Sada je: pon maj 05, 2025 3:08 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1172 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 59  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Gnostika
PostPostano: pet jan 07, 2011 6:49 pm 
Član foruma

Ma ne smeta mi niko prijatelju,samo ako ne mogu ovdje postaviti pitanja koja mi se motaju po mislima i ako ovjde ne mogu reći što mislim,a gdje mogu??
Nije mi namjera nikoga uvrijediti,niti me previše interesuje kako neko protumači moj stav.Hvala svakome na iznesenom mišljenju,svako mišljenje mi služi kao orijentir da vidim gdje sam ja i zato ja volim ovaj forum.
Skupio sam ja nešto vremena rada i detekcije.Moja pitanja o magnetnom centru su rezultat praktične primjene i mislim da nalaženjem prilaznog puta počinjemo skupljati materijal za magnetni centar.Kad se odlučimo da idemo definitvno dalje bez obzira na sve prelazimo drugi prag i magnetni centar bi trebao biti jasniji i u trećoj fazi razlučivanjem a i b uticaja još jasniji.A onda rast i razvoj ličnosti sve do 6-te faze i drugog praga po mom shvatanju je ravnanje po magnetnom centru.Problem s kojim se ja susrećem da i onaj početni materijal i ovaj od kasnije jednostavno mi nekako pobjegne.Tako da se nađem u tekstovima galaksije o napadima i odbrani i vektorima.Iako me razne situacije ne vrate na početak,dosta toga moram ponovo da raščistim.Rast i razvoj ličnosti se po meni odnosi ili bar dio na građenje što bolje društvene pozicije ali u svjesnom stanju pod uticajem magnetnog centra,odnosno što bolje uklapanje u matricu što i jeste četvri put,bar ja to tako vidim i ako neko misli da griješim ili da sam komičan neću se naljutiti ni na kritiku, ni na smijeh, ni podsmijeh.
Pucajte po volji,''i'm open'', i svakome od nas sretan 'put' :glasses7:

Vrh

PostPostano: pet jan 07, 2011 8:07 pm 
Član foruma

I ja bih rekao tako nesto. Samo nemoj toliko da sve to intelektualiziras i da se opterecujes "tehnickim" problemima. Nego onako, polako . . .

Vrh

PostPostano: uto aug 30, 2011 5:18 pm 
Član foruma

evo ja sam prebacio knjigu Ouspensky - 4 Put u audio (mp3) pa ako netko želi nek skine. Pozdrav

http://www.4shared.com/folder/ClJr0MQR/Ouspensky_-_4_Put.html

Vrh

PostPostano: sub nov 12, 2011 9:12 am 
Član foruma

Ono što je jako bitno, a na ovih nekoliko stranica nije pomenuto, su praktična iskustva u vezi polarnih bića.
Taj pojam se spominje pred kraj Moravljeve Gnoze ll.
Bilo bi jako korisno kada bi mogli malo prodiskutovati i pojasniti to pitanje.

Vrh

PostPostano: pet nov 18, 2011 5:10 pm 
Član foruma

Orbita je napisao/la:
evo ja sam prebacio knjigu Ouspensky - 4 Put u audio (mp3) pa ako netko želi nek skine. Pozdrav

@Orbita

Ovo je super stvar dok se vozim u autu po cijeli dan, bar da na trenutke ne blejim uspavan okolo :mrgreen:

Ako imas jos takovih mp3 knjigica, molio bi te da postas.
Primjetio sam da mi je i lakse pratiti govor dok se vozim nego kad citam, tada puno cesce odlutam s nekom misli dok u voznji motorni centar je non-stop zauzet za samu voznju a intelektualni za pracenje sadrzaja knjige. Na neznam koji jos nacin bi bio emocionalni centar zaposlen ali kako sam Ouspensky kaze kad su sva tri centra u radu tada najbolje razumijevamo..

Vrh

PostPostano: sub nov 26, 2011 7:18 pm 
Početnik

Pozdrav

Zanima me zna li tko razloge depresije i ostalih vrlo dubokih negativnih emocija poslije produženih stanja pamćenja sebe.U mom slučaju svako intenzivnije pamćenje sebe započinje ili nekom spoznajom dobivenom poduljim konteplativnim trudom ili koncentriranijim nastojanjima da pamtim sebe s obzirom da me jedan dio mene stalno upućuje na to.Problem nastaje kada dotično stanje jasnoće nestane,najčešće prelaskom u pozitivnost prilikom čega se ista mehaničkim razmišljanjem ubrzo pretvara u svoju suprotnost,a za posljedicu donosi osjećaj besmisla toliko dubok da bih ga rado mijenjao za fizičku bol.Ukoliko se netko susretao sa sličnim iskustvima ili zna dovoljno o tome svakako bih volio da iznese mišljenje.

Hvala

Vrh

PostPostano: sub nov 26, 2011 8:12 pm 
Član foruma

vortex je napisao/la:
Pozdrav

Zanima me zna li tko razloge depresije i ostalih vrlo dubokih negativnih emocija poslije produženih stanja pamćenja sebe.U mom slučaju svako intenzivnije pamćenje sebe započinje ili nekom spoznajom dobivenom poduljim konteplativnim trudom ili koncentriranijim nastojanjima da pamtim sebe s obzirom da me jedan dio mene stalno upućuje na to.Problem nastaje kada dotično stanje jasnoće nestane,najčešće prelaskom u pozitivnost prilikom čega se ista mehaničkim razmišljanjem ubrzo pretvara u svoju suprotnost,a za posljedicu donosi osjećaj besmisla toliko dubok da bih ga rado mijenjao za fizičku bol.Ukoliko se netko susretao sa sličnim iskustvima ili zna dovoljno o tome svakako bih volio da iznese mišljenje.

Hvala

Vortex, druže :occasion5: Pod uslovom da govorimo o istom - to je uobičajeno, i rezultat je privremenog pada onih odbojnika/promene situacije unutar mašine. Tako da možeš slobodno da budeš bez kontraproduktivne brige ;) Ničije mišljenje ti tu ne može pomoći da se isčupaš, moraš sam doći do radne solucije. Meni je pomoglo da to posmatram kao čišćenje ... a čišćenje mašinerije dok dotična radi punom parom mora biti bolno.

Samo napred! :thumbup:

Vrh

PostPostano: ned nov 27, 2011 9:55 am 
Član foruma

vortex je napisao/la:

Zanima me zna li tko razloge depresije i ostalih vrlo dubokih negativnih emocija poslije produženih stanja pamćenja sebe.

Kod:
http://www.4shared.com/document/IPkdA-6G/Rebecca_Nottingham_-_Prakse_Ce.html?

Ovdje je odgovor.

Vrh

PostPostano: pon nov 28, 2011 1:35 pm 
Početnik

Pozdrav
Zahvaljujem se na potpori i savjetima te ću daljnje zaključke, eventualna pitanja te osvrt postaviti nakon što proučim rad Rebecce Nottingham koji kad smo već kod njega već poduže čeka na listi za čitanje na desktopu te mi je i malo smiješno što mi je potencijalni odgovor cijelo vrijeme bio pred nosom.
Hvala

Vrh

PostPostano: uto dec 06, 2011 11:43 am 
Član foruma

Toner je napisao/la:
Orbita je napisao/la:

@Orbita

Ovo je super stvar dok se vozim u autu po cijeli dan, bar da na trenutke ne blejim uspavan okolo :mrgreen:

Primjetio sam da mi je i lakse pratiti govor dok se vozim nego kad citam, tada puno cesce odlutam s nekom misli dok u voznji motorni centar je non-stop zauzet za samu voznju a intelektualni za pracenje sadrzaja knjige. Na neznam koji jos nacin bi bio emocionalni centar zaposlen ali kako sam Ouspensky kaze kad su sva tri centra u radu tada najbolje razumijevamo..

Nemam više takvih knjiga al evo vidim da se čita Rebecca Nottingham - Prakse Četvrtog puta pa ću ovih dana prebacit nju u audio i stavim tu kao post link... ako neko ima neku želju od knjiga ove tematike neka javi

Vrh

PostPostano: uto dec 06, 2011 11:58 am 
Početnik

Kad je bal nek jebal, daj ti nama Belzebuba 8)

Vrh

PostPostano: sri dec 07, 2011 7:38 pm 
Član foruma

Orbita je napisao/la:
Toner je napisao/la:
Orbita je napisao/la:

@Orbita

Nemam više takvih knjiga al evo vidim da se čita Rebecca Nottingham - Prakse Četvrtog puta pa ću ovih dana prebacit nju u audio i stavim tu kao post link... ako neko ima neku želju od knjiga ove tematike neka javi

@ Orbita
Hvala ti na trudu.
Pitao bi te jos na koji nacin prebacujes knjige u audio?
Ako kojom prilikom uhvatis vremena prebaci nam Nicol-ove psiholoske komentare.

@ Gurđouspajner
Hehe za Belzebuba bi podero barem dvoje slusalice dok ga odslusam :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sri dec 07, 2011 8:30 pm 
Član foruma

Gurdjieff - Belzebubovi razgovori s unukom

tu će bit uploadano:
http://www.4shared.com/folder/rHe0ksRG/Gurdjieff_-_Belzebubovi_razgov.html

uskoro svi djelovi ima ih 10. Gore ih je par. Knjige u audio prebacim Anreader Snežana programom. Skužio sam da malo ljudi ima taj program da mu radi pa sam zato prebacio.

Vrh

PostPostano: sri dec 07, 2011 9:40 pm 
Član foruma

ovde skinite sve verzije

http://anreader.alfanum.co.rs/

Vrh

PostPostano: čet dec 08, 2011 12:43 am 
Član foruma

Da li je taj program besplatan?
Vidim da traže potvrdu da je osoba slepa da bi imala pravo na licencu.
Inače čitanje gore postavljenog teksta je previše brzo da bi se lako pratilo.
Brzina je važna. Sporije je bolje.

Vrh

PostPostano: čet dec 08, 2011 9:15 am 
Početnik

Orbita je napisao/la:
Gurdjieff - Belzebubovi razgovori s unukom

tu će bit uploadano:
http://www.4shared.com/folder/rHe0ksRG/Gurdjieff_-_Belzebubovi_razgov.html

uskoro svi djelovi ima ih 10. Gore ih je par...

Super! Zahvaljujem! :occasion5:

Vrh

PostPostano: čet dec 08, 2011 9:52 am 
Član foruma

Nije besplatan program... morat ćeš stiskat pauzu svako malo :mrgreen:

Evo sljedećih 5 djelova knjige onda usporim tempo čitanja :read:

Ako te zanima možeš dobit probu verziju ali moraš im poslat mail da želiš testirat program. i onda u tih 30 dana prebaciš važnije knjige u audio.
svaki crack koji se postavi na forum oni pobrišu pa neću stavljat tu.

Pozdrav!

Btw, meni je najbolja opcija kad sam instalirao dodatak za Microsoft word + naravno anReader 4.0.
http://www.wordtalk.org.uk/Download/
Namjestio sam njegove naredbe u Quickaccess toolbar te pritiskom na alt + broj 1 čita mi paragraf po paragraf. Tako mi nije brzo i možeš razmislit o tekstu.
slika

... ako vas zanima pretvorba PDF -> DOCX tu je program http://www.filesonic.com/file/2717183641

Vrh

PostPostano: čet dec 08, 2011 12:09 pm 
Član foruma

Orbita je napisao/la:
Btw, meni je najbolja opcija kad sam instalirao dodatak za Microsoft word + naravno anReader 4.0.
http://www.wordtalk.org.uk/Download/
Namjestio sam njegove naredbe u Quickaccess toolbar te pritiskom na alt + broj 1 čita mi paragraf po paragraf. Tako mi nije brzo i možeš razmislit o tekstu.

Jeli to samo za engleski jezik vidim ima samo Microsoft Anna - English (United States)

Vrh

PostPostano: čet dec 08, 2011 12:46 pm 
Član foruma

Može i naš prepoznat, ako prethodno imaš instaliran anReader ili eSpeak TTS.
Odi na http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=3&t=2474 topic za podešavanje.

Ako oćeš neki ok glas na engleskom preporučam IVONA UK Ammy. to nađeš na torrentu.

Vrh

PostPostano: čet dec 08, 2011 11:20 pm 
Član foruma

Orbita je napisao/la:
svaki crack koji se postavi na forum oni pobrišu pa neću stavljat tu.

A gde ćeš da stavljat? U p.m.? 8)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1172 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 59  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.