Drago mi je da je ova tema isplivala.
Ja sam u zadnje vrijeme skeptik u vezi intuicije, jer to lako moze biti sugestija nekih drugih bica. To lako moze biti provala nekih proslih razmisljanja, stavova, pogleda, koji su isplivali a da nismo niti primjetili. Treba shvatiti i koliko je svijest bliska umu u kojemu su pohranjeni podaci. Ovo zadnje vjerujem da moze vise biti izrazeno kod onih koji imaju intenzivniju kreativnost, jer imaju potrebu imati BRZ pristup informacijama u umu. Iako, kod kreativnosti ne ide sve iz uma sa stvarima iz nekih drugih sfera (npr. "nadrealizam"). Kada se govori o intuiciji, bitno je znati i odakle to dolazi, znaci opet je razmisljanje bitno i kod intuicije, vjerujem.
Takodjer, jako je bitno i razlikovati intuiciju od krivih i povrsinskih predodzbi. Ja mogu reci da nikad ne mogu dobro procijeniti situaciju i da sam skeptik u vezi intuicije. Iako moze imati svojih koristi i moze graniciti sa vidovitoscu. Nisam siguran sto bi mislio.
Opcenito, mislim da je intuicija neka vrsta vidovitosti i iskustva, nesto sto je provjerivo. Sto uopce nazivamo intuicijom? Intuicija nama moze govoriti sto je ispravno, a sto nije, u vezi nasih postupaka, u vezi svega sto radimo. U vezi nasih mogucnosti, sposobnosti i onog sto SADA mozemo dotaci... U vezi toga - mogu reci da me intuicija nije iznevjerila, ako sam nesto krivo radio, obicno je bilo protiv intuicije... Ali, da bi intuicija funkcionirala za nas same, bitno je i isprobat pa vidjet kakav osjecaj se javlja (ovo govorim u vezi nasih mogucnosti)... I potpuno je drugacija situacija sa vanjskim stvarima, stvarima izvan nas. Za nasu okolinu, vjerujem da veliku ulogu igra vidovitost...
Da nastavim sa prijasnjom misli - Ako nesto znamo da ne mozemo, onda ne mozemo. Ali, treba se zapitati i zasto ne mozemo??! Opcenito, sve se moze kada se stvarno hoce i bilo koje barijere se mogu srusiti (znam iz iskustva). Jedino, stvar je u tome da se pokusa ici postupno, a ne odmah rusiti neku daleku barijeru. To ce biti vrlo tesko i klimavo. Dobra stvar recimo moze biti prikupljati informacije o ljudima/grupama koje ruse barijere, sto kazu i kolko im treba! Ja sam recimo vidio da ljudi koji treniraju psi mogucnosti, mogu izvesti OBE (vantjelesno iskustvo) u roku pola godine do godinu dana. Vide se mogucnosti, brzina napretka, sto treba izbjegavati i kako treba otprilike ici... Bar netko je ovdje rekao da ne treba trenirati takve sposobnosti... Zasto ne, ako bi bile u POZITIVNU svrhu? (Ova tema me taknula i vjerujem da treba vise o tome, pa ocekujte novi topic

)
Ja sam jedno ranije vrijeme trenirao vidovitost, prostornu (ali samo u vezi ljudi, da li je ili nije u blizini) i vremensku. Sto se vremenske tice, tu je tesko imati dobre rezultate, jer vrijeme nije fiksno. Ali, vidovitost moze recimo dati vrlo jasnu sliku o buducnosti ako je nesto prakticki fiksno da se dogodi u tom vremenu. Tada je i najjasnija za trenirati, jer stvari koje dolaze, dolaze sa jasnocom. I bitno je ne ici u neku daleku buducnost, cak 1 dan je jako daleko! 10 - 20 minuta moze biti solidna razina. Vidjao sam i neke vjezbe s kartama, gdje postoji 5 razlicitih karata (sa razlicitim simbolima), koje se promijesaju i onda se pogadja sto ce ispast, kada se karta okrene. I rezultati trebaju doci odmah, znaci ja se posvetim i ja ne trebam razmisljati o tome 5 minuta. Rezultat treba doci u roku NAJVISE par sekundi. I smisla mi ima samo direktna vidovitost. I kada vidovitost donese nesto, donosi sa osjecajem i po tom osjecaju se razlikuje od misli. Kao i drugi osjeti u vama, fizicki i nefizicki. Kada vas netko dodirne, vi znate da vas je dodirnuo i da to nije produkt vaseg uma. Ja sam ovjde pricao o samo jednom obliku vidovitosti, a postoje i drugi... O ljudima, kakvi su, kakva misao ili osjecaj je prisutan u njima, koje su im mogucnosti itd. I postoji ono nesto sto dolazi nekad na vrlo cudan nacin. Znam da su mi se nekada odredjene osobe cinile odnekud vrlo poznate, a to nisu jedina iskustva... Sto se tice vidovitosti, ja sam ranije dostao fantazirao o njoj i u jos prilicno ranoj dobi sam dobio vidoviti san, nakon cega sam povremeno pokusavao nesto dobit u stvarnosti... I moram reci da mozda bas zbog tog fantaziranja se razvila... Nekad dobijem predodzbu da kada se covjek nafila znanjem, da mu padne predodzba o mogucnosti... A to ne bi trebalo biti tako! Zapamtite da vi mozete sve vec sada i da vam bilo koje znanje pokazuje samo kakve sve mogucnosti su vam otvorene!
Inace, ja opcenito citav svoj zivot imam predodzbu i o vremenu (osim ako se ne zabavim necime i izgubim svijest o tome). I nekako imam u umu predstavljeno vrijeme i znam koliko mi je 5 minuta, koliko 10, a cak i koliko sat vremena.
Jedno vrijeme sam isprobavao sa budjenjem u odredjeno vrijeme i funkcioniralo je! Da bi covjek dobio predstavu o vremenu recimo, dovoljno je da pokusa manje koristiti sat, zapitati se koji su dogadjaji sve prosli i koliko je vremena proslo i tek onda pogledati na sat. Ja sam recimo pogadjao i u 2-3 minute na sat vremena! A kada sam gledao na sat i razmisljao sam kada bi se htio probuditi, svako vrijeme, kako bi recimo gledao po satu, bi mi davalo nekakvu drugu predodzbu u umu. Izgleda mozda smijesno, ali je vrlo istinito... Ne znam kako to funkcionira... Ali, bitna je ta predodzba, to nesto... Mozemo prilicno puno, ako se mozemo skoncentrirati...
Ali, ovdje je mislim bitna i analiza. Kako mozemo biti pouzdani u nesto, ako ne analiziramo, usporedjujemo i razmisljamo? A cak i tada, bitno je drzati dobar nivo skepse...
Inace, imam osjecaj da AlMyHeart nesto drzi za sebe