Sada je: uto maj 06, 2025 7:07 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa
PostPostano: pet mar 23, 2012 1:32 am 
Član foruma

Saboter je napisao/la:
za jack 987 nije ta knjiga koji si link dao ,nego nova koja je izašla 11m. 2011 evo link znači radi se o nastavku knjige koja je dostupna ovdje i na stranici val znanje

Link! http://www.superbookshop.net/index.php?page=contributor&contributorId=000879637

http://www.salrachele.com/

naslov knjige je Earth Awakens: Prophecy 2012 - 2030 na nju sam mislio to je 3 u nizu trenutno zadnja :))

naj se srditi

za nu mislim na skeniranje jer nije dostupna još online , nisam je našao.

a zasto doticni gospodin pise 2 knjige u vezi 2012? New Ageri su opsednuti novcem.

Vrh

PostPostano: pon jun 04, 2012 10:52 pm 
Član foruma

iz knjige SLOBODA

Citat:
KATAKLIZMA - SUDNjI DAN
Zapadnjačka mašina za pravljenje novca, zvana Holivud, je servirala brdo filmova o kataklizmi 2012. godine... a sve u cilju manipulisanja javnosti, da bi se sakrila prava istina.
Do kataklizme će doći i to vrlo brzo, ali u kataklizmi nema umiranja. Svi idemo na „Strašan Sud“, kako veli crkva.
114
Ko se plaši? Nevernici.
Vernici se ne plaše susreta sa Bogom, jer Bog je ljubav! Nezgodno će biti do kataklizme i tada treba da se pokažemo kao ljudi, a u samoj kataklizmi, zemlja napušta svoju orbitu i izlazi iz treće dimenzije i nema smrti, ali postoji Sud, odmeravanje šta je ko uradio u svim predhodnim životima...
Kada Zemlja napusti svoju orbitu prelazi u četvrtu dimenziju i tada ćemo videti sve što smo činili kroz sve periode raznoraznih života na zemlji.
Svi oni koji su očistili svoju dušu odlaze u šestu dimenziju, u Raj, a ostali odlaze u petu dimenziju, na očitavanje programa, i ponovo se rađaju.

Vrh

PostPostano: uto jun 05, 2012 2:47 pm 
Član foruma

vasco je napisao/la:
iz knjige SLOBODA

Citat:
KATAKLIZMA - SUDNjI DAN
Zapadnjačka mašina za pravljenje novca, zvana Holivud, je servirala brdo filmova o kataklizmi 2012. godine... a sve u cilju manipulisanja javnosti, da bi se sakrila prava istina.
Do kataklizme će doći i to vrlo brzo, ali u kataklizmi nema umiranja. Svi idemo na „Strašan Sud“, kako veli crkva.
114
Ko se plaši? Nevernici.
Vernici se ne plaše susreta sa Bogom, jer Bog je ljubav! Nezgodno će biti do kataklizme i tada treba da se pokažemo kao ljudi, a u samoj kataklizmi, zemlja napušta svoju orbitu i izlazi iz treće dimenzije i nema smrti, ali postoji Sud, odmeravanje šta je ko uradio u svim predhodnim životima...
Kada Zemlja napusti svoju orbitu prelazi u četvrtu dimenziju i tada ćemo videti sve što smo činili kroz sve periode raznoraznih života na zemlji.
Svi oni koji su očistili svoju dušu odlaze u šestu dimenziju, u Raj, a ostali odlaze u petu dimenziju, na očitavanje programa, i ponovo se rađaju.

Nema suda, nema krivice postoji samo odgovornost za počinjeno.

Vrh

PostPostano: uto jun 05, 2012 5:01 pm 
Član foruma

22.12.2012. Nece biti kraj vremena.

Kraj vremena ce biti kad dodje Hristos na belome konju sa dva maca u ustima i sa vise hiljade Andjela.

Pre toga treba da se jos dogodi jos ovo: da pocne treci svetski rat, ukojem ce poginuti 25%stanovnika, a taj rat trajace tacno tri ipo godine.

Da se sve crkve ujedine.

Da se sve odvija po Bibliji, druga truba je vec trubila

http://borbazaveru.info/content/view/4462/28/

Припреме за долазак Антихриста: одржан светски екуменистички скуп у Астани

http://borbazaveru.info/content/view/4701/33/

http://www.srbel.net/2012/06/01/odrzan- ... -u-astani/

Da se sprema treci svetski rat

Masonske Olimpijske igre u Londonu

http://2012-transformacijasvijesti.com/ ... tskog-rata

http://www.kurir-info.rs/ovako-ce-pocet ... nak-133663

Vrh

PostPostano: uto jun 05, 2012 5:54 pm 
Član foruma

Ponekad tako fascinira sama jačina usađenog programa da je to nevjerojatno.

Vrh

PostPostano: uto jun 05, 2012 8:41 pm 
Član foruma

legolas47 je napisao/la:
Ponekad tako fascinira sama jačina usađenog programa da je to nevjerojatno.

Još više fascinira idiotizam tih programa.
"Kraj vremena ce biti kad dodje Hristos na belome konju sa dva maca u ustima i sa vise hiljade Andjela."
Ne mogu da se otmem utisku da su programeri masturbirali mrtvi pijani dok su smišljali ovakve detalje.
A možda je to genijalni pokazatelj koliko je nisko otišla svest savremenih ljudi.
Nisam više pametan oko ovoga. :-k

Vrh

PostPostano: sri jun 06, 2012 4:58 pm 
Član foruma

mikikiki je napisao/la:
sa dva maca u ustima

:shock:

Vrh

PostPostano: sri jun 06, 2012 7:26 pm 
Član foruma

Nemojte biti tako ogranicenog uma... Biblija, Kuran i slicna "sveta" pisma se daju citati na dva nacina. Ja sam Bibliji procitao par puta i meni je to cisti SF. A jos dok ju citas sa znanjem da je prepisana iz drugih knjiga koje su pisane prije postojanja Isusa onda ti je sve jasnije. Inace, ovaj sto pose o vise tisuca andjela ne zna da se radi o konkretnom broju od 144000... Jadno za nekog tko propovijeda takve "cinjenice"...

Vrh

PostPostano: čet jun 07, 2012 9:21 am 
Član foruma

Dobre su te vjerske knjige.
Samo ju moraš cijlu pročitati da bi shvatio da je možda 10-tak rečenica ostalo od originala i da su upravo one bit poruke koja je ostala nepromijenjena.

Kraja NEMA, pogledajte malo sve oko sebe, od gibanja u atomima do planetarnih sustava, SVE je u kružnom OPETOVANOM gibanju.

Bit je samo ignorirati strah koji nam se usađuje kroz sve živo, strah je blokator.

Idemo dalje u svakom slučaju ko i eonima dosad..........

Vrh

PostPostano: čet jun 07, 2012 2:54 pm 
Član foruma

Mike20 je napisao/la:
Dobre su te vjerske knjige.
Samo ju moraš cijlu pročitati da bi shvatio da je možda 10-tak rečenica ostalo od originala i da su upravo one bit poruke koja je ostala nepromijenjena.

Kraja NEMA, pogledajte malo sve oko sebe, od gibanja u atomima do planetarnih sustava, SVE je u kružnom OPETOVANOM gibanju.

Bit je samo ignorirati strah koji nam se usađuje kroz sve živo, strah je blokator.

Idemo dalje u svakom slučaju ko i eonima dosad..........

Dobre su te versk eknjige, ali ih ne treba citati kako knjige, nego ..... malo siički. Parabolično. :wink:

Vrh

PostPostano: uto jul 03, 2012 12:24 pm 
Član foruma

Blagoje je napisao/la:
Mike20 je napisao/la:

Dobre su te versk eknjige, ali ih ne treba citati kako knjige, nego ..... malo siički. Parabolično. :wink:

treba ih čitati kao bajke koje imaju skrivenu poruku, možda ne skrivenu namjerno nego s vremenom i pričom izmijenjenu.
Djed Božićnjak, nalazi se na sjevernom polu, leti u saonicama zapregnutim sa sobovima a prvi ima crveni nos koji svjetli. - A u isto vrijeme se provlači priča novog doba o bićima (ljudima, vanzemaljcima, našim prethodnicima na Zemlji?) da žive u unutrašnjosti planete a ponekad izlaze kroz jedan prolaz što postoji na sjevernom polu. Naravno, u letjelicama. Kad je tako nešto vidio čiko koji jedino zna da poslije vrućina dolazi jesen sa plodovima za zimu do proljeća nije drugačije mogao to opisati nego kao leteću zapregu, s vremenom je to postala priča za malu djecu...

adam i eva, prvi uspješno genetički manipulirani ljudi od strane posjetitelja koji su ih stvorili da budu pametniji od majmuna tako da mogu obavljati njihove poslove. ljudi su se razmnožili s vremenom i nakon nekog vremena su se posjetitelji počeli i križati s ljudima. zbog toga ih je "bog" protjerao sa zemlje, njih 144.000 koliko ih se bavilo iskapanjem ruda (zlata). njihov povratak očekujemo uskoro i to je taj famozni Nibiru. Naravno ako još uvijek postoji, nije niti njihova planeta neuništiva, pogotovo kad putuje kroz asteroidne predjele... nadam se da su ih zbombali asteroidi tak da se razočaraju naši trenutni robovlasnici...

ima takvih priča pun kufer u bibliji koje se daju shvatiti na potpuno drugačiji način nekome tko proučava i "alternativnu povijest".

:love12:

Vrh

PostPostano: pon jul 09, 2012 9:07 am 
Početnik

Sa 21.12.2012. god. počinje novo računanje vremena \:D/

Maje su izabrani kao glasnici.

Naša planeta je kao pretis lonac.

Pogledaj: http://www.tajne-svemira.hr-cro.eu/

Vrh

PostPostano: pet jul 13, 2012 11:16 am 
Član foruma

Kako trenutno vidim stvari, u priču oko 2012 se uključila jedna pozitivna struja koja je iksreno pokušala da donese promenu na bolje. To je bio epic fail, stvar je propala tokom prošle godine, tek sad pronalazim stvari po netu koje potvrđuju taj moj stav. No koliko kontam nisu sasvim odustali, i dalje se radi na pozitivnim promenama na bolje ali je prvobitna taktika propala. Koordinisanu akciju su zamenili individualni napori, koji bi mogli postati koordinisani ponovo. Cela stvar je originalno namenjena kao sredstvo kontrole, a neki su pokušali da kontrolore poraze njihovim oružjem. Po meni, ljudi koji smatraju da je to samo i isključivo reptilska ujdurma grdno greše, ima par spratova i iznad njihovog ... "Pogrešna meta = bačena energija" Taktička distrakcija.

Lažna transformacija je uzela maha, new age paradigmu su popušili čak i oni kojima nije bila namenjena.

"Srećno poletanje i vreme bez oblaćića želi vam cenzurisano sa 800~ članova familije i mobilnim telefonom."

U svakom slučaju, imaćemo demo(n)kratiju na delu.
:love3: :occasion5:

Vrh

PostPostano: pet jul 13, 2012 2:26 pm 
Član foruma

Bi li malo detaljnije objasnio na koju to struju misliš i zašto je failala? Jel to misliš na ljude u fizikali ili na "pozitivce" s viših katova?

Ja imam neka slična saznanja, ali u njih su upletena hrpa raznoraznih kolega sa viših katova. Navodno je kolektivno oslobođenje ljudi nemoguće, te je sad moguće samo individualno oslobođenje. Mogao bi ispričati tehnikalije zašto je nemoguće no to bi bilo bacanje riječi pošto ni sam ne razumijem što govorim :)

"OPD" kolege su još uvijek ovdje, no drže se svoje politike ne mješanja. Tj. neće oni tebi doći upomoć ako ti njih prvi potražiš. A da bi uopće bio sposoban potražiti ih moraš sam sebi pomoći.

Vrh

PostPostano: pet jul 13, 2012 3:22 pm 
Član foruma

Voleo bih da dam više informacija, ali ne mogu. Jednostavno zato što ih nemam, imam neku vrstu unutrašnjeg znanja o tome, vidim šta se dešava, znam da se stvari odvijaju na takav način ali nemam nikakve tehničke detalje o tome. :( U momentu kad je propalo sam isto jednostavno "znao", isto, tek kasnije sam našao neke natuknice da je to zaista tako. Isto sam tako znao i za "plan b", koji je upravo kao što si rekao fokusiran na individualno oslobađanje. Znam i da nazemlji ima ljudi koji ili jesu deo, ili su u saradnji sa tom frakcijom. To se uglavnom odvija nesvesno, ne kroz spolja već dolazi iznutra, iz "sebe". Recimo da su toj ekipi sa višeg sprata bili potrebni saradnici dole, i da neki ljudi nisu slučajno ovde. Toliko znam. A koje je čije ime i ko je kome kum pojma nemam. Prepoznam "potpis" povremeno i taj potpis pročitam,a to mi otkrije plan, ako me razumeš? Znam da je failovao ovaj "domaći" deo, koji opet ne bi failovao da je "gore" sve pošlo kako treba. Hej, izmiču mi misli kad pokušavam da pričam o ovome, uopšte ne mogu da napišem jednu koherentnu rečenicu. Ne mislim da sam njihov, btw.

Citat:
Mogao bi ispričati tehnikalije zašto je nemoguće no to bi bilo bacanje riječi pošto ni sam ne razumijem što govorim

Shvatam poteškoće, evo i ja sad pokušavam da objasnim ali ne mogu. A ni ne znam ništa o tehničkim detaljima, no znam ono drugo, a šta je to drugo opet ne mogu reći jer nemam referencu unutar jezika + nemam referencu za to što nemam referencu ahahahah ... uf, ma ovo je vraški teško za objasniti. Razumem te, u glavnom. Drugim rečima: nemam pojma al imam pojma. #-o Kod mene to funkcioniše u glavnom tako što unutar toka "sada" vidim situaciju, iznutra. Tako da trenutno ne mogu reći ništa više, mada ću možda doći do još toga tokom eventualnog daljeg razgovora. Ma ... zajebano u pm :)

Citat:
"OPD" kolege su još uvijek ovdje, no drže se svoje politike ne mješanja. Tj. neće oni tebi doći upomoć ako ti njih prvi potražiš. A da bi uopće bio sposoban potražiti ih moraš sam sebi pomoći.

Središ sebe. Onda pomažeš. Pomažeš čak i sređujući sebe, tako što ne ojačavaš problem koji inače skalarno raste. To stvara "ripple efekat" i moglo bi da upali jednako dobro kao i plan A, ali će za to biti potrebno mnogo više vremena.

P.s. kad sam otkucao onaj prethodni post istog momenta sam imao ... nešto, neku vrstu napada il bar signal "gledamo te", negativni potpis.

Vrh

PostPostano: pet jul 13, 2012 3:44 pm 
Član foruma

Pa iovako je sve uvijek individualno, iako smo svi povezani u jednu cjelinu. Glupo bi bilo za očekivati da će se odjedamput toliko ljudi probuditi iz sna, pogotovo kad su i dalje opterećeni nekim idiotskim stvarima koje se svakog dana vrte po televiziji (Čaćić ono, Linić ono, nekoj ispala sisa, Severina snima spot i najbolje od svega: Larin izbor :roll: ).

Sigurno imamo pomoć, kako vi kažete na ovom forumu OPD ekipe, ali sve uvijek stoji na nama, dali ćemo se mi sami pokrenuti ili ne. Nitko neće živjeti život za tebe, drugi mogu samo biti suputnici i pomoći u najboljem slučaju, samog sebe treba pokrenuti i staviti u red, pobijediti svoje strahove i pomiriti se sa svime i napokon shvatiti da smo prekrasna bića koja zaslužuju živjeti punim plućima. Caka je ta da kad se čovjek odluči na ovakav potez najčešće ga odjedamput krenu sa svih strana pritiskati problemi, prepreke, porazi, ali nema veze, snaga volje, pozitivnog mišljenja i življenja iz srca sve rješava. Eko, malo utopije za kraj, moglo bi zvučati, ali nije sve tako sivo :thumbup:

Vrh

PostPostano: pet jul 13, 2012 3:56 pm 
Član foruma

Citat:
Pa iovako je sve uvijek individualno, iako smo svi povezani u jednu cjelinu. Glupo bi bilo za očekivati da će se odjedamput toliko ljudi probuditi iz sna, pogotovo kad su i dalje opterećeni nekim idiotskim stvarima koje se svakog dana vrte po televiziji (Čaćić ono, Linić ono, nekoj ispala sisa, Severina snima spot i najbolje od svega: Larin izbor :roll: ).

Pa baš i nije glupo, jer se ovde na zemlji moglo uraditi to da se daleko veći broj ljudi dovede u stanje u kojem mogu da vide i druge opcije osim tih koje si naveo, i da se dovedu u stanje iz kojeg bi mogli da bolje iskoriste energiju tog slavnog "talasa" koji je u suštini, po mom mišljenju zapravo polje povišenog potencijala - i samim tim da to ako žele iskoriste za sopstveno oslobađanje. Recimo da je taj potencijal u ljudima prekriven raznim slojevima programa, taj potencijal ćemo nazvati "suštinom", mogao se u većini ljudi napraviti neki "priključak/rupa" koji prolazi kroz programe do te suštine, što autentičnom ljudskom biću dalje daje manevarski prostor i bez povišenog potencijala. Ovako taj povišeni potencijal neće imati za šta da se zakači, samim tim neće biti iskorišten ili će biti iskorišten od strane programa koje su postavili ovi drugi. Grubo rečeno, moglo se desiti. No, slobodna volja i programiranje ... i jbg :) Moglo se, ali sama činjenica da se nije znači da se nije ni moglo hahahah. Tako nekako, najgrublje rečeno. mada i ovo u stvari daje pogrešnu sliku o tome što se moglo. al ipak, šta god da se kaže će opet dati pogrešnu sliku tako da jbg. Blagosloveni jezik haha.

Vrh

PostPostano: pet jul 13, 2012 4:39 pm 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Voleo bih da dam više informacija, ali ne mogu. Jednostavno zato što ih nemam, imam neku vrstu unutrašnjeg znanja o tome, vidim šta se dešava, znam da se stvari odvijaju na takav način ali nemam nikakve tehničke detalje o tome. :( U momentu kad je propalo sam isto jednostavno "znao", isto, tek kasnije sam našao neke natuknice da je to zaista tako. Isto sam tako znao i za "plan b", koji je upravo kao što si rekao fokusiran na individualno oslobađanje. Znam i da nazemlji ima ljudi koji ili jesu deo, ili su u saradnji sa tom frakcijom. To se uglavnom odvija nesvesno, ne kroz spolja već dolazi iznutra, iz "sebe". Recimo da su toj ekipi sa višeg sprata bili potrebni saradnici dole, i da neki ljudi nisu slučajno ovde. Toliko znam. A koje je čije ime i ko je kome kum pojma nemam. Prepoznam "potpis" povremeno i taj potpis pročitam,a to mi otkrije plan, ako me razumeš? Znam da je failovao ovaj "domaći" deo, koji opet ne bi failovao da je "gore" sve pošlo kako treba. Hej, izmiču mi misli kad pokušavam da pričam o ovome, uopšte ne mogu da napišem jednu koherentnu rečenicu. Ne mislim da sam njihov, btw.

Shvatam poteškoće, evo i ja sad pokušavam da objasnim ali ne mogu. A ni ne znam ništa o tehničkim detaljima, no znam ono drugo, a šta je to drugo opet ne mogu reći jer nemam referencu unutar jezika + nemam referencu za to što nemam referencu ahahahah ... uf, ma ovo je vraški teško za objasniti. Razumem te, u glavnom. Drugim rečima: nemam pojma al imam pojma. #-o Kod mene to funkcioniše u glavnom tako što unutar toka "sada" vidim situaciju, iznutra. Tako da trenutno ne mogu reći ništa više, mada ću možda doći do još toga tokom eventualnog daljeg razgovora. Ma ... zajebano u pm :)

Kužim te u potpunosti. Tako i ja dolazim do informacija, određenim uvidima i jednostavnim "znam to" osjećajem.

Valjda su to OPD kandidati, kroz koje djeluju "pozitivici s viših katova". Uglavnom kužim te u potpunosti, a ni ne čudim se da ti se mješaju misli. Nemoguće je ovim nižim umom pojmiti šta sve tamo ima jer ovaj um radi popise, a ovo se sve jednostavno nemože popisati. A tko zna što još imaš u glavi stvoreno samo da bi mućkalo misli.

Sviđa mi se način na koji opisuješ tokove :)

Valjda? je napisao/la:

Središ sebe. Onda pomažeš. Pomažeš čak i sređujući sebe, tako što ne ojačavaš problem koji inače skalarno raste. To stvara "ripple efekat" i moglo bi da upali jednako dobro kao i plan A, ali će za to biti potrebno mnogo više vremena.

P.s. kad sam otkucao onaj prethodni post istog momenta sam imao ... nešto, neku vrstu napada il bar signal "gledamo te", negativni potpis.

Nekad je pojedinac, koliko shvaćam, sređivaju sebe doslovno sređivao kolektivno nesvjesno cijelog čovječanstva, što se nazad manifestiralo na individualce. Nešto kao davanje kolektivne mogućnosti. Ja sam osobno jako vjerovao u tu ideju, no nešto, ne znam što se desilo. Kao da kolektivno vrijeme čovječanstva biva spaljeno i lažirano, a samo se preko njega može "zajedno prijeći dalje". Od kolektivnog nesvjesnog pak ostaje mrtva, klifotična olupina koja se ponaša kao parazit. Smješno je što to kroz new age tu, sad već mrtvu vrstu kolektivnog napretka, koriste da bi odvratili ljude od inidividualnog rada na sebi.

Koliko kužim iz tvojih postova, ti imaš dosta intenzivna iskustva i uvide koji nisu prožeti samoobmanama, tako da nije čudo da nosiš metu na leđima. Još ako pričaš o tome, a pričaš po forumu... :glasses7:

Vrh

PostPostano: sub jul 14, 2012 11:56 am 
Član foruma

Citat:
Valjda su to OPD kandidati, kroz koje djeluju "pozitivici s viših katova". Uglavnom kužim te u potpunosti, a ni ne čudim se da ti se mješaju misli. Nemoguće je ovim nižim umom pojmiti šta sve tamo ima jer ovaj um radi popise, a ovo se sve jednostavno nemože popisati. A tko zna što još imaš u glavi stvoreno samo da bi mućkalo misli.

Zanima me šta misliš o tim "pozitivcima sa viših katova". Rekao bih da ni u višim spratovima ove striktno naše zgrade nema OPDovaca, jer je OPD komšijska zgrada, dakle unutar ove naše zgrade može da bude samo komšija iz druge zgrade koje su privremeno konvertovane u formu kompatibilnu sa našom zgradom denziteta, koja je u stvari minizgrada koja se gradi unutar njihove zgrade("lažiranje" vremenskih linija ?!" Ne samo čovečanstva, po meni.) da bi mogli funkcionisati tamo gore, il ovde dole? Ako kontaš šta hoću da kažem... Zvučiš ko da lično poznaješ par njih haha.

Citat:
Nekad je pojedinac, koliko shvaćam, sređivaju sebe doslovno sređivao kolektivno nesvjesno cijelog čovječanstva, što se nazad manifestiralo na individualce. Nešto kao davanje kolektivne mogućnosti. Ja sam osobno jako vjerovao u tu ideju, no nešto, ne znam što se desilo. Kao da kolektivno vrijeme čovječanstva biva spaljeno i lažirano, a samo se preko njega može "zajedno prijeći dalje". Od kolektivnog nesvjesnog pak ostaje mrtva, klifotična olupina koja se ponaša kao parazit. Smješno je što to kroz new age tu, sad već mrtvu vrstu kolektivnog napretka, koriste da bi odvratili ljude od inidividualnog rada na sebi.

Da, tako sam i ja mislio otprilike, da jedan "prosvetljeni" u stvari kroz to kolektivno nesvesno povlači i ostale za sobom. Ali ta opcija je pukla još davno, jer su se ljudi "razvijali" u različitim i međusobno nekompatibilnim pravcima, imamo više "supersila" i "supersvesti" a buđenje u jednu od njih zbog međusobnih suprostavljenosti nužno uništava samo to tkivo kolektivnog nesvesnog (zato je "prazno"). I još pride svaka vodi svoju politiku, svako gleda da vrbuje što više, tako da je to kolektivno nesvesno u suštini postao magacin kolektivnih programa. Zato i imamo toliko praznih ljudi, odsečenih od samih sebe, a zatim to "sebe" postepeno odumire ... pa kroz 100-200 života imamo samo sprženu ljušturu od ljudskog bića, ili iscrpljenu bateriju ili nečijeg moćnog slugu. "Rat za duše" zaista najbolje opisuje ovaj pičvajz, po meni. A ne mislim da je kolektivni napredak mrtva opcija, samo vrlo, vrlo neverovatna. Šanse su kolike i da se tumorčina od 20 kg odjedanput skroz izleči, bez hirurške intervecije.

Citat:
Koliko kužim iz tvojih postova, ti imaš dosta intenzivna iskustva i uvide koji nisu prožeti samoobmanama, tako da nije čudo da nosiš metu na leđima. Još ako pričaš o tome, a pričaš po forumu...

Ma, znam ... al moram da lajem i pokrenem ljude, nije baš kasno za svakoga, jbg. A to pomaže i meni da skontam gde sam u toj priči, npr ti si mi odgovorom pomogao da potvrdim iskustvo. Hvala! :thumbup:

:love3: :occasion5:

Vrh

PostPostano: sub jul 14, 2012 3:59 pm 
Član foruma

Lokacija: black hawk down-black hawk up...all the same,just like grain of sand in sand-glass
Sjenko je napisao/la:
Nekad je pojedinac, koliko shvaćam, sređivaju sebe doslovno sređivao kolektivno nesvjesno cijelog čovječanstva,

Možda, ali u slučaju da pod ''cijelo čovječanstvo'' zapravo spada brojka od par hiljada ljudi, i to koji nisu raštrkani, već grupisani u jedno naselje , u kojem živi i taj dotični ''nadsvjesni pojedinac'' , koji i svoj život živi među tim ostalim ljudima , pa tako i utiče na njih i njihovu svijest. U ljudskom spratu, sve se ipak mora obavljati barem riječima (usmenim i pismenim kontaktima) , nema baš toliko direktne telepatije i ''bežičnog prenosa'' misli na ostale, i posljedica tih misli. A koliko je ona priča o ''stotom majmunu'' primjenjiva i efektivna na ljude , to je već i teže provjerljivo. U današnjem obliku termina ''čovječanstvo'' , teško da je takva opcija realna i moguća. Takva opcija bi bila upravo bliža onim ''biblijskim'' vremenima i ''Isusovom boravku među ljudima'' , kad se zapravo to područje smatralo pod ''čovječanstvo'' (barem što se tiče šireg Mediteranskog područja) , a ukupno brojalo stanovnika kao neki današnji malo veći grad. Bilo koja od današnjih košnica tipa Lahore , Mexico City , Shangai , Hong Kong ili Istanbul , svaka za sebe broji ljudi koliko se nekad smatralo da broji cijelo ''poznato čovječanstvo'' .

Valjda? je napisao/la:
Da, tako sam i ja mislio otprilike, da jedan "prosvetljeni" u stvari kroz to kolektivno nesvesno povlači i ostale za sobom. Ali ta opcija je pukla još davno, jer su se ljudi "razvijali" u različitim i međusobno nekompatibilnim pravcima,

Takva situacija mene neodoljivo podsjeća na taj jedan već odranije poznati i ljudima davno ubačeni idejni program , a radi se naravno o Isusu , koji je ''preuzeo na sebe sve'' , otkupio sve grijehove čovječanstva , i onih prije njega i onih poslije njega , tj valjda dok ne dođe naredni put , i opet negdje anonimno , kao ljudski pojedinac umre ili bude ubijen u nekom današnjem selu ili gradu , za šta ostali ljudi po planeti neće ni znati , nastavit će mirno gledati tv i vozikati autiće, i tako će im se ni krivima ni dužnima opet ''oprostiti svi grijehovi'' . Šminka , nema dalje :D. Prava ''red carpet'' solucija.

To je ona nada i san da će neko drugi za tebe odraditi sve tvoje poslove , misliti za tebe kad su u pitanju ''teške i komplikovane stvari'' (tu ulogu je donekle preuzeo kompjuterski sistem) , poplaćati sve tvoje dugove , a po mogućnosti i robijati za tebe ako zatreba da ''odležiš'' neki svoj nestašluk ili pak ozbiljniji problem koji si nanio drugima. To je ta ista priča , pa sad bile takve ideje ciljano ubačene od strane ''vlasti i čuvara farme'' , ili se tek same razvile kod manje ili veće grupe/zajednice ljudi.

Valjda?, vidiš , ti iako nisi vjerujem nikad ni bio nakačen primjerice na taj dio priče o razlozima ''Isusovog dolaska na Zemlju'' , ipak kažeš da si i ti tako nešto mislio kroz dosadašnji tok svog trenutnog života , samo pod drugim i malo sofisticiranijim terminom , o ljudskom ''kolektivnom nadsvjesnom/nesvjesnom'' , na koje može tek tako uticati jedan ''nadsvjesno/prosvjetljeni'' .
Moderni termini za moderno doba , nove fasade na istu staru ideju i zgradu koju spominješ , ali tim koji pobjeđuje se ne mijenja , kaže stara izreka.

Lično slažem se sa time da jedan ''nadsvjesni'' može itekako uticati , ne baš drastično ju mijenjati ili totalno drugačije polarizovati, ali svakako uticati na grupu ljudi/svijesti unutar koje se nalazi , ali tu treba jako paziti o čemu se priča , tj o kojem i kolikom omjeru ''nadsvjenih naspram običnih'' , i o kolikoj brojci ukupno je riječ . U ''današnjici'' , unutar rastućih 7 milijardi mahom debelo ispranih i kontrolisanih umova , koji zapravo ni sami baš previše ne žele da se odvoje od svojih televizora , medija, ''bitno-političkih'' mudrovanja i rasprava, ogovaranja okoline i susjedstva, elektronsko-tehnologijskih igračaka i lickanja parketa i auta , trebala bi također jako velika brojka tih ''nadsvjesnih'' ,da makar ozbiljnije trznu i poremete postojeće stanje, i to baš da su posvuda direktno među ljudima , i da su ''aktivni'' u svojim djelovanjima, šta god sve spadalo pod ''aktivni'' . A o tek jednom ljudskom pojedincu koji će recimo u nekim zabačenim uglovima ''višeg astrala'' riješiti ili uticati na cjelokupno to današnje ''ljudsko kolektivno nadsvjesno'' , teško da ima i govora.

Sa takvin nekih ''lokacija'' , danas se tek može shvatiti i konstatovati upravo dokle je došao i u šta se i do kojih mjera pretvorio taj ljudski ''razvoj'' u različitim i međusobno nekompatibilnim pravcima , kako si rekao. I ništa , možda tek sjesti na neku klupicu na takvim mjestima , i ''uslikati'' takvu neku sliku ''tumora od 20 kg'' kojeg se ne može više riješiti nekim antibioticima , čajevima, silver vodom , ili pak kombinacijom srebrne i posvećene vode , a niti čak blažim oblicima zračenja i slično. A taj ''tumor od 20 kg'' je već odavno pokrio i samo lice i ljudske oči , i svakako je stvar koju treba nekako riješiti . Ili i ne treba , nek i on raste svojim tokom , posebno jer se zna da ćelije tumora zapravo nisu nikakva ''bolest'' , već tek nagli i nekontrolisani rast ''zdravih/običnih'' ćelija određenog tkiva , a tek onda sama masa tog tumora fizički izguruje i remeti postavku i položaj ostalih dijelova organizna , ili pritiskom, naguravanjem i širenjem svoje mase , začepljava krvne sudove i žile.
I dakako , i taj tumor se mora nečim hraniti , pa tako i on crpi/otima energiju i hranu koja je ukupno unesena u organizam u kojem se takav tumor razvio .

Citat:
A ne mislim da je kolektivni napredak mrtva opcija, samo vrlo, vrlo neverovatna. Šanse su kolike i da se tumorčina od 20 kg odjedanput skroz izleči, bez hirurške intervecije.

Tako nekako , ne da je potpuno mrtva opcija, ali malo vjerovatna kako do danas stvari stoje.
A hirurgija , taj dio ''medicine'' koji podrazumijeva sječiva , noževe i amputaciju , je nekako uvijek zadnja opcija kod tih vrsta liječnika koji preferiraju blaže i manje ''agresivne'' metode , ali i kad se posegne za time , to ne može proći i rijetko se izvodi na ''živo i svjesno'' , već se prije takvih operacija pacijentu uradi totalna/opća anestezija.

Da li je zapravo cijelo to masovno pumpanje priče i konkretne postavke stanja o ''..Najmodernijoj i najosvještenijoj do sada ljudskoj civilizaciji , kakva je ikad postojala na Zemlji'' , kako se ova naša današnja ''civilizacija'' voli nazivati posebno otkako im je na raspolaganje naglo data sva sila te današnje ''moderne tehnologije'' , zapravo sve jedna velika masovna anestezija pred vađenje sječiva i noževa za amputaciju, to će pokazati vrijeme koje je pred nama. Ni to nije baš isključena opcija , jedino je malo teže saglediva u komadu , kad ju se gleda očima ljudskog fizičkog pojedinca , jer se tu ne radi o nečemu što traje unazad nekoliko dana ili mjeseci , već nekoliko posljednjih decenija, a eventualna takva hirurška operacija može početi tek kad ''kolektivni pacijent'' potpuno zaspi , tj kad anestezija potpuno počne djelovati na pacijentov cjelokupni um i svijest.

Taj pokušaj koji je fail-ao , možda je još jedan od pokušaja da se ipak taj tumor pokuša riješiti u nekoj novoj kombinaciji opet čajevima, prskanjem srebrne ili posvećene vodice , ili blažim oblicima zračenja. Ako je fail-ao takav još jedan pokušaj , onda je fail-ao , a to je onda svakako i uneseno u ukupni ljekarski dijagram i ''pacijentni list'' ljudi današnjice kod kojih je taj i takav tumor jako uzeo maha, ali i naglo narastao uz to.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.