Sada je: sub maj 10, 2025 6:45 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2267 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 114  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vicevi, šale, zabava...
PostPostano: pet feb 17, 2012 4:07 pm 
Član foruma

Lokacija: black hawk down-black hawk up...all the same,just like grain of sand in sand-glass
Sun, ovako je u mom slučaju išao taj ''vic'' o naručivanju pice ''u budućnosti'' . Radio sam u zastupništvu jedne od današnjih većih firmi koja se bavi distribucijom,prodajom i kompletnim uslugama servisa kućanske bijele tehnike i malih kućanskih aparata. Radio sam tamo kao takav sličan ''operater'' upravo u periodu kad je ta firma uvela ''novitete i novu modernu tehnologiju'' radi poboljšanja i ubrzanja usluge, kontakta sa kupcima/strankama , izlaska servisera na adresu kad pozovu radi kvara, boljih povratnih informacija od strane stranke/kupca (pohvala ili reklamacija) itd...

Imao sam one slušalice sa mikrofonom, LCD monitor ispred sebe , isdn internet liniju i moderni telefon sa svim onim mogućnostima prebacivanja , linija na čekanju, preusmjerenja , direktnih kontakta ako zatreba sa servisima ili servisnim vozilima na terenu ,dok je stranka koja javlja kvar i dalje na liniji , pa joj odmah mogu dati povratnu info iz prve ruke itd. Nisam radio sam, i što se tiče količine posla , svega što je taj posao spajao i uvezivao ,i obzirom da su kroz taj odjel prolazile i mnoge narudžbe , pa poneke žalbe od stranki koje su vjerovatno svoj nastavak imale i u tužbama, narudžbe rezervnih dijelova ,reklamacije, pohvale, zatim nekad i narudžbe većih (i time skupljih) količina klima uređaja i sl , pa provjere oko garancija i da li i sama stranka šta ''petlja i zahtijeva nemoguće'' , sve to nije bilo nimalo naivno i tek neki ''uredski telefonski posao gdje će se ženskica neka javljat povremeno i lakirat nokte'' , i upravo radi toga je uostalom ta firma i posegnula za ''informatizacijom i modernizacijom'' takvog jednog odjela koji je zapravo više nalikovao nekom call centru u hitnoj pomoći, policiji,vatrogascima, ili američkom ''911'' pozivnom sistemu, samo u manjem obimu jer je bio vezan samo za tu firmu. A obzirom da je to pokrivalo cijelu državu , taj ''odjel'' je uvezivao oko stotinjak prodavnica u kojima se prodaje bilo šta od te robne marke, preko 20 servisa i njihovih kombija , i potencijalna ''baza na terenu'' od desetina hiljada domaćinstava u cijeloj državi, tj mjesta sa kojih svaki dan dolazi određen broj direktnih poziva od ljudi radi kvara na šporetu, frižideru , klimi , usisivaču, veš-mašini , sušilici , bojleru ....

Sva ta ''informatizacija i modernizacija'' je naravno , po planu i željama , i uvedena upravo radi olakšanja svemu tome , bržeg konkretnijeg i jednostavnijeg kontakta sa desetinama ljudi dnevno (što stranke , kupci ili oni koji prijavljuju kvarove, što servisi, servisna vozila na terenu, što prodavnice i razni komintenti, pa čak je preko tog tada novog odjela išao i poneki ''live kontakt po potrebi'' sa samom fabrikom tih kućanskih uređaja, koja je u drugoj državi ). Ali realnost i ljudski faktor , prije svega izražen kroz želje i prohtjeve šefova , je u praksi u dobroj mjeri proizveo sasvim suprotan efekat, koji je u puno slučajeva nalikovao upravo tom ''vicu'' koji si postavio o narudžbi pice.

Moje je tu bilo tek da poštujem taj radni sistem i ''obavljam svoj posao'' ,i vjeruj mi u pola kontakata sa strankama sam se osjećao jako približno tom ''operateru iz picerije'' , sa jako sličnim izrazima i dodatnim pitanjima ili ''sugestijama'' stranci kakve si naveo u tom ''vicu'' . Jer moji šefovi su bili ti koji su upravo to i ''modernizovali'' , umrežili sve u centralni kompjuterski i komunikacijski sistem na i oko kojeg je radilo nas nekoliko operatera . I upravo radi toga , što na taj način su dobili pravi mali informacioni centar sve-na-jednom-mjestu , ideje i prohtjevi su išli upravo do provjere svih tih mogućih šifri i brojeva na garantnom listu uređaja kojeg stranka prijavljuje sa svoje adrese (jedino još je falilo upravo i traženje jmbg-a same stranke, ili uvjerenje o nekažnjavanju ](*,) ) , zatim sve je bilo uređeno upravo na taj način da svi podaci ostaju snimljeni , pa ako ista stranka nazove nekad ponovo, meni monitor izbaci sve do tada o toj stranci, kad je zvala,sa kojeg telefona i adrese, radi kojeg kućanskog uređaja, kad i gdje je taj uređej kupljen, koji je serijski broj samog uređaja, a koji kodni broj garantnog lista ,je li pravilno ovjeren u prodavnici i ima li pečat , koje vozilo je bilo na adresi prilikom prošlog kvara i koji serviser itd, jer upravo te iste sve silne podatke sam ja i uzimao na prethodnoj prijavi kvara recimo. Iz perspektive firme , to zapravo i nije nelogična želja imati što više takvih podataka na jednom mjestu, ali to sve, uz uvijek dodatne želje i ''novitete'' se pokazao kao jako klizav teren , na kojem začas sve sklizne u cirkus , nespretnost ,vrćenje u zaračanom krugu svih tih ''korisnih podataka'' , i razgovore nekad i od desetak minuta čak (dok stranka po kući i ladicama traži garantni list da bi pročitala datum kupovine, i da li se datum na pečatu poklapa sa tim datumom :D ) .
I tako žena usput i kratko nazove jer joj se pokvario mikser , uđe u tu ''zamku začaranog kruga'' , i nakon 7 ili 8 minuta završi otprilike sa takvim riječima kao iz tog ''vica'':

Operater:
- Malo smo zatrpani u ovom trenutku. Oko 45 minuta.****

Mušterija:
- Kako bre? Najmodernija tehnologija, umreženi ste, a treba Vam više vremena nego pre!?****

,a ja zapravo još nisam ni uzeo sve podatke :D , niti mi je još rekla ime prezime i adresu da joj mogu uputit servisera . I još naravno krene priča kako znam li ja koliko je sad ona potrošila kredita jer zove sa mobitela i sl. Onda opet samo zbog toga ide pojašnjenje da nije ništa potrošila jer je taj naš broj za kvarove besplatan , itd , a o samom mikseru ili frižideru , smo i zaboravili da je njegov kvar bio razlog poziva :D .

Skoro u doslovnom obliku, bilo je ovakvih situacija kao citirana, jer upravo su u tim nekad i desetominutnim razgovorima , dolazila logična ipak pitanja od same stranke : '' A oprosti momak, šta će vam svi ti toliki podaci ? ''

naravno moje je bilo da odgovorim da je to zato jer nam je tako sistem organizovan , da bi upravo imali sve-na-jednom-mjestu,i poslije u bazi podataka, jer su sve prodavnice i servisi sada umreženi preko interneta , koordinacija svega toga iz tog jednog centralnog ''call centra'' i sl ...

bio je jedan čovjek koji me je čak prekinuo jednom u tom nabrajanju razloga, upravo sa sličnim riječima : '' I šta ti meni sad tu sve napriča , uveli vi ovo , uveli vi ono, a zapravo ja moram sad do naredne srijede čekati da mi dođete za frižider ...a prošli put ste mi došli već sutradan'' .

A konktretno , u tom slučaju radilo se o tome da je bila zima i upravo je bio napadao solidan snijeg , i zbog toga su bili i poremećeni sami izlasci na adrese.
Dakle sve je to na trenutak pojebao i zaustavio neki od starih dobrih elemenata ''mame prirode'' , snijeg . A taj čovjek je živio u nekom selu do kojeg zapravo još nije ralica ni prošla, i realno , nikakav kombi ni ikakvo uopće vozilo taj dan ni tih dana mu svakako nije moglo baš doći.

I tako je on i pored toga što mu je metar snijega oko kuće ,i (ne)svjestan je toga, planuo i vikao nezadovoljan što ''ne možemo doći odmah'' , a moje opet je svakako bilo da mu pojasnim zašto mi trebaju ''svi ti silni podaci'' , jer me je pitao. Eto mali insert o stvarima iz tog ''vica o naručivanju pice u budućnosti'' .

I na kraju, svo to vrijeme, naravno, moj šef je u svojoj kancelariji , smiren zadovoljan i ubijeđen da taj novi sistem bezprijekorno radi i čak da radi ' 'automatski sam od sebe'' , sjedi i mudro smišlja glupave ideje o još nekom novom bitnom i potrebnom novitetu.
I zaista je došao nakon para dana sa : '' E slušajte , od sada pitajte stranku i je li kupila uređaj na kredit , karticom , ili za cash, jer uveli smo kreditno plaćanje, pa ako je kupila na kredit, recite stranci da u tom slučaju servis ......itd itd '' . Tokom perioda kad sam radio tu , malo je reći da sam bio ispijen ko spužva svaki dan .

više ne radim tamo, ali ponekad se čujem sa bivšim kolegom i kolegicom , i naravno takvih pričica i dalje ima mali milion, uz još poneko traženje nekog ''novog dodatnog i potrebnog detalja'' .

eto ti Sun mala priča iz ličnog iskustva o :

Operater:
- Instalirali su nam novu tehnologiju!****

Mušterija:
- Pa kakve to veze ima sa picama?****

Ima ima :) , ima takve veze da recimo ja radi te ''nove tehnologije i novog sistema'' u svojoj memoriji kroz nekih godinu dana kad sam radio tamo, imam oko 5000 kontakata i razgovora sa različitim ljudima/strankama , i sabrano kroz to negdje oko 25.000 minuta živog telefonskog kontakta sa njima, od kojih ne znam je li 10% svog tog vremena bila tema zapravo to ''naručivanje pice'' , tj konkretno uzimanje podataka o kvaru , uređaju i adresi na koju treba izaći servis , a to sve bi inače stalo u manje od minut telefonskog kontakta po jednom pozivu. To je bez uračunavanja duplih poziva , kad jednostavno vratiš poziv , jer stranka zove sa ulice (sa mobitela) ili sa posla , i nema tada pri ruci garantni list i račun , da mi pročita datume, kodove , šifre , potvrdi da li je uredno stavljen pečat prilikom kupnje ..... Sa tim duplim pozivima, priča je bivala još zapetljanija.

Vrh

PostPostano: ned feb 19, 2012 8:04 pm 
Član foruma

Uhvate divljaci Bosanca u džungli i ubace ga u kazan da ga skuhaju. Pitaju ga ima li poslednju želju.
-Nemam ja nikakvih želja, samo me nešto zanima.
-Šta?
-Imate li vi SDP i SDA ovdje?
-Nemamo!
... ... -Imate li HDZ?
-Nemamo!
-Imate li SNSD i SDS?
-Nemamo!
-Imate li Radom za boljitak, HSP, SBIH, PDP, SBB?
-Nemamo!
-Pa od cega ste podivljali, mater vam?!

Vrh

PostPostano: čet feb 23, 2012 2:35 pm 
Član foruma

slika

](*,)

Vrh

PostPostano: čet feb 23, 2012 11:07 pm 
Član foruma

Mozda upali ovo:

http://9gag.com/gag/2879874

Vrh

PostPostano: pet feb 24, 2012 7:13 pm 
Član foruma

kanal sa smiješnim klipovima uživajte :D
http://www.youtube.com/user/skashena

Vrh

PostPostano: sub feb 25, 2012 12:45 pm 
Član foruma

IZBLAMIRAO SE ISPRED DEVOJKE: "PUSTIO GOLUBA" A ONA POBEGLA! (VIDEO)

http://bit.ly/zC7i7D

Vrh

PostPostano: uto feb 28, 2012 4:11 pm 
Član foruma

Mujo se žali Hasi:
• A jest' zajebano ovo pomeranje satova!
• Pa zašto, Mujo?
• Umesto u krevetu, jutros mi se digao u tramvaju!
:rotfl:

Vrh

PostPostano: sri feb 29, 2012 3:05 pm 
Član foruma

....
Attachment:
planeta zemlja.jpg
planeta zemlja.jpg [ 37.42 KiB | Pogledano 3960 put/a. ]

Vrh

PostPostano: čet mar 08, 2012 4:22 pm 
Član foruma

http://udgard.de/

:angel4:

Vrh

PostPostano: pet mar 09, 2012 3:11 pm 
Član foruma

slika

:-k

Vrh

PostPostano: pet mar 09, 2012 6:59 pm 
Član foruma

OMEN je napisao/la:
http://udgard.de/

:angel4:

Majko mila!

Vrh

PostPostano: ned mar 25, 2012 9:14 pm 
Član foruma

slika

:blob:

Vrh

PostPostano: uto mar 27, 2012 8:00 pm 
Moderator

Ivica bio kod prijatelja na ručku i nakon što su počeli jesti, pita on začuđeno:
- Vi se ne molite prije ručka?
Prijatelj odgovori:
- Ne, moja mama dobro kuha.

Starija gospođa kod doktora pita:
- Doktore, što mi je ovo ispod lijeve sise?
Doktor:
- To vam je koljeno!

Koja je razlika između WC-a i groblja?
Nema razlike, kad moraš ići onda moraš ići.

Pandur zaustavlja vozača i kaže:
- Prijatelju, pa četvrti put te zaustavljam i govorim kako ti nešto curi iz kamiona.
- A ja tebi ponovo kažem da je ovo cisterna za pranje ulica! - odgovori vozač.

Bosanac radio kao pilot i zovu ga iz kontrolnog tornja.
- Molimo Vas recite nam Vašu visinu i položaj?
- Metar i osamdeset, sjedim!

Pita Haso Muju:
- Jel ti vjeruješ u ljubav na prvi pogled?
Dašta, pa kad bi pogledao Fatu drugi put zar misliš da bi je oženio!?

Vrh

Naslov: Šta se babi...i gdo ti glavu nosi epizoda:
PostPostano: čet apr 05, 2012 7:48 pm 
Moderator

Citat:
Kada dodje do te tacke kad se prepustas sve lakse, ne samo kad meditiras ili u prirodi, vec kad dodjes do toga da to postaje tvoja stvarnost, iz minuta u sat i td. dolazi do pucanja tvojih sablona ponasanja, koje svi imamo. Prvo ih uvidjamo i postaju sve uocljiviji, postaju kao trn u oku i shvatis da nisi bio svoj a onda shvatis da je sve to do tebe i prosto ih odbacis..nema zaljenja, nema nicega, u jednom momentu usled svega toga, okrenes se oko sebe i nadjes se prvo u pocetnoj blagoj neverici a potom svesno povezan sa svetom oko sebe..srcana cakra bateeeeeeeeeeee :) :) :love5: :love1: :love5: :love9: :blob: \:D/ :D i smeha :D

i smeha :D i smeha :D i smeha :D i smeha :D
:love3:

Vrh

Naslov: Re: Šta se babi...i gdo ti glavu nosi epizoda:
PostPostano: čet apr 05, 2012 10:32 pm 
Član foruma

vjetar je napisao/la:
Citat:
Kada dodje do te tacke kad se prepustas sve lakse, ne samo kad meditiras ili u prirodi, vec kad dodjes do toga da to postaje tvoja stvarnost, iz minuta u sat i td. dolazi do pucanja tvojih sablona ponasanja, koje svi imamo. Prvo ih uvidjamo i postaju sve uocljiviji, postaju kao trn u oku i shvatis da nisi bio svoj a onda shvatis da je sve to do tebe i prosto ih odbacis..nema zaljenja, nema nicega, u jednom momentu usled svega toga, okrenes se oko sebe i nadjes se prvo u pocetnoj blagoj neverici a potom svesno povezan sa svetom oko sebe..srcana cakra bateeeeeeeeeeee :) :) :love5: :love1: :love5: :love9: :blob: \:D/ :D i smeha :D

i smeha :D i smeha :D i smeha :D i smeha :D
:love3:

:love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love5:

Vrh

PostPostano: pet apr 06, 2012 11:46 am 
Član foruma

KAKO DA MUSKARAC USREĆI ZENU?

Da bi žena s vama bila sretna, morate biti:
1. prijatelj
2. psiholog
3. ljubavnik
4. brat
5. otac
6. učitelj
7. odgajatelj
8. kuvar
9. zidar
10. vodoinstalater
11. mehanicar
12. dekorater unutrašnjeg prostora
13. stilista
14. seksolog
15. ginekolog
16. čitac misli (i zelja)
17. psihijatar
17. terapeut
19. drzak
20. organiziran
21. dobar otac
22. čist
23. simpatican
24. atleticar
25. dražestan
26. pripravan
27. kavalir :love12:
28. inteligentan
29. pun fantazije
30. kreativan
31. sladak
32. moćan
33. pun razumijevanja
34. tolerantan
35. oprezan
36. ambiciozan
37. sposoban
38. hrabar
39. odlučan
40. pouzdan
41. popustljiv
42. zagrižen
43. pun komplimenata
44. kupovati s njom
45. ne praviti probleme
46. jako bogat
47. ne tezak
48. ne gledati druge ženske

Također, muskarac mora paziti:
49. da nije ljubomoran, ali ni nezainteresiran
50. mora se slagati sa svojom porodicom, ali ne smije im posvetiti
previse vremena
51. da joj daje prostor, ali se mora brinuti gde je ona

Od svega toga jako je vazno:
52. ne zaboraviti slijedece datume :
- vjencanje, zaruke, prvi poljubac…
- diplome
- njene godine
- njen rodjendan
- rodjendan njene najbolje prijateljice (ali ne pokazati preveliku zainteresiranost – samo spomenuti pravi dan)

Na zalost ako i postujete sva ova pravila, ne moze se garantirati 100%,
da ce ona biti istinski sretna, jer bi se lako, iznenada osetila
potopljena u zivotu potpune savrsenosti, koja je gusi i zato bi mogla
pobjeci s prvim “koristoljubivo-blesavo-kretensko-slatkim-idiotom”,
kojeg bi srela .

Vjerovatno je zato Bog rekao:”Ljubi je…”,
a nije nikada spomenuo:”Shvati je …”.
———————————————-

KAKO ZENA DA USRECI MUSKARCA?

1. dodje gola…
2. …i donese hranu i bilo kakvo pivo…

I POSLIJE KAZU DA SU MUSKARCI ZAHTJEVNI..hahahhahaahha :rotfl:

Vrh

PostPostano: pon apr 09, 2012 11:28 am 
Član foruma

slika

Never give up !

:mrgreen:

Vrh

PostPostano: ned apr 15, 2012 2:44 am 
Član foruma

slika

](*,)

Vrh

PostPostano: pon apr 16, 2012 10:02 pm 
Član foruma

Za :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: pon apr 16, 2012 10:16 pm 
Član foruma

:hello2

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2267 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 114  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.