Eto, iza mene je 42-satno (zapravo, 45-satno, ali o tome niže) gladovanje, i stvarno sam zadovoljna efektima.
Prvi dan mi skoro uopće nije bilo teško, jer sam se već ranije riješila raznih stimulansa. Drugi dan sam imala izvjesne probleme, u vidu lagane motoričke smetenosti (dvaput sam ogrebala auto, ali ništa strašno). Kompliciranije zadaće izvodila sam normalno, ali sam u sitnima malo kiksala. Na momente bi se javio jači osjećaj gladi koji bi brzo prošao. Žeđ je bila osrednja.
Nakon negdje 36 sati javila se poprilična mučnina i osjećaj jake slabosti, vjerojatno zbog toksina u krvi. Tada sam učinila sve kako Malahov savjetuje i doista je prošlo.
Primijetila sam da su mi nedavne ogrebotine i ranice zarasle brže nego inače u ta dva dana. Također, koža tijela se malo zategla i zagladila, i vidno sam smršavila već u ta dva dana (nekoliko ljudi je primijetilo)
Glede duhovnog i umnog stanja, to je dio o kojem bih najviše mogla pisati, ali ipak ću ga zadržati za sebe. Primarno, osjećaj je toliko dobar da jedva čekam slijedeći ekadaši da ponovim gladovanje.
Naravno, bilo je i neugodnih trenutaka, ponajprije me mučio osjećaj bezrazložnog straha, koji se pogotovo pojačao drugog dana. Ne mislim na strah od gladovanja, već općenito od životnih situacija. Zanimljivo je što sada znam koja je glavna emocija koja me paralizira.
Izlazak iz gladovanja sam odlagala nekoliko sati, jer mi se nije dalo izlazit iz tog stanja. Nakon što sam to učinila, smetenost je nestala i dobila sam nalet energije. Ujutro, nakon ustajanja, provela sam valjda najbolji dan otkako pamtim. Osjećaj lakoće u tijelu, brutalno dobro raspoloženje, energije na tone, motoričke sposobnosti perfektne. Išla sam na izlet, pjevala čitavim putem, cijeli dan fizičke aktivnosti u prirodi, na užasno malo hrane i vode. Zaspala sam sretna, lagano bolnih mišića. Osjetili su i ljudi, i mislim da sam svojom vibrom zarazila barem nekoliko njih