1979 je napisao/la:
@nat
Nisam radio meditacije, ali ne bezim od toga
kao shto rekoh,ova uvodna vezba je ok za upoznavanje sebe,ali da bi sebe-spoznao,meditacija je
ne-izbezna
namera je reka koja kretanjem sama sebi korito stvara,
tako da,ovako ili onako,uzvodno ili nizvodno,ako je nameravanje iz chistog

odveshce te do izvora SebeSpoznaje
1979 je napisao/la:
Da li i za "Samansko putovanje" postoji ozbiljnija tehnika, a koja se moze obaljati "kod kuce" ..recimo u svojoj sobi
malo mi nije jasno ovo naglashavanje "kod kuce,..u svojoj sobi" i sl.
denziteti,astralni svetovi nisu taaaaamo negde locirani,
sve je SADA i OVDE,
tako da,sve loshe,a i dobro,ti se moze dogoditi a da tvoje telo uopshte ne napusti "sigurnost" tvoje sobe
svi denziteti se prozimaju kroz isti prostor koji i tvoje telo zauzima,tako da je vrlo moguce da dok sedish za kompom i ovo chitash,u istom tom prostoru prebiva neki 4D entitet,chijeg prisustva nisi svestan jer ti percepcija/svest nije na nivou percepiranja 4D realnosti,
kako podizesh nivo svesti,tako sve bolje percepirash i sve si svesniji kad u istom prostoru ali u drugom denzitetu neko sheta po sobi
I ta shamanska podela Svetova na Donji,Srednji i Gornji[analogna podeli na Nizi,Srednji i Vishi(tzv hiperspejs) Astral]
nije stvarna vec fiktivna,funkcionalnosti radi,
ti su svetovi na istom "mestu" i preplicu se,
tako da,chak i kod ovako bezazlenih vezbi treba biti veoma pazljiv,jer neiskristalisana namera,kad srce nije chisto a um bistar,moze omoguciti da te
neshto privuche/odvuche u te druge Svetove gde se deshavaju stvari mnogo opasnije od pukog razgledanja Donjeg Sveta,i gde se nespreman ne bi trebalo uopshte zakorachiti
shto vishe proshirujesh svest/percepciju,to vishe elementi iz tih svetova postaju deo sveukupne slike,i slichice iz tih svetova ce ti biti sve manje "wooow

" a sve vishe "aha

"
meni recimo, ovo razgledanje Donjeg Sveta nije bilo posebno uzbudljivo(kao ekskurzija u mesto u kojem vec zivish

)
jer su stvari koje sam tamo video vec odavno inkorporirane u mojem 3D zivotu ovde,odnosno vec su uklopljene u shiru sliku koju percepcijom obuhvatam,
drugim rechima,
povezivanje sa Prirodom,zemljom,vodom,shamanskim korenima,komunikacija sa biljkama,pticama i drugim raznim zivotinjama je neshto shto mi se uobichajeno deshava u ovom zivotu koji nazivamo "stvarnim"
ionako je sve jedan te isti
hologram