekamo da budemo savršeni da bi doživeli nekakvo prosvetljenje to prosvetljenje nećemo dočekati.

Vrh

PostPostano: uto aug 14, 2012 12:42 am 
Moderator

Dobar tekst za razmišljanje, mislim da necenzura postoji samo tamo gdje se koncept cenzure i necenzure ne može ni aplicirati, što je apsurdna misao.
To bi najbliže ovamo bio najniži stupanj jednosti (valjda 6D).
U svemu u čemu ima "ja" i "drugi" cenzuriranost u najboljem slučaju biva uvjetovana već odvojenošću bića u zajedničkom prostoru. Jedno biće makar nekako mora biti uvjetovano i cenzurirano drugim ako su u istom prostoru.
U 3D realnosti je mnogo gore jer postoji složeni sustav uvjetovanosti u kojem su i piramidalne strukture uvjetovanosti sa svakakvim unakrsnim uvjetovanostima.

Vrh

PostPostano: uto aug 14, 2012 11:55 am 
Član foruma

Pod necenzurom ovde mislim na dopuštanje da se stvari odigravaju slobodno, da svako ima pravo slobodnog izbora šta će činiti. Da se svako prihvati takav kakav je u tom trenutku. To je ljubav to je OPD.
Da sami sebe prihvatimo onakvi kakvi smo u tom trenutku. To je ljubav samog sebe , to je OPS.
Od toliko mogućih univerzuma, Bog je napravio onaj u kojem postoji necenzura.
Zašto Bog dopušta da se na svetu događa toliko užasnih stvari? Necenzura.
Zašto? Zato jer je necenzura dovela do najboljih rezultata za razvoj duša.
Pod necenzurom ne mislim na nepostojanje posledica, jer svako delo vuče određenu posledicu.
pod necenzurom mislim na dopuštanje grešaka u svetu i ljudima.
Ljudi ne treba da žale što nisu besprekorni. Besprekoran je samo Bog.
To ne znači da ne treba da teže boljem, višem stupnju svesti.
To samo znači da sveti ljudi nisu bili sveti zato što su dostigli savršenstvo već zato što su shvatili da postoji neko ko ih voli upravo takve pa su onda i oni zavoleli druge onakve kakvi su.
Ako čekamo da budemo savršeni da bi doživeli nekakvo prosvetljenje to prosvetljenje nećemo dočekati.

Necenzura koju opisuješ mi deluje kao necenzura slobodne volje. Sa tačke na kojoj smo mi trenutno, to uopšte ne mora voditi ka OPD šemi već sasvim suprotno. Cenzura je ovde neophodna, nezavisno od forme u kojoj se nalazi, jer da je zaista nema čitava ova stvarnost bi se urušila u samu sebe, bila bi uništena od strane sopstvenih delova gotovo istog momenta kada je stvorena. Cenzura i autocenzura kroz nedostatak moći, znanja, bilo čega (dok se ne postigne balans) za sprovođenje namere je ovde pozitivna stvar, bez toga bi došlo do samouništenja. Ovo bi se pretvorilo u crnu rupu koja proždire samu sebe i na kraju nestaje, što se po nekim izvorima i dešava sa svim OPS realnostima u valjda 6D, sad nisam siguran.

Samo razmisli koliko puta do sada bi već došlo do brisanja populacije usled nuklearnih ratova, npr? A ekvivalent toga postoji na svim nivoima, siguran sam.

Vrh

PostPostano: uto aug 14, 2012 2:57 pm 
Član foruma

Citat:

Jeste, ali uvek mozes da se vadis da ti nisi ni kandidat za OPD. Otvorena mogucnos manipulacije, koju sami sebi radimo, a to nikada ne vidimo. "vidimo" samo kada nas neko manipulise.

Vrh

PostPostano: uto aug 14, 2012 3:24 pm 
Član foruma

Blagoje je napisao/la:
Citat:

Jeste, ali uvek mozes da se vadis da ti nisi ni kandidat za OPD. Otvorena mogucnos manipulacije, koju sami sebi radimo, a to nikada ne vidimo. "vidimo" samo kada nas neko manipulise.

Čak i ukoliko bi svi ljudi imali individualno ali identično razumevanje situacije (hoću da kažem da su do istog razumevanja došli individualnim naporima) opet bi bili individualno cenzurisani tim razumevanjem, ne bi mogli delovati izvan njegovih okvira. To nas dovodi do problema interakcije različito "necenzurisanih" elemenata.

Hajde, lepo je to reći da je "necenzura" u stvari OPD jer podrazumeva prihvatiti i voleti druge onakvima kakvi oni jesu. Međutim, u praksi:

Citat:

Prvo, najbolje je Boga izostaviti iz te priče, dotični sa tim nema ama baš nikakve veze. Drugo, zar "necenzurom" volje recimo Čarlsa Mensona nije "cenzurisana" volja ubijenih ljudi da žive? Po čemu je jedno vredelo više naspram drugog?

Da li prihvatanje Mensona onakvim kakav on jeste podrazumeva i to da bi mu ti dozvolio da te ubije, ili muči? Ili bi mu malo "cenzurisao" :rotfl: nameru?

Da li je ukidanje ropstva, onda, uprkos tome što su se robovlasnici bunili, a imali su i volju i moć da se ropstvo produži (dakle, cenzurisanje njihove volje) onda - ops?

Da li bi "cenzura" NWOa kroz njegovo onemogućavanje, i onemogućavanje delovanja njegovih tvoraca kao destruktivnih elemenata na tebe dakle bilo OPS?

Vrh

PostPostano: uto aug 14, 2012 3:33 pm 
Moderator

Što bi Bog onako sam od dosade u vječnosti kad unutar sebe ne bi igrao beskrajne igre i sanjao ih kroz svaki djelić sebe uključujući i nas? :mrgreen:
Ima li što pored Boga ili je sam?

Vrh

PostPostano: uto aug 14, 2012 3:36 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Što bi Bog onako sam od dosade u vječnosti kad unutar sebe ne bi igrao beskrajne igre i sanjao ih kroz svaki djelić sebe uključujući i nas? :mrgreen:

Ma poenta je bila to da tu nema direktna intervencija od ultimatne više sile, tj od nekog bradonje koji nama nešto dozvoljava ili ne :) Osim ako Boga posmatramo kao skup zakona, iliti - odsek za cenzuru. To jest, ako bog igra igrice glupo je uzeti kamenčugu i tvrditi da je samo to Bog, i ništa više.

Po meni, bog kao sveukupnost jeste sam. Ali ne sam na način na koji mi shvatamo samoću. Možda skalarno postoji neka veza, al nisam na toj skali tako da to ne znam. Sam u sebi, 1 - 0 - 1 - 0 .. zavisi od faze koje tamo gore i nisu različite faze jer su obe odjednom ](*,) . Razmišljao sam o tome jedno vreme posle jednog iskustva te il slične samoće i uganuo sam mozak.

Mislim da skalarno dole i naše ćelije sanjaju, imaju svoj svet. Nešto slično smo i mi, u odnosu na Boga. To mi je radna verzija.

Vrh

PostPostano: sri aug 15, 2012 12:18 am 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Blagoje je napisao/la:
Citat:

Čak i ukoliko bi svi ljudi imali individualno ali identično razumevanje situacije (hoću da kažem da su do istog razumevanja došli individualnim naporima) opet bi bili individualno cenzurisani tim razumevanjem, ne bi mogli delovati izvan njegovih okvira. To nas dovodi do problema interakcije različito "necenzurisanih" elemenata.

Hajde, lepo je to reći da je "necenzura" u stvari OPD jer podrazumeva prihvatiti i voleti druge onakvima kakvi oni jesu. Međutim, u praksi:

Citat:

Prvo, najbolje je Boga izostaviti iz te priče, dotični sa tim nema ama baš nikakve veze. Drugo, zar "necenzurom" volje recimo Čarlsa Mensona nije "cenzurisana" volja ubijenih ljudi da žive? Po čemu je jedno vredelo više naspram drugog?

Da li prihvatanje Mensona onakvim kakav on jeste podrazumeva i to da bi mu ti dozvolio da te ubije, ili muči? Ili bi mu malo "cenzurisao" :rotfl: nameru?

Da li je ukidanje ropstva, onda, uprkos tome što su se robovlasnici bunili, a imali su i volju i moć da se ropstvo produži (dakle, cenzurisanje njihove volje) onda - ops?

Da li bi "cenzura" NWOa kroz njegovo onemogućavanje, i onemogućavanje delovanja njegovih tvoraca kao destruktivnih elemenata na tebe dakle bilo OPS?

Zavisi o kojoj cenzuri se radi. Ako spališ knjigu za koju misliš da je opasna po ljude ti vršiš cenzuru.
Ako dopustiš da takva knjiga postoji ali učiniš sve što možeš da ljudi shvate u čemu je opasnost takve knjige onda to nije cenzura.
Ako bi svi Mensoni ovoga sveta bili zbrisani od strane onih koji smatraju da mogu da naprave bolji univerzum od onog koji je napravio Bog, onda bi to bila cenzura.
Ako se dozvoli postojanje " Mensona" (množina) ali se učini sve što je moguće da se ljudi od njih odbrane i da ih bude što manje na prirodan način (kroz odgajanje zdravih individua) onda to nije cenzura.
U tom smislu dozvoljeno je braniti se od Mensona, nije dozvoljeno napraviti univerzum bez njih na veštački način. Možda bi takav svet ličio na raj nekome ali ljudi u takvom raju ne bi bili ubice zato jer nemaju mogućnost da to postanu a ne zato što shvataju zašto ne treba ubijati.

Vrh

PostPostano: sri aug 15, 2012 12:30 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Ja verujem u postojanje ličnosti. Zamalo sam naseo na onu priču o tome kako treba izgubiti ličpnost. Bog je ličnost, svaki čovek ima ličnost do kraja bez obzira do kog nivoa svesti dogurao, anđeli imaju ličnost.
Postoje i bića bez ličnosti ne kažem...
Kako biti sam uz sve te ličnosti oko tebe?
Da si Bog, dali bi ostao sam i bio sve i svako ili bi našao način da stvoriš posebne ličnosti?
To što te posebne ličnosti imaju vezu sa Bogom i deo Boga u sebi ne znači da su one same Bog.
Još jedna laž koju nam podmeću.

Vrh

PostPostano: sri aug 15, 2012 1:01 am 
Moderator

I ja ne samo da vjerujem nego je očito da ličnosti postoje, nigdje ne tvrdim da ne postoje ili da ih treba ukinuti, ali sve je relativno, neko više biće se sa ličnošću može na nižim denzitetima ogledati kao hrpa ličnosti koje takođe postoje na svoj način.
Na denzitete pretežno gledam kao na podskupove od kojih je svaki niži podskup višeg, s tim da svaka kombinacija odnosa između denziteta ima neke svoje fundamentalne posebnosti, slično kao što veze između sfera na drvetu života u kabali imaju svoje posebnosti ili između nekih sfera direktno ni ne postoje veze..

Vrh

PostPostano: sri aug 15, 2012 7:48 am 
Član foruma

To što te posebne ličnosti imaju vezu sa Bogom i deo Boga u sebi ne znači da su one same Bog.
Još jedna laž koju nam podmeću.

Tačno tako, isto kao kad bi se jedan organ u tvom telu uskopistio i počeo da tvrdi kako je on ceo ti. Zato mislim da je analogija tela i ćelija odlična za odnos između nas i organa/organizma iznad, čije smo mi ćelije. Na skali niže se i jedna naša ćelija može posmatrati kao organ jednog organa, mislim da to važi i za nas kada "idemo" na gore.

Ti si bog isto koliko i ja ili bilo šta drugo. Jedan deo. Ne samo ti, i ne samo ja. I ne samo to "bilo šta drugo". Kao ćelija njegovog tela, tako ja to vidim.

Mene jako kopka jedno drugo pitanje: da li je taj kreator na taj način stvorio i nešto više od sebe? Da li se taj niz stvaranja nastavlja onako beskonačno, non stop širi ili je to sa denzitetima kao zatvorena petlja?

Čini mi se da to za ličnost i jeste tačno, na tom najvišem nivou "transcendencije" tj pri prelasku iz najvišeg denziteta u sveukupnost, onu totalnu jednost. Ali tu ne može biti individualnosti, stoga ne može biti ni ličnosti niti "ja - bog". Tu se individualnost "transformiše" a ne ovde na zemlji. I um i ličnost imamo sa razlogom, a ne samo kao smetnju. Zato su mi malo i sumnivi oni koji govore da treba odbaciti kompletan um, umesto ga razviti do tačke da sam uvidi momenat kada više nije potreban, kada se transformiše - obučiti ga da ne gura nos tamo gde mu nije mesto. Isto sa ličnošću ... Malo mi je bezveze zato kada "treba" negirati sopstveni um, sopstveno telo - istina je da mi nismo ni um ni telo, ali kako mi izgleda - nije to nešto što je izvan nas već smo to mi,deo, unutar nas:

Citat:

Ne možemo izvaditi jedan deo, jedno statično stanje, i identifikovati ga kao "prosvetljenje". Onda to nikada ne možemo dostići, jer samim tim što izdvajamo nešto negiramo celinu, dajemo mu značenje umom, unutar psihološkog vremena a ne unutar toka sadašnjosti, a jedino unutar toka sadašnjeg momenta je moguće ono svesno "Ja jesam" al vid vraga, tu nije moguća statičnost :toothy2:

"Prosvetljenje" u istočnim sistemima - čisto bivanje bez dodataka. To ne znači da i ti dodaci nismo mi, međutim isto kao što je apsurdno identifikovati celo telo sa recimo šakom, isto je tako apsurdno identifikovati celo ja sa umom. Šaka jeste deo tela, ali nije celo telo. Isto tako ni mi nismo Um ili Ličnost, ali su oni ipak deo nas. Negirati ih po meni nema svrhe. Zbog toga meni ne leži taj metod.

U tom smislu dozvoljeno je braniti se od Mensona, nije dozvoljeno napraviti univerzum bez njih na veštački način.

E, to je ono što sam napisao o "zajedničkom razumevanju" posle kojeg bi ta potreba za Mensonima sama otpala. To bi bio prirodan razvoj u 4d OPD, ne zato što je neko Mensone zbrisao nego zato što za njima više nema potrebe, oni nemaju šta da traže u takvoj paradigmi, ili imaju znatno manju ulogu tokom "prelaznog" perioda - to jest, usled takvog razumevanja niko više ne bi ni mogao, niti hteo da postane Menson. "Cenzura" putem tog razumevanja je prirodna cenzura u OPD varijanti, a pritom i dalje imamo cenzuru koja je prirodni "nusprodukt" individualnosti, samo što nema klanja i ostalih stvari koje "normalan" svet smatra za proizvod "debilizma" i "čistu psihopatiju".

Zadnja izmjena: Valjda?; sri aug 15, 2012 8:22 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.