Jednom članu moje porodice je potrebna pomoć/preporuka, a stvar je prilično hitna.
Naime, u pitanju je osoba koja skoro 40 godina koristi lekove za živce, antidepresive, i kojekakve otrove sličnog tipa, u glavnom za smirenje. Poslednji lek koji je koristila je Ksalol, kojem više nema pristupa zbog novih zakona o zdravstvenoj zaštiti. Naravno, nervni sistem joj je postao potpuno zavistan od toga, uzimala je prilično visoke doze - što sada naglo mora da prekine. Tegobe koje se javljaju posle jedne ili dve preskočene doze su grčevi u želucu, otkazivanje disajnih organa, mišići zaduženi za gutanje ne funkcionišu, i sve ostalo (jaka nervoza, nesanice, otkazivanje mišića iiiiiiii sve ostalo što je za očekivati kao posledicu tih bojnih otrova). Ta osoba se brine za još jednu osobu, invalida, tako da su obe u opasnosti trenutno. Plašim se da bi ovakva forsirana apstinencija, u uslovima stalnog stresa (pride) za nju mogla da se završi i smrtnim ishodom.
Počela je sa korištenjem toga posle upale živaca, od koje se izlečila biljnim čajem koji je napravio neki lokalni travar, nažalost davno pokojni - a njegov potomak, naravno, pojma nema o bilo čemu na tu temu.
Ono što mi je potrebno sada, ako ima neko ko je upućen jesu recepti za biljne preparate koji na bilo koji način doprinose smirivanju živaca, upala, opuštanju mišića i makar olakšavanju gorenavedenih tegoba. Za neke biljke (pojedinačno dejstvo) i sam znam, ali nisam stručnjak, tako da se radije ne bih petljao sa time jer postoji rizik da dodatno pogoršam situaciju - a i nisam siguran da samo jedna travka može da pomogne četrdesetogodišnjem zavisniku.
Svaka preporuka je dobrodošla. Hvala vam!!!