Kako mi izgleda, iz razgovora sa ljudima koji se ne interesuju za metafiziku uopšte - nešto se kuva u ljudima. Dosta njih mi deluje kao da imaju "proširen kapacitet" u svesti, kao da neke stvari koje su bile do sada duboko u njima (Znanje?) pokušavaju da izbiju iz njih, međutim, dok prođu kroz sve unutrašnje filtere kažu nešto drugo, nešto što nisu nameravali. Kao da su na ivici da neko dubinsko znanje prevedu u svesni nivo - pogotovo kada se pokrene neka od tema bliskih sadržaju ovog foruma, ali ih nešto skrene, u poslednjem momentu. Zapanje me nekim uvidima, tako, u slučajnom razgovoru ... Raste im/nam potencijal. Možda? A možda mi se i čini, hehe.
Sa tim u vezi, u meni se to očitava tako što, paralelno sa dubokom unutrašnjom verom u sebe i u svet oko mene, što me malte ne vodi kroz dan sa smeškom na licu, uz uživanje u prirodi, osećajem sigurnosti, lakoće i povezanosti sa svim oko mene - tu se nalazi i onaj racionalni deo koji divlja i insistira na tome da je sve "crno..." i koji je izuzetno skeptičan prema bilo kakvoj "bezrazložnoj pozitivnosti" Jednostavno, ne priklanja se tome i tera po svome, hehe. Kaže - "nemam osnova za tako nešto"
Hehe, tako sam sebe uhvatio u redovnim odlascima napolje, u prirodu, i samo legnem, i izvrnem se na zemlju ... Kao da pričamo na nekom nivou, zemlja i ja, i osećaj je super, zaista, popune mi se baterije skroz. I samo mi dođe da slavim sebe, nas, postojanje, sve

Zaskače me to nevezano sa zemljom, čak i sada me delimično "drma"

Ali onda dođem kući, ili se (metaforički, ovaj put) "spustim na Zemlju"... i pitam se šta sam upravo napravio, analiziram - da li je to bio neki placebo efekat ili šta ... i sve u svemu, ti efekti se na svojevrstan način potiru. Ostane nešto pozitive, doduše. Uopšte mi nije jasno kako unutar mene mogu istovremeno da postoje toliko suprostavljena iskustva, i nisam siguran šta tu jeste - a šta nije. Najzanimljivije - osećam kao da nije ni bitno hahaha. Osećam da ni to što sad ovde pišem nije bitno, ali hajde - da podelim ovo sa vama, možda neko prolazi kroz isto to, pa se ko i ja brine za mentalno zdravlje
P.S. Eeevo, (sad mi palo na pamet) nešto sa čime bi se taj "filing" mogao uporediti: Ako se neko seća, dok je bio mlađi - kada je trebalo da se dogodi nešto svečano, nešto što smo dugo čekali, svečani dan, svečani momenat - neka slava, rođendan, tako nešto ... Iščekivanje, i dolazak The Momenta

DD
Tako nekako, samo sveobuhvatnije.
A potiranje, kada bolje razmislim - nije vredno pažnje!!!

Živeli!!!