Već neko vreme želim da napišem nešto. Tiče se boja duha duše i uma kako su prikazane u tim Malanginim radovima (valjda je to on prikazao tako, ako grešim neka me neko ispravi).
Boje su:
- um = zelena
- duša= plava
- duh = crvena
Evo šta me buni. Zar ne bi trebalo ovako:
- um = Bog otac = vazduh = plava boja = tri prsta koja se stavljaju na područje trećeg oka kada se hrišćani krste i izgovaraju u tom trenutku : "u ime Oca"
- duša = Hrist sin Božiji = ljubav = voda =emocije= zelena boja = srčana čakra =tri prsta koja se stavljaju na područje srčane čakre kada se hrišćane krste i izgovaraju u tom trenutku : "i Sina"
- duh = Sveti duh = ? čakra = snaga= delovanje, = duhovni DAROVI = tri prsta koja hrišćani stavljaju na rame kada se krste i izgovaraju u tom trenutku : " i Svetoga Duha" . Rame je simbol snage, delovanja...neka me neko dopuni...
Od komentara boje duha ću se takođe uzdržati pa stavljam i tu znak pitanja.
- na kraju tri prsta idu na suprotno rame i izgovara se "AMIN" to mesto simbolizuje Um, Dušu i Duh kao tri lica jedne iste ličnosti koja u isto vreme jesu. To je tačka-trenutak celovitosti = trojstva.
Duh mi je očigledno najmanje blizak otud toliko znakova pitanja. Smatram da bi on trebao tek na kraju da počne da sinhronizovano deluje sa umom i dušom nakon stapanja njih dvoje ( što se nije još desilo u mom slučaju

).
Ovo: "na kraju" je "linearno previše linearno"

priznajem ali mislim da želja za duhovnim moćima pre vremena vodi previše očigledno u gordost, jer duhovne moći bez ljubavi su ništa, a da ne govorim o posledicama.
Najčešći slučaj kod ljudi koji se bave metafizičkim stvarima jesu prenaduvane i ničim zaslužene duhovne moći, nedostatak ljubavi (duše), izmanipulisan um koji više ne zna šta su njegove misli a šta nisu, šta izvorni uma šta manipulacija.
Šta mislite o ovom tumbanju boja? Da li je moguće da sam u pravu? Ako nisam zamolio bih da mi neko objasni kako je to duša plava a um

?
Još jedna stvar..Um nije po samoj zamisli đubrište unutrašnjeg dijaloga koji treba prevazići i odreći se Uma kao nečeg prljavog. Reći : "ja mislim" je potpuno pravilno jer postoje i NAŠE misli, koje su nešto drugo od misli Duše i Duha koji takođe misle na neki svoj specifučan način.
Um nije ništa manje važan i niži od Duše i Duha, to je samo posebna perspektiva gledanja na stvari.
Pravi Um tj.

, lažni Um = tuđi Um
I pravi Duh jer ima ih raznih
Lažna duša = umišljena ljubav
p.s.
velika i mala slova kod pisanja reči : "duh, duša i um" nemaju nikakvo dublje značenje u ovom mom tekstu, mrzi me da sad sve to ispravljam