Citat:
promatrač:...Koliko sam ja shvatio, 6D ne putuje na valu, i to uopće nisu bića, nego neka vrsta jednosti.
Ono što putuje na valu je proxy (posredna točka) iz koje ih se može kanalizirati jer val sam po sebi je u uskoj vezi sa jednošću.
onako usput , pretpostavljam da nikome uopće nije poznat pojam kasiopejanskih petica, tj bića nivoa 5 koji su s njima u tom jatu , i gdje su oni u svemu oko konkretnog kontakta sa ''Odabranim'' , naravno šta će drugo biti nego amerikancima ? ali to posebno.
ovo je jako bitno, tj dotakao i jesi suštinu o kojoj govorim , a suština bi bila da sagledaš to ''koliko sam ja shvatio'' , preko čega , koga i kojim kanalima to povezuješ, tj koji su ulazni parametri informacija koje su ti formirale takvo shvatanje.
Pošto je svima jasna jedna mala činjenica da ta ''svemirska radio emisija'' (cass) ne radi ima već pola godine , i da ''Odabranim'' terenskim američkim prijemnicima očito ne rade antene kad oni to žele (mora da nisu dobro zavrtili onu ploču) , ja sam počeo pisati moje dojmove i stavove o naglim promjenama vezanim za cass info-kanal , koje su postaje evidentne i unazad godinu-dvije , a kako sam listao i na drugim mjestima ali i na ovom forumu, vidio sam da je mnogo ljudi osjetilo i shvatilo da to više ''nije ono kao sa početka'' . ima tu puno stvari, i problemi i nejsanoće oko same suštine i pravila uspostave takve ''zemlja-zrak'' komunikacije (da upotrijebim taj ''raketni'' izraz) , pa onda očito da je upravo Laurica potpala pod ''Chosen One'' ili ''Neo u Matrixu'' sindrom , čime je još i sami ''svemirci'' pumpaju , dok su ranije upravo i sami napominjali, da obzirom u kakvom niskom stanju svijesti i shvatanja je današnji čovjek na zemlji , da je upravo jedna od najbitnijih stvari u svemu izbjeći ''Chosen One'' sindrom , i popušiti virus ''Odabranih'' , i onda od jednog trenutka, kakve li promjene , oni sami su ih počeli pumpati time, ili zaprvao to više nisu oni, i neko im je opasno uletio i preuzeo kanal , nakon što je stekao povjerenje i nakon što ga ipak dosta ljudi na planeti prati i dodatno se orjentira po njemu i sabira neke dodatne kockice.
ali isto tako, onda im je neko i ukinuo i začepio taj kanal, jer su upravo i oni , a i njihovi terenski ljudsku ''vrtači ploče'' taja kanal pretvorili u šprdanciju i ego-trip , što evo vrati se stranicu vidiš kako upravo Cass vjernici koji se jave da ih jako i britko brane , progovaraju i nameću ''Cass nevjerniku'' .
Mislim na Aragorna, čija reakcija je ravna onim reakcijama na crtanje karikatura ''odabranika poslanika muhameda'' , a recimo u tom slučaju , ja nevjernik , iako ta osoba pojma nema ''koliko sam ja cass strana pročitao'' , ima britke i oštre napade da šta nevjjernici znaju o tome , jer očito je da nisu pročitali ni 20 strana cass kurana. još samo fali da nacrtam karikaturu tih svemiraca i Laure , i da Aragorn izađe na ulicu i pali benzinom neku ''američku ili izraelsku'' zastavu , s tim da ne bi ni znao koju zastavu u ovom slučaju treba zapaliti , i kako ona uopće izgleda.
I kako se može prevesti po onome , nevjernik je naravno opisan otprilike ''vampirom'' , što je identično ne tako davnim danima kad su ''vampirima i vješticama'' proglašavani oni koji su tvrdili da je zemlja okrugla , dok su pravovjerni ''poznavatelji nebeskih istina'' poput Aragorna , znali da je ona ravna ploča. E sad tu i jeste glavni fol , jer znamo kako su prolazili ti koji su bili na strani toga da je planeta okrugla . Isto kao i danas, a ja sam eto 100% vampirski i ego-tripozno siguran da se po ovim modernim ''terminima'' Aragorn samoproglašeno izjašnjava kao pametni, osvijetljeni i prosvjetljeni opd , fini dobri načitani i za planetu pozitivni lik, a jako je puno takvih posvuda zapravo oko nas.
ali potpuno je druga stvar šta sama planeta misli o tome svemu, a upravo ovo su vremena kad se to sve opet malo presabira i prebrojava sa tih viših nivoa.
I naravno , tu su njihovi standarni izrazi ''odmaknuća od mase'' , dakle upravo samoproglašeno elitističko uzdizanje bez ikakvog temelja .
- ''osoba koja koristi nick catandy''
- ''jasno je da ta osoba nije pročitala ni 20 strana cassiopejanskog kurana'' ,
eto to i jesu ti njihovi standardni ''uzdignuti-od-mase termini'' , i naravno sve kao britko i kratko oni nekome nešto šuknu kroz neku mudru narodnu izreku. a ko je osobi koja koristi nick Aragorn rekao tako statusno šta sam ja pročitao ili ne, to samo nebo zna, možda mu je sam alah ili jahwe rekao , ili kasiopejci . takvima je poslana poruka i od prošle godine savjetovano da i dalje sa uživanjem prate i osluškuju njihovu omiljenu ''radio emisiju'' . da se ne zadržavam više na tome, nego samo pitanje Aragornu , jesi li uhvatio zadnjih mjeseci šta na antenama, od avgusta 2011 konkretnije ?
a promatrač ,vezano za ovo citirano , ako recimo večinu svojih shvatanja (odnosi se na bilo koga općenito) baziraš upravo na takvim sličnima kanalima ili bilo kojoj ''statusno uvaženoj literaturi'' , za koju se opet shvata da je nerijetko namjerno također isprepletena dezinformacijama, onda to ne treba toliko jako i čvrsto uzimati za tačno ili u najmanju ruku relevantno. ali to većina otprilike shvata , da je sve u nama samima i da trebamo svojim ličnim osjećajima sve sagledati , pohvatati i spojiti.
Ono što je prije svega bitno za tu grupu šestica (nefizička bića nivoa 6) koja se izjašnjava kao kasiopejani (slično njima i grupacija/kolektiv zvan Ra) , je svakako shvatanje da oni nisu ni blizu jedini stanovnici nivoa 6 , čime se oni ni njihovi opisi ne mogu uzimati sad kao statusni zaključci za kompletan svijet zvan ''sprat/denzitet 6'' , nego su oni tek jedni od prvih koji su u zemlji koja je pod karantinim , otvorili i probili viševijekovnu ''medijsku blokadu'' , ali problem je nastao opet u tome što su mnogima postali kult ili mini-religija , a njihovi prijemnici (terenski ljudi , Laura dakle) jako lako i sami popušili ''Chosen One'' udicu , sad je li ona bila namjerna ili ne , nije lako znati ,ali obzirom da i same te ''kasiopejanske šestice'' su ih počeli pumpati time , onda je to već sumnjivo.
ne znam sad kako bi ti opisao promatrač razliku između termina ''bića'' i ''neka vrsta jednosti'' ?
nefizičke forme koje imaju ličnu svijest , u svakom slučaju jesu ''bića'' , otpilike ono što se uvijek provlačilo kroz ljudsku istoriju pod terminom ''anđeli / demoni /vile'' , ukupno, ta ''klasa i razred'' živih bića , ali oni nisu božanska bića , u smislu kreatosrska , kako se najčešće shvata termin ''bog''.
a ''jednost'' , to ne isključuje da oni nisu nefizička bića sa ličnim svijestima . na nivou na kojem su svakako shvataju povezanost i uvezanost cijelog života i životnih sistema i formi (što fizičkih što nefizičkih) u univerzumu, a oni su grupa-kolektiv i tako djeluju , pa su po tome ''jednost'' .
takve grupacije ''svi su jedno'' su najznakovitije i najshvatljivije na zemlji kroz insektne zajednice mrava ili pčela , dakle nemaju baš razvijenu individualnost , nisti su odlučili da tako ''žive'' .
odabir individualnog ili kolektivnog koncepta , i koje vrste kolektivnog koncepta , to nema nikakve veze sa terminima ''opd'' i ''ops'' koji su također poprimili oblike religijskih podjela i prepiranja , jer i individualci i grupe mogu biti na bilo kojoj od tih ''strana'' .
e , a sad priča o ''grupi šestica znanim Cass'' je jedna iz ugla kad pratiš šta oni kažu ili ne kažu , a druga kad znaš ponešto o njima iz drugog ugla i sa drugih strana , i to da takvi kolektivi imaju u svakom slučaju ono jedno biće koje je kod mrava/pčela zvano ''Matica'' , ili su takvo nešto barem imali ali više odavno nemaju , što je jako očito kad se pogledaju načini njihovih sesija i neuvezane kominikacije , gdje jedno pitanje je o konjaniku ''saladinovom duhu'' , kojeg su viđali ljudi za vrijeme nereda sad ono u Egiptu, a naredno pitanje o gašenju auta , ili šta treba kubiti bebi da jede, hipp kašicu , ili banana yogurt. a ništa stani stani, kakav ''konjanik saladin'' ? no to nije stvar do njih toliko , nego do toga što su im receptori amerikanci , a zna se kakvi su njihovi umovi generalno i kako oni poimaju svijet.
O tome da oni putuju ili ne ''na valu / sa valom'' sam i dotakao tek , kroz moje lične stavove da su oni ograničeni i fiksno vezani za kretanje samog tog galaksijskog energetskog vala, a takvi moji stavovi ne dolaze iz ''literature'' , a ponajmanje njihove radio-emisije, ali to nisam ni pojasnio još .
ali pošto je očito da je mnogima svašta nešto zaškripalo glede svega oko njih, ja ću iznijeti sta imam, jer mozda nekome i pomogne da zakljuci nesto novo ili barem eto shvati da postoje i razni drugi dijelovi i uglovi cijele priče . Sa zadrtim cass vjernicima ne bih se svađao , posebno jer ja lično i ne mislim da su oni od starta nedobronamjerni , već govorim o tom periodu unazad otkad ''nije više to ono što je bilo'' , o najezdi ličnih trivijalnih rasprava tamo , i konačno , o zatvaranju šahtova te ''kanalizacije'' , da im neko to malo sve pregleda i njih same preispita.
Ti koji su ih pozvali na razgovor su jedna druga vrsta bića nivoa 6 , najvjerovatnije grupacija koja se naziva terminom ''ashtar'' , ili jedna druga grupa sastavljena od petica i nekoliko šestica mačije rase .
A posebno je nepoznat sastav sve te ekipe koja se nazivala ''jahači vala'' , uostalom i sami Cass su ranije govorili da i razne nedobronamjerne grupe bića su se uputile ka ovamo, ili ukratko pojačanja orioncima. Ljudi na Zemlji su u karantinu , a Cass su prešli dozvoljene granice na na čin kako ne treba i malo su pozvani očito na legitimaciju , da u ''maricama'' zaista kažu ko su šta su i s kojim zaista namjerama se upliću ovdje i kontaktiraju ljude u karantinu, a tamo sam ranije i citirao kako izgledaju njihovi pogubljeni odgovori na jednostavna pitanja ko su i odakle su , jer pojam matičnog sistema , koji im je korjenski dom , makar više oni ne bili tamo , svakako i itekako postoju u svijetu i petica i šestica. Uostalom , šta su ljudima rekli , čak su ti pojasnili da je tebi (kao ljudskom biću, sisarska grupacija) pradomovinski sistem solarni sistem Lira , jel tako. Sivi su ovo ono , sad su klonovi pod ropsvom reptilske rase , ma sve oni znaju o drugima ,ali sami o sebi izbjegavaju reći , a postoje razlozi zašto je to tako.
i također , zna se ''da kad su na orionu , tad su orionci..'' , zna se da su i sa njima šurovali i da su u stanju za ''sitne pare'' i njima odraditi koje plasiranje dezinformacija u svoj info-kanal , nakon što se dossta ljudi skoro pa religijski navuklo na tu ''radijsku emisiju''.
oni su neka vrsta ''beskućnika'' koji su svoj matični sistem davno sami degradirali , a njihova matiča fizička vrsta vjerovatno također svojim igrarijama sa termonuklearnim raketama ili sličnim tj još jebenijim stvarima spžila atmosferu svog planeta , što oni spominju da je otprilike sudbina koja je zadesila naš susjedni Mars jednom u prošlosti , kao i Meldek što je rasut radi sličnih razloga.
Oni itekako imaju taj elemant da se ''privale ovdje'' , ali to je opet zaseban dio priče, i šta to u praksi zapravo znači.
ta ''proxy'' tačka, vjerovatno postoji u zoni tog Vala, ali nemoj biti naivan da je to transmiterska tačka njihova lično, uostalom ako su im kontakti tačno transkriptovani , jesi li primijetio da im se nekad neko ubacuje ili ometa kanal , i posebno one situacije kad im se zbog nekog razloga ili pitanja na koji oni i ne znaju odgovor brže-bolje promjeni operater , pa ide ispočetka :
P: je li sad veza u redu , ko je sad sa nama ...?
Laura možda jeste donekle u stanju raspoznati kad je kanal infiltriran ,ali ipak to su sve jači igrači od nje, uostalom oni su nefizička bića , dakle ljudi koji na različite načine imaju neke mogućnosti kontakata sa granicom fizikale i nefizikale , najkonktretnije ''ne vide s kom pričaju'' , što je kao elementarnu zadršku i sumnju naveo i branmann , kad je pojasnio na sta je mislio oko ''kanalizacije'' .
neka su Cass fini i dobronamjerni koliko god hoće ,ali radi se o tome da ovdje nije ''slobodno nebo'' , i svakako će barem pokoja grupa orionskih 5 ili 6 napadati i ometati to , a postoje i ti koji također nisu bezazleni i koji nadziru svakako takve ''kanale na teren karantina'' , ali su oni suprotstavljeni orionskim grupama.
Citat:
Isto tako, nije da oni ne mogu nigdje mrdnuti osim da budu na valu nego mi ne možemo mrdnuti na neko proizvoljno mjesto da bi to mogli kanalizirati.
ja ću zasebno opisati po čemu ja smatram da oni nisu ''slobodno-hodajuće šestice'' , tj da su fiksno ograničeni i uslovljeni za kruženje kuda sve prolazi taj energijski snop/val , jer neka ograničena islustva koja sam ja lični imao sa befizičkim bićima nižeg nivoa od njih su mi dala potpuno drugačija shvatanja , i da oni (neki) mogu se jako slobodno kretati po svojoj volji . petice , a kamoli šestice , i to posebno takve koje se predstavljaju kao ''grupa bića svjetlosti nivoa 6'' , da sad ne ulazim da stvarno ljudi na zemlji praktično tek ispočetka upoznaju sve to, i kako će uopće ko znati razliku je li se neko predstavlja nečim što nije , ili ne. Pa mislim to ti nije ništa kompilkovanije od : ''ej promatrač , znaš li ko sam ja zapravo ? Tom Cruise , poznati glumac, i imam 12 miliona dolara, a ovdje na forumu sam onako iz hobija , a ako te buni što pričam ovaj naš jezik , to je zato jer sam inače porijeklom sa ovih prostora , pravo ime mi je Tomislav , ali kad sam otišao put amerike , postalo je Tom'' .
tek kako vrijeme bude odmicalo, i ljudima se to sve slegne , i budu eventualno imali pristum i drugačijim kanalima i izvorima , i shvate da Cass recimo nisu nikakvi jedini stanovnici sprata 6 , a kamoli sad neki relevantan uzorak svega ,kao ni njihove priče , i to će sve za nadati se postajati jasnije.
Citat:
6D nema matični sistem, priroda tog denziteta nema potrebu da ima ikakvu nužnu vezu na fizikalnost ili lokaciju.
nemaju isključivu potrebu , tj tu nužnu vezu da budu vezani i usidreni za fizikalnu vrstu svoje rase na nekoj lokaciji , to bi bila planeta zapravo (ili više njih) , ali ima pojam ''matičnog sistema'' itekako , a to ako ga oni više nemaju i ne znaju ni sami ko su šta su odakle su i kuda idu , to je druga stvar.
napravili su oni već barem jedan puni krug kao ''jahači krune/pjene Vala'' , pa je razumljivo da im se i samima izgubio taj pojam. 6D je zona postojanja , sprat , svijet , ali ta bića 6 su zesebne jedinke tog svijeta , baš kao i mi što smo fizičke jedinke i vrsta fizičkog planetarnog svijeta , i imaju oni sve slično što bi nama bio pojam doma, posjete u goste , matične države u kojoj si rođen , državljanstva (to je zapravo rasa kojoj pripadaju , sisari , jajari , insekti...) , odnosa sa drugim šesticama ili grupama šestica, uzajamne odnose , saveze , paktove ,ljubavi svađe...uostalom šta misliš o čemu se priča oko one ''federacije'' ,pa ''draco imperije'' , ili sukoba oriona sa plejadana, nas ovdje porobljenim od orionskih viših bića , a neki i razni ''naši'' nam pokušavaju doprijeti i pomoći da se uzdignemo po svijesti i shvatanjima....
Tamo u ranijem postu sam boldao kako bi otrpilike kratko i jasno izgleda njihov odgovor da uopće i sami više znaju ko su ili šta ih dalje čeka.
Ili za primjer , eto zamisli sebe da si dostigao nivo da se ne moraš više vezati za ljudsku vrstu i kao nefičko biće ti u nekoj grupi odeš nekima porobljenima kao oni nama .
Šta bi sad u ovom trenutku ''tamo negdje'' rekao , ja sam nefizičko biće nivoa 5 , matična fizička vrsta mi je na Zemlji , sistem taj i taj , pod kupolom Oriona su , ili nisu , ili u nuklearnim ratovima Zemlja nam je uništena i nepovratno joj je degradirana atmosefera i bio-sistem , ostali smo samo mi , grupa nefizičkih bića 5 , i manja grupa naših šestica .....a neko dole u hipnozi vrti ploču i sluša te i zapisuje...itd. A takvo nešto od njih samih nikad nisi čuo ,a nije da ih odozdo nisu pitali više puta.
I rekao sam ono za Lire , mislim eto oni nama rekli da je pradomovinski naš solarni sistem tamo , gdje su u fizičkim oblicima i kreirane prve ljudske vrste , i ništa ... eto tek tako to spomenuli.
Naravno da nisu dalje, prvo jer jebiga , očito ih ni ovi odozdo neće to pitati , vidjeli smo svi koja i kakva pitanja imaju prioritet , ali obzirom da pretpostavljam koja je uloga veće grupe , od koje je preostala ta grupa ''kasiopejana'' , bila u tim ''Liranskim ratovima'' , onda ne bi možda ni pričali o tome baš. Možda se uostalom tamo i nalazio i njihov matični solar , pa im je logično ''teško pričati o tome'' .
ps : ovo je malo uopćeno u vezi ovog što si rekao , pa je opet duži post

, posebno jer se moram stvarno osvrnuti na onu Aragornovu vjerničku reakciju , i kako se može shvatiti , ni manje ni više , proglašavanje otprilike ''vampirom'' ??!!
a dio po dio šta imam izdvojiti o Cass , i par nekih detalja iz samih njihovih sesija , to će biti kraće ,ali imam baš za tebe promatrač onda kad si već to spomenuo oko ''vizuelizacije velikog texta koji'' jednu pričicu , a vezana je za rulet i one fazone što u casinima nema satova da ne bi shvatio koje je vrijeme proteklo dok igraš rulete, pokere itd.