Sada je: ned jul 13, 2025 11:51 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: uto mar 13, 2012 3:15 am 
Moderator

Piše - rešio si da umreš, ali da li si umro i kako?
Umiranje je dalje od nedostatka fascinacije ovim svijetom, nedostatak fascinacije je u krajnjem obliku nekakvo truljenje koje vodi prema točci kad se više nema izbora i mora se posegnuti za nečim drugačijim na drugačiji način, jer su mostovi za nazad porušeni ili uzaludni, a novi prolaz tek treba stvoriti.
I pitanje je da li će itko sam posegnuti ili će doći neka spodoba iz naguala da ga ubije (usudio bih se reći dobročinitelj).
Nema se tu puno šta ni birati, može se samo napraviti da tonal ne bude totalni obješenjak u susretu sa smrću i ogromnošću, a to se postiže /preustrojem tonala/ LB.

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 3:23 am 
Moderator

A poslije tog truljenja i smrti opet ide neki proces u kojem je umjesto truljenja besprijekornost.

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 10:25 am 
Član foruma

Nije kriv tonal kao što ga oslikavate. Krive su reči i ideje koje su ušle u nas neprovereno. Nemože u čoveku raditi nešto protiv njega a da mu nije dopustio.

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 11:00 am 
Član foruma

Kako sam umro?
Pošto sam duboko to želeo, uspavao sam se i našo u neobičnom hodniku u kome su smeštene po tri bele ljudske figure koje čekaju u red prelazeći na mesto one predhodne. Kraj tog hodnika vodio je desno. U desnom hodniku percepcija je veća i moglo se videti da figure na telu imaju neobična pakovanja po telu u raznim bojama. Sa mesta pred kraj hodnika može se videti kako se iznad figure pojavi otvor kroz koji bude katapultirana. Kada je došao red da pređem na to mesto pojavila se smrt kao tamni lik sa šapkom na glavi i koja me uhvati za desnu nadlakticu i postavi na obeleženo mesto. Otvor iznad glave se otvori i katapult me ispali. Osetio sam kako mi je nešto odralo leđa. Našo sam se u bezvazdušnom prostoru tamne boje sa prljavo belim pegama. Počeo sam lagano da se budim. Ustao sam i zapisao šta mi se desilo. Od tada mi se svest uvećava i raste. Sada sa lakoćom čitam duha tj nameru nečega ili nekoga. Ono što je besprekorno u meni je spokojstvo da ne žudim za idejama. I lepo i nije.

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 12:44 pm 
Član foruma

slika

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 1:31 pm 
Moderator

Nisam ja spomenuo krivicu kad pričam o tonalu, to je tvoja interpretacija koja priča o tebi i nekom od programiranja od prije (vjerovatno religijsko).

Kažeš da ne žudiš za idejama, a čitav si ideja.

A sve skupa gledano... pretpostavljam...
želeo si (očekivao) pa su ti i dali film koji si očekivao da ga odgledaš i "umreš" pa da budeš na miru misleći da si to napravio i da nikad ne priznaš sebi da to možda i nije to zbog samovažnosti.
Ne kažem da to iskustvo nije nešto bitno i veliko i da ti nije dalo neke ekstra percepcije, ali možda nije ono što misliš da jest.

Mislim da te neko (tko to jedva čeka) zajebo i to u puno stvari, sudeći po svemu što sam pročitao od tebe, vjerovatno gledaš u svoju samorefleksiju, to jest tonal, misleći da je naugual. Tonal je mnogo velika stvar, don Huan je čak i duh svrstao u tonal.

.... blablablabla ....

Uglavnom izgledaš ko netko tko krpa rupe po ogledalu svoje samorefleksije sa materijalima sadržaja kako je izašao van iz iste.

Nemoj se sad slučajno uvrijediti, ja sam ti rekao što mislim bez puno ustručavanja.

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 2:44 pm 
Član foruma

Nemaš pravo tako govoriti jer je to ljubomora. Nisam ja ideja niti me čine ideje i ovo mislim zauvek. Filmčić kada si prisutan je stvarnost. Ću vidim tebe kakoćeš! Lepo sam već izložio da je tonal upravo ljudska savest. Orao je reagovao onog momenta kada sam to pronašao. Osim ovoga ja sam i gledao u Orla. Tope se oči kada se to čini. Kad meni isplovi nagual odmah znam njegovu karakteristiku, mogu lako da se zajebem u poslovanju zbog njegove oštrine u okviru jedne operacije.
Nemoj mi reći da nisi ljubomoran, jer nebi tako pisao.
Savest nemože biti ljubomorna. Da si ovo pročitao od DH verovao bi mu, zar ne?

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 2:58 pm 
Moderator

Šta ne bi imao pravo pričati? To opet priča tvoja zasljepljenost i narcisoidnost, jer uostalom nemam na što biti ljubomoran. :mrgreen:
Probaj s nečim na što bi mogao biti ljubomoran, impresioniraj me pa da vidim kako ću reagirati.

Što misliš zašto sam ti nedavno dao narcise?

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 3:26 pm 
Član foruma

Ljubomoran si zato što sam hrabar. Imam petlje i jaku volju. Imam čak i stepene trezvenosti. Narcis je lepo da se bude ako je kontrolisana ludost. Eto , mogu sastaviti viceve od osetljivog štiva i da ostanem nedodirnut.

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 3:29 pm 
Moderator

Da dobro, da ti udovoljim, ljubomoran sam! Drugi put moraju da dijele i lizaljke u ordinaciji što si bio hrabar doći tamo.

:love11:

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 3:45 pm 
Član foruma

:glasses7: Nesmeš udovoljavati. Mogao bi reći - Preispitao sam svoje stavove i utvrdio da izvire neka nepoznata meni ljubomora. Možda je to delo sugestije gde smatram da je tonal ljubomorni nadzornik.

Ako ovako budeš rekao to bi značilo da netražiš izvesnost u drugim očima tj. nehraniš se samopouzdanjem od drugih.

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 3:46 pm 
Moderator

Da, dobro, mora biti i malo humora.

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 4:21 pm 
Član foruma

:^o Pa može humor. Pomozite mi da skrojimo vic od sledećeg opisa:
- Radila veštica tenzigriti vežbe pred kućom. Vido je letač pa dolete pred nju i stade joj davati svoga uma. '.... '

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 4:42 pm 
Moderator

- Radio letač na vještici tenzgriti pokrete pred kučom, vidio je drugog čovjeka te mu stade davati svog uma...

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 6:10 pm 
Član foruma

- Ostavi me na miru. Gledaj svoja posla. - reče veštica.
- letač se zamisli dali je u krivu što činiše, pa reče: - Teško je ljudima da pred očima gledaju sopstvenu važnost.. Pa napade nebesprekor u njoj jer mu je bio neprijatelj.

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 6:38 pm 
Član foruma

Šta ne pišeš kratke priče, vidi se da imaš bujnu maštu :)

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 6:40 pm 
Moderator

Mašta može svašta, pogotovo kad se udruži sa psihopatijom.

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 6:45 pm 
Član foruma

I wishful thinkingom u kombi sa psihopatskim samopouzdanjem :)

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 6:51 pm 
Moderator

"Opčinioci"
Citat:
....
Opčinioci se odlikuju jednim patološkim egoizmom. Takva osoba je prisiljena nekim unutarnjim razlozima da napravi jedan rani izbor između dvije stvari: prva je da prisili druge ljude da razmišljaju i gledaju na stvari na način sličan njihovom vlastitom; druga je jedan osjećaj usamljenosti i različitosti od drugih, jedna patološka neuklopljenost u društveni život. Njihov izbor ponekad podrazumijeva ili zmijsku-šarmantnost ili samoubistvo...

Opčinilac vjeruje da će uvijek naći one koje će preobratiti na svoju ideologiju, i u većini slučajeva, oni su u tome u pravu. Međutim, oni se šokiraju (ili reaguju sa jednom paramoralnom indignacijom) kad se ispostavi da njihov uticaj obuhvata samo jednu ograničenu manjinu, dok je stav većine drugih ljudi prema njihovim aktivnostima kritičan, ili ih smatraju bolnim i poremećenim. Opčinilac se tako suočava s jednim izborom: ili se povući natrag u svoju prazninu ili pojačati svoju poziciju pojačavajući efikasnost svog djelovanja...

U jedno zdravom društvu, aktivnosti opčinilaca nailaze na dovoljno efikasne kritike koje ih brzo zagušuju. Međutim, kad su njima prethodili uslovi koji destruktivno djeluju na zdrav razum i društveni poredak; kao što je društvena nepravda, kulturna zaostalost, ili intelektualno ograničeni vladari koji ponekad pokazuju patološke karakterne crte, aktivnosti opčinioca su vodile cjelokupna društva u ljudske tragedije ogromnih razmjera...

Takva individua će da peca u jednoj životnoj sredini ili društvu (kad je Lobačevski ovo pisao, nije bilo - interneta; prim. prev.) ljude koji prijemčivi za njen uticaj, produbljujući njihovu psihološku slabost sve dok se oni ne spoje zajedno u jednu ponerološku uniju. U drugu ruku, ljudi koji su uspjeli održati svoje kritičke osobine cjelokupnim, bazirane na njihovom zdravom razumu i moralnim kriterijumima, pokušavaju da se suprostave aktivnostima opčinilaca i njihovim posljedicama. To rezultra u jednoj polarizaciji društvenih stavova gdje svaka strana pravda sebe uz pomoć određenih moralnih kategorija. To je upravo i razlog zašto je takav jedan otpor na bazi zdravog razuma često povezan sa jednim osjećajem bespomoćnosti i nedostatka kriterijuma. ...

Karakterističan fenomen je i taj da jedan visok IQ (koeficient inteligencije) pomaže čovjeku da bude otporan na opčinilačke aktivnosti samo u jednom umjerenom stepenu. Stvarne razlike u formiranju ljudskih stavova prema uticajima takvih aktivnosti mogu se pripisati nekim drugim karakteristikama ljudske prirode. Najvarljiviji faktor u zauzimanju jednog kritičkog stava je dobra bazična inteligencija koja uslovljava našu percepciju psihološke realnosti. Mi takođe možemo posmatrati kako aktivnosti jednog opčinioca “kominjaju” prijemčive individue s jednom zaprepašćujućom pravilnošću...

Ranom fazom aktivnosti jedne ponerološke zajednice obično dominiraju karakteropatične, posebno, paranoidne individue, koje često igraju jednu inspirativnu ili opčinilačku ulogu u ovom procesu ponerizacije. Sjetimo se ovdje da moć jednog paranoidnog karakteropate leži u činjenici da oni lako pretvaraju u svoje robove manje kritički sposobne umove, tj. ljude sa drugim vrstama psiholoških nedostataka, ili one koji su bili žrtve individua sa poremećajem karaktera, a posebno, jedan veliki segment mladih ljudi...

Sasvim je uobičajen fenomen da jedna ponerološka zajednica ili grupa ima jednu svoju posebnu ideologiju koja uvijek opravdava njene aktivnosti i oprema njenu motivacionu propagandu. Čak i jedna omanja banda bitangi može da ima neku svoju melodramatičnu ideologiju i patološki romantizam. Ljudska priroda traži da zle stvari imaju oko sebe jedan naglašeni oreol mistike kako bi se nečija savjest mogla smiriti a svijest i kritičnost prevariti, bilo čovjeka samog ili tamo nekih drugih...

Vrh

PostPostano: uto mar 13, 2012 6:54 pm 
Član foruma

acko macko
dobro je
smanjio si propovijedanje
i počeo razgovarati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.