lone_bird je napisao/la:
Zašto? Zbog samorefleksije. Zbog načina na koji ona preraspodjeljuje energiju. Kao što se energija otpušta na negativan način kroz susretanje sa zategnutošću /oblikom tonala /uvjerenjem drugačijim od vlastitog isto tako tako se otpušta na pozitivan način kad potvrđuje sama sebe i svoju istinu, a to radi kroz sustave minornih samoobnama (ja sam faca, baš sam mu pokazao, odjahao sam u zalazak sunca kao pobjednik itd) Dakle mjehurić voli sebe i svoju zakrivljenost i zato ne voli tuđu i u svakom slučaju nastoji dokazati da je njegova zakrivljenost točna a druga nije. Jer mogućnost točnosti tuđeg zakrivljenja ga straši, jer negira vlastitu. Jer mjehurić je isključiv. On je kralj u svom malom svijetu. Uzurpator. Prepoznali ste Tonal u opisu?
A zašto, onda mi koji smo svjesni, poput tebe samog, svejedno popuštamo svom tonalu i nastavljamo igrati njegove igrice?
lone_bird je napisao/la:
To ti se čini tako jer gajih pogrešne iluzije o sebi i svojem okružju. Vidiš stvari onako kako želiš a ne kakve jesu. Misliš da su ovdje ljudi bolji/duhovniji nego drugdje zato jer i to vjeruješ za sebe. Paše ti fina duhovna spikica zato jer misliš da si fin i sam. Voliš održavati iluziju "nivoa konverzacije" jer se tako osjećaš bolje. Ovo nije prigovaranje tebi i nemoj mi to sad shvatiti kao neki amater. Možda i nisam sasvim u pravu no to je više nebitno. Što se mene tiče, ja recimo ovdje nikakav kaos nisam vidio. Reakcija je bila sasvim očekivana u odnosu na akciju. Vidim ovdje samo ljude koji se ponašaju točno kako trebaju. I ne mislim da je opao nivo konverzacije, mislim da je ostao točno isti. Četri oka, dva kuta gledišta. Koje je točno?

Razumijem zašto to misliš, ne brini, neću shvatiti kao amater
Vjerujem da me ovdje svi znaju kao čovjeka koji se drage volje oće pogristi sa bilo kime tko mu stane na put. U stvari, prva komunikacija između mene i tebe je bila bazirana na tome. No polako gubim potrebu za time, za takvim načinom komunikacije, izmjene energije. Zadnjih godinu i pol imam niz iskustava koja su se počela zaokuživati nedavnim spoznajama. Postajem svjedok grandioznih tokova energije, koji imaju svoju volju, svoj apstraktni red po kojem plešu. Samo opažanje tih tokova stvara promjene u meni, preraspodjelu energetskih tokova unutar mene i preraspodjelu mentalnih obrazaca, po uzoru na tokove. Zbog toga mjenja mi se općeniti kut gledanja na stvari i na ljude u ovom svijetu, te moj pristup istima. Kako su ti tokovi suštinski, napredni u odnosu na naše, te se razmjena energije odvija na onom što bi kasiopejci nazvali OPD principu, tako ja kao osoba uhvaćena u procesu počinjem naginjati prema OPD načinu djelovanja. Vjerujem da bi ekvivalent toga kod Kastanede bila karta za besprijekornost. Nije da ja želim biti fin i pristojan, nego mi se nekako u zadnje vrijeme to nameće kao jedini ispravan način djelovanja. Također u svakom ovdje vidim mogućnost za to, pa instinktivno pokušavam pokazati u tom smjeru. Naravno, uvijek postoje sile koje me žele uzurpirati u tome što vidim i radim, tako da sam u zadnje vrijeme konstantno na iglama, s jedne strane sam pod napadom od samog sebe, doslovno me boli postojati u ovom svijetu na ovaj način, dok sam s druge strane ogroman, tamo vani u praznini kanal za kolektiv, čisto ispunjenje. Upravo zbog tih ekstrema mi polako vlastiti indentitet gubi smisao te mi se dešava nešto kao rapidno pomračenje uma

zelenozubi je napisao/la:
ne kuzim ovu recenicu, kak to mislis, u kojem kontekstu i ZASTO?!

Ujedno je to odgovor i za tebe zelenozubi. Ono što mi je nekad pasalo, mi sad više na paše. Smeta mi razmjena energije kakvu imamo na forumu, pošto mi frekventivno ne odgovara, također uz to vidim da bi mogla biti viša, što je dodatni trn u oku.
lone_bird je napisao/la:
Vau, nikad nisam vidio lijepši i oprezniji način reći nekome da je pristrani seronja koji liječi vlastite komplekse ; )
Iskreno mi to nije bila namjera.