Kalki je napisao/la:
Citat:
Vrijeme kako ga mi shvatamo ne postoji, pa prema tome ne možemo putovati kroz vrijeme nikakvim kolima niti vozom niti bilo kakvim prevoznim sredstvom.
Samo da ti kažem da je ovo opća nebuloza koju si izrekao.
Prijateljski ti kažem, da je bolje ovakve izjave pisati s upitnikom ili u kombinaciji s uskličnikom na kraju.
Pa to buni ljude, čovječe.
Netočno!

Pa dobro. Mogao sam reći vrijeme uopšte ne postoji.
Ti postojiš i to je dovoljno. Postoje i tvoji raniji i budući životi, a dali su oni promjenljivi je za diskusiju. Ti trenutni si sad ali si bio i bićeš a hoćeš li trenutnu svijest prebaciti u prijethodne ili naknadne događaje nije putovanje kroz vrijeme. Zapravo se radi o ograničenjima naše svijesti u ovom trenutku.
Pazi vrijeme nije dimenzija kao što nije ni temperatura ni sadržaj materije ni brzina ni ubrzanje ni milo koja fizička veličina. Ali je zgodno zarad računskih proračina prikazati ih u obliku dimenzije nekog matematičkog prostora i čak ih prikazati u obliku diagrama. Međutim ni jedna od njih nije dimenzija već samo fizička veličina.
Neđe davno sam pročitao neku knjigu više se ne sjećan niti njezinog naziva niti autora, no on je objašnjavao nastanak svemira i zaista logično objasnio da je naš svemir nastao tako da su se razvile tri dimenzije a četiri preostale su zakrivljene i ostale nerazvijene.
Prelistavajući ovaj forum naišao sam na fantastično jednostavno objašnjenje gornje tvrdnje koja mi je tek sad postala jasna (nikad nije kasno a

). Vrijeme je zapravo sve ono što se nalazi u preostalim "nerazvijenim" dimenzijama i nama ne razumljivo.
Odužih brate. Sad se možda bolje razumijemo. Ćao