Sada je: uto maj 06, 2025 10:30 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa
PostPostano: sub jul 14, 2012 6:51 pm 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Zanima me šta misliš o tim "pozitivcima sa viših katova". Rekao bih da ni u višim spratovima ove striktno naše zgrade nema OPDovaca, jer je OPD komšijska zgrada, dakle unutar ove naše zgrade može da bude samo komšija iz druge zgrade koje su privremeno konvertovane u formu kompatibilnu sa našom zgradom denziteta, koja je u stvari minizgrada koja se gradi unutar njihove zgrade("lažiranje" vremenskih linija ?!" Ne samo čovečanstva, po meni.) da bi mogli funkcionisati tamo gore, il ovde dole? Ako kontaš šta hoću da kažem... Zvučiš ko da lično poznaješ par njih haha.

Pa poznajem. Usudio bih se reći da jesam par njih na tim raznimama :) Tako nekako i ja vidim, naša zgrada je ono što ja nazivam svjetom ili svemirom, sa svim svojim polusvjetovima, astralima itd. Kolko kužim, postoji i njihova "ops" zgrada iz koje su oni došli u našu, to nazivam starim svemirom. Ono što oni rade jest pokušavaju našu zgradu urušiti u svoju, što bi valjda bio razlog zašto ti se čini da je naša zgrada minizgrada unutar njihove. Doslovno u nedostatku boljeg riješenja za njih, žele uništiti naš svemir, urušiti ga u svoj.

Što se OPD-ovaca tiče, to mi je teško opisivati. Oni dolaze iz više različitih zgrada, kompletnih zasebnih svemira. Neki od njih su "napredniji" od drugih, njihove zgrade su bliže originalnom nacrtu onoga što je zgrada trebala biti. Svi oni također imaju svoju agendu i ne pričaju previše o njoj. Zapravo, jako mi je teško reći koliko ih je, koji su, šta žele i šta rade, pošto su međusobno podjeljeni unutar svojih zgrada, no u skladu. Ono što sam zapazio da mi pristupaju na nekoj vanjskoj razini, preko tijela napravljenog od kristala, nisu "pojedinačni" nego kolektivni i uglavnom su napravljeni od 7 boja čakri s tim da jedna dominira nad ostalima, no nemora biti pravilo. Također vidio sam i neke koji su napravljeni od čistog svjetla, no na njih imam najslabije pamćenje, pošto su najdalje od mog razuma.

Valjda? je napisao/la:

Da, tako sam i ja mislio otprilike, da jedan "prosvetljeni" u stvari kroz to kolektivno nesvesno povlači i ostale za sobom. Ali ta opcija je pukla još davno, jer su se ljudi "razvijali" u različitim i međusobno nekompatibilnim pravcima, imamo više "supersila" i "supersvesti" a buđenje u jednu od njih zbog međusobnih suprostavljenosti nužno uništava samo to tkivo kolektivnog nesvesnog (zato je "prazno"). I još pride svaka vodi svoju politiku, svako gleda da vrbuje što više, tako da je to kolektivno nesvesno u suštini postao magacin kolektivnih programa. Zato i imamo toliko praznih ljudi, odsečenih od samih sebe, a zatim to "sebe" postepeno odumire ... pa kroz 100-200 života imamo samo sprženu ljušturu od ljudskog bića, ili iscrpljenu bateriju ili nečijeg moćnog slugu. "Rat za duše" zaista najbolje opisuje ovaj pičvajz, po meni. A ne mislim da je kolektivni napredak mrtva opcija, samo vrlo, vrlo neverovatna. Šanse su kolike i da se tumorčina od 20 kg odjedanput skroz izleči, bez hirurške intervecije.

Ispada kao da je čovjek neka vrste sfere utjecaja, borba za prevlast više sila, "genetika", koje žive kroz njega. Nešto kao one igrice di moraš neprijateljeve figurice pretvoriti u svoje :) Ono što je mene uvijek mučilo kao pitanje je, koji je smjer ispravan i da li svatko može ići u svakom smjeru.

Valjda? je napisao/la:

Ma, znam ... al moram da lajem i pokrenem ljude, nije baš kasno za svakoga, jbg. A to pomaže i meni da skontam gde sam u toj priči, npr ti si mi odgovorom pomogao da potvrdim iskustvo. Hvala! :thumbup:

:love3: :occasion5:

:) i ti meni mogu ti reći. Koliko god da je to do kraja nemoguće, uvijek je lijepo konsolidirati saznanja i popise s nekim drugim, nešto kao pozicioniranje sebe naspram drugih i naspram vječnosti. Ni ja se nemogu zaustaviti od lajanja, čak nije ni bitno dal ima šanse za nekoga, nego to osjećam kao jednu od rijetkih "bitnih" stvari koje mogu učiniti.

:occasion5:
Catandy je napisao/la:

Možda, ali u slučaju da pod ''cijelo čovječanstvo'' zapravo spada brojka od par hiljada ljudi, i to koji nisu raštrkani, već grupisani u jedno naselje , u kojem živi i taj dotični ''nadsvjesni pojedinac'' , koji i svoj život živi među tim ostalim ljudima , pa tako i utiče na njih i njihovu svijest. U ljudskom spratu, sve se ipak mora obavljati barem riječima (usmenim i pismenim kontaktima) , nema baš toliko direktne telepatije i ''bežičnog prenosa'' misli na ostale, i posljedica tih misli. A koliko je ona priča o ''stotom majmunu'' primjenjiva i efektivna na ljude , to je već i teže provjerljivo. U današnjem obliku termina ''čovječanstvo'' , teško da je takva opcija realna i moguća. Takva opcija bi bila upravo bliža onim ''biblijskim'' vremenima i ''Isusovom boravku među ljudima'' , kad se zapravo to područje smatralo pod ''čovječanstvo'' (barem što se tiče šireg Mediteranskog područja) , a ukupno brojalo stanovnika kao neki današnji malo veći grad. Bilo koja od današnjih košnica tipa Lahore , Mexico City , Shangai , Hong Kong ili Istanbul , svaka za sebe broji ljudi koliko se nekad smatralo da broji cijelo ''poznato čovječanstvo'' .

Zavisi kako to gledaš. Na nekakvoj normalnoj intepersonalnoj razini je naravno prostorna udaljenost "nadsvjesnog" pojedinca i onih koji imaju koristi od njegove "prosvjetljenosti" naravno bitna. No na energetskoj razini mislim da 3d prostor i vrijeme nemaju utjecaja. Ako i imaju, nemora biti linearno kako mi mislimo. Koliko kužim, neka verzija butterfly effecta je način "raspodjele".

Vrh

PostPostano: ned jul 15, 2012 11:36 am 
Član foruma

@Catandy

Na to gledam kao na stvaranje energetskog potencijala koji može a i ne mora biti iskorišten, radije nego na silovanje pripadnika ljudske rase na ascenziju:). Jednostavno ono, da ne mora svaki čovek da izmišlja toplu vodu za sebe. No svako i dalje mora eventualno da je zagreje, odvrne slavinu, sipa u sud, smisli kako da je iskoristi a zatim i iskoristi. Nisu Hristova učenja džabe iskrivljena, jbg. Koristeći analogiju zgrade - nije u pitanju nasilno vađenje stanara napolje, već prosta izgradnja požarnog izlaza i popravka oronulog stepeništa. Inače bi svako ko 'oće napolje morao da buši rupu u zidu i da se dovija kako da izađe sam na svome. Ili hoćeš da kažeš kako si ti odradio sve sam do sada, bez intuicije, bez "slučaja", bez informacija, koristeći samo analitički um? Šta tražiš onda po forumima? #-o Činjenica: da ne postoji potencijal unutar tebe/"kolektivnog nesvesnog" ni jedna informacija spolja se ne bi zakačila za tebe, niti bilo kog drugog čoveka. U krajnjoj liniji, cela ta ujdurma sa spašavanjem se može posmatrati i kao delovanje imunološkog sistema na onaj tumor. To je moje mišljenje, sad - možda grešim.

Sjenko je napisao/la:
Doslovno u nedostatku boljeg riješenja za njih, žele uništiti naš svemir, urušiti ga u svoj.

Tačno, samo što bih iskoristio termin "apsorbovati".

Inače, nisam bio tamo za razliku o tebe - il bar ne znam da jesam (ako me vidiš tamo gore poruči mi da sam se pozdravio ahah :rofl ). Znam to prosto intuitivno.

Citat:
Ono što je mene uvijek mučilo kao pitanje je, koji je smjer ispravan i da li svatko može ići u svakom smjeru.

To je jako složeno pitanje ... opet kad smo počeli sa analogijama, moje mišljenje je da je moguće, sa tim da je lakše ići u pravcu koji ti nudi jedna od onih "supersvesti". No opet, bubreg ne može vršiti funkciju mozga, iako je teoretski moguće da ćelije uz neke manje modifikacije zamene međusobne funkcije. Opet, ne možeš birati ono za šta ne znaš da možeš izabrati, a intuicija mi govori da obično ni ne možemo znati za smerove kojima ne možemo ići.

Pitanje ispravnosti smera je zapravo ono što je složeno, zbog faktora slobodne volje. No recimo da svako od nas ima prirodnu funkciju koja izvorno nije ništa negativno ni za nas, ni za druge. Odakle smo dobili tu funkciju autentično, bez obzira na način manifestacije stvaranje te funkcije ovde dole (u ovom slučaju je dole čak i ono što zovemo gore (DNK ovoga, onoga, onda ovaj puko šamar onome a onaj pobegao pa je onda ovaj uzeo nas i usadio nam dnk ovog da bi mi bili ono itd(ovo opisuje i korupciju funkcije))) mislim da znaš i sam, mada možda ne priznaješ sebi postojanje toga ;) I ti koji su pravili ovaj dnk bazen manje više muče istu muku, a to znaš pogotovo ako si "par njih na tim razinama"(usled izuzetno problematične strukture ovog bloka zgrada za vršenje funkcije, koja izvorno nije bila problematična - a problematičnim su postali upravo zbog tog faktora slobodne volje koji je dozvolio okretanje protiv svoje prirodne funkcije, što se reflektovalo kao određena bolest/tumor na zdravom telu postojanja, što ga opet usled dara slobodne volje ne čini neispravnim, što opet ne znači da to nije štetno 1.) za sebe i 2.) za postojanje). Po meni, smer razvoja nam je prisilno potreban zbog toga što se ova naša zgrada apsorbuje u tu drugu. Inače bi vršili svoju funkciju, razvoj opcionalan, ali bi je i dalje vršili samom činjenicom da postojimo - a razvoj na vršenje "funkcije" ne bi uticao jer funkciju vršimo samim našim postojanjem. Tako da su nam razvoj, rast itd potrebni jedino u kontekstu bega napolje - i u poslednje vreme, što je najčešći slučaj, u kontekstu robovanja i dovođenja sebe u stanje kompatibilno za apsorpciju od strane uzroka problematičnosti ovog bloka zgrada. Ako me razumeš ... ima toga još, naravno. Opet ti kažem, nemam neku potvrdu ovih iskustava sa "specijalnim efektima" kao što ti imaš, već imam jedino intuiciju i to unutrašnje znanje o tome, što se u praksi postepeno pokazuje validnim.

Uf ... ovo je ispalo solidno konfuzno, ali mislim da ćeš razumeti smisao toga što pokušavam da prenesem.

Naravno, ostavljam otvorene i druge opcije, ko zna šta mi je promaklo :)

Citat:
...nego to osjećam kao jednu od rijetkih "bitnih" stvari koje mogu učiniti.

A šta misliš - zašto?! :thumbup: :love3: :occasion5: 8)

Vrh

PostPostano: ned jul 15, 2012 3:40 pm 
Član foruma

Lokacija: black hawk down-black hawk up...all the same,just like grain of sand in sand-glass
Valjda? je napisao/la:
Na to gledam kao na stvaranje energetskog potencijala koji može a i ne mora biti iskorišten, radije nego na silovanje pripadnika ljudske rase na ascenziju

Nisam ni mislio na ''silovanje ljudi'' u svrhu njihove ascenzije, a posebno u vezi toga sam u postu i podvukao da posebno većina današnjih ljudi upravo ni sama ne želi da shvati ili sazna išta više i šire od sve ga što im se na gotovo plasira od svih nivoa i podnivoa ''zvanične'' vlasti, nauke , istorije itd...
Čak štaviše , oni danas i ne misle da išta drugo van toga i postoji , i samoproglašeno su se nazvali ''najnaprednijom civilizacijom od kako je ljudi na Zemlji'' , vjerujem da si takav izraz i opis čuo mnogo puta od kako si se i sam rodio upravo unutar te ljudske civilizacije. A sve ove ''nadnaravne'' teme i stvari oni ili ismijavaju ili im se dakako opiru kad im neko krene o tome pričati , ili ukazati na bilo koji dio tog svijeta koji oni ne vide , niti zapravo znaju da postoji. Tako da ih i ne treba ''silovati'' u cilju nekog uzdizanja , ali to ne znači da oni već odavno ne ispaštaju za razna svoja ranija sranja koja su uradili , ili da i dalje neće ispaštati. Sami su sebi davno presjekli granu na kojoj su sjedili , i zapravo dobili su šta su tražili , a gratis su još dobili i nalet tih raznih lešinara i strvinara na njih , kojima su tako obezglavljeni lako postali izvor (energetske) hrane. I niko im nije kriv kad se i danas smatraju extra osvještenim i pametnim bićima , nekom ''glavnom'' vrstom na planeti , no eto koja se recimo na takvu izjavu , da su i sami stjerani i porobljeni po konceptu farme , i da su tek energetsko/duševna hrana nekim nevidljivim predatorima , oni prasnu u smijeh , ili tek čudno i tupo gledaju nekoga ko bi to izgovorio.

Ono na šta sam mislio je nadovezano na citiranu sličnu/istu stvar koju ste spomenuli i ti i Sjenko , o toj nekoj mogućnosti da ''bežičnim'' putem grupa ''nadsvjesnih'' utiče na cjelokupnu masu ljudskog nadsvjesnog , i da time onda na neki način i drži i održava tu mrežu i sloj ukupnog ljudskog nadsvjesnog na zadanom nivou , ili na polarizaciji kakva je valjda korjenski original ljudskog bića , jer ovo kakvi su ljudi u duševnom i svjesnom aspektu danas ,svakako nije neki njihov ''originalni izgled'' . Takve opcije nisu vjerovatno nemoguće , ali danas su na Zemlji poprilično nemoguće , za što ti ne treba nikakvo veliko i široko teoretisanje i filozofija , već to jednostavno možeš shvatiti i sagledati kroz svoj individualni život i svijest , upravo živeći u vremenu ''današnjice'' među tim i takvim ljudima. Teško da možeš i nakon mnogo godina uticati lično na minimalni ''rast svijesti'' makar jedne sebi bliske osobe koju svakodnevno viđaš i znaš (iz familije primjerice) , a kamoli da danas u cijelom ovom ljudskom haosu funkcionira taj neki ''nad-duševno-energetski'' sistem izjednačavanja svijesti , kao po principu spojenih posuda . Nekad možda moglo, danas ne , to je poenta.

Sjenko je upravo glede toga i rekao da smatra da je to možda nekad moglo tako, a ti si rekao da si isto shvatio da ima nečega oko takve opcije , ali da je ta opcija ''davno pukla'' i propala kao efektivna među ljudina na Zemlji. A tako nekako je i moje shvatanje.

A upravo modificirana priča o Isusovom ''otkupljivanju grijeha'' za sve mase ljudi i prije i poslije njega , je zapravo šprdanje sa tim istim ljudima od strane ''vladara farme''. Jer ta priča nije zapravo toliko blesava , nisu je ni oni tek tako izmislili u takvom opisu i obliku , nego su je upravo tako deformisano plasirali ljudima , i vezali samo za ''jednu osobu'' , ali nakon što su jednom zaista odradili čistku tog tipa ''nadsvjesnih'' ljudi (zatvorili im ulaz i mogućnost da se rađaju među ljudima) , koji su se zaista ovdje rađali i ''održavali tu mrežu'' ukupnog nadsvjesnog. Slično tome su ti na nekim mjestima spominjani delfini i kitovi , i da je njihova funkcija na planeti zapravo i održavanje date frekvencije ''ukupne svijesti'' živih vrsta na planeti. A jedna od takvih grupa su vjerovatno i stare Maye , oni koji su i izgradili sve one objekte i piramide danas zarasle u džungli , koji su svakako imali svoju funkciju , i koji su poznavali svakako razne ljudima ''nadnaravne'' stvari , vezane za život same planete u sklopu manjih i većih solarnih i galaksijskih ciklusa , iz čega su proizašli i njihovi kalendari , razni, ne samo taj ''najpopularniji'' o ''2012-oj'' po jednom od naših današnjih kalendara.

Za iste te Maye se navodi da su naglo i netragom nestali kao svjesno-kulturološki kolektiv , jer one ''Maye'' koje su zaticali Španjolci u obliku plemenske zajednice koja se čudila njihovim ogledalcima i lovila kopljima šumske životinje, nisu imali nikakve veze za tim Mayama čija zaostavština je i danas ljudima nerazjašnjena i ne znaju bi li to sve označili ipak kao ''SF'' , ili kao istinska znanja starih ljudskih civilizacija koje se znale daleko više od ove današnje, iako po današnjim ljudima, oni ''jedva da su znali šta je točak''.

Ako su takvi kolektivi poput ''originalnih Maya'' uranjali/rađali se među ljudima , između ostalog upravo i da odrađuju takve stvari i ne dozvole da ta znanja se ugase na licu planete i nestanu iz ljudske ''kolektivne svijesti'' i poznavanja takvog gradiva, onda bi barem u manjem obimu oni to i nastavili raditi , a ne bi ''odjednom i misteriozno nestali'' , tj bili otjerani , bez dopuštenja da ulaze/silaze opet na teren rađajući se , posebno ne tako kao grupisani fizički narod/zajednica. A pojedinačno i raštrkano, tu i tamo ko ulazi , možda kontrolore i nije toliko briga , jer takvi pojedinačno nemaju baš veliki ni domet ni efekat ''podizanja ukupne mreže ljudskog nadsvjesnog'' , posebno kad su kao pojedinci opkoljeni u današnjoj masi , u kojoj su opet barem polovina OP-i , ta opet zasebna i specifična ''ljudska'' podvrsta bića.

Sjenko je napisao/la:
Koliko kužim, neka verzija butterfly effecta je način "raspodjele".

Mislim da je upravo butterfly efekat bio način pada , a nakon što je prošao kritičan period vremena , nakon toga i zaborava, koji traje do danas , i sve je teži i jači, a ne da je efekat ''zamaha leptirovih krila'' nekog ''nadsvjesnog bića'' način preraspodjele na ostale, i da taj vjetar , pojačavajući se i povećavajući poput grudve snijega spuštene niz snježnu padinu dođe do ostalih. Opet , nije takva opcija isključena onako inače , ali na Zemlji odavno butterfly efekat djeluje najčešće samo u suprotnom obliku. Ili kako si rekao , nekad davno je možda i taj zamah leptirovih krila imao podjednake šanse da izazove i ''pozitivni vjetar'' , koji će kasnije u većem i jačem obimu zapljusnuti i ostale na čisto energetskom nivou, bez prevelike potrebe za djelovanja po čisto ''interpersonalnoj'' 3D razini , na kojoj je fizičko-usmeno-pismena interakcija među ljudima svakako bitna i presudna zapravo.

A Sjenko po tvom mišljenju , kad već spomenu ''efekat zamaha leptirovih krila'' , kolike su zapravo po tebi šanse da taj efekat ima pola-pola (50:50 %) posljedice , tj da je barem podjednaka šansa da leptirov zamah krila nad Japanom izazove uragane nad Amerikom za mjesec dana , ali i da s druge strane postoji jednaka mogućnost da neka mala inicijalna kapisla , čiju iskru niko nije ni vidio, izazove poslije negdje goleme valove ''napretka , povišene svijesti i inteligencije'' , onih koje taj val dohvati. Onako inače , u ''normalnim okolnostima'' , ne tek gledano kroz prizmu stanja na Zemlji. Ja recimo smatram da taj ''leptirov efekat'' uvijek barem malo naginje ka tome da su uvijek veće šanse da će ''jedna budala'' pokrenuti lavinu zla i nesreće neslućenih razmjera, nego da ''leptirov efekat'' ima podjednake šanse i u obratnom (pozitivnom) smjeru i obliku . Desile su mi se bile do sada neke stvari koje bih mogao smatrati butterfly efektom ''pozitivnim po mene'' , ali puno češće su me tresnule za mene negativne i štetne posljedice nečijeg ''zamaha krilcima'' .

Valjda? je napisao/la:
Koristeći analogiju zgrade - nije u pitanju nasilno vađenje stanara napolje, već prosta izgradnja požarnog izlaza i popravka oronulog stepeništa

Ako požarni izlaz nije napravljen pri samoj gradnji zgrade (unutar nje), onda se naknadno dodaje , ali upravo da se ne bi bušila i razvaljivala već posložena zgrada iznutra , montažne požarne stepenice se nakače izvana. Mislim da su svakako bile i u našoj zgradi ''požarne stepenice'' , ali su naravno namjerno demontirane.

A popravka oronulog postojećeg stepeništa , pa koliko si napisao i stekao dojam, još jedan u nizu od dodatnih takvih pokušaja je fail-ao kroz proteklu godinu. Jbg, ne žele sami stanari da im se ulazi u zgradu , a to sam i ja naveo, da oni ni sami ne žele da prihvate ideje da postoje stvari za koje oni odavno i ne znaju da postoje.
Ne samo da postoje stvari i dešavanja izvan zgrade , nego i ne shvataju šta bi uopće spadalo pod termin ''popravka unutarnjeg oronulog stepeništa'' . Zakon ''privatne imovine'' šta ćeš :) , ne daju stanari da im se ulazi u zgradu i to je to. A naravno to ne dopuštaju ni oni koji cijelu tu zgradu/farmu sa stanarima unutra smatraju upravo svojom privatnom imovinom.

Valjda? je napisao/la:
Inače bi svako ko 'oće napolje morao da buši rupu u zidu i da se dovija kako da izađe sam na svome. Ili hoćeš da kažeš kako si ti odradio sve sam do sada, bez intuicije, bez "slučaja", bez informacija, koristeći samo analitički um?

Nisam ja baš ''sve odradio'' , a također ne bez intuicije , informacija sa strane i koristeći samo ''analitički um'' . Tačno jeste , da sam ''sve odradio'' , ne bih bio ovdje. Ali nisam. A ne samo ja , svako se u toj zgradi dovija na vlastite načine , pa sad ili tek da preživi, ili da izađe iz nje. Ja sam se dovijao da izbjegnem ''popis stanara''.

Najlakše bih ti to ovako opisao , kad je bio zadnji ''popis stanovništva'' u toj našoj zgradi , shvatio sam koji je pravi razlog ''popisa'' , i za vrijeme njega ja sam se sklonio u lift . Ne sakrio pod krevet u stanu , ili u podrum , nego u lift . Jedino nisam mogao van zgrade , kao ni niko od stanara , jer su ''popisivači'' zatvorili ulaz u zgradu, a ''požarno stepenište'' je već odavno odavno demontirano. Kad je ''popis stanara'' završio , nisam stigao izaći iz lifta, nego je neko sa nekog od viših spratova gdje je moj stan , pozvao taj lift , i tako sam se mimoišao/sreo sa nekim od tih stanara iste zgrade, ali koji žive na višem spratu od mene. Oni su ulazili u pozvani lift , a ja sam izašao iz njega na njihov sprat , a poslije se nazad na svoj sprat spustio stepeništem , tim oronulim nepopravljenim stepeništem dakako. Ako sam ti uspio to dočarati takvim riječima, vezano za priču o zgradi.

cheers :occasion5: , i pozdrav popisivačima i od mene, kad ih već i vas dvojica vidim pozdravljate :) :tongue:

Vrh

PostPostano: ned jul 15, 2012 8:01 pm 
Član foruma

Aha, pa sad te bolje razumem ... ono za Hrista mi se učinilo kao da taj događaj vidiš kao pokušaj direktnog spasavanja masa bez da iko mora prstom da mrdne/da je cela priča o Hristu programčina. Sad smo se bolje razumeli. Sve što si rekao o uzrocima faila - stoji, to je to :thumbup:

No ne razumem te (potpuno) za jednu stvar konkretno: "popisivači/pravi razlog" . Bi li to malo pojasnio, ako možeš?

Zadnja izmjena: Valjda?; uto jul 17, 2012 12:39 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: ned jul 15, 2012 8:12 pm 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Aha, pa sad te bolje razumem ... ono za Hrista mi se učinilo kao da taj događaj vidiš kao pokušaj direktnog spasavanja masa bez da iko mora prstom da mrdne. Sad smo se bolje razumeli. Sve što si rekao o uzrocima faila - stoji, to je to :thumbup:

No ne razumem te (potpuno) za jednu stvar konkretno: "popisivači/pravi razlog" . Bi li to malo pojasnio, ako možeš?

Ono za Hrista bi se mozda moglo bolje razumeti, ako bi "Hrista" gledali kao neki uzviseni deo nas.

Znaci da bi mase (mnoga mala ja) prihvatile "njeogovo" vodstvo, a on bi na sebe prihvatio njihove grehe (greske).

Znaci, prihvatiti vodstvo tog naseg uzvisenog JA.

Jednostavno.

Vrh

PostPostano: ned jul 15, 2012 8:37 pm 
Član foruma

Blagoje je napisao/la:

Ono za Hrista bi se mozda moglo bolje razumeti, ako bi "Hrista" gledali kao neki uzviseni deo nas.

Znaci da bi mase (mnoga mala ja) prihvatile "njeogovo" vodstvo, a on bi na sebe prihvatio njihove grehe (greske).

Jednostavno.

Hm, u suštini sam pre mislio da se tako stvari odvijaju za sve, bez izuzetka. Al bukvalno, ko da imamo samo da "proplivamo" ovuda i rešen problem, da je put već utrt. To se u praksi nije pokazalo takvim. Sad u suštini ne mislim ništa, haha. Valjda da je u pitanju čovek koji nam je dao alate i instrukcije kako da ih koristimo, i "utro put" iliti povećao šanse da čovek koji hoće da uradi nešto to i uradi. A ako sam te dobro razumeo - ovo što si rekao povlači to da je bilo dosta više od samo toga.

Vrh

PostPostano: ned jul 15, 2012 8:48 pm 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Blagoje je napisao/la:

Jednostavno.

Hm, u suštini sam pre mislio da se tako stvari odvijaju za sve, bez izuzetka. Al bukvalno, ko da imamo samo da "proplivamo" ovuda i rešen problem, da je put već utrt. To se u praksi nije pokazalo takvim. Sad u suštini ne mislim ništa, haha. Valjda da je u pitanju čovek koji nam je dao alate i instrukcije kako da ih koristimo, i "utro put" iliti povećao šanse da čovek koji hoće da uradi nešto to i uradi. A ako sam te dobro razumeo - ovo što si rekao povlači to da je bilo dosta više od samo toga.

Ja smatram da on nije ni postojao, nego da je to parabola o nacinu zivljenja.

Mala ja treba da se potcine velikom JA i da zive po tim principima.

Jel to neki problem?

Vrh

PostPostano: ned jul 15, 2012 8:51 pm 
Član foruma

Meni ne, mada smatram da je postojao. Ima indicija i za jedno i za drugo.

Vrh

PostPostano: ned jul 15, 2012 8:53 pm 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Meni ne, mada smatram da je postojao. Ima indicija i za jedno i za drugo.

Nije ni bitno da li je postojao. Bitno je koja je to poruka.

Vrh

PostPostano: ned jul 15, 2012 8:55 pm 
Član foruma

Slažem se :love3: :occasion5:

Vrh

PostPostano: uto jul 17, 2012 12:18 pm 
Član foruma

Lokacija: black hawk down-black hawk up...all the same,just like grain of sand in sand-glass
Valjda? je napisao/la:
Sjenko je napisao/la:
Doslovno u nedostatku boljeg riješenja za njih, žele uništiti naš svemir, urušiti ga u svoj.

Tačno, samo što bih iskoristio termin "apsorbovati".

Ili da to bez neke odmjerenosti i ''kurtoazije'' prema njima, još jednostavnije nazoveš - ''pojesti'' . :)
Umjesto termina ''apsorbovati'' . Ipak negdje između ''apsorbovati'' i ''pojesti'' bi ipak možda bilo ''konzumirati'' , da ne preskočimo ni taj termin. A osim ''pojesti'' , može se tu i tamo staviti i termin ''žderati/proždirati'' , ovisno o tome kakav i koliki im je apetit , i kakva im je narav , u kombinaciji sa njihovom odmjerenošću i umjerenošću pri apsorbovanju>konzumiranju>jedenju>proždiranju>urušavanju tvoje zgrade i njihovu , pa opet zaokruži termin po želji.

Vrh

PostPostano: uto jul 17, 2012 12:28 pm 
Član foruma

Catandy je napisao/la:

Ili da to bez neke odmjerenosti i ''kurtoazije'' prema njima, još jednostavnije nazoveš - ''pojesti'' . :)
Umjesto termina ''apsorbovati'' . Ipak negdje između ''apsorbovati'' i ''pojesti'' bi ipak možda bilo ''konzumirati'' , da ne preskočimo ni taj termin. A osim ''pojesti'' , može se tu i tamo staviti i termin ''žderati/proždirati'' , ovisno o tome kakav i koliki im je apetit , i kakva im je narav , u kombinaciji sa njihovom odmjerenošću i umjerenošću pri apsorbovanju>konzumiranju>jedenju>proždiranju>urušavanju tvoje zgrade i njihovu , pa opet zaokruži termin po želji.

Ma nema tu ni odmerenosti ni kurtoazije. Može i proždiranje. Rekao sam "apsorpcija" jednostavno zato što će time ta njihova zgrada koja ima tendenciju dobiti na snazi time, dok će naša biti transformisana u njihovu kroz tu apsorpciju/proždiranje. Znam ih vrlo dobro i bez specijalnih efekata jer osetim njihov potpis faktički u samoj strukturi ove realnosti, da se tako izrazim. Ni ne trebaju mi astralna polja i pogledi odatle da bih to skontao. Nego sa obzirom na tvoj komentar o "popisivačima" mislim da se negde gore nisam dobro izrazio...ili te nisam dobro razumeo. Zato sam te zamolio za objašnjenje pošto mi se čini da sam negde zajebao stvar u izglaganju :) Učinilo mi se kao da misliš da sam na strani tih iz "proždrljive zgrade"

Vrh

PostPostano: čet jul 19, 2012 4:13 am 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Znam ih vrlo dobro i bez specijalnih efekata jer osetim njihov potpis faktički u samoj strukturi ove realnosti, da se tako izrazim

Sviđa mi se taj izraz , Lajkam ga slika . Da , baš tako u strukturi cijele realnosti u kojoj živimo , poput armature unutar nasutog betona. A tada nakon nasipanja betona , već nevidljive armature , dakako nevidljive. Ali je ona i dalje tu , a i oni su tu , ne moraš ih nikad ni vidjeti , shvatiš ih barem preko svih njihovih potpisa kojima je isprepletena cijela naša realnost.

Valjda? je napisao/la:
Nego sa obzirom na tvoj komentar o "popisivačima" mislim da se negde gore nisam dobro izrazio...ili te nisam dobro razumeo. Zato sam te zamolio za objašnjenje pošto mi se čini da sam negde zajebao stvar u izglaganju. Učinilo mi se kao da misliš da sam na strani tih iz "proždrljive zgrade"

To ti se pogrešno učinilo, nisam ni mislio da si na njihovoj strani , a zapravo taj dio o izbjegavanju popisivača se i ne dotiče toliko tebe , nego to je dio jedne moje lične priče/iskustva , a u postu je to napisano samo u sklopu ''analogija-zgrade'' filma, i zbog tvog pitanja/osvrta da sam nešto dostigao ili ne kroz sami ''analitički um'' . Pa tako to o ''izbjegavanju popisa'' i nije baš previše ni vezano za ostatak posta, tj onoga o čemu smo pisali vezano za neposredni uticaj pojedinca na nadsvjest drugih, uz primjer priče o Isusu itd. Ali napisat ću ti malo detaljnije oko toga.

Valjda? je napisao/la:

To je upravo dio koji malo izlazi van mogućnosti ovakve (pismene) komunikacije, i koji mi je malo teže opisati ovim našim shvatljivijim '' 3D riječima '' , a mislim da će ti biti jasno zašto je to tako , jer je to slično ovome što si i ti napisao vezano za svoja pisanja u zadnjih par postova :

Valjda? je napisao/la:

Citat:
Hej, izmiču mi misli kad pokušavam da pričam o ovome, uopšte ne mogu da napišem jednu koherentnu rečenicu...
Citat:
....Shvatam poteškoće, evo i ja sad pokušavam da objasnim ali ne mogu. A ni ne znam ništa o tehničkim detaljima, no znam ono drugo, a šta je to drugo opet ne mogu reći jer nemam referencu unutar jezika + nemam referencu za to što nemam referencu ahahahah ... uf, ma ovo je vraški teško za objasniti.
Citat:
...Drugim rečima: nemam pojma al imam pojma....
Citat:
Tako da trenutno ne mogu reći ništa više, mada ću možda doći do još toga tokom eventualnog daljeg razgovora. Ma ... zajebano u pm.

A i Sjenko je naveo nešto u stilu da razumije, ali baš i ne razumije ni sam šta govori.

Vidiš , to ti je to čega si se dotakao :) :wink: . i tako to i ide u tim uličicama ili dijelovima zgrade koji nisu stanovi i stepeništa , već dijelovi zgrade poput kanala za liftove, cijevne ventilacione ili vodovodne mreže, ili oni kanali za smetljarnik koji je u prizemlju nebodera , a ti na svom spratu ili čak i iz samoga stana (ako je tako urađeno prilikom gradnje), samo ubaciš kesu smeća u taj kanal,a ona padne dole u kontejner u prizemlju zgrade. Za razliku od stepeništa i stanova , u takvim kanalima zgrade (liftovski otvori , ventilacijske i vodovodne cijevi i sl) nema baš niti prirodnog svjetla , niti vještačkog osvjetljenja , jer na tim mjestima svjetlo nije ni potrebno previše. Zato je u tim prolazima unutar zgrade gotovo potpuni mrak (nejasnoća).

i upravo tako i sam vidiš da se tu gube riječi , a maglovit je i nejasan i sam način i smjer kojim bi dalje to mogao fragmentirano pojasniti , kako sebi , tako možda i drugima.

taj ''popis stanara'' i moj jedan raniji pokušaj izbjegavanja tog popisa je nadovezan i uklopljen na analogiju te (naše) zgrade sa oronulim stepeništem , ali ta analogija je opet manji , interni i privremeni ''programski jezik'' , i ne mogu ti odgovoriti potpuno u sklopu njega , jer se to svakako treba opet ''otpakovati / unzipp-ovati'' na standardizirani riječnik , gdje kako si i sam napisao , pomalo izmiču i riječi i misli , nedostaju reference unutar jezika , i ima se pojma šta se hoće reći , ali nema se baš pojma kako to reći , jer riječi kakve poznaješ baš i ne pomažu previše.

Ali vezano za zgradu i tu moju epizodu izbjegavanja popisivača , ima jedan detalj koji bih ipak mogao riječima prenijeti , koji mi je ostao dosta bitan dio u toj mojoj dogodovštini. To je jedan grafit , napisan na zidu tog sprata na kojem sam bio izašao iz lifta. Nije se grafit nalazio na zidu između (zatvorenih, ili berem meni vidljivo zatvorenih) vrata tamošnjih stanova ili prekoputa liftovskih vrata , čime bi se taj grafit ugledao pravo , čim se iziđe iz lifta , nego je bio našaran na samom početku tog oronulog stepeništa te zgrade , kojim sam krenuo silaziti nazad na svoj sprat. Tačnije , onime šta na njemu piše , bolje reći da je našaran na kraju/vrhu tog podesta stepeništa , jer se grafit ''obraća'' onima koji dolaze (penju se) odozdo , a ne onima koji su krenuli silaziti stepeništem sa tog sprata ... a slikovito sam ti napisao kako sam ja bio dospio na taj sprat , nakon što su lift pozvali neki stanari tog sprata , a ja se bio uvukao u kabinu lifta dok ne prođe popis stanara.

Sam popis stanara , i zašto skrivanje od popisivača , je dio moje lične priče, i moj stav (i strah) iz tog perioda , danas se možda i ne bih sklanjao od tog popisa , tada jesam , i to tako tim ''skrivanjem u kabinu lifta'' te zgrade koju si opisivao . A valjda je to ta ista zgrada , ako ju i sam po tom grafitu budeš prepoznao.

A sam taj grafit na vrhu stepeništa za taj sprat , mi je već lakše da ti opišem riječima , sjećam ga se i pisalo je :

----------------
'' Dobrodošli na sprat , na kojem vam je oprez važniji od svake suštine.
i suštine ostanka na njemu , i suštine postojanja.
a ''ostanka'' se odnosi na oboje ,
kako i ostanka na ovom spratu ,
tako i ostanka u vašem postojanju.

Dobrodošli na sprat i njegove podne ploče,
one čuvene, koje su popločane najboljim namjerama.
Jer na spratu gdje je oprez postao važniji od svake suštine,
očito su namjere bile važnije od samih djela.
i danas su važnije, ali je baš zato i oprez postao još važniji.

Dobrodošli na sprat, gdje se narav njegovih stanara , ako ih sretnete, ne procjenjuje, već pamti.
Jer to je jedino, što na ovom spratu zapamtiti možete.
Jer ako se pokušate sjetiti kojim stepenicama ste se popeli do ovog sprata ,
shvatit ćete da to niste zapamtili , i da se toga sjetiti baš i ne možete.
Ovim stepenicama ste i došli na ovaj sprat ,
na čijem zadnjem stepeniku stojite dok čitate ovaj grafit ,
na čijem prvom stepeniku stojim ja , koji njima silazim.
''
-----------
u potpisu - ''grafiter'' ,
zapravo pisalo je grafiterevo ''umjetničko ime'' , ali nejasno mi je bilo za dešifrovati.

Jedino sam shvatio da je taj ''grafit'' na tom mjestu našaran tu poprilično odranije , dok u zgradu još nije bio ugrađen lift , no ni taj lift svakako nije svima na raspolaganju , kontrolišu ga oni koji su uklonili i ''požarno stepenište'' .
U samu kabinu lifta se može ući , ali tipke za spratove ''slušaju'' samo one koji na manjoj tastaturi pored tipki za spratove, znaju ukucati zasebni pin-code za svoj sprat , nije dovoljno samo ''pritisnuti tipku sprata na koji se želi ići'' , tad se ne desi ništa. E sad , zajeb je nastao kad su komšije sa višeg sprata izbrisale iz pamćenja šifre za korištenje lifta onima sa nižeg sprata , ili su zapravo oni tek sami sebi i probili taj lift samo za svoju upotrebu , a ostali niži stanari kad su shvatili da ga svakako ne mogu koristiti i pokrenuti , ni ta vrata lifta na svom spratu ne gledaju kao na ništa značajno. Nisam ni ja mislio da će se lift pokrenuti tad kad sam se bio sklonio u njega za vrijeme popisa stanara, ali pozvali su ga stanari odozgo, možda slučajno , a možda baš i jer su registrovali da je neko u liftu , pa da malo šmeknu ko je to u lift bio ušao , a oni ''k'o fol krenuli negdje'', tad kad sam se ja s njima mimoišao pri izlazu iz lifta, a oni ulazili u njega. Tad nismo razmjenjivali nikakve riječi , samo poglede u tom kratkom mimoilasku. Tek poslije smo razmjenjivali i više od riječi , ali nije to bila nikakva ''zgodna komšinica'' . Razmjenjivali smo i više od riječi , kad sam shvatio ko su oni , i da su me cinkali i odali popisivačima nakon što su shvatili da sam tada bio izbjegao popisivanje stanara. Kvazi-elita sa viših spratova , naravno da se znaju sa ''ljudima iz opštine'' :roll: . Nakon toga se opet malo stišalo , pa smo nastavili biti u nekim kvazi-dobrosusjedskim odnosima. I također znao sam odmah , da taj grafit tu nije napisao neko od stanovnika tog sprata na kojem je napisan, već neko sa nekog od narednih/viših , ko je već ranije upoznao taj sprat i njegove stanare , i tek pri jednom svom silasku/prolasku tuda , na zidu uz taj krak stepeništa napisao taj grafit.

nadam se *Valjda?* da će ti grafit sa stepeništa također pomoći u shvatanju toga što si pitao , jer mi je taj grafit ostao dosta bitan dio tog mog malog ''vozikanja liftom'' u našoj toj zgradi oronulog oštećenog stepeništa, u kontekstu koje sam spomenuo i popis stanara i moj pokušaj da ga izbjegnem. A da bih ti pobliže pojasnio šta bi/je spadalo pod popis, ko su popisivači , i kako sam shvatio da pravi razlozi popisa nisu oni koji su stanarima rečeni, to bih morao nekako drugim riječima , izvan ''analogija zgrade'' filma , zapravo dokumentarca, u kojem smo mi kao one razne nama niže životinje sa discovery emisija , čije živote na tv-u gledaju stanovnici nama viših spratova zgrade . Barem oni koji imaju kablovsku , jer nekad se i njima gubi klasični tv signal ili im ga neko ometa, ili im pak neko razbije terenske-ulične kamere kojima ''sve vide i snimaju'' (OP-ovske oči i um, zapravo cijelo OP biće) . Ja im nisam previše razbijao i izbjegao ''kamere'' , ali sam im jednom izbjegao popisivače , što im je već veća uvreda , i znak da imaju propusta. Skontali me poslije jesu , šta je tu je , takvo je stanje u zgradi , ali njima svakako nije drago znati da im se i popisivači mogu izbjeći.

poznati su ti svakako barem dijelovi takvih dešavanja u koja spada i to ''popisivanje stanara'' , i mislim da si ih do sada svakako osjetio i na svojoj koži , tj prošao kroz neke takve situacije/shvatanja/događaje .
ako uspijem to malo upakovati i napisati ovom poznatijom terminologijom, napisat ću ti konkretnije , pa će ti vjerovatno biti jasnije , a možda ćeš se i sam pronaći u nečemu od toga, što si i ako si lično do sada prošao.

A vidim da jesi , barem jednom , upravo vezano za tih zadnjih par postova :

Valjda? je napisao/la:
P.s. kad sam otkucao onaj prethodni post istog momenta sam imao ... nešto, neku vrstu napada ili bar signal "gledamo te", negativni potpis.

Pa prilično su se brzo nacrtali , ne znam koliko je baš bilo kratko to ''istog momenta''. Pa ako ćeš me još bolje time razumjeti , i ne mogu ti baš pisati i pojašnjavati detaljnije to što si pitao , tj barem ne riječima kakvim ja hoću ili bih htio , posebno jer se u tom konkretnom primjeru radi o jednom mom ''prekršajnom djelu'' , a lažiranje podataka ili izbjegavanja ''ljudi iz općine'' koji popisuju stanare te naše zgrade , svakako spada u prekšaje čak i u našem fizičkom-ljudskom matrixu današnjeg ''društvenog uređenja'' u samoj farmi , a kamoli na tom još narednom levelu kad probaš biti ''nevidljiv pravim popisivačima''. Ako su te oni trznuli ili barem signalizirali ''gledamo te'' , a da si shvatio šta su ti rekli , onda mislim da su to oni . Pozdrav popisivačima svakako još jednom :tongue: , a ako i meni ne budu opet ''signalizirali'' da ti ne smijem opisati taj moj pokušaj zajeba i izbjegavanja popisivača , onda ću ti ga i napisati . U principu oni to i dopuste , jer to su naše male individualne priče i iskustva, i nisu baš presudne za globalna dešavanja ako ih nekome opet individualno kažem ja , ili nekome kažeš ti svoja iskustva. Ali ovako kad je ipak malo ''masovnije'' kao u konceptu ovakvog internet-foruma , onda počesto i oni ipak imaju opreza ( istog onog opreza koji je napisan na grafitu , i koji treba nama kad zagazimo na njihov sprat) , i siđu ponekad da ''kucnu pendrekom'' u vjetrobransko staklo zvano tvoja glava/lična svijest.

Vidim koji i kakav ti je taj prethodni post ( to je tvoj post od : petak 13 , jul 2012 , 11:16 am ) za koji si naveo da su ti ''istog momenta'' našli načina da ti zavrnu ruku i daju do znanja da te ''čuju i vide'' (a time i vide šta si napisao) , a po sadržaju tog posta , što se mene tiče , mogu ti dodati samo moj dojam da to jesu bili nadzornici . Možda to i ne bi radili , jer inače baš i ne silaze za svaku pojedinost i svakome , ne mogu ni oni stići baš sve , ali vidiš i primijeti , da bio im je baš petak 13-i , taj njihov čuveni i poseban dan , pa mora da su dobili slobodan dan :D , i bili u slobodnijim šetnjama okolo po svojoj volji , van svoje obavezne stroge i krute hijerarhijske poslušnosti. No i oni imaju jako stroge gazde , i slobodan dan i kod njih je jako rijetka i cijenjena stvar. Meni su nakon tog izbjegavanja ''popisivača'' također bili sletili relativno brzo , kroz par dana ,ali su me dobro udesili onda , obzirom da takav prekršaj nije baš naivan , posebno jer je teško procijeniti i osjetiti dane kad oni vrše svoje redovno godišnje skeniranje/popisivanje ljudskih stanara ove ''njihove'' zgrade (energetsko-hranidbene farme) u kojoj smo se rodili i živimo. Popisivanje/skeniranje rade periodično u svrhu redovnih pregleda da vide i evidentiraju one koji su duševno-mentalno ''najkaloričniji'' za tu njihovu energetsku ''prehranu'' za koju koriste ljude, i je li se koja ljudska jedinka promijenila i koliko.

i samo ovaj rad kad popisivači nadleću :slika

jer ako se svađaš sa njima ili ako ih skontaš ali se uznemiriš ili ih probaš izbjeći , onda bi te oni mogli u zapisnike upisati kao ''energetski veoma hranjivu i kaloričnu jedinku'' , a tad kad se skoro iz dana u dan sjate na tebe svi oni ostali koji će u hranjenja silaziti po tim ranije dobijenim izvještajima skeniranja/popisa , tad ih se nećeš otresti nikakvim ''zaštitama'' i sl , barem ne do narednog popisa , u kojem ćeš bolje proći ako te registruju kao ''žilav / nejestiv'' i sl.

Vrh

PostPostano: pet jul 20, 2012 12:26 pm 
Član foruma

Hmmm. Zapravo, ovo je izrodilo privremenu konfuziju:

Valjda? je napisao/la:
(ako me vidiš tamo gore poruči mi da sam se pozdravio ahah :rofl )

+

Catandy je napisao/la:
i pozdrav popisivačima i od mene, kad ih već i vas dvojica vidim pozdravljate

Što je mojom logikom za tebe impliciralo na to da pozdravljam sebe/popisivača gore. Ma ok, nebitno sad to, nego ono što je bitno:

Citat:
Pa prilično su se brzo nacrtali , ne znam koliko je baš bilo kratko to ''istog momenta''.

Real time. I to ne prvi put. Vidiš, problem je u tome što neke stvari koje možemo reći pokreću lančanu reakciju kod ljudi koji su blizu razumevanju određenih stvari, a kada su te određene stvari nešto što bi moglo dovesti do daljeg sklanjanja od popisivača, prevaspitavača, hipnotizera i u krajnjoj liniji mesara il nedaj bože čak i kompletnog pucanja programa - to je direktan red alert signal. Za jednog ih boli uvo, ali neke stvari mogu da pokrenu lavinu isto kao što sam sada pokrenuo tebe i Sjenka, a vi ste dalje pokrenuli bar još nekoga koji se ne oglašava iz samo njemu poznatih razloga, + još oni koji prepoznaju nešto u ovoj priči ali nisu sigurni šta i da li se delovi odnose na njih ... to je već malo zajebano po dotične. No tu dinamiku i sam shvataš. Zato sam i poslao onaj post, znao sam da ima ljudi koji dele to iskustvo ovde, ali koji iz bilo kog razloga sumnjaju u to ili ga diskredituju usled delovanja nekog programa - il su jednostavno "pali za slobodu". A inače - nije ovo prvi put da dobijem signal da kad postam post može biti i post mortem ;) No ono što kažem u takvim postovima na forumima obično bude zatrpano bukom sa raznih strana, il se nađe neko ko pokuša da diskredituje ono što govorim pojačavajući ustaljeni program kod drugih čitalaca, ili mene na ličnom nivou (ma ćut ti mali glup si, ne razumeš, viewtopic=kakodagaprimateadavasnezaboli organski portalu jedan,agentu, vektoru nijedan itd), tako da me je razvoj ove komunikacije iskreno iznenadio.

Komunikacija je jako bitna, i Sjenko kaže da oseti da je to jedina bitna stvar koju može uraditi. Tu se slažem ...razlozi su očigledni, zar ne?

Treba biti oprezan. Ali ne treba odustati od iznošenja informacija iz straha, ako nam odseku komunikaciju - ode sve u tri lepe il na još gore mesto.

Živeo, Catandy ... i ne daj se "popis(h)ati", hehehe! :occasion5:

Vrh

PostPostano: sub jul 21, 2012 9:51 pm 
Član foruma

4:00min>

Vrh

PostPostano: ned jul 22, 2012 7:29 pm 
Član foruma

Filmić koji vrijedi pogledati!!! :)

Vrh

PostPostano: pon jul 23, 2012 8:41 pm 
Član foruma

Zanimljiv video! Pa to je odlično! promenićemo svet na bolje bez da moramo da učinimo ijedno dobro delo! A šta Isus Hristos traži od nas? -Da ne vraćamo zlo za zlo več da se dobrim borimo protiv zla. Da činimo Ljubav bliižnjima. Da se bogatimo u dobrim delima i milosti prema Bližnjima.
I da verujemo da smo njegovim imenom spašeni ogd greha. Deset božjih Zapovesti nisu ništa drugo do moralni zakon bez kojega društveni život jednostavno nije moguć.
O čemu mi pričamo? Meditiranjm ćemo da promenimo svet?
Sve se ljudima čini kao dobar izbor, samo ako ne moraju da čine dobra dela.
Pa da neko stvarno mari za dobrobit društva, mislim na ove što nude ovakvo rešenje, pa njima bi prirodno bilo da budu hrišćani.Jer mi kao hrišćani smo udi hristovog tela, ćelije njegovog tela, znači društvo. I jedino kao društvo možemo opstati. Pa zamislite da naše ćelije počnu da skladište hranu i krv, i da otimajujedne od drugih. Ne ponašaju li se tako ćelija raka.

Vrh

PostPostano: sri aug 01, 2012 2:40 pm 
Član foruma

http://www.blogtalkradio.com/inlight_ra ... beyond.mp3

LONDON OLYMPICS 2012 AND WHAT’S COMING UP ON AUG. 4TH.!?

Sierra is a Pleiadian starseed with a braided walk-in and a representative of Earth to the Galactic Federation.

Join Dave Schmidt and Sierra Neblina as they discuss the latest hot news on Disclosure, meetings at the Olympics and what’s coming up on Aug. 4th.

They’ll open the phone lines and receive your thoughts, ideas and questions.

Let's Talk 2012 and Beyond
by InLight Radio
in Spirituality
Wed, August 1, 2012

Vrh

PostPostano: pet aug 03, 2012 8:41 pm 
Član foruma

Dali osjećate napade ovih dana za vrijeme punog Mjeseca, jer osobno osjećam da malo previše čaraju trenutačno jer vide da je gotovo, pa posljednjim snagama rade svašta. Sigurno se osjećate umornije nego obično, nekako vam emocije samo skaću gore dolje, svi se odmah ljute (a nije vrućina kriva ili redukcija vode). Sve koje znam imaju iste simptome, stalno žele samo spavati i ništa drugo, umorni od svega i svačega.

:-s :-s :-s

Vrh

PostPostano: pet aug 03, 2012 8:44 pm 
Član foruma

tzg je napisao/la:
Dali osjećate napade ovih dana za vrijeme punog Mjeseca, jer osobno osjećam da malo previše čaraju trenutačno jer vide da je gotovo, pa posljednjim snagama rade svašta. Sigurno se osjećate umornije nego obično, nekako vam emocije samo skaću gore dolje, svi se odmah ljute (a nije vrućina kriva ili redukcija vode). Sve koje znam imaju iste simptome, stalno žele samo spavati i ništa drugo, umorni od svega i svačega.

:-s :-s :-s

au.Ja sam danas zaspo kao jagnje.Retko spavam preko dana al nesto u zadnje vreme se osecam isisano.Takodje imam glavobolje povremeno i bolove u ledjima.Ovo je doba velikih promena!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.