Sada je: pon maj 05, 2025 11:05 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: čet maj 24, 2012 12:06 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
zelenozubi je napisao/la:
Folie a deux je u doslovnom prijevodu "ludost udvoje" ili inducirana psihoza. U praksi, nastaje tako što jedna psihički poremećena i dominantna osoba inducira svoje patološke ideje i ponašanje na onu drugu, zdravu i submisivnu. Događa se da dvoje emotivno vrlo bliskih ljudi, kada se jedno od njih razboli, poslije određenog vremena, počinju u potpunosti dijeliti iste sumanute ideje, fanatična uvjerenja, fobije ili psihopatsko ponašanje, deluzije i paranoje. 8)

Ovo isto prošireno na presudan dio civilizacije je dobar opis ludosti svijeta i u slučaju civilizacije je mnogo jače nego ludost udvoje, osim toga pretvara se u nasljeđe i čini tonal vremena.

razdaljina izmedju mjesta u kojem je napisana definicija inducirane psihoze i mjesta tvoje definicije je zastrasujuca, ako uzmes u obzir da u tom prostoru treba zivjeti, zar ne?

ajebiga, sto bi reko ucho iz one djecje serije; "idemo dalje!!" :)

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 12:13 pm 
Član foruma

@zelenozubi,
nerazumevanje druge pažnje je ono što je razlika između šamana i običnog čoveka.
Druga pažnja je ogromnost da bi se pojmila. Da nam nije DHa ljudi nebi imali koncept za sređivanje svesti.

Ispitivala sam svakog dana drugu pažnju i zaključila naprimer da su u njoj smeštene ključne reči kojih se nisam mogla setiti dok sam bila u prvoj pažnji.
Običan čovek ne bira reči koje osvešćuju pojedine pojaseve u čahuri jer nesvesno zna da će 'skrenuti' i otići u šizofreniju. Ako jednom otkači zauvek će biti obeležen pa se kruto drži onoga što je prepoznao da se očekuje od zdravog razuma.

Običan čovek očekuje nastup svog karktera a to je prva pažnja. Druga pažnja radi za običnog čoveka, i donosi mu sve na tacni. Druga pažnja nas takođe budi izjutra ukoliko je to vrlo važno, a važno je samorefleksiji.
I viđenje čahure je druga pažnja. Sve je u nama druga pažnja, samo okolina očekuje prvu pažnju pa preostaje obuzdana ludost kako bi se odnosili sa okolinom.

:ontopic:

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 12:25 pm 
Član foruma

hvala aco, ali moj post je bio pokusaj skretanja paznje na tezinu zadatka, a ne poziv da mi objasnis neke elementarne stvari.

u koje doba dana najcesce ispitujes drugu paznju? :-k

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 12:39 pm 
Moderator

razdaljina izmedju mjesta u kojem je napisana definicija inducirane psihoze i mjesta tvoje definicije je zastrasujuca, ako uzmes u obzir da u tom prostoru treba zivjeti, zar ne?

ajebiga, sto bi reko ucho iz one djecje serije; "idemo dalje!!" :)

Zastrašujuć je taj raspon, pogotovo ako pretpostaviš koliko smo tako mogli kolektivno degenerirati sa neke pretpostavljene prijašnje bolje pozicije civilizacije.
I još k tome, put degeneracije i zaborava je jednosmjeran u smislu civilizacijske infrastrukture. Nitko ne kaže da se ne može u drugu pažnju na prijašnje kolektivno mjesto, ali to više (ako je i bilo) nije mjesto za život, nego samo mjesto za prolaz, za sagledati tu perspektivu.
Piše tamo u knjigama da se večina ljudi pošto "vide" odluči za nepostojanje, ubiju se na neki način, nestanu... eto razloga zašto je to netko mogao napisati.

Ako pak postoji neka infrastruktura na visokom nivou koji je teško doseći (recimo treća pažnja), potrebno je napraviti totalnu transformaciju vrste postojanja.
Problem je da je sa ove pozicije teško vjerovati u to, čovjek u toj situaciji čeka i gleda neodlučno ko usrani golub kud bi i istovremeno ga lijepi tonal vremena u sebe, a vremena je malo i sumnjam da se tu išta može raditi ili vjerovati na pola.

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 12:51 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
La Shaman je napisao/la:

Kad covjek nema osobnosti onda on nema nista, tek je listic na vjetru u jesenje doba.

Jako lijep opis. No ako si u pravu što se tiče tvoje "neosobnosti", zašto onda nemaš iskustva? Možda tvoja neosobnost i nije ono što misliš.

Ako se hvalim svojim iskustvima to proizazi iz moje osobnosti. Kad nemas osobnost nemas se ni hvaliti cime, hvale su nepotrebne i suvisne.

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 12:54 pm 
Moderator

Potreba da se izlaganje svojeg iskustva opiše kao samohvaljenje je više indikativna za osobnost nego samo iznošenje iskustva.

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 12:56 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Problem je da je sa ove pozicije teško vjerovati u to, čovjek u toj situaciji čeka i gleda neodlučno ko usrani golub kud bi i istovremeno ga lijepi tonal vremena u sebe, a vremena je malo i sumnjam da se tu išta može raditi ili vjerovati na pola.

za sada ne vidim bolji polozaj od onoga koji nudi stari gjeronimo, mislim da je to opisao kao neku nepremostivu tugu na kraju svega, koja je dozvoljena samo zato da joj se mozes nasmijati.

cesto to zna nalikovati na nezainteresiranost, ali ako malo zaronis, vidis da te zainteresiranost opet vrati na gore opisanu tocku.

dis bio- nigje, shtas radio- nista.
ostane ti da se ujutro zbrojis kad ustanes,
pa dan izguras s tim sto imas najbolje sto mozes. :)

ps. jel ovaj shaman novi propovjednik i sveta osoba, ili neki stari koji je pustio bradu?

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 1:04 pm 
Član foruma

Bez osobne svesti nije moguće da se zadrži plamen života.
Bez spermatozoida nema nastanka čoveka.. Nadam se da neveruje neko da su ljudi bili bestelesni u davnini jer bi onda morali nastati iz orlovih zračenja .

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 1:11 pm 
Član foruma

La Shaman je napisao/la:

Ako se hvalim svojim iskustvima to proizazi iz moje osobnosti. Kad nemas osobnost nemas se ni hvaliti cime, hvale su nepotrebne i suvisne.

Nitko te ne traži da se hvališ, niti se tu itko hvali. Oni koji se hvale ne budu dugog vijeka na ovom forumu. Usput kakve koristi od samohvale, pogotovo na forumu?

Ovdje smo da djelimo u nadi da će ono što podjelimo naći odjeka kod nekog drugog. Možeš na to gledati kao rad bez očekivanja.

Tako da, hajde neosobni, upoznaj nas sa svojom neosobnošću.

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 1:12 pm 
Moderator

Kintar Ana je napisao/la:
Bez spermatozoida nema nastanka čoveka.. Nadam se da neveruje neko da su ljudi bili bestelesni u davnini jer bi onda morali nastati iz orlovih zračenja .

Ana, hoćeš reći da su ljudi u davnini bili ovo?
http://www.liveleak.com/view?i=2b6_1337792618

:lol:

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 1:51 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
La Shaman je napisao/la:

Nitko te ne traži da se hvališ, niti se tu itko hvali. Oni koji se hvale ne budu dugog vijeka na ovom forumu. Usput kakve koristi od samohvale, pogotovo na forumu?

Ovdje smo da djelimo u nadi da će ono što podjelimo naći odjeka kod nekog drugog. Možeš na to gledati kao rad bez očekivanja.

Tako da, hajde neosobni, upoznaj nas sa svojom neosobnošću.

Uvijek se hvalis kad pricas o sebi ili bilo cime sto je vezano za tebe koliko god ti se cinilo da to ne cinis.

O gubljenju svoje osobnosti se uci na Cleargreen seminarima.
Tko zeli nesto vise znati o tome neka posjeti takav seminar a u zadnje vrijeme su i online.

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 1:53 pm 
Član foruma

Uh! moj mobilni nedozvoljava da učita preduge strane, ali mislila sam na Lirane ili slične opise, vrag će ga znati. Možda su Adam i Eva i bili najpre u rajskom vrtu, ali ako ih je samo tamo postavio podmukli orao i izdao naređenje neorgancu da obmane Evu, a kako bi ovi počeli da oplemenjuju svest. Raj je jedan od 8 svetova.

A jel bi mogla administracija da me pretvori u acu. Čini mi se da me narod tako vidi. Bila bih zahvalna do groba za takvu čaroliju.

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 1:58 pm 
Moderator

La Shaman je napisao/la:
Uvijek se hvalis kad pricas o sebi ili bilo cime sto je vezano za tebe koliko god ti se cinilo da to ne cinis.

Tko zeli nesto vise znati o tome neka posjeti takav seminar a u zadnje vrijeme su i online.

Onda se hvališ i kad pišeš da nemaš osobnosti i to vrhunski.
Hvališ se i samim time što postojiš ovakav ovdje u neku ruku, slažem se da tonal treba suziti radi uštede energije, ali ne možeš osobnost proglasiti nepostojećom ako postoji, to je glupost u drugu stranu krajnosti.

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 2:49 pm 
Član foruma

La Shaman je napisao/la:

Zašto onda uopće pišeš po forumu?

Gubljenje osobnosti se ne uci, to se zivi. Nema seminara koji te to moze nauciti, eventualno ti dati smjernice. No, mozda se i cleargreenovci hvale na tim seminarima, hm, hm :-k

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 5:58 pm 
Početnik

promatrač je napisao/la:
Folie a deux je u doslovnom prijevodu "ludost udvoje" ili inducirana psihoza. U praksi, nastaje tako što jedna psihički poremećena i dominantna osoba inducira svoje patološke ideje i ponašanje na onu drugu, zdravu i submisivnu. Događa se da dvoje emotivno vrlo bliskih ljudi, kada se jedno od njih razboli, poslije određenog vremena, počinju u potpunosti dijeliti iste sumanute ideje, fanatična uvjerenja, fobije ili psihopatsko ponašanje, deluzije i paranoje. 8)

Ovo isto prošireno na presudan dio civilizacije je dobar opis ludosti svijeta i u slučaju civilizacije je mnogo jače nego ludost udvoje, osim toga pretvara se u nasljeđe i čini tonal vremena.

Točno.
Promatrano s druge strane, ¨ludost udvoje˝ se odnosi i na svakog pojedinca.
Kad onaj mirni dio nas nije budan, onaj brbljavi dio nas uvuče u ludilo.

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 7:22 pm 
Član foruma

Bla, bla razumjeli.
Nevidim srž da je netko razumio.

I miran dio nas a i brbljivi dio moraju umrijeti, zar ne!? Inače nema trezvenosti.

Awaj, priča sa sobom treba se odvijati fluidno, kako sam razumila. I baš zato da bi se tokom brbljanja sjetili da u najveće pričamo sa sobom.

Šta je to fluidnost?

Ja razumila to kao raznovrsnost sa iskrivljenostima radi gubitka snage namere te priče koja se odvija u nama.

Uh, kako sam bila besna kada sam ulovila ono nevidljivo biće kako mi brčka u mislima. S druge strane od tog momenta kada sam videla da je to biće saveznik jer moram pored pogleda na naš svet da pratim njegovo uplitanje u moju svest, započela sam traganje.
Jao, šta mi je sve radelo...

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 9:17 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
La Shaman je napisao/la:

Hvališ se i samim time što postojiš ovakav ovdje u neku ruku, slažem se da tonal treba suziti radi uštede energije, ali ne možeš osobnost proglasiti nepostojećom ako postoji, to je glupost u drugu stranu krajnosti.

U pravu si, zato gledam da sto manje pisem i ulazim u rasprave koje u principu vucu svaka svojim pitanjem da se da odgovor.

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 9:20 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Zašto onda uopće pišeš po forumu?

Gubljenje osobnosti se ne uci, to se zivi. Nema seminara koji te to moze nauciti, eventualno ti dati smjernice. No, mozda se i cleargreenovci hvale na tim seminarima, hm, hm :-k

Kao sto vidis nemam puno postova, no uvuklo me je i sad gledam kako da se bezbolno izvucem.

Prvo moras nauciti da bi mogao zivjeti. Seminari uce samo tko to kako prihvati netko se moze nauciti a netko ne bas. Morat ces posjetit seminar da vidis dal se tko hvali ili ne ili je to neosobno izlaganje.

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 9:23 pm 
Moderator

La Shaman je napisao/la:
promatrač je napisao/la:
La Shaman je napisao/la:

U pravu si, zato gledam da sto manje pisem i ulazim u rasprave koje u principu vucu svaka svojim pitanjem da se da odgovor.

Oh, znam kakva kaljuža zna ispasti ako je društvo raznoliko ko ovdje... tako da je stav ne-izlaganja sebe većinom mudar.

Vrh

PostPostano: čet maj 24, 2012 11:29 pm 
Član foruma

La Shaman je napisao/la:
Kintar Ana je napisao/la:
Sve ovo ima prečicu jakim udarcem ispod desne mišice.

Ja probala i doživela viđenje.

Desne mišice? Sta je to desna mišica?

Možeš opisati dozivljaj vidjenja?

Hvala!

Eno - okočila sam sliku na temi: Chat u rezervatu. Tamo je najbolje da vodimo razgovore ako si ljubopitljiv.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.