>galaksija...
da pokušam odgovoriti na tvoja pitanja
ja sam u reikiju , evo za par dana će biti punih 13 godina. Svakodnevno radim tretmane, što sebi, što drugima. Mislim da za sebe mogu reći da sam reikist, da živim s reikijem i po načelima reikija.
Isksutva imam ne malo, ali opet, ne mogu reći da znam sve i da sam sve probala. Tako da moje riječi ne trebaš uzeti kao riječi nekog "reiki-autoriteta" , to nišpoto. Uzmi s rezervom kao što se sve treba uzimati s rezervom.
Prvo o simptomima...koji se nazivaju "posljedica čišćenja".da, pstoje takvi simptomi, tj, tjelesne neugodne senzacije kad se osjeća hladnoća, trnci, bockanje, napetost u glavi ali to nije ona prava glavobolja...hladnoća prati oslobađanje potisnute negativne energije, i prestaje kad se blokirana energija otkači, bockanje je znak da se načelo tu blokadu, kao i napetost u glavi, ali je anpetost u glavi više znak da se srema promjena u stavovima. Nema univerazlnog tumačenja za svaku situaciju, jer je sve to individualno, ne da ovisi o individualnom osjećaju engo o individualnoj situaciji koju netko ima...to znači -što je blokirano, kakve stavove osoba ima, kakva je poviejst osobe, ...ali se iste situacije uglavnom jednako očituju..do sada se pokazalo da je hlađenje je uvijek uz otpuštanje blokade.
Drugo su simptomi za koje se priča da neki ljudi u tijeku tretmana ili nakon tretmana imaju neke bolove...osobno nisam nikad takvo nešto doživjela niti ljudi s kojima sam radila tako nešto nisu doživjeli, jer, valjda bi mi netko to već bio rekao.
U drugim tehnikama koje rade s ljudskom energijom, a ima ih mnogo s raznim nazivima. na vrlo sličan način se opisuju senzaije prilikom tretmana , izgled blokada da je gotovo nemoguće da se desilo toliko veliki broj pogrešnih opisa,,dakle, možemo ih uzeti kao realnost...teiki je samo jedna od takvih tehnika gdje se izučava kako radi ljudsko energetsko polje, čega sve u njemu ima, kako ga uravnotežiti da čovjek bude zdrav i da dobro živi.
Pod smiimptomima čišćenja spominje se da je moguće da se tokom otklanjanja blokada pokrenu sjećanja na prošle bolesti, npr, da lagano zaboli noga koja je davno bila slomljena, ali to je toliko lagano i nevažno da nije vrijedno spomena u ovom kontekstu.
O enitetima koje žena koju citiraš spominje...nisam sigurna da bih uzela zdravo za gotovo to što ta žena opisuje.
reiki je prilično moćan protiv entiteta, koji su nakalemljeni i iscrpljuju energiju iz ljudi , i koji se mogu zateći u prostoru. prema ovome što citiraš teško je zaključiti o čemu se konkretno radi, ali..i sam način kako ta žena opsiuje da je radila reiki govori da ona nije radila reiki tretman onako kako se to obično radi među reiksitima koje ja osobno poznajem, jer se to tako ne radi. Možda je vodila radionicu reikija i gledala druge dok su radili, ali, onda je trebala znati što vidi, jer onaj tko je osposobljen za vođenje radionice je trebao doći do stupnja da to zna prepoznati, imenovati i pomoći svojim učenicima da odstrane. Jedno su eniteti, a drugo su simbolične slike naših vlastitih strahova i simbolični oblici mentalnih formi...da sad to ne opisujem da ne bi netko tko čitao počeo zabrijava ti da to stvarno vidi..jer se može i zabrijati da vidiš nešto što ne vidiš...mašta je vrlo moćna ...
treće, entiteti su realnost, i onaj tko se uputi na više dimenzije tu realnost treba prihvatiti bez straha. To se postepeno uči. ako postoji strah od entiteta, znači da osoba nije spremna da se s njima suoči, da se nije riješila osobnih strahova i da nije još dovoljno razvijena. Kod osobe čiji tekst citiraš očit je strah ali i nepoznavanje entiteta koje je vidjela, kao i neodovljo razvijena intuicija koja bi joj omogućila da otkrije o čemu je riječ.
ja sam osobno skidala entiete baš reikijem. Nije njih reiki donio, oni su tu bili ranije, neki se vuku kroz više reinkarnacija kao priljepci.
Galaksija, koliko se sjećam od ranijih rasprava, od prije par godina, nisi imao baš neki pozitivan stav o reikiju, ne znam jesi li ga u međuvremenu promijenio, a uostalom, nije ni važno. Ne znam što si želio postići ovim postom, a ja sad nemam vremena ni volje tumačiti i dokazivati da priča ne drži vodu..
Svatko neka misli što mu odgovara ...nekom odgovara da raščisti maglu a nekom odgovara da i dalje bude u magli. sve je to dobro, sve je to učenje i svladavanje lekcija.
Reiki se u Hrvatskoj prakticira više od deset godina, do sada se prilično proširio, mnogo ljudi je bilo na tretmanima i ima već jako mnogo ljudi koji se bave reikijem. Po mojoj procjeni bar je desetak tisuća ljudi na ovaj ili onaj način bilo u doticaju s reiki tretmanima. Od toga je samo mali postotak ljudi dospio do viših stupnjeva, a to znači -da je svladao tehniku.
Međutim, to da li je netko do kraja naučio gradivo i da li je na sebi odradio sve lekcije nije bitno, reiki djeluje i ovako i onako, jer životna sila ide kad je pokreneš, kao što Sunce sije na sve jednako. I od lošeg učitelja možeš naučiti lekciju, ako si ti dobar đak. Kad si učitelj, koliko god dobar bio, nećeš ništa poučiti loše đake, one koji ne razumiju baš svo gradivo i koji ne znaju prepričati cijelu lekciju.
Tko raspravlja o na forumima o reikiju? Uglavnom i u najvećem broju se na forumima nađu ljudi koji su prvi put probali tretmane, pa žele naći neko objašnjenje za ono što su tamo doživjeli i provjeriti priču koju su tamo čuli..ili se na forumima nađe ljudi koji su napravili prvu ili drugu inciijaciju, pa im jo nije sve jasno, još pšrovjeravaju i uspoređuju svoja iskustva, traže dokaze da je ono što rade ispravno (iako su na tečajevima čuli sve što je trebalo ali imtreba da to još ponove i odijele s nekim) i nađe se i poneki majstor-poečtnik, kakva sam i ja još uvijek bila kad sam otvarala ovu temu.
Za nekog tko je na prvom ili drugom stupnju ne možemo reći da je "izučeni" reikist, uostalom, ti stupnejvi se tako i zovu-učenički stupnjevi. ne možemo to reći ni za nekog tko je dobio majstorski stupanj, i počeo držati tečajeve svojim učenicima, jer dobijanje znači početak učenja a ne znači da je učenje zavšeno, a još manje znači da je završen osobni razvoj te osobe koja je dobila majstorski...nego je tek počeo..
Pitanje je zašto je tako mali broj ljudi došao do majstorskog ili učiteljskog stupnja, ili do viših učiteljskih stupnjeva? Zato jer to podrazumijeva rad na ličnosti, rad na egu, nešto što možemo usporediti s rezultatom psihoanalize i s razvojem tzv parapsiholoških moći ili ekstrasenzire percepcije. Psihoanaliza ili rad na lažnom egu, odbacivanje ega, otkrivanje svoje sitinske biti, za neke ljude znači da moraju totalno rastaviti sve ono od čega su sazdani i nanovo presložiti. A to je ogroman posao i ogorman neugodan napor, kojeg većina ljudi pokušava izbjeći, jer, ljudi su takvi, da pokušavaju izbjeći prevelik trud, što je sasvim u redu...Nekima nije potrebno da to rade , blago njima, znači da njihov problem i nije bio tako velik ako uspiju bez toga. Razovj tzv parapsiholoških moći kao što je unutarnje viđenje, viđenje trećim okom, telepatija telekinezan prekognicija jasnoviđenje komunikacija s vodstvom, nepogrešiva otvorena intuicija, neće se otvoriti dok se ne posloži ego, dk se ne počisti anahata, tj srčana čakra, i ostale iznad nje, a sve to neće se desiti ako se ne balansiraju donje..a to znači i emocionalno i mentalno i fizički ...Dok se osoba ne iscijeli, može samo umišljati da nešto vidi, može o tome i lagati..( a poslije, kad se uvjeri kako je moćan zakon uzroka i posljedice, onda više nema laganja, zabranjeno )
.oni koji stvarno vide znaju prepoznati kad netko zabrijava. Ostali, koji i sami ne vide ne mogu procijeniti.
ali, nema smisla o tome raspravljati.
Osobe koje vide se neće upuštati u borbu za to da dobiju povjerenje onih koji ovo čitaju, da od njih dobiju priznanje: da, ti si u pravu a ovaj drugi nije u pravu, tvjim ćemo riječima vjerovati. Jednostavno, zato jer je ta igra igra ega koju su ovi već prevazišli. i ta igra bi im štetila. vratila korak unatrag, potrošila energiju uzalud, i zato o tome nećeš dobiti raspravu od ljudi koji stvarno nešto znaju i stvarno nešto vide.
Pozdrav svima, i svako dobro vam bilo na vašem putu