Sada je: pon maj 05, 2025 5:12 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 435 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srbi i Hrvati
PostPostano: sri okt 26, 2011 4:01 pm 
Član foruma

HRVATSKA
Jer Hrvatska nije zemlja, kamen, voda,
Hrvatska je riječ koju naučih od majke
I ono u riječi mnogo dublje od riječi;
I ono dublje s Hrvatskom me veže,
S Hrvatskom Hrvata,
S patnjama njinim,
Sa smijehom i nadom,
S ljudima me veže,
te ja kao Hrvat brat sam sviju ljudi,
I kud god idem sa mnom je Hrvatska!
Drago Ivanišević
DO br. 19, veljača 1979.

Vrh

PostPostano: sri okt 26, 2011 6:38 pm 
Član foruma

Hrvatstvo i Srpstvo su samo nedostižne ideologije zbog kojih su ginule tisuće ljudi.
Niti jedna ideologija nije vrijedna jednog jedinog života. Ljudi stvaraju ideologije koje ih poslije nadrastu i dođu glave, đavolja je to rabota.

Vrh

PostPostano: sri okt 26, 2011 11:10 pm 
Član foruma

"te ja kao Hrvat, brat sam sviju ljudi,
o kud god idem sa mnom je Hrvatska"
Nisam zadojen nikakvim nacionalizmom, ali protivim se mišljenju da se negiranjem nacija, može postići mir i sklad. Baš naprotiv, nema široke krošnje, bez jakog korijena.
Poštovanje različitosti, tolerancija,učenje od drugih ili jednostavno ne čini drugom ono što ne želiš da on učini tebi.
Stoga mi ne smeta je li čovjek hrvat, srbin, bosanac ili slovenac. Što bi se netko stidio svoga podrijetla. Zar nije normalno voljeti svoju zemlju i njen narod. Ako ne voliš sebe i svoje, kako češ voljeti druge.

Vrh

PostPostano: čet okt 27, 2011 1:09 am 
Član foruma

Šta je sa pojmom identifikacije (Gurđijev), šta sa pripadnošću kontejnerima?
Da li je bilo kakva podjela ipak program?

Jedinstvo je u nama i oko nas, ali... nismo li udaljeniji od Jedinstva kroz jednu dodatnu, ipak - podjelu kroz gledište?
Šta je sa stanovnikom pustog ostrva koji ne poznaje (ili barem ne prihvata) gledište podjela #? On nekako uvjek ostane izvan ovakvih razmatranja. Može A, može i B ali C se ne pika. E nedam C. :mrgreen:

Susret dva čovjeka br. 4, 5, 6 ili 7. Rekao bih da je riječ "podjela" izgubila smisao.

Vrijeme linearno gledano: Ni prije ni poslije nego samo sada je ovo aktuelno, bilo da su u pitanju milioni ili hiljade godina. Dust in the wind. :love11:

# E ovo je moja identifikacija #-o (bar je prepoznajem :D ), okruženje i stanje utiću na mene.
Živjelo C :rofl

:hello2:

Vrh

PostPostano: čet okt 27, 2011 8:25 am 
Član foruma

Kontejneri,programi i identifikacije, teme su drugih topica. Ovdje se govori o Hrvatima I Srbima, odnosno međunacionalnim odnosima, i te se teme ja držim.
Osobno nikad nisam volio svrstavanja u stada, grupacije ili kategorije bilo koje vrste. Svaki čovjek je jedinstven (ukoliko je čovjek). Pa ipak sredina u kojoj živi, njena kultura, povijest, uvelike određuju ličnost, odnosno način njenog formiranja.
Negiranje nacija kao objektivnih kategorija, zabijanje je glave u pijesak, a koliko vidim puno se forumaša ponaša na taj način.
Stoga sam okrenuo ploču, od ljubavi prema svojoj domovini i svome narodu, prema ljubavi prema čovjećanstvu.

Vrh

PostPostano: čet okt 27, 2011 9:47 am 
Član foruma

kries je napisao/la:
...Pa ipak sredina u kojoj živi, njena kultura, povijest, uvelike određuju ličnost, odnosno način njenog formiranja.
Puno se forumasa zeli pokusati rijesiti poistovjecivanju sa svojim licnostima (donji centri), a pokusava ostvariti kontakt sa svojim visim Ja (gornjim centrima)... 8)

Vrh

PostPostano: čet okt 27, 2011 10:05 am 
Član foruma

e da Gordan.... duša mi čezne upravo za tim.... ma šta reć : Duša - Duša to sam ja!
Duša- Više Ja.
Ne znam šta je u pitanju ali nikad se nisam poistovjećivala sa nacionalnosću... i u svima sam vidjela nešto simpatično, lijepo... a kad gledaš duboko u oči... u Dušu... pa zar tu ima nacionalnosti???
Al eto... i kad je rat bio meni je to sve bilo bezveze, kad su zbrajali nedjela druge strane uvijek mi je bio upitnik iznad glave: A što je ona "druga" strana radila....? Mislim... uopće mi je glupo pričati o tome i objašnjavati stav.

Vrh

PostPostano: čet okt 27, 2011 11:14 am 
Član foruma

Artemida je napisao/la:
...uopće mi je glupo pričati o tome i objašnjavati stav.
nemoras ni pricati ni objasnjavati...to se osjeti kod ljudi (ja recimo imam problem kod pricanja i objasnjavanja, heh)... :love3:

Vrh

PostPostano: čet okt 27, 2011 12:28 pm 
Član foruma

Citat:
Pa ipak sredina u kojoj živi, njena kultura, povijest, uvelike određuju ličnost, odnosno način njenog formiranja.
Negiranje nacija kao objektivnih kategorija, zabijanje je glave u pijesak, a koliko vidim puno se forumaša ponaša na taj način.
Stoga sam okrenuo ploču, od ljubavi prema svojoj domovini i svome narodu, prema ljubavi prema čovjećanstvu.

To sve o čemu govoriš je svojstvo ega, ti nisi ego, ti si čisti duh koji nema veze sa nacijonalnom i vjerskom pripadnošću potpuno je nezavisan i odvojen od tih ljudskih izmišljotina.
U ovom životu si rođen kao Hrvat u prošlim rođenjima si bio možda Srbin ili Židov poginuo u nekoj glupoj bitci pod nekom još glupljom zastavom, u idućem tko zna, ali u suštini svojoj ništa ti od toga nisi, niti ti šta pripada, niti kome pripadaš.

Citat:
njena kultura, povijest, uvelike određuju ličnost, odnosno način njenog formiranja.

To je gledanje u retrovizor, na tom testu sve nacije i narodi padaju, dok takvo stanje političari obilato zlorabe radi ostvarivanja svojih sebičnih ciljeva.
Izlažiranu povijest naroda na ovim prostorima neću ni spominjati
Evo pogledaj skore vijesti u Đakovštini, ljudi pljuju po vladi, HDZ_u posebno po Kosorici jer nisu dobili otpremnine, Jaca dođe da im iz pričuve malo novčića( koje ćemo svi mi kroz porez namiriti) a oni nju isprate sa pjesmom Zovo samo zovi, eto to ti je rođo moj pravi primjer ljudi od plastelina sa jarmom povjesti na leđima i kompleksom kolektivne žrtve.
Kakvu su oni lekciju izvukli iz ovog događaja, većina nikakvu naravno, dobili novce i sve pomalo zaboravili :notworthy: Dobili su samo ono što im pripada a Jaca ispala dobrotvor. Ista ta bagra ih je prije toga skroz opljačkala a sad ispadoše dobrotvori. Glas na izborima ide ZNA SE.
Tko tu kome zabija glavu u pijesak ili bolje reći baca pijesak u oči vidi se iz priloženog, to je samo jedna od bezbrojnih prevara koje nacijonalni lideri koriste protiv svojih podanika, dok rulja pjeva zovi samo zovi.
Isti takvi bi ponovo uzeli pušku u ruke samo da se prilike poslože i da se medijski dobro podgrije, joj, joj.

Vrh

PostPostano: čet okt 27, 2011 12:42 pm 
Početnik

Sve je jako jednostavno
Srbi su u Srbiji
Hrvati u Hrvatskoj
Bosanci u Bosni
Hercegovci u Hercegovini
Japanci u Japanu
Njemci u Njemackoj
.
.
.
bez obzira na religijsku/vjersku/spiritualnu opredjeljenost/ne-opredjeljenost...

samo valja to prihvatit'!
:)
Pozdrav

Vrh

PostPostano: čet okt 27, 2011 12:52 pm 
Član foruma

Artemida je lijepo napisala, čovjek je duša a ne tijelo (osim ako nije organski portal).
Tako i ja mislim, možda sam u nekoj inkarnaciji bio Azer ili Eskim, pa ipak to me ne priječi da volim svoju domovinu. To što neki pojedinci uglavnom političari, zloupotrebljavaju domoljublje, to nije moj problem.
Svaka emocija ili energija može se pozitivno i negativno manifestirati. Moje je da prepoznam negativno i ne dozvolim mu da se razgoropadi i ovlada.
I dalje ne vidim ništa loše u domoljublju, kako hrvatskom, tako srbskom ili bilo kojem drugom.

Vrh

PostPostano: čet okt 27, 2011 3:30 pm 
Član foruma

kries je napisao/la:
Artemida je lijepo napisala, čovjek je duša a ne tijelo (osim ako nije organski portal).
Tako i ja mislim, možda sam u nekoj inkarnaciji bio Azer ili Eskim, pa ipak to me ne priječi da volim svoju domovinu. To što neki pojedinci uglavnom političari, zloupotrebljavaju domoljublje, to nije moj problem.
Svaka emocija ili energija može se pozitivno i negativno manifestirati. Moje je da prepoznam negativno i ne dozvolim mu da se razgoropadi i ovlada.
I dalje ne vidim ništa loše u domoljublju, kako hrvatskom, tako srbskom ili bilo kojem drugom.

U redu treba poštovati slobodu izbora, i ja sam kao mali obožavao Zagora i Čika, oblačio se kao Zagor i skakao ko majmun po drveću. Kad iz sadašnje perspektive evociram te uspomene djeluju smiješne.
Koristimo neke pojmove da neznamo što predstavljaju, uzmimo pojam ili riječ Šuma, ona predstavlja skupinu stabala određene vrste po kojoj oslovljavamo istu, dakle pojam šuma ne može biti važnija od stabala koja sačinjavaju istu, Kod ljudi je situacija gotovo identična uz male devijacije tipa sjemena i plemena zaostavština iz vremena prvobitnih zajednica što je ujedno i pokazatelj naše primitivne čoporativne svijesti. Žrtvujemo srbe zbog srpstva hrvate zbog hrvatstva i sve to čineći iz ljubavi, kakav paradoks.
U takvim društvenim zajednicama pojedinac koji ima viši potencijal osvještenosti nailazi na gadne probleme, jer nizak nivo osvještenosti ne poznaje snošljivost i toleranciju već samo represiju i prisilu.
Sjećam se jedne latinice prije sedam godina gdje je bio između ostalih bio gost Igor Mandić, poznato ime mislim da nema potrebe obrazlagati, čovjeka su doslovno popljuvali samo zato je često u Begradu. U drugom Latinici naš plemeniti Zlatko Vitez ničim izazvan gotovo nasrnuo na Srpskog glumca Dragana Bjelogrlića. Što reći nego sjaj i bijeda hrvatske kulture, to važi i za srbe sa kojima se često volimo mjerkati. Da rezimiram na kraju da čovjek po svom ponašanju nalikuje životinjama koje se bore i proždiru za teritorij, jedina razlika je u tome da toj borbi pripisuje religijoznu karizmu ili političke ideale tipa sjemena i plemena, krvi i tla i to predstavlja kao božije zapovjedi i svetinje. To životinje ne mogu jer su suviše iskrene.

Vrh

PostPostano: pet nov 11, 2011 1:13 am 
Član foruma

neki proliv je napisao/la:
PROLIV
Proliv.

Proliv
"Proliv" Novembar 2011.

shta reci
prolivi su kao i programi
neki su kratkotrajni
neki su tisucletnji
sve u svemu - proliv

P.S. - URGENT
Hitno je potreban smajli koji prska proliv na sve strane ( )
zbog navale propovedanja klerofashistichkih du'ovnjaka iz teme u temu kao i isprdaka naci-romantichnog naboja,
koji jeste program ali mi pliz ne govori da je program jer sam JA za taj kolektivni program duboko emotivno vezan
pa u tome i jeste sushtina programiranja
putem emotivnog uslovljavanja vezivati se za neshto shto je iluzija,shto nikakve veze sa nashom sushtinom nema, niti ce imati, ikada, ma kako to egu romantichno zvuchalo

za forum ovakve prirode i tematike, ovakvi fekalni izblici su neukusni i u najmanju ruku opsesivno-morbidni, da ne pricham koliko je ispoljavanje ovakvih programa dosadno zbog predvidljivosti i jednolichnosti, kao i zbog toga shto je vec toliko puta recheno da je chak i to dosadno ponavljati vishe a to je da su na ovom forumu ovakve teme odavno suvishne i prezvakane tisucu/hiljadu puta .

:love3:

Vrh

PostPostano: pet nov 11, 2011 2:34 am 
Član foruma

@B.P. Anya

ne razumem bas ovo stivo ali me i ne privlaci.. u svakom slucaju svaku srecu zelim sa vasom "bebom" xd
anywayz tvrdite da su srbi i hrvati sloveni, a koliko ja znam hrvati bas nisu najsrecniji kada ih nazivaju slovenima i smatraju da to nisu... ja ne znam sta je sa nama srbima i potrebom da nametnemo hrvatima da su sloveni i da smo bratski narod ili sta vec koji je nasilno, usled zabluda, razdvojen... mene zabole ko ce koju etiketu da stavi ali kapiram da su prosecnim ljudima ove stvari bitne
je li, jel ima dzedaja u vasim intergalatickim putesestvijama?

Vrh

PostPostano: pet nov 11, 2011 9:17 am 
Član foruma

nat je napisao/la:
neki proliv je napisao/la:
PROLIV
Proliv.

Proliv
"Proliv" Novembar 2011.

shta reci
prolivi su kao i programi
neki su kratkotrajni
neki su tisucletnji
sve u svemu - proliv

P.S. - URGENT
Hitno je potreban smajli koji prska proliv na sve strane ( )
zbog navale propovedanja klerofashistichkih du'ovnjaka iz teme u temu kao i isprdaka naci-romantichnog naboja,
koji jeste program ali mi pliz ne govori da je program jer sam JA za taj kolektivni program duboko emotivno vezan
pa u tome i jeste sushtina programiranja
putem emotivnog uslovljavanja vezivati se za neshto shto je iluzija,shto nikakve veze sa nashom sushtinom nema, niti ce imati, ikada, ma kako to egu romantichno zvuchalo

za forum ovakve prirode i tematike, ovakvi fekalni izblici su neukusni i u najmanju ruku opsesivno-morbidni, da ne pricham koliko je ispoljavanje ovakvih programa dosadno zbog predvidljivosti i jednolichnosti, kao i zbog toga shto je vec toliko puta recheno da je chak i to dosadno ponavljati vishe a to je da su na ovom forumu ovakve teme odavno suvishne i prezvakane tisucu/hiljadu puta .

:love3:

Potpisujem, da se mene pita i ja bih ovu temu ukinuo jer joj zbilja nije mjesto na ovom forumu. Tko želi o toj temi diskutirati i hraniti vlastiti ego neka idu na index ili forum hr. gdje mogu naći sebi slične.
Ova tema je definitivno trula jabuka u košari.
Ja se definitivno odjavljujem sa ove teme prosto zato što tu ne vidim ništa što bi mi pomoglo u podizanju svijesti.
Ovakve teme mi snižavaju frekvenciju, za to su i namjenjene. :offtopic:

Vrh

PostPostano: pet nov 11, 2011 7:11 pm 
Član foruma

[quote="kartikeya]
Potpisujem, da se mene pita i ja bih ovu temu ukinuo jer joj zbilja nije mjesto na ovom forumu. Tko želi o toj temi diskutirati i hraniti vlastiti ego neka idu na index ili forum hr. gdje mogu naći sebi slične.
Ova tema je definitivno trula jabuka u košari.
Ja se definitivno odjavljujem sa ove teme prosto zato što tu ne vidim ništa što bi mi pomoglo u podizanju svijesti.
Ovakve teme mi snižavaju frekvenciju, za to su i namjenjene. :offtopic:[/quote]
:thumbup: :occasion5:

Vrh

PostPostano: pet nov 11, 2011 11:02 pm 
Član foruma

Nemam proliv a ipak se otpisujem s ove teme,puno ih drugih ima, štrca na sve strane.

Vrh

PostPostano: sub nov 12, 2011 7:57 am 
Član foruma

Ova tema je jedna od najvrednjih jer nas navodi da praktično prepoznamo iz svoga iskustva ono što možemo videti u teoriji i praksi zavere nad drugima - a čemu je ceo ovaj sajt i posvećen.

To je programiranje uma i manipulacija istorijom.

Odnosi Srba i Hrvata uopšte nisu prirodni ni spontani, već su jedan on najboljih svetskih primera kako se na međuljudske odnose, politiku, istoriografiju i kulturu uopšte deluje manipulacijama.

To delovanje osećamo na svojoj koži, a da stvar bude još lepša, ceo taj program je razotkriven i može se jasno videti ko ga je i kada napravio, pokrenuo i kako sproveo.
U knjizi "Magnum krimen",
http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/V ... Crimen.zip
koja je, uzgred budi rečeno, zabranjena u Hrvatskoj spaljivanjem, detaljno je savršenom istoriografskom preciznošću i argumentima od strane jednog Hrvata opisano kako je sve počelo i odakle.

Tu se navodi kada su jezuiti krajem devetnaestog veka lično preuzeli hrvatsku crkvu u svoje ruke, iako su dotle njome delovali izdaleka, uprkos otporu sve hrvatske inteligencije; kako su oni otpočeli spajanje nacije i vere, datum kada su 1900. godine, na "Svehrvatskom katoličkom kongresu" u Zagrebu preko noći proglasili sve katolike kao Hrvate i sve Hrvate kao katolike, iako su većina bili Srbi katoličke vere (to proglašenje im je upravo zato i bilo potrebno); kako je sa Josipom Frankom, austrijskim jevrejinom, otpočela antisrpska propaganda i hrvatski nacionalizam iskjučivo na mržnji prema svemu srpskom, koja je svoju kulminaciju doživela sarajevskim atentatom (iza koga su stajali sami jezuiti i njihovi planovi o prekrajanju Evope) i to traje do danas.

Sve ustaške pesme i složenice koje se i danas pevaju i na okupljanjima uzvikuju, oni su izmislili, nisu Hrvati.
Sve su to pokrenuli stranci, oni koji u sebi uopšte nemaju hrvatske (ni srpske!) krvi ni gene.
Oni i danas vode celu tu igru.
Koliko je to programiranje uspešno pokazuje to što su najkrvoločniji i najvatreniji ustaški buzdovani u rukama jezuita zapadni Hercegovci - potpuno isti narod kao istočni Hercegovci, pravoslavci, koji su Srbi. Pavelić je bio poreklom iz istočne Hercegovine, a današnji Pravaši svojataju Šešelja kao svoga. To nije apsurd nego žalosna stvarnost uvrnutog uma jednih i drugih.
Zato i danas ovde na forumu imamo pojedince koji igraju po praviliima njihove igre i misle onako kako su im oni zadali da misle, prihvatajući a priori kao "povijesnu činjenicu" čistu palamuđevinu ili ispiranje uma.

Prava istorija i cela njena manipulacija nije uopšte skrivena.
Treba je samo videti, tj. pročitati.
Onome ko ima otvorene oči (nepristrasan i objektivan um) ništa nije skriveno.
Spolja se ništa ne skriva niti može da se sakrije. Samo se ljudi uče i navode da ne vide. U tome je cela zavera.

Vrh

PostPostano: sub nov 12, 2011 6:02 pm 
Član foruma

U pripovijetci Ivane Brlić Mažuranić - Šuma Striborova- mladi se čovjek zaljubi u ženu koja je ustvari šumska guja. Slijep od zaljubljenosti ne vidi zlo kraj sebe. Međutim njegova majka jednom u nazoćnosti njega i djevojke- guje, donese goluždrave svračiće. Ne mogavši odoliti guja isplazi svoj jezik i mladić konačno prepozna guju.
Ovom prigodom ja sam donio goluždrave svračiće u obliku pjesme Hrvatska, pjesnika Drage Ivaniševića. I nije dugo prošlo da su se guje pojavile.
Nitko se nije javio kad je npr. svojevrsna patološka kreatura zvana dr Jovan Deretić, koju se na ovom forumu redovito postira,osporavao pravo cijelim narodima na ime i postojanje. Pa dalje da su Adam i Eva bili srbi, da je sanskrit ustvari srbica, da je Aleksandar Makedonski ustvari Srbin i tako dalje i tako bliže.
Uz časne iznimke, nitko se od srbskih članova foruma nije ogradio od izjava toga psihopate.
Ali ni on ne bi bio toliko bitan da nije akademik,član Srbske akamdemije znanosti i umetnosti. A iz te kuhinje izašao je memorandum, ideološka potkova za ratove koje su srbi započeli na prostoru bivše Jugoslavije. Najprije Slovenija, pa Hrvatska, pa Bosna i Hercegovina i konačno Kosovo.
Rezulati te politike mjere se tisućama ubijenih. silovanih, raseljenih, a Srebrenica i Vukovar najstrašniji su primjeri te politike.
Čudno mi je kako se neki ljudi uznervoze, ako hrvat voli Hrvatsku, bošnjak Bosnu ili albanac Kosovo. Odmah krenu salve uvrijeda. I nestane sav glanc uljuđenosti i produholjenosti.
U skladu sa gore navedenom politikom, negira se pravo pojednicu da pripada svome narodu.
Jer u tim bolesnim umovima postoji samo jedan nebeski narod, a svi drugi mu pripadaju samo to ne znaju.
A o sebi ču reći da sam kao što znate hrvat iz Dalmacije,gdje i živim. Studirao sam u bivšoj Jugi u Sarajevu i o tom gradu i tim ljudima imam najljepše mišljenje i osjećanja.
Družio sam se sa ljudima, bez obzira na naciju, i danas imam prijatelje bošnjake, srbe,albance i židove.
A u Dalmaciji pogotovo ljeti u kontaktu sam sa ljudima iz cijelog svijeta.Dosta sam i putovao po svijetu,pa me se ne može etiketirati kao uskogrudnog zadrtog nacionalistu, ognjištara.
Otvoren sam za svaku argumentiranu raspravu ali ne i vrijeđanje po bilo kom osnovu, pa i nacionalnom.
Uzgred rečeno fašista Ante Pavelić je porjeklom iz Like,a četnik Vojislav Šešelj , nažalost etničkim je podrijetlom hrvat iz sela Orahov dol, iznad Slano-ga. dubrovačko neretvaska županija.

Vrh

PostPostano: sub nov 12, 2011 10:17 pm 
Član foruma

Da si se bar malo potrudio da nešto razumeš saznao bi da Deretić ne tvrdi da su Adam i Eva i svi ostali bili ovi današnji Srbi, nego da je postojala jedna drevna globalna civilizacija od Indije do Bliskog Istoka i Evrope, za zajedničkom jezičkom osnovom, i da su Iliri na Balkanu bili deo te civilizacije i da su najbolje sačuvali tu osnovu.
Ti Iliri su i Srbi iz Šumadije i Dalmatinci.
Zvani su Ilirima od Rimskog doba do 19-tog veka, otkada su to jezuiti zabranili i rasturili na nove nacije, jezike i granice, što lažiranjem istorije što ratovima.
Dakle, današnji Srbi su samo najbolje sačuvali to drevno poreklo u jeziku u sećanju, pa su zato posebno napadani i satanizovani, dok su Iliri zapadno od Drine uspešno programirani da misle da su nešto drugo i zato su miljenici jezuita.

Problem je što Deretić, iako je napipao pravu stvar, ne zna sve i sam zaključuje svašta, naročito lupa po pitanju hrišćanstva, često se od njega mogu naći samo intervjui gde govori samo delimično o nečemu, pa zbog kratkoće rečenog ispada da priča gluposti.

Dakle, niko nije lud da negira pojedincu pravo da pripada svome narodu, nego se samo ukazuje da postoje tolike manipulacije sa narodima i istorijom da pojedinac na Balkanu mora da istražuje ko je zapravo po pitanju svoje narodnosti - ako već ne zna ko je u apsolutnom smislu, jer ga tada ne bi bilo briga za nacionalne, verske, plemenske i ostale čoporativne podele.

Zadnja izmjena: Pantelija; ned nov 13, 2011 8:18 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 435 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.